Posts

113. Coachande ledarskap 1 – introduktion
http://www.magnusochkim.se/…/com_podcastmana…/Avsnitt113.mp3
Det är med stor inspiration som vi drar igång en ny serie avsnitt, denna gången om coaching och ledarskap. Coaching går att utföra som yrke men det är också en färdighet som alla ledare kan ha nytta av att utveckla. Genom historien har olika ledarskapsstilar kommit och gått. Från taylorismens dominans i samband med industrialiseringen fram till nu har det bla handlat om styr...ande (management), auktoritärt, karismatiskt, transformativt, situationsanpassat och på senare år även kommunikativt ledarskap. Vissa forskare hävdar att den just nu mest aktuella och övergripande stilen är coachande ledarskap. I avsnittet redogör vi för den definition av coaching som vi fastnat för och vilka förutsättningar som vi tror behöver finnas för att ett coachande ledarskap ska vara framgångsrikt som ledarskapsmodell.

See More
Image may contain: text

112. How to unlock human potential and organizational resources, with Jane Dutton

http://www.magnusochkim.se/…/com_podcastmana…/Avsnitt112.mp3
Jane Dutton är framstående forskare inom positiv organisationsutveckling och hur man ger utrymme för människor att kunna ge sitt bästa varje dag i sitt arbete. Vi möter henne i en intervju som kom att handla om en förnyad syn på arbetets mening kan bli grunden för en ny nivå av engagemang och hur vi med gemensamma krafter kan frigöra v...arandras styrkor för att bli bättre på det som vi behöver bli bättre på, både som ledare och medarbetare. Hon beskriver följande tre perspektiv på en utvecklande miljö:

Positive connection

Positive emotion

Positive meaning

See More
Image may contain: 1 person, smiling
Reviews
5.0
2 Reviews
Tell people what you think
Videos
Ledarskap med Magnus och Kim Avsnitt 66
33
LEDARSKAP MED MAGNUS OCH KIM Avsnitt 65
23
1
avsnitt 91, Ledarskap med Magnus och Kim
6
Photos
Posts

111. Att hantera stressade perioder

Alla möter perioder av högre stress, men hur kan vi på bästa sätt hantera en sådan period? I avsnittet tar vi upp ett antal praktiska råd till dig som du kan tillämpa under stressade perioder. Det första handlar om positivt görande och att ställa rätt frågor till dig själv. Det andra handlar om att bemöta sina egna känslor och vara medveten om vad man faktiskt känner och tänker i situationen. Vi har sedan tidigare konstaterat att återhämtni...ng är nyckeln för att kunna hantera stress på ett sätt som gör det mindre skadligt för oss. Därför är ett av råden att lära sig att koppla av på ett sätt som passar just dig, och att prioritera korta stunder av avkoppling även i perioder av stress. Avslutningsvis tar vi också upp vikten av att ta hjälp av andra. Det måste inte var proffesionellt stöd i första hand, det bästa är att ta hjälp av sina närmsta kolegor eller vänner långt före det går så långt att professionellt stöd behövs. Be andra att påminna dig om att sänka tempot när det behövs, eller bestäm dig för att redovisa din arbetstid, eller antalet uppdrag till någon som du ber komma med feedback som knuffar dig åt rätt håll. Sluta skryt om hur mycket du har att göra, skryt hellre om hur bra du är på att koppla av!

See More
Image may contain: one or more people and text

Avsnitt 110. GOTT NYTT ÅR, med Magnus och Kim!

På årets sista dag möter du Magnus och Kim i ett personligt samtal om året som gått. Vi reflekterar över olika sätt att utvärdera och sätta nya mål inför ett nytt år. Du kan tex använda dessa frågor:

Vad var ditt största genombrott och hur kan du bygga vidare på det?

...

Vad lärde du dig från ditt största misslyckande eller misstag?

Vem hjälpte dig mest, och hur kan du vara en större resurs till dem?

Vad har du velat göra, men har inte gjort än? Varför?

Och så vill vi såklart tacka alla lyssnare för att ni har lyssnat och för er respons till oss, det har varit ett utvecklande år tillsammans!

http://www.magnusochkim.se/…/com_podcast…/Avsnitt110nyar.mp3

See More
Image may contain: 1 person, text

Avsnitt 110. GOTT NYTT ÅR, med Magnus och Kim!

På årets sista dag möter du Magnus och Kim i ett personligt samtal om året som gått. Vi reflekterar över olika sätt att utvärdera och sätta nya mål inför ett nytt år. Du kan tex använda dessa frågor:

Vad var ditt största genombrott och hur kan du bygga vidare på det?

...

Vad lärde du dig från ditt största misslyckande eller misstag?

Vem hjälpte dig mest, och hur kan du vara en större resurs till dem?

Vad har du velat göra, men har inte gjort än? Varför?

Och så vill vi såklart tacka alla lyssnare för att ni har lyssnat och för er respons till oss, det har varit ett utvecklande år tillsammans!

http://www.magnusochkim.se/…/com_podcast…/Avsnitt110nyar.mp3

See More
magnusochkim.se

Efter 2,5 miljoner streamingar av våra podavsnitt känner vi att resan har bara börjat! Önskar er en fridfull helg och att tomten är snäll i år!

Image may contain: 2 people, people smiling, people standing and text
Image may contain: 5 people, people smiling, people standing
Emanuel Nilsson Föreläsare

”Vi samtalar om prioritera, att ta rätt beslut istället för att försöka skynda sig fram och pressa sig mot gränsen av sin egen förmåga. Vad är din hälsa värd at...t offras för? Emanuel ger oss rådet ge tid för återhämtning och reflektion för att skapa en buffert mot oförutsägbara händelser. I stället för ”låssas-stress” rekommenderar han ett medvetet lägre tempo för att få lika mycket gjort över tid.

När du väl prövat att ge din hjärna lite mer återhämtning kommer du inte vilja vara utan den effekt det får på dina beslut och förmåga att göra rätt saker!”

- I senaste avsnittet gästar jag podden Ledarskap med Magnus och Kim.

Vill du lyssna in så finns avsnittet på Itunes, Acast mm, eller via länken:

http://www.magnusochkim.se/…/com_podcastmana…/Avsnitt108.mp3

För er som gillar det ni hör och vill boka mig som föreläsare till 2018, varmt välkomna att ringa 0768 844 827, maila emanuel@emanuelnilsson.se, PM:a, kommentera så pratar vi vidare!

God Jul!

/ Emanuel Nilsson Föreläsare

See More

STRESS – är inte farligt!
Det finns goda anledningar till att prata om stress ur ett positivt perspektiv. Vissa forskare visar nämligen att vår rädsla för stress ofta är farligare än själva stressen i sig. Lyssna på avsnittet via länken nedan!

http://www.magnusochkim.se/…/com_podcastmana…/Avsnitt108.mp3

magnusochkim.se

107.STRESS – Ett sätt att definiera stress är att det är känslan som uppstår inom oss när förhållandet mellan krav/förväntan och upplevelsen av förmåga/resurs inte går ihop. I avsnittet försöker vi reda ut begreppen om stress. Ditt uppdrag blir att fundera över hur du reagerar på stress och reflektera över hur du agerar i en stressad situation.

http://www.magnusochkim.se/…/com_podcastmana…/Avsnitt107.mp3

magnusochkim.se
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
635 Views
635 Views

Tips för en lägre stressnivå!
I dagens avsnitt tar vi upp åtta till synes harmlösa vanor som höjer din nivå av stress. Negativa vanor som du kan byta ut mot vanor som sänker din stressnivå. Hemligheten med dagens tips ligger i att vanorna var för sig inte tycks vara så förödande, det är därför de så lätt smyger sig på oss...

Några av de vanor som du kan behöva förändra är:
- att säga ja när du egentligen vill säga nej...
- att jobba istället för att ta lunch
- att alltid svara på mail fortlöpande
- att hoppa över vila, rekreation och reflektion för att istället vara ”effektiv”
http://www.magnusochkim.se/…/com_podcastmana…/Avsnitt106.mp3

See More
magnusochkim.se

Avsnitt105. Frågor och svar: Hur jobbar man bäst med en ledningsgrupp och hur kan jag få mina chefer att bli mer intresserade av ledarskap?

Efter en vecka som varit fylld av uppdrag i olika ledningsgrupper passar vi på att ta upp frågan om hur man kan göra ledningsgruppens möten mer meningsfulla för samtliga deltagare och samtidigt öka värdet på gruppens arbete för företaget/organisationen. Vi konstaterar att målbilden kan vara olika för de olika deltagarna, var på några därf...ör riskerar att uppleva gruppens möten som meningslösa.

I inledningen av vårt avsnitt tar vi också upp en annan fråga från en av er lyssnare som försökt få sina chefer att bli intresserade av ledarskap och egen utveckling – hur gör man det på bästa sätt och är det ens möjligt om de inte vill...?

http://magnusochkim.se/images/mp3/Avsnitt105_MIX.mp3

See More
magnusochkim.se

Frågor och svar: Hur ska jag hantera sarkasm i min ledningsgrupp?
Hur påverkas gruppen av sarkasm? Finns det något positivt med sarkasm eller är det till och med skadligt för gruppen? Vi passar också på att ta upp några skillnader mellan sarkasm och ironi. I slutet berättar Kim om en situation i tonåren som fortfarande väcker dåliga känslor hos honom men som kan lära oss något viktigt som vuxna.

http://magnusochkim.se/images/mp3/Avsnitt104_full.mp3

magnusochkim.se

Om FLOW, möt upphovsmannen Mihaly Csikszentmihalyi i ett personligt samtal

Mihaly Csikszentmihalyi är forskaren och författaren som ligger bakom begreppet FLOW - den ultimata upplevelsens psykologi. Vi inleder avsnittet med en sammanfattande redogörelse för vad begreppet FLOW står för. Sedan möter vi Mihaly i ett personligt samtal om hans mer än 80 års erfarenhet av liv och forskning.

http://magnusochkim.se/images/mp3/Avsnitt103_full.mp3

magnusochkim.se

102.Gör din egen kick off!

Hösten är här och semestertiden är över... för de flesta innebär det att komma tillbaka och komma igång igen på bästa sätt. Därför vill vi dela med oss av våra bästa ”tillbaka från semestern” tips och samtidigt inspirera dig att ta tag i dina drömmar och konkretisera dina målbilder.

Du hittar avsnittet via länken...
http://magnusochkim.se/images/mp3/Avsnitt102_full.mp3

See More