Videos
ourPAFOS-Βελτιώνω την πόλη μου
676
49
Όλα για αυτή την πόλη. Μουσικό Γυμνάσιο ! #pafos2017
10
1
Όλα για αυτή την πόλη! #pafos2017
18
Posts

Έφυγες, αφήνοντας πίσω σου ένα λυγμό. Το ανάστημά σου, γραφή ανεξίτηλη. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε τις πράξεις και το ήθος σου, για το μάθημα της Ιστορίας.

Πώς κάποιος, μια τέτοια μέρα όπως η σημερινή, να αποφύγει τη σύγκριση; Ο Τάσος έφυγε νωρίς. Όσο ο χρόνος περνά, τόσο πιο αισθητή γίνεται η απουσία του . Όχι επειδή οι πολιτικοί το αναδεικνύουν με τις εύηχες αναφορές τους. Αλλά επειδή ο απλός κόσμος αφουγκράζεται την ηχηρή απουσία όσο περνά ο χρόνος.

Αυτή είναι άλλωστε μια από τις τραγικές κατάρες τούτου του τόπου, οι καλοί να φεύγουν νωρίς...

Image may contain: 2 people, people standing and text

“Επιμένω σ’ έναν άλλο κόσμο.
Τον έχω τόσο ονειρευτεί,
τόσο πολύ έχω σεργιανήσει μέσα του
που πια
είναι αδύνατο να μην υπάρχει.”

...

Παγκόσμια ημέρα ποίησης σήμερα,η ημέρα της εαρινής ισημερίας, που συνδυάζει το φως από τη μία και το σκοτάδι από την άλλη, όπως η ποίηση, που συνδυάζει το φωτεινό της πρόσωπο της αισιοδοξίας με το σκοτεινό πρόσωπο του πένθους.

Δεν είναι άλλωστε αναγκαία η ποίηση στην εποχή της εκποίησης;

See More
Image may contain: text
Photos
Posts

«Ο ενημερωμένος πολίτης αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επιβίωσή μας ως ελεύθερης κοινωνίας» (Τόμας Τζέφερσον)

Δημόσια Συνεδρία Δημοτικού Συμβουλίου Pafos Municipality - Δημος Παφου σήμερα (19.03.2018), στις 18:00 στην Αίθουσα "Ευρώπη" του Δημοτικού Μεγάρου.

Η εποχή μας απαιτεί πολίτες ενεργούς και η πόλη μας έχει ανάγκη από δημότες ενημερωμένους.

...

Οφείλουμε να δουλέψουμε για ένα Δήμο σύγχρονο, σε τροχιά ανάπτυξης και έντονα συμμετοχικό, με ισχυρό ρόλο και λόγο στους πολίτες, όπου ο κάθε ένας και η κάθε μια από εμάς να αισθάνεται το Δήμο δικό της και δικό του.
Αυτή είναι άλλωστε η ουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η συλλογικότητα!

#DimosPafou

See More
No automatic alt text available.

Επέλεξα να τοποθετηθώ και να εκφράσω δημόσια την άποψή μου για τα Ρυθμιστικά Σχέδια μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Παρουσίασης. Όφειλα καταρχήν να ακούσω τις απόψεις και τους προβληματισμούς των επηρεαζόμενων.

Η Λεωφόρος Ελλάδος είναι ένας σημαντικός άξονας, πρωταρχικά εμπορικός και όχι υπεραστικός. Η δική μας φιλοσοφία θα πρέπει να είναι η ανάπλαση της Λεωφόρου με ήπια κυκλοφοριακά χαρακτηριστικά που να ενισχύουν και να ενδυναμώνουν την εμπορική ανάπτυξη και δραστηριότητ...α κατά μήκος της.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο μου:
http://bit.ly/ellados

See More
Image may contain: 1 person, smiling, text and outdoor

Η μεγαλύτερη παρακαταθήκη αυτού του τόπου είναι η ελπίδα των νιάτων του. Τα Μουσικά Σχολεία, ένας από τους ομορφότερους θεσμούς σε μια εξαιρετική -και πάλι - εκδήλωση.

Κρατώ τα λόγια του Χρύσανθου Χαραλάμπους Συντονιστή των Μουσικών Σχολείων του Υπουργείου Παιδείας "Η αποψινή εκδήλωση αποτελεί επιστέγασμα των προσπαθειών και των κόπων αυτών των παιδιών και απόδειξη της σκληρής τους δουλειάς. Αυτά τα παιδιά που έμαθαν να εργάζονται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αφού οι προκατασκευασμένες ειδήσεις αρέσκονται στα σκάνδαλα, τη διαφθορά, τη βία και τον σχολικό εκφοβισμό αγνοώντας εκδηλώσεις όπως την αποψινή ".

Image may contain: 4 people, people on stage

Ο Δήμος Πάφου σας προσκαλεί στη Δημόσια Παρουσίαση των Ρυθμιστικών Σχεδίων για τη βελτίωση των Λεωφόρων Ευαγόρα Παλληκαρίδη (τμήμα), Ελλάδος, Γεωργίου Γρίβα – Διγενή (τμήμα) και Νεοφύτου Νικολαΐδη (τμήμα).
📆 Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018
🕕 Ώρα 6.00 μ.μ.
🏛 Πολυχώρος Πολιτισμού «Παλιά Ηλεκτρική».

...

Η παρουσίαση θα γίνει από το μελετητικό οίκο Ήλιδα Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε., ανάδοχο του έργου και θα είναι ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

See More
No automatic alt text available.

"Ο άνδρας είναι ένας ναός, η γυναίκα το ιερό.
Μπροστά στο ναό αποκαλυπτόμαστε, μπροστά στο ιερό γονατίζουμε.
Τελικά: ο άνδρας είναι τοποθετημένος εκεί που τελειώνει η γη,
η γυναίκα εκεί που αρχίζει ο ουρανός .."

...

Σήμερα - και κάθε μέρα - είναι η γιορτή της Γυναίκας!

See More
Image may contain: text

«Ο ενημερωμένος πολίτης αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επιβίωσή μας ως ελεύθερης κοινωνίας» (Τόμας Τζέφερσον)

Δημόσια Συνεδρία Δημοτικού Συμβουλίου Pafos Municipality - Δημος Παφου σήμερα (05.03.2018), στις 18:00 στην Αίθουσα "Ευρώπη" του Δημοτικού Μεγάρου.

Η εποχή μας απαιτεί πολίτες ενεργούς και η πόλη μας έχει ανάγκη από δημότες ενημερωμένους.

...

Οφείλουμε να δουλέψουμε για ένα Δήμο σύγχρονο, σε τροχιά ανάπτυξης και έντονα συμμετοχικό, με ισχυρό ρόλο και λόγο στους πολίτες, όπου ο κάθε ένας και η κάθε μια από εμάς να αισθάνεται το Δήμο δικό της και δικό του.
Αυτή είναι άλλωστε η ουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η συλλογικότητα!

#DimosPafou

See More
No automatic alt text available.

Συνέντευξή μου στην Εφημερίδα "Φωνή της Πάφου".

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξή εδώ:
http://bit.ly/FwniTisPafou-Feb2018

...

"Έχω την πεποίθηση ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ποιος είναι ο εντολοδόχος μας αλλά και ποιον οφείλουμε να υπηρετούμε και δεν είναι άλλος από την κοινωνία της πόλης μας. Θεωρώ ότι ο Δήμος μας χρήζει εκσυγχρονισμού, τόσο στις ίδιες τις διαδικασίες που ακολουθούνται όσο και στη λειτουργία του. Επιχειρώ να τοποθετούμαι, να παρεμβαίνω εκεί και όπου μπορώ και να καταθέτω προτάσεις – που κατά την άποψή μου – θα επιλύουν ζητήματα και στρεβλώσεις. Οραματίζομαι λοιπόν ένα Δήμο σύγχρονο, σε τροχιά ανάπτυξης και έντονα συμμετοχικό, με ισχυρό ρόλο και λόγο στους πολίτες, όπου ο κάθε ένας και η κάθε μια από εμάς να αισθάνεται το Δήμο δικό της και δικό του. Αυτή είναι άλλωστε η ουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η συλλογικότητα!'

#DimiourgoumeToAurio #pafos

See More
Image may contain: 1 person, text

Ζωντανά οι συνεδρίες της Ολομέλειας της Βουλής, μέτρα αναγκαία και αυτονόητα την εποχή της πληροφορίας και της ενημέρωσης. Παρόλα αυτά, μια πολύ ορθή απόφαση. Το ίδιο θα έπρεπε να συμβαίνει και στις συνεδρίες των Δημοτικών Συμβουλίων, καιρός να ξεπεράσουμε τα όποια εμπόδια ή να γίνουν εκείνες οι ρυθμίσεις που θα το καθιστούν εφικτό.

Το δικαίωμα των πολιτών για ελεύθερη και ακηδεμόνευτη πληροφόρηση είναι ιερό αλλά -κυρίως- εφικτό!

"Ο άνθρωπος είναι οι επιλογές του"

Έχω μάθει να σέβομαι τις επιλογές και τις απόψεις του καθενός έστω και αν διαφωνώ με αυτές. Ποτέ όμως δεν σεβάστηκα όσους αδιαφορούν ή παραμένουν αμέτοχοι. Πόσο μάλλον όταν είναι πολιτικές δυνάμεις που μέχρι προχθές καλούσαν τους πολίτες να τους εμπιστευτούν. Σε μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις κρύβονται, "δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα"...κρίμα
Την Κυριακή, ανεξαρτήτως άποψης, βούλησης ΟΛΟΙ να ψηφίσουμε, να μην αφήσουμε το μέλλο...ν μας στα χέρια άλλων. Το δικαίωμα στη Δημοκρατία εμπεριέχει και ευθύνες...

"Είσαι πάντα ελεύθερος να αλλάξεις γνώμη και να διαλέξεις ένα διαφορετικό μέλλον. Ή ένα διαφορετικό παρελθόν."

See More

"Η Κύπρος αποτελεί τη μόνη παραφωνία στην ΕΕ αφού είναι η μοναδική χώρα που δεν παρέχει καθολική Ιατροφαρμακευτική Κάλυψη.Από το 1960 επιθυμούσαμε #ΓεΣΥ,σήμερα μπορούμε με αυτοπεποίθηση να πούμε ότι ξεπεράσαμε τα προβλήματα και μπορούμε επιτέλους να μιλάμε για ένα #ΓεΣΥ ασθενοκεντρικό, σύγχρονο και ουσιαστικό που σε 22 μήνες θα εφαρμοστεί πλήρως!". Συζήτηση για το ΓεΣΥ με τον Υπουργό Υγείας Δρ Γιώργο Παμπορίδη, μια εξαιρετική πρωτοβουλία της Νεολαία Δημοκρατικού Συναγερμού Πάφου.

Image may contain: 23 people, indoor

"νοιζόμαι", ένα αλλιώτικο Τουρνουά Αγάπης 🏀🏀🏀 που διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά η Νεολαία Δημοκρατικού Συναγερμού Πάφου. "Η δύναμη της ψυχής και η θέληση δεν έχουν όρια, ούτε μπορούν να περιοριστούν."
#noiazomai #paizwIsotima #nedisyPafos

Image may contain: 7 people

1 Χρόνο μετά την επίσημη ανάληψη καθηκόντων μας εργαζόμαστε σκληρά, να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες όσων πίστεψαν σε εμάς αλλά και για να αλλάξουμε άποψη σε όσους δεν πείσαμε. Έχουμε βέβαια ακόμα δρόμο μέχρι να πετύχουμε όσα οφείλουμε σε αυτή την πόλη, να συνθέσουμε, να δυναμώσουμε, να αλλάξουμε εποχή, να τολμήσουμε φυγή προς τα εμπρός!

Διάβασα κάποτε ότι ο κάθε άνθρωπος γενιέται με ένα και μοναδικό καθήκον, μια βασική υποχρέωση, να δώσει πίσω στον κόσμο κάτι παραπάνω απ΄ό...τι έχει πάρει από αυτόν. Αυτή, κατά την άποψή μου, θα έπρεπε να αποτελεί τη βασική επιδίωξη όσων επέλεξαν ή επιλέγουν να διεκδικήσουν δημόσια αξιώματα. Το αίσθημα δηλαδή της ευθύνης απέναντι σε όσους κλήθηκαν και έχουν την τιμή να υπηρετούν, την κοινωνία. Αυτό είναι το βασικό μέλημα όλων μας.

Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης,
Αρχιτέκτονας Μηχανικός
Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου

www.letymbiotis.com

See More

"Οι πόλεις γεννήθηκαν για τους ανθρώπους, γερνούν με τους ανθρώπους και αναγεννώνται από τους ανθρώπους"

Παρουσιάζω σήμερα το Σχέδιο Ανάκαμψης του Εμπορικού Κέντρου, ένα πλαίσιο προτάσεων που φιλοδοξεί να πετύχει μια σειρά από συντονισμένες και στοχευμένες ενέργειες και πολιτικές για να επανεκκινήσουμε το Ιστορικό μας Κέντρο ως τον ουσιαστικό πυρήνα της πόλης μας.
Διαβάστε ολόκληρη την πρόταση εδώ: http://bit.ly/SxedioAnakampsis

...

Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης,
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πάφου

See More
Image may contain: outdoor
Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης - Konstantinos Letymbiotis
Community

Κάθε νέα αρχή περιέχει κάτι αισιόδοξο. Εύχομαι λοιπόν το ξεκίνημα του 2018 να αποτελέσει την αφετηρία μιας δημιουργικής εποχής. Να φέρει στη ζωή μας νέα ελπίδα. Υγεία, χαρά κι ευτυχία!

Χρόνια πολλά και Ευτυχισμένο το 2018!

Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης,...
Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου

See More
Image may contain: ocean, sky, twilight, outdoor and water