Posts

The winter kiting, windsurfing and wing sailing World Championships WISSA 2018 event starts in #Lahti #Vesijärvi next week on the 26th of February!

Check out WISSA 2018 and http://wissa2018.fi/

On 26.2.-4.3.2018 lake Vesijärvi in Lahti Finland will turn into a World Championship scenery for winter kiters, windsurfers and wing sailors - it is time for
wissa2018.fi

Yle Uutiset juttu Vaasasta!

Leijalautailu sopii kaikenikäisille, katso pääkaupunkiseudun kouluttajat Larukiten nettisivuilta! Koko maan kouluttajat löydät Suomen Purjelautaliiton sivuilta (SPLL Kite)

https://yle.fi/uutiset/3-10067851

80-vuotias Kauko Heikkinen viilettää tuulisina päivinä merenjäällä. Leijalautailu on vienyt vaasalaisen miehen sydämen mennessään.
yle.fi
Photos
Videos
Yyteri 19.9.2015 time lapse
10
Posts
Ystävänpäivä 14.2.201814.2.2018 maria   Lauttasaaren leijalautailijat Larukite ry toivottaa hyvää ystävänpäivää kaikille harrastajille!   Vuosi on alkanut tuulisena ja aktiiviset harrastajat ovat avanneet talvileijakauden Etelä-Suomessa. Lauttasaaren leijalautailijat ry osallistui 10. ...
larukite.fi

Huomio! Ajankohtaista tietoa Laajalahdelta jäätilanteesta!

Jäät ovat heikkoja myös muualla Etelä-Suomessa. Tutustu paikallisiin olosuhteisiin ennen jäälle menoa!

Heikoilla jäillä liikkumiseen on ohjeita mm. Metsähallituksen Luontoon-sivuilla.

... See More
Christelle Selen to Lauttasaaren leijalautailijat - Larukite

Huom!
LAAJALAHTI:
Jäänpaksuus on vaan 5-6cm!
Olimme siellä eilen illalla , mitattiin Torparannan edessä ja munkan rannan välillä , leijaltiin klo 21-23, oli aika kova ja puuskainen keli.
Otaniemen silta ja Seurasaaren silta : molemmissa jää on pahasti auki ja ohut/heikko.

NB: Wide Gulf: The Thickness of the ice is 5-6 cm! We were there last night, measured in front of the torpa beach and between munk beach, kites at 21-23, was pretty rough and choppy. I take iem bridge and with bridge: both ice is badly open and thin / weak.
Translated

Lauttasaari-lehden 4. tammikuuta 2018 numerossa on juttua talvilajeista. Näköislehden voi lukea Lehtiluukusta http://www.lehtiluukku.fi/…/lauttasaari-4.1.2018/168590.html

Larukiten sivuilla on linkit Etelä-Suomessa kursseja järjestävien yritysten sivuille http://larukite.fi/kurssit/

Image may contain: one or more people
Rita Dekite to Lauttasaaren leijalautailijat - Larukite

Laru lehti...yksi harrastuksista saarella

Laru Magazine... one of the hobbies on the island
Translated

Lauttasaaren leijalautailijat ry toivottaa kaikille rauhallista joulua! Tonttujakin saattaa näkyä leijojen kanssa tänään 23.12. Kassarilla puolen päivän aikaan.

Jos leijalautailun aloittaminen kiinnostaa, niin talvi on siihen parasta aikaa. Kokosimme nettisivuillemme listan Etelä-Suomessa toimivista leijahiihtokouluista. http://larukite.fi/kurssit/

Ferry to the island's kite board wishes everyone a peaceful Christmas! The Elves May show up with kites today at 23.12. On the 23.12. TH AT NOON. If you're interested in starting a kite board, winter is the best time. We put on our website a list of kite skiing schools in southern Finland. http://larukite.fi/kurssit/
Translated

Tuoretta 360° #snowkite-videota Oulusta!

https://youtu.be/VOl08KM0pJk

Helsingissä ja Hangossa vesikausi jatkuu vielä niin pitkään kuin ilma pysyy plussan puolella.

...

Leijalautailu on helpointa aloittaa talvella. Kunhan talvi tulee, kurssit käynnistyvät myös PK-seudulla! Lista kouluttajista on Purjelautaliiton nettisivuilla http://www.purjelautaliitto.fi/kite-jaos/koulutus/ ja vinkkejä voi kysyä myös Facebookissa Leijalautailussa alkuun -ryhmästä.

#leijalautailu #leijahiihto #kitesurfing #360video

See More
Fresh 360° #snow video from oulu! https://youtu.be/VOl08KM0pJk In Helsinki and hanko, the water season will continue as long as the air stays on the plus side. Kite is the easiest way to start in winter. As long as winter comes, the courses will also start in the sme area! The list of instructors is windsurfing union web site http://www.purjelautaliitto.fi/kite-jaos/koulutus/ and tips can also be asked on Facebook from the start-up group. #leijalautailu #leijahiihto #kitesurfing #360video
Translated
Tuoretta lunta mukavasti. =)
youtube.com

Keli päällä ja aamuvirkuimmat jo vesillä! http://larukite.fi/webcam

#leijalautailu #kitesurfing #lauttasaari #helsinki #vesiurheilu

Out of the weather and early risers! http://larukite.fi/webcam #leijalautailu #kitesurfing #lauttasaari #helsinki #vesiurheilu
Translated
Larukite kelikameraa ja Windguru Station -tuulimittaria ylläpitää Lauttasaaren leijalautailijat ry larukite.fi Larukite weather camera at the Lauttasaari kit...
youtube.com

Keli päällä ja nopeimmat jo vesillä! http://larukite.fi/webcam

#leijalautailu #kitesurfing

Larukite kelikameraa ja Windguru Station -tuulimittaria ylläpitää Lauttasaaren leijalautailijat ry larukite.fi Larukite weather camera at the Lauttasaari kit...
youtube.com
Tuulimittarin ja kelikameran huolto 7.11.2017 6.11.20176.11.2017 Lauttasaaren leijalautailijat Larukiten tuulimittari ja kelikamera ovat olleet pois verkosta sunnuntaista 29. lokakuuta klo 17.38 lähtien. Vikaa päästään korjaamaan huomenna tiistaina 7.11. aamusta. Tuulimittarin ja kelikameran laittee...
larukite.fi

Sunnuntain 29.10.2017 ensiapukurssille Kirkkonummella Veikkolan torpalla on paikkoja vapaana! Kurssi on suunnattu mm. riskialttiiden urheilulajien harrastajille.

Ilmoittautumiset suoraan kouluttajalle tomi.valimaa (at) gmail.com. Kurssimateriaalit pitää noutaa etukäteen ja opiskella omatoimisesti ennen sunnuntain käytännön osuutta.

Jos olet Lauttasaaren leijalautailijat ry:n jäsen ja suoritat EA1/EA2 -kurssin, ilmoita asiasta myös jäsenrekisteriin larukite (at ) larukite.fi, kiitos!

Jaakko Kallio to SUP Suomi

EA1/EA2-kurssi jälleen tarjolla ensi sunnuntaina 29.10. Riskialttiiden urheilulajien harrastajille, kisatoimitsijoille ja tapahtumajärjestäjille on nyt tarjolla... Emergency First Response (EFR) -koulutusjärjestelmän mukainen EA1/EA2-yhdistelmäkurssi, joka on mahdollista suorittaa tehokkaasti yhtenä koulutusjaksona.

Koulutus toteutuu mikäli vähintään 4 koulutettavaa osallistuu (max. 12 hlöä). Kouluttajana toimii Tomi Välimaa ja alla tarkempaa tietoa koulutuksen sisällöstä sekä Tomin yhteystiedot. Ilmoittautumiset 29.10. -kurssiin suoraan Tomille.

Tomi Välimaa
EFR Instructor Trainer #332072
puh. 050 353 9944
tomi.valimaa@gmail.com
- - - - - - -
Tomi Välimaa:
Koulutan Emergency First Response (EFR)-koulutusjärjestelmän mukaisesti, joka on kansainvälisesti yhtä lailla validi kuin SPR, DAN, ym. ILCOR-kattojärjestön alaiset EA-koulutusorganisaatiot. EFR:llä on laadukkaat materiaalit (kirja+DVD) opiskelun tukena ja eräs keskeinen etu on ajankäyttö: EFR-kursseilla osallistujat tutustuvat teoriasisältöön (kirja+DVD) itsenäisesti etukäteen, jolloin koulutusaika voidaan käyttää tehokkaasti käytännön harjoitteluun taitoharjoitteiden ja tilannesimulaatioiden muodossa. Lisätietoja:www.emergencyfirstresponse.com.

PRIMARY CARE (hätäensiapu, vrt. EA1)
Perusensiapukurssi, jonka aikana opit kuinka toimia henkeä uhkaavissa hätätilanteissa. Kurssilla harjoittelet mm. puhallus-painalluselvytystä, verenvuodon tyrehdyttämistä sekä muita hätäensiaputaitoja. Kurssille ei ole ennakkovaatimuksia ja se on tarkoitettu kaikille toisen auttamisesta hätätilanteessa kiinnostuneille.
• Onnettomuuspaikan arviointi
• Suojainten käyttö
• Ensitutkimus
• Puhallus-paineluelvytys
• Hengitystukos
• Vakava verenvuoto
• Shokin hoito
• Selkärankavammat
• AED:n (Automaattisen ulkoisen defibrillaattorin ) eli deffan käyttö (aikuinen)

SECONDARY CARE (ensiavun jatkotoimenpiteet, vrt. EA2)
Kurssin sisältö keskittyy tilanteisiin, jotka eivät uhkaa henkeä, ja niissä toimimisen. Ennakkovaatimuksena on EA1-tasoinen koulututus (voidaan yhdistää EA2-kurssiin).
- Kehon vammojen tutkinta (”kehon skannaus”)
- Sairauden arviointi
- Haavojen sitominen
- Murtuman lastoitus

EFR-KIRJA kattaa EA1 ja EA2-sisällön, ja siinä on toimintaohjeet lisäksi mm. seuraaviin tilanteisiin:
• Allergiset reaktiot ja niiden hoito
• Murskavammat
• Palovammat
• Kemikaalivammat
• Ensiapupakkauksen sisältö ja rakentaminen
• Tukehtuminen
• Hammasvammat
• Silmävammat
• Päävammat
• Sähkövammat
• Hypotermia, paleltumat
• Lämpöhalvaus ja lämpöuupuminen
• Aivohalvaus
• Diabetes
• Kuumekouristukset
• Astma
• Myrkytykset
• Myrkylliset puremat ja pistot

Kurssin rakenne koostuu taitoharjoittelusta, tilanneskenaarioista ja loppukokeesta (monivalinta). Kurssi sisältää koulutuksen (7-8h), kurssikirjan EA1+EA2 (omaksi) ja DVD (lainaksi) sekä luokituksen; EA-kortti on voimassa 2 vuotta. EA1+EA2-kurssin hinta on 150 € (sis. alv).

Jos osallistujilla on kiinnostusta, voidaan kurssipäivään sisällyttää vauvan/lapsen ensiapua. Tähän on myös oma kurssikirja, jonka voin tarjota veloituksetta kiinnostuneille.

Kurssipaikka ja -aika: Veikkolan Torppa, Vanhatie 7-9, 02880 Veikkola, Kirkkonummi. Su 29.10. klo 09.00 - 17.00.

See More

"Rocketing Creativity by Working Fewer Hours" by Pauli Rinne

#kiteboarding #surfing #leijalautailu #leijasurffaus #surffaus

Read how our Pauli Rinne balances work life with his hobbies!

It’s a cold, dark and rainy Monday morning in Finland. There won’t be any sunlight for hours. Why on earth am I so hyped then? It happens to be one of those times when I have some time off and I’m going for some surfing action, the dark and stormy Finnish way.
digitalistgroup.com

Larukite uutiskirje on julkaistu. Jos et saanut uutiskirjettä, katso roskapostilaatikkosi tai laita tilausta sisään http://larukite.fi/uutiskirje

Uutiskirjeessä aiheena mm. Larukite t-paidat, hupparit & muut tuotteet ja yhdistyksen uusi Twitter-tili @larukite

Wohoo! #Larukite on nyt myös Twitterissä!

#leijalautailu #leijasurffaus #kitesurfing #kiteboarding #Lauttasaari #Helsinki

https://twitter.com/larukite

Wohoo! #Laru is now also on Twitter! #leijalautailu #leijasurffaus #kitesurfing #kiteboarding #Lauttasaari #Helsinki https://twitter.com/larukite
Translated

Viime viikonloppuna 23.-24.9.2017 tuuli idästä ja monet Lauttasaarenkin leijalautailijat suuntasivat Hankoon!

Video: Janne Kotikangas

Tällaista oli Hangossa viime sunnuntaina. Video: Janne Kotikangas

https://www.youtube.com/watch?v=5qUuRwmFMMM

Vedagrundin eli Siikretin (Seekretin) spottiohjeet... ovat Purjelautaliiton sivuilla. Dyyneillä ei saa kävellä. Uimarantaa voi käyttää kiteilyyn vain uimakauden ulkopuolella. Uimakausi on kesäkuusta elokuun loppuun.

See More
Sunny day in Hanko, Finland. Thank you for all the rider´s back there. Music by Audiobringer - Rise and Shine
youtube.com