Photos
Videos
Lipton reklám 2014
6
Posts
Lipton Magyarország added 10 new photos to the album: Ajándékcsomagok 2016.
October 27, 2016

Már elérhetőek a boltokban a Lipton új ajándékcsomagjai. Helyet kaptak az idei kollekcióban már ismerős darabok és izgalmas újdonságok is.

A farsangi időszakban egy újabb rajongónkat ihlette meg a Lipton tea.
Anita a Lipton gyümölcsteák szerelmese, te melyiket szereted a legjobban?
Nekünk nagyon tetszik a jelmez, gratulálunk az elkészítéshez!

Image may contain: 1 person, smiling, standing and indoor
Posts
Lipton Magyarország updated their cover photo.

Ha szeretnétek elkészíteni ezeket a teákat, receptjeinket megtaláljátok a

http://www.jolkifoztem.hu/teak oldalon!

Image may contain: drink, coffee cup and indoor

Próbáld ki a Lipton legfinomabb tea receptjeit!

Hétfőtől 7 helyszínen tudod megkóstolni a málnaszörppel és almával-fahéjjal ízesített Lipton teát.
A kóstolás mellé egy doboz Lipton Yellow Label tea is jár ajándékba! Keresd az óriás Liptonos dobozt a képen látható helyszíneken!

...

Neked melyik fekete tea recept a kedvenced? http://www.jolkifoztem.hu/teak

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
HELYREIGAZÍTÁS:
A poszthoz tartozó képen nem megfelelően tüntettük fel a Budapesti Gazdasági Fősikola egyes karainak megnevezését.

A helyes rövidítések a következők:

BGF-PSZK
BGF-KKK

Az okozott esetleges kellemetlenségért, elnézést kérünk.

A Lipton csapata

See More
Image may contain: 1 person
Lipton Magyarország updated their cover photo.
No automatic alt text available.

Az egyre nagyobb hidegben jól esne egy tea, de szívesen gondolsz vissza a nyári koktélokra? Van egy frissítő tea tippünk! Dobd fel Lipton Yellow Label fekete teádat mentával, lime szeletekkel és egy kis barnacukorral.

Próbáld ki és oszd meg élményed velünk!

Itt a recept: http://www.jolkifoztem.hu/teak

...

Neked mikor jön el a tea pillanatod?

See More
Image may contain: drink
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
492 Views

Gondolnád, hogy ez nem más, mint egy izgalmasan elkészített fekete tea? Egy kis fantázia, pár hozzávaló és már kész is!
Ha kíváncsi vagy a látványos teaköltemény receptjére, itt találod:
http://www.jolkifoztem.hu/teak

Te próbáltad már az angolok nagy kedvencét, a tejes teát? Ebben a receptben nem fogsz csalódni!

Image may contain: drink and text

Dobd fel Lipton Yellow Label fekete teádat egy kis málnaszörppel! Hogy hogyan? Itt a recept: http://www.jolkifoztem.hu/teak

Próbálj ki más, izgalmas hozzávalókat is a fekete teához! Nekünk vannak ötleteink. További tea tippek a Jolkifoztem.hu-n!

Neked mikor jön el a tea pillanatod?

Image may contain: drink

Lipton a "Hajts két keréken a jövőért" rendezvényen! Április 22-én tekerjetek ki Ti is a BME E épületénél szervezett Biciklis Napra! Ti kerekeztetek már idén?

No automatic alt text available.
Hajts két keréken a jövőért to Hajts két keréken a jövőért! - Biciklis Nap

Sok-sok meglepetést tartogatunk Nektek.
A Lipton felajánlásával egész nap finom teával várunk minden résztvevőt.

Eseményünkön megkóstolhatjátok a Lipton Yellow ...Label fekete teát klasszikusan, és egy kicsit különlegesen, málna szörppel elkészítve is. A szerencsések egy doboz Lipton Yellow Label teát is hazavihetnek, amivel akár egyéb különleges recepteket is kipróbálhatnak. További fekete tea receptötletekért kattints ide: http://www.jolkifoztem.hu/teak

See More

Veled milyen pillanatokban van ott a Lipton tea?
Kedves fogyasztónkat a farsangi kreativitás közben ihlette meg! Lent láthatjátok a dínyertes jelmezt is, mely valóban nincs híján az ötletességnek. Nekünk nagyon tetszik, gratulálunk a címhez Lillának és édesanyjának, Katának az elkészítéshez!
További kellemes Lipton tea fogyasztást kívánunk!

Image may contain: 1 person

Bejött a síelőknek is a Lipton Yellow Label tea! #NoSignal #Lipton #bemoretea

Image may contain: outdoor

Sokan szeretnek utazni és megismerni a világ különböző országainak mindennapi szokásait. Rengeteg felmérést készítenek, amelyeket eredményeit érdekes, interaktív térképeken, remek cikkekben meg is osztanak a közönséggel, hogy átfogó képet kapjunk a különböző kultúrákról. 

 

Ezek közé sorolható a 2011-ben a Global Habits & Experience által készített 7... régiót és 17 piacot lefedő közvélemény-kutatás, amely elsősorban az emberek italfogyasztási szokásaiba engedett betekintést.

 

 

A felmérés fényt derített arra, hogy a tea a második leggyakrabban fogyasztott folyadék, a víz után. A kávé, tejtermékek, a különböző üdítők és gyümölcslevek csak ez után következnek. 

 

A felmérés alapján kiderült, hogy a világ legnagyobb teafogyasztói a népesség arányában Oroszország, Európa és India. Az oroszok 61 %-a fogyaszt rendszeresen teát. Ez után Lengyelország 37 és az Egyesült Királyság jön 34 %-kal. 31 %-kal India és 27 %-kal Törökország került fel a lista top 5 országába.

Ugyanezekben az országokban a kávéfogyasztás kevésbé jelentős. Átlagosan csupán a lakosság 10 %-a iszik rendszeresen kávét. Érdekesség, hogy a nyugati országokban (Egyesült Királyság, Lengyelország) a rendszeres teafogyasztás mellett magasabb a kávéfogyasztás aránya, mint a keleti országokban (például Oroszország és India).

 

Brazíliában, a Fülöp-szigeteken, Thaiföldön és Nigériában viszont egyáltalán nem jelentős a teafogyasztás. Ezekben az országokban a víz, kávé és energia ital fogyasztása a számottevő.

 

További érdekes szokások kerültek napvilágra:

A forró tea fogyasztása világszerte inkább a reggeli, esetleg a kora esti órákban jellemző, míg jeges tea fogyasztása a délutáni órákban csúcsosodik. Az emberek fele leginkább magában issza a teát, míg közel harmaduk pedig valamilyen étkezéshez, ezt leginkább a reggeli órákban. Népszerű a tea valamilyen édes süteménnyel való fogyasztása. 

 

Reméljük sok érdekes információval szolgáltunk tea-infóinkkal. Ha valamilyen tea-téma érdekelne Titeket, kommentben jelezzétek és igyekszünk teljesíteni! :) 


See More

A teafélék családjának névadó nemzetsége a Camellia sinensis, amelyet magyarul teának nevezünk.  Érdekessége, hogy a köztudatban teacserjékként gondolunk a növényre, a természetben azonban 8-10 méter magasra is megnőnek. Termesztett változatait visszanyesik, így lesz belőlük 1-1,5 méter magas cserje. Több alfaja is létezik, a fekete tea leveleit a ...Camellia sinensis var. assamica nevű változatából nyerik.

 

A fekete teák teljesen fermentált teafajták.  Ahhoz, hogy az asztalunkra, vagy ez esetben a bögrénkbe kerülő tea elnyerje a végleges formáját, négy gyártási állomáson halad át.

 

 

Az első állomás a fonnyasztás. A learatott leveleket állandó hőmérsékleten (kb. 22°C-on) és állandó páratartalom mellett fonnyasztják.

 

Ez után kezdődik az úgynevezett hengerelés, mely során a tealevelek sejtjeit gépi sodrással roncsolják. Így nem csak a tipikus ízt és aromát nyerik el a levelek, hanem megkönnyítik a további feldolgozást.

 

A harmadik fázis a fermentálás, amely általában maximum 120 percet vesz igénybe. E folyamat alatt a tealevelekben található aromaanyagok mennyisége megnő.

 

Az utolsó szakaszban a leveleket szárítják. A szárítás során a levelek nedvességtartalmát 10% alá csökkentik, ekkor nyeri el a jellegzetes fekete színt. Végül a leveleket rostálják méret szerint és kerül filterekbe, vagy lesz belőle szálas tea. 


See More

Ott leszünk a No Signal Sítáborban is!

No automatic alt text available.
Eleven Events

No Signal Party Sítábor utasok, figyelem!
Már most azt kérdezed, hogy fogsz kimenni a pályára a hajnalig tartó bulik után? Vagy délután, a siklás után kell egy ...bögre felmelegítő, frissítő ital?
Idén próbáld ki a Lipton Yellow Label teát, hiszen most egy egész dobozzal ajándékozunk meg a sítáborra. Sőt, a táborban a Lipton tea kommandó is beállít hozzátok, hogy pár perc közös teázással adjanak lendületet az estéteknek.
Hogy kell elkészíteni a tökéletes fekete teát? Nézd meg előre a Lipton Magyarország Facebook oldalán! Jó csúszást! Keresd a saját Lipton Yellow Label teádat a sítábor csomagban!
www.facebook.hu/Lipton.hu

See More

 Tudtad, hogy a tea már több mint 5000 éves múltnak örvend? I.e. 2732-ben találta fel Shen Nung kínai császár, véletlenül.

 

Egy ősi kínai mondás szerint: „Inkább étlen három napig, mint tea nélkül egy napig.”

 

...

Nem csak fekete, gyümölcs és zöld tea létezik.

A teafajtákat legegyszerűbben a tealevelek feldolgozottsága szerint csoportosíthatjuk. Feketén és zöld teán kívül van még sárga, világoszöld, oolong és vörös, más néven Roibos tea is létezik. A teafajták csoportosításának legfontosabb szempontja, hogy mennyi ideig és melyik szakaszban zajlott a fermentálás (a fermentálásról bővebben később olvashatsz).

 

A fermentálástól függően a következő teafajtákat különböztetjük meg:

fekete teák teljesen fermentált teafajták.

 

sárga teák enyhén, többször egymás után fermentált teafajták. A sárga tea ritka és rendkívül értékes kínai specialitás. A gyártás pontos folyamatát titok fedi.

 

világos zöld teák részben fermentáltak. A leszüretelt levelekben megindítják az oxidációt, majd (a tea fajtájától és a termelés helyétől függően) egy adott pillanatban gyors hevítéssel megszakítják a folyamatot.

A Pao Chung tea különleges, eredetileg kínai teafajta, amely egészen enyhén oxidálódott (kb. 10%-ban), és átmenetet képez a zöld és a világos zöld teák között. Ezeket a teákat gyakran oolong néven említik (az elnevezés a kínai „wu long” kifejezésből ered, amelynek jelentése fekete sárkány). Az oolong tea fermentálás szempontból a fekete és zöld tea között van.

 

zöld teafajták nem esnek át a fermentáláson. Annak érdekében, hogy az oxidációt megakadályozzák, a lehető leggyorsabban fel kell hevíteni a frissen szüretelt tealeveleket.

 

fehér teák nem fermentáltak, az oxidáció nem megy végbe. A fehér tea jellemzően sok levélrügyet (hajtásvéget) tartalmaz, itt nem alakul ki még sok klorofill, ezért is a világos szín. Méretük és a levelek aránya szerint ezeket a teákat az alábbi három nagy csoportba sorolhatjuk: Zhen Yin, Pai Mu Tan Mee és Shou Mee.

 

Vörös tea vagy Rooibos tea: hüvelyes cserje leveléből és szárából készül, nem valódi tea, Dél-Afrikában elterjedt.


See More