Photos
Reviews
3.0
2 Reviews
Tell people what you think
Videos
dodenherdenking Groningen. Groningen - maandag 4 mei werden er op meerdere plekken in Groningen kransleggingen gedaan en werden er slachtoffers van de oorlog herdacht. zo ook op het esserveld. vanavond werden er kransleggingen gedaan bij het Joods Monument, gevolgd door de stille tocht vanaf de hereweg naar het martinikerkhof. ook dit jaar liepen veel mensen, jong & oud mee met de stille tocht.
3
1
voertuig ambulancezorg op de kop na aanrijding Groningen - woensdag aan het eind van de middag kregen de hulpdiensten een melding van een aanrijding bij het Bastion Hotel. Toen de hulpdiensten ter plaatsen kwamen troffen zei een aanrijding aan met 2 auto's, één daarvan was een ambulance die op de kop lag. de ambulance kwam ter plaatsen voor een controle van de bestuurders. De bestuurders van beide voertuigen zijn met de schrik vrij gekomen. De oorzaak is waarschijnlijk een voorrangsfout. berger Poort uit Hoogkerk heeft beide auto's afgesleepte. De weg was tijdelijk gestremd voor het auto- verkeer.
2
5
politie bikers oefenen in stad
9
Posts

Auto raakt te water na het inparkeren op de turfsingel.

Ongeval op Van Ketwich Verschuurlaan

Groningen - Zondagmiddag rond 15:10 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de Van Ketwich Verschuurlaan.

Op de Van Ketwich Verschuurlaan was een aanrijding geweest tussen twee voertuigen. Bij deze aanrijding vielen gelukkig geen gewonden. Beide auto's liepen schade op. Hoe de twee auto's met elkaar in botsing zijn gekomen is niet bekend. Berger Poort uit Hoogkerk heeft één van de auto's afgesleept. Het verkeer ondervond verder geen hinder van het ongeval.

Posts

Reanimatie na slaapkamerbrand Jonkerstraat Groningen

Groningen - Bij een woningbrand in de Jonkerstraat is zondagmorgen om 09:50 uur een persoon zwaargewond geraakt. De vrouw werd gereanimeerd en naar het UMCG gebracht.

De brandweer rukte uit met twee blusvoertuigen. Ter plaatse bleek er brand in een slaapkamer te zijn. Brandweerlieden hebben een persoon naar buiten gebracht en gereanimeerd. De oorzaak is nog onduidelijk.

...


De recherche kwam later om onderzoek te doen in de woning.

See More

Lichaam in Van Starkenborghkanaal blijkt levensechte pop

Groningen - Zondagmiddag kreeg de politie een melding binnen dat er in het Van Starkenborghkanaal ter hoogte van de Paddepoelsterweg in Groningen een lichaam in het water zou liggen.
De politie heeft direct de omgeving afgezet en forensische opsporing opgeroepen om het onderzoek naar de identiteit en doodsoorzaak uit te voeren. Het vaarverkeer ter hoogte van de Paddepoelsterbrug werd tijdelijk gestremd en specialisten v...an de politie zijn ter plaatse gekomen.

Update 17:19 uur: Toen de politie het lichaam uit het water wilde takelen bleek echter dat het om een levensechte pop ging en gelukkig niet om een overleden persoon. Een bijzonder eind van deze zaak.

See More
Image may contain: 1 person, standing, sky, tree, outdoor, nature and water
Image may contain: sky, outdoor and nature
Image may contain: one or more people, people standing, sky, outdoor and nature
Image may contain: sky, outdoor and text

Woningen ontruimd na gaslek in Groningen

Groningen - Zeker zestien woningen aan de Laan van de Vrede in Groningen zijn zaterdagavond ontruimd vanwege een gaslekkage.

De hulpdiensten in Groningen kregen zaterdagavond rond 19.50 uur een melding van de gaslekkage.

...

De geëvacueerde bewoners kunnen opgevangen worden in het Apollohotel aan Laan van de Vrijheid in de Stad. Tevens zorgde de politie voor de opvang van een jong kind.

De hulpdiensten en netbeheerder Enexis zijn bezig het lek, wat buiten het pand is, te dichten. Een graafmachine is rond 21.10 ter plaatse gekomen. De reparatie van de leiding kan nog enkele uren duren.

De eerste bewoners mogen inmiddels terug naar hun woning. De overige bewoners zijn opgevangen in het Apollohotel of bij familie.

See More

Kelder van horecagelegenheid vol water

Groningen - Een waterlekkage heeft zaterdagavond voor behoorlijke schade gezorgd bij een horecagelegenheid aan de Gelkingestraat in Groningen. Naar schatting is er door de brandweer ongeveer 60.000 liter water uit de kelder gepompt. Vermoedelijk is het lek ontstaan door een breuk in de waterleiding.

Brandweer rukt uit voor ‘buitenbrand’

De brandweer van Haren kreeg dinsdag aan het eind van de middag een melding van een buitenbrand aan de Kerklaan.
Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek het te gaan om een kampvuur die een groep jongeren hadden gemaakt. De brandweer heeft in overleg met de politie besloten het kampvuur te laten branden. De brandweer en politie konden snel weer retour naar de post.

Zeer grote brand grip 1 in hoogezand. Foto's: WBMEDIA.NL

De lifeliner 4 werd vanmiddag ingezet bij een medischenoodsituatie aan de Soendastraat. De politie beveiligde de traumahelikopter tijdens de inzet.

Brand in kabelgoot Mediacentrale

Groningen - De Groninger moest dinsdagavond om 19:40 uur uitrukken voor een automatisch brandalarm bij de mediacentrale aan het Helperpark in Groningen. Tijdens het aanrijden kreeg de brandweer van de meldkamer te horen dat er daadwerkelijk brand was. Bij aankomst van de brandweer werd een deel van het gebouw al ontruimd. De brandweer heeft de brand gelokaliseerd en afgeblust. Doordat de brand werd afgeblust ontstond er in het pand waterlekkage meldt de brandweer. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Na 30 minuten keerde men terug naar de kazerne.

Pannetje op het vuur laat brandweer uitrukken

Groningen - Dinsdagavond werd de brandweer opgeroepen voor een rookmelder die afging in het Zuiderflat aan de Vestdijklaan. Toen de brandweer ter plaatse was ging men direct op onderzoek uit bij de desbetreffende woning. De brandweer constateerde al snel een branderige lucht in de woning. De brandweer heeft de woning gecontroleerd en er bleek een pannetje op het vuur te staan, mogelijk dat de bewoner deze vergeten was van het vuur te halen. Nadat de woning gecontroleerd was ging men terug naar de kazerne.

Auto contra fietser Emmalaan

Haren - Maandagmiddag rond 16:05 werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval letsel op de rotonde Rijksstraatweg bij de Emmalaan.
Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen troffen hun een ongeval aan tussen een auto en een fietser. De fietser werd gecontroleerd door de ambulancedienst. De politie noteerde de gegevens van beide partijen. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend, vermoedelijk door een voorrangsfout. De politie bracht de fiets van het slachtoffer naar huis. De voertuigen hadden weinig schade door de aanrijding.

Brandweerhoogwerker losgetrokken door bergingsbedrijf

Onnen - Zaterdagavond rond 20:10 uur werd de hoogwerker van brandweer Groningen opgeroepen ter assistentie bij een schoorsteenbrand aan het Felland in Onnen. Tijdens het aanrijden is de hoogwerker 300 meter voor het incident weggegleden en in de berm belandt. De hoogwerker kwam muurvast te zitten en kon hierdoor niet verder rijden. Doordat de hoogwerker de weg blokkeerde konden de twee tankautospuiten van brandweer Haren ook niet meer weg bij het incident.
Zondagmiddag werd de hoogwerker door een bergingsbedrijf losgetrokken uit de berm. Dit was uiteindelijk nog een hele klus. Berger Poort & Hamstra hebben de hoogwerker uit de berm getrokken.

Twee auto's betrokken bij ongeval Europaweg

Bij een ongeval op de kruising tussen de Europaweg en de Lubeckweg in Groningen waren zaterdagmiddag twee auto's betrokken.

Volgens omstanders is één van de inzittenden lichtgewond geraakt. Het verkeer ondervond enige hinder van het ongeval.

...

De oorzaak van het ongeval is niet bekend. Een woordvoerder van de politie kon zaterdagmiddag geen toelichting geven.

See More

Wederom container Virol in brand

Groningen - Zaterdagmiddag om 14:00 uur werd er een containerbrand gemeld aan de Hora Siccemasingel/ Van Iddekingeweg in de stad.

Ter plaatse stond een container van Virol uit Scheemda in brand. De laatste tijd zijn er meer containers van Virol uitgebrand.

...

Brandweer Groningen kwam met een tankautospuit en een schuimbluswagen ter plaatse om de brand te bestrijden. Wat de oorzaak van de brand is, is niet duidelijk. Brandstichting word niet uitgesloten. Een ambulance die ter plaatse kwam was voor wat anders.

See More