Ljubco Georgievski is on Facebook.
To connect with Ljubco, sign up for Facebook today.
About Ljubco
 • Дата и место на раѓање - 17. 01. 1966, Штип, Р.Македонија

  Образование - Филолошки факултет, Kатедра по општа и компаративна книжевност, Универзитет “Св. Кирил и Методиј”, Скопје

  Професионален и политички ангажман -Потпретседател на Претседателот на Република Македонија, 1991;
  -Пратеник во Собранието на Република Македонија, од 1992 до 1994;
  -Претседател на Владата на Република Македонија, од 1998 до 2002;
  -Пратеник во Собранието на Република Македонија, од 2002 до денес;

  Партиски ангажман
  -Лидер на ВМРО од 1990
  -Претседател на ВМРО-ДПМНЕ, од нејзиното основање до мај 2003 година.
Favorite Quotes
 • No favorite quotes to show

Favorites