Photos
Videos
Druga strana svega
81
5
Poznajete li Kimoa Pohjonena i njegov začudni svet neobuzdane muzike? Soundbreaker - subota, 14. oktobar - 21.00 Priča o harmonici koja je prestala da bude harmonika. Priča o harmonikašu koji je odlučio da voli harmoniku, pod uslovom da ne bude harmonikaš. Priča o zvucima i muzici oslobođenoj stega konvencionalnog i očekivanog, i, pre svega, priča o prepuštanju naslućenim unutrašnjim tokovima, vera u moć iracionalnog i intuitivnog. Od belih, ledenih nordijskih površina, do afričkih sela u sred nabujale vegetacije, autor pokušava da otkije autentične osnove fascinantne erupcije kreativnosti Kima Pohjonena..
33
1
Da li ste spremni za finsku saunu? Para života - petak, 13. oktobar - 19:00 U ovom filmu goli finski muškarci govore direktno iz srca i dok se kupaju u znoju i pari, podjednako fizički i mentalno, otkrivaju tajne, traume, snove duboko sakrivene pred svetom. Film nas vodi kroz celu Finsku i uvodi nas u mnogo različitih sauna u kojima ljudi različitih godina pričaju dirljive priče o ljubavi, rođenju, prijateljstvu, o uzletima i o tragedijama – o životu. Vizuelno jednostavno koncipiran, ovaj izuzetni dokumentarac nam prikazuje neposredne i retke lepote pejzaža, sauna i muškaraca gotovo magičnim kadrovima. „Para života“ otkriva ogoljenu dušu učesnika na izuzetno poetičan način. Nominovan za Nagradu evropske akademije 2010, najbolji finski dokumentarni film 2011, finski kandidat za Oskara 2011.
34
1
Posts

Malo da se pohvalimo jednom "zvezdanom" nagradom grada Beograda

Festival "Sedam veličanstvenih" je nagrađen nagradom "ZVEZDA BEOGRADA" koju dodeljuje Kancelarija za mlade Grada Beograda najuspešnijim projektima koje je podržao Grad Beograd, a realizovani su tokom 2017. godine.
Nagrada je uručena juče u svečanoj sali Skupštine Grada Beograda.
Svetlana i Zoran Popović, direktori festivala, izjavljuju povodom nagrade: "Ova nagrada nam je višestruko draga - prvo zat...
Posts
Festival "Sedam veličanstvenih" je nagrađen nagradom "ZVEZDA BEOGRADA" koju dodeljuje Kancelarija za mlade Grada Beograda najuspešnijim projektima koje je podržao Grad Beograd, a realizovani su tokom 2017. godine.
Nagrada je uručena juče u svečanoj sali Skupštine Grada Beograda.
Svetlana i Zoran Popović, direktori festivala, izjavljuju povodom nagrade: "Ova nagrada nam je višestruko draga - prvo zat...

Nakon što Sava Centar više nije mesto održavanja festivala dokumentarnog filma Festival "7 veličanstvenih" / Magnificent 7 Festival, jer ova instuticija zahteva... plaćanje komercijalne cene zakupa prostora, šta će biti sa ovom značajnom manifestacijom, koja je svakog januara prikazivala renomirana ostvarenja i u Beograd dovodila najznačajnije dokumentariste današnjice, istražuje Svetlana Mladenović.
#ArsArtifex od 18.00
▶️ bit.do/Beograd202
www.twitter.com/beograd202

See More
U emisiji: Kada i gde će biti održano novo izdanje filmskog festivala „Sedam Veličanstvenih“, o čemu govori izložba „Women in Art for Peace” koja je otvorena u Savetu Evrope i koji filmovi čine ciklus Romana Polanskog.
rts.rs

Sada i online intervju Svetlane i Zorana Popovića sa Marijom Krtinić - podelite i podržite našu borbu da nađemo novo mesto za održavanje Festivala.

Sava centar je 13 godina investirao u jednu manifestaciju koja konstantno doživljava svoj rast i jednog trenutka neko odlučuje da to baci.
danas.rs

Danas u Danasu najnoviji intervju sa Svetlanom i Zoranom Popovićem o 'beskućništvu' i budućnosti Festivala.

"Razmišljamo o tome kako tragično nestaju stvari kod nas."

Image may contain: 1 person

Pročitajte reakciju nekadašnje Urednice programa filmske redakcije Sava Centra, Nevene Đonlić, koja je učestvovala u organizaciji Festivala "7 veličanstvenih" od samog njegovog početka 2005. godine, a danas je deo organizacije Festivala:

Nevena Djonlic added 6 new photos.

Odmah da vas obavestim da će ovo biti dugačak post. Odnosi se na današnji tekst u Politici pod naslovom "Sedam veličanstvenih traže novog domaćina". Pokušala sa...m da ga nađem u elektronskom izdanju, nisam uspela. Ako ga neko nadje, neka da stavi u komentar.

Ovo pišem kao neko ko je svoj ceo radni vek proveo u Sava Centru. Radila sam još i na gradilištu, tako da sam svedok svih dogadjaja. I pamćenje me savršeno služi.

Elem, direktor Sava Centra iznosi "činjenice" koje zaslužuju pažnju.

Kaže da je Festival bio u minusu od 2014. godine. I da je to saopštio osnivačima. Čudno, kad nije odgovorio ni na jedan mejl niti ih je primio, posle brojih zahteva za sastanak. Sem toga, netačno. A posebno što nigde ne vidimo metodologiju kojom se služio da dodje do ovih podataka. Da ponovim staru mudrost: Najskuplji prostor je prazan prostor. Troškovi su tu, a ako nema prometa, prostor propada.

Kaže da sa FEST-om i inim festivalima Sava Centar nema suorganizatorski odnos. On ne zna, a neko je morao da mu kaže da je decenijama Sava Centar bio organizator FEST-a, Martovskog festivala, Sopotskog Festivala... Da su, sada praznim hodnicima na drugom spratu, tada užurbano hodialNebojša Djukelić i njegove kolege, da organizuju i dočekaju recimo samo Miloša Formana u studiju prve Festovizije. Da je Voki Kostić, bez ijednog dinara nadoknade godinama dolazio na posao, kao predsednik Izvršnog odbora FEST-a i radio kao da je zaposlen. Da je Džim Džarmuš bio fasciniran kad sam ga uvodila da se pokloni publici pred prepunom dvoranom, posle projekcije filma "Noć na zemlji". Ovakvih primera i imena mogu da napišem na stotine...

Direktor ističe s ponosom da se sam dovozi na posao. Ne zna da službena vozila i vozači u modernom svetu ne postoje. Da predsednici bogatih država dolaze bicikom na posao.

Populističke izjave da je ukinuo kafe i nekakve kartice samo pokazuje njegovu provinijenciju. Partijski aparatčik.

Iz teksta ne vidimo koje je profesije navedeni direktor. Ako je sudeći po njegovoj strasti da gasi sijalice, onda je valjda tehničke struke. I sigurno zna da postoji služba u Sava Centru zadužena za struju, grejanje, održavanje...
Posao direktora nije da gasi svetlo nego da donosi poslove. Upalite sva svetla, da se šteta koju ste napravili bolje vidi.

See More

O odluci Sava Centra da ne onemogući održavanje Festivala "7 veličanstvenih" i svaki dalji razgovor tim povodom govori Zoran Popović u Kulturnom dnevniku RTS-a.

Label and copyright: Radio-televizija Srbije Zabranjeno svako kopiranje video i/ili audio snimaka i postavljanje na druge kanale!
youtube.com

Tražimo, tražimo... A ko traži taj će i naći, nadamo se

Image may contain: 1 person

- Podsećamo, da se u ovogodišnjem Programu poslovanja JP „Sava Centar“ za 2018. koji je usvojen odlukom broj 3861, 07.12.2017. od strane Nadzornog odbora ovog javnog preduzeća i na koji je Skupština Grada Beograda dala saglasnost - Rešenjem 023-1161/17-C, na 29. strani, u „Planiranim programima u 2018. godini“,navodi planirano organizovanje festivala „7 veličanstvenih“ u periodu od 31. januara do 6. februara 2018. u Velikoj dvorani „Sava Centra“. Takođe, podsećamo da se JP „Sava Centar“ jednim delom finansira iz subvencija osnivača – budžeta Grada Beograda, kako se u Programu poslovanja navodi, taj iznos u 2018. godini iznosi 43.000.000,00 dinara, kao i od Ministarstva kulture i informisanja RS 5.000.000,00 dinara."

- Metla, that in this year's programme of business JP "Sava Center" for 2018. Who passed decision number 3861, 07.12.2017. By The Supervisory Board of this public enterprise and on which the assembly of the city of Belgrade extended consent - solution 023-1161/17 - C, on the 29. th side, in " planned programmes in 2018. ", quoted the planned arranging of the festival " 7 Magnificent " between January 31. th to 6. February 2018. in the great hall " Sava center ". also, metla to JP " Sava Center " one partly funded from the subsidy of the founder - the budget of the city of Belgrade, as in the programme of business wonder, the amount in 2018. Is 43.000.000,00 Dinars, as well as from the ministry Culture and informing rs 5.000.000,00 dinars."
Translated
Asocijacija Nezavisna kulturna scena izdala je saopštenje u kome se reaguje povodom otkazivanja otvaranja Festivala "7 veličanstvenih" u Sava centru koje je bilo najavljeno za danas.
blic.rs

Asocijacija NKSS osuđuje postupak JP „Sava Centar“ kojim je prekinuta trinaestogodišnja saradnja sa Festival "7 veličanstvenih" / Magnificent 7 Festival i time dovedeno u pitanje organizovanje izuzetno značajanog i jedinstvenog festivala u našoj zemlji, pa i u svetu.

Otkazano je otvaranje Festivala "7 veličanstvenih" u Sava centru koje je bilo najavljeno za danas. Organizatori su odlukom Sava centra da od ove godine zahteva plaćanje komercijalne cene bili primorani da ga odlože i održavanje ovogodišnjeg izdanja festivala je dovedeno u pitanje. Asocijacija N...
nezavisnakultura.net

Festival "7 veličanstvenih" / Magnificent 7 Festival primoran je da odloži 14. izdanje, jer je Sava centar, gde se održava od osnivanja, odbio da potpiše ugovor o suorganizaciji i postavio neprihvatljive komercijalne uslove, pravdajući ih nezavidnom situacijom u kojoj se nalazi.

Vest | 7 velicanstvenih | Beograd | Festivali | Sava centar | Komercijalizacija | Protest 23.01.2018 | 22:45 Protest 7 veličanstvenih zbog komercijalizacije kulture Festival evropskog dokumentarnog filma “Sedam veličanstvenih” primoran je da odloži 14. izdanje, jer je Sava centar, gde se odr....
seecult.org

Dragi prijatelji i draga publiko, ove godine smo, nažalost, primorani da promenimo termin i mesto održavanja Festivala "7 veličanstvenih" 2018.
Pročitajte više o razlozima u obrazloženju:

Poštovani gledaoci i svi vi koji pratite festival,
Posle trinaest veličanstvenih godina konstantnog kvalitativnog rasta i uspona, nakon svih izuzetnih doprinosa beogradskoj, srpskoj i evropskoj kulturnoj sceni, festival je, ne našom voljom ili postupcima, izložen nepremostivim teškoćama. Dovedeni smo u situaciju da moramo da pronađemo način da se njegovo postojanje nastavi u drugo vreme i na nekom ...
Poštovani gledaoci i svi vi koji pratite festival,
Posle trinaest veličanstvenih godina konstantnog kvalitativnog rasta i uspona, nakon svih izuzetnih doprinosa beogradskoj, srpskoj i evropskoj kulturnoj sceni, festival je, ne našom voljom ili postupcima, izložen nepremostivim teškoćama. Dovedeni smo u situaciju da moramo da pronađemo način da se njegovo postojanje nastavi u drugo vreme i na nekom ...

Vladimir Vlada Petrić drugi je dobitnik Nagrade „Nebojša Popović“ za doprinos promociji i kritičkom promišljanju filmske umetnosti i kulture, a dodela Nagrade biće upriličena u četvrtak, 11. januara 2018. godine od 12 do 23 sata, u Dvorani Kulturnog centra Beograda, uz filmski maraton koji su Nebojši Popoviću u čast koncipirali prošlogodišnji dobitnici Nagrade Svetlana i Zoran Popović.

Vladimir Vlada Petric drugi je dobitnik Nagrade „Nebojsa Popovic“ za doprinos promociji i kritickom promisljanju filmske umetnosti i kulture, a dodela Nagrade bice uprilicena u cetvrtak, 11. januara 2018. godine od 12 do 23 sata, u Dvorani Kulturnog centra Beograda, uz filmski maraton koji su Ne...
kcb.org.rs