Photos
Posts

Discografie Mummy's a Tree op Spotify # 5: Cadmium (2009):

In de aanloop naar de release van de LP ´Goodbye Stratosphere´ (mei 2018) wordt de complete discografie van Mummy’s a Tree stapsgewijs op Spotify uitgebracht: elke maand één langspeler. De vierde full length release kwam uit onder de titel ´Cadmium´ en werd uitgebracht bij Stratosphere Records (2009). Speciaal voor de Spotify release is de CD door producer Frans Haarmeijer ge-remastered.

´Cadmium´ is in haar ontstaan...

Continue Reading
Cadmium, an album by Mummy's a Tree on Spotify
Spotify

Dank aan Maria van der Zwan voor het fijne optreden afgelopen zaterdag in de Brigant! Dank aan Daan Stokvisch voor de heerlijke COUSCOUS! En last but not least dank ook aan het fijne publiek!
Wij wensen Alcuna Wilds nog een top March European Tour door Duitsland en België, en Nikiloops hopelijk tot snel, we hebben genoten van jullie optredens zaterdag! Binnenkort overigens te zien op het youtube kanaal van Toohands: https://www.youtube.com/user/Toohands2 (dankzij Wim Bulsink).

Posts

Kom vanavond naar Brigant!: Eerste optreden van Mummy's a Tree in 2018, met veel nieuw werk van 'Goodbye Stratosphere` (mei 2018 met prachtige LP hoes ontworpen door White Suit Projections). Ook zeer de moeite van het beluisteren en bekijken waard vanavond: Nikiloops en Alcuna Wilds!

MAR10
Sat 9:00 PM UTC+01BrigantArnhem, Netherlands
76 people interested

Vrijdag 6 april treedt op bij Paco Plumtrek: Mummy's a Tree

Mummy's a Tree creëert een spectrum waarin avontuurlijk gearrangeerde composities ruimte laten voor improvisatie: intense muziek die de tijd overstijgt. Inspiratie wordt geput uit Radiohead, The Beatles, David Bowie, Captain Beefheart, John Frusciante, vader en zoon Buckley en Tame Impala.

De huidige incarnatie van Mummy’s a Tree bestaat naast oprichter Stefan van den Berg (gitaar/zang) uit Martin Luiten (gitaar), R...ick Weren (bas) en Imre Elzer (drums). Avontuurlijke muzikanten met een gedeelde voorliefde voor de emotionele zeggingskracht van geluid.

Mei 2018 verschijnt de nieuwe langspeler Goodbye Stratosphere met een zeer bijzondere LP hoes, ontworpen door Danielle Papenborg van White Suit Projections

Kijk voor een indruk op:
https://www.youtube.com/watch?v=4HpstCRJ4nA
https://www.youtube.com/watch?v=OinlUTDbnpc
Of een echo uit het verleden:
https://www.youtube.com/watch?v=EDVOBuVEfHk

Reserveren wordt aangeraden!

Entree € 8,-
Aanvang 20.30 (de deur is om 20.00 open)
Lokatie: Podium Paco Plumtrek
Oude Kolkschool, achterkant gebouw
(Ingang Zwanenbelt, linkerdeur door en de trap omhoog)
Bornerbroeksestraat 19, Almelo

Hopelijk tot ziens op 6 april!

http://www.pacoplumtrek.nl

See More
APR6
Fri 8:30 PM UTC+02Podium Paco Plumtrek, Kolkschool, Bornerbroeksestraat 19, Almelo
8 people interested

Discografie Mummy’s a tree op Spotify # 4: ´Dancing in the light that my baby spreads´ (2007):

In de aanloop naar de release van de LP ´Goodby Stratosphere´ (mei 2018) wordt de complete discografie van Mummy’s a tree stapsgewijs op Spotify uitgebracht: elke maand één langspeler. Tussen de derde release `Loftmusic for millions yet unaware` en de vierde ´Cadmium´ werd een 3-track EP uitgebracht getiteld ´Dancing in the light that my baby spreads´ (Dying Giraffe Recordings 2007...

Continue Reading
Plays from Spotify
Dancing in the Light That My Baby Spreads
Mummy's a Tree
Mummy's a Tree updated their profile picture.
February 9

Foto: Ann Lidewij Elzer

Image may contain: 2 people, people smiling
Mummy's a Tree updated their cover photo.
February 9

Foto: Ann Lidewij Elzer

Image may contain: 3 people, people standing

Alcuna Wilds is a British/Dutch band based in the Netherlands. The band creates atmospheric trip-rock music, combining ambient soundscapes, driving beats and strong melodic riffs, with rich, melancholic vocals and astute, considered lyrics. Formed of members from both sides of the North Sea, their diverse influences contribute to their distinctive sound. Alcuna Wilds' second EP, 'Murmuration Season' was released in October 2016. A new single ‘Fingertips’ was released in Septe...mber 2017, reaching number 6 in the Dutch ‘Free 40’ Indie Chart and will be followed by two new singles in the Spring.

Mummy’s a Tree creëert een spectrum waarin avontuurlijk gearrangeerde composities ruimte laten voor improvisatie: intense muziek die de tijd overstijgt. Inspiratie wordt geput uit Radiohead, The Beatles, David Bowie, Captain Beefheart, John Frusciante, vader en zoon Buckley en Tame Impala.
De huidige incarnatie van Mummy's a Tree bestaat naast oprichter Stefan van den Berg (gitaar/zang) uit Martin Luiten (gitaar), Rick Weren (bas) en Imre Elzer (drums). Avontuurlijke muzikanten met een gedeelde voorliefde voor de emotionele zeggingskracht van geluid. Mei 2018 verschijnt de nieuwe langspeler Goodbye Stratosphere.

N I K I L O O P S is een soloproject van de Arnhemse zangeres Nikkie Kemp. Met haar loopstation en effecten creëert ze eigenzinnige versies van popliedjes. Met alleen haar stem maakt ze gelaagde nummers compleet met baslijnen, percussieve ritmische klanken en soms zelfs dansbare electronische beats.

Damage 5 euro

Meer informatie:
www.facebook.com/brigantarnhem
www.alcunawilds.com
www.facebook.com/mummysatree
www.facebook.com/N-I-K-I-L-O-O-P-S-nikiloops-4023794266228…/

See More
MAR10
Sat 9:00 PM UTC+01BrigantArnhem, Netherlands
76 people interested

Discografie Mummy’s a tree op Spotify # 3: ´Loftmusic for millions yet unaware´ (2005):

In de aanloop naar de release van de LP ´Goodby Stratosphere´ (april 2018) wordt de complete discografie van Mummy’s a tree stapsgewijs op Spotify uitgebracht: elke maand één langspeler. De derde release is `Loftmusic for millions yet unaware` uit 2005, uitgebracht bij Dying Giraffe Recordings.

Dit album is gemaakt door de derde bezetting van Mummy’s a tree, naast Stefan van den Berg besta...

Continue Reading
Plays from Spotify
Loftmusic for Millions Yet Unaware
Mummy's a Tree

Mummy’s Musical History #8: Dalí

In de opmaat naar de nieuwe geluidsdrager ´Goodbye Stratoshpere´ vandaag aflevering 8 in de serie ´Mummy’s Musical History´: Dalí´, afkomstig van de Cd ´Strange Darling´ uit 2000: ´And when I fall asleep, I wake me up to save some´

Dalí gaat over het moment tussen bewustzijn en slaap, dat wel de hypnagogische slaaptoestand wordt genoemd. Het is geïnspireerd door de Spaanse schilder Salvador Dalí. Hij beweerde dat het echte schilderwerk plaatsv...indt terwijl de kunstenaar slaapt. Tijdens de slaap los je heimelijk, in de diepten van je geest, de meest subtiele en technische problemen op, die je in je wakende bewuste toestand nooit op zou kunnen lossen. De sleutel voor een kunstenaar is dus om te leren hoe hij tijdens het werk toegang kan krijgen tot die inzichten om creatief werk aan de oppervlakte te krijgen dat al door het onderbewuste is gedaan maar ontoegankelijk blijft voor de alledaagse wakkere geest. Dalí had hiervoor een bepaalde techniek. Hij noemde deze ´sluimeren met een sleutel´, een middagslaapje van minder dan een minuut. Dalí adviseerde hiertoe in een harde leunstoel te gaan zitten met je handen met de handpalmen omhoog op de leuningen. Tussen duim en wijsvinger van de linkerhand moet vervolgens een zware sleutel gehouden worden. Als je indommelt ontspant je hand zich, de sleutel valt, en het geluid van de sleutel die op de grond valt zorgt ervoor dat je, vlak nadat sommige van de beelden in je hoofd zijn verschenen, wakker wordt. In plaats van dat je je best moet doen om ze te herinneren ben je net bewust genoeg om ze je gemakkelijk te herinneren.

Het nummer is voor het eerst opgenomen in 1998 met Mummy’s eerste bezetting, maar nooit uitgebracht. Mummy’s tweede bezetting met Robbert Koekoek (altsaxofoon, dwarsfluit, basklarinet), Constantijn van der Heijden (contrabas) en Jeroen van den Berg (drums) transformeerde het naar de definitieve versie door het hele nummer te voorzien van een trage beat en het up-tempo middenstuk toe te voegen. De dromerige sfeer wordt muzikaal versterkt door de vertraagde gesproken achtergrondtekst, de gedubbelde vocalen (gezongen en gefluisterd (schatplichtig aan ´Riders on the storm´ van The Doors)), de verre dwarsfluit en dromerige tremelo gitaarlijnen. Het up-tempo intermezzo met zijn jagende dwarsfluit is als de korte droomtrip, gestopt door het vallen van de sleutel.

De tekst over Dalí en zijn ´sluimeren met een sleutel´ is afkomstig uit het boek ´Rust in uitvoering: meer voor elkaar krijgen door minder te werken´ van Alex Soojung-Kim Pang, Ph.D..

See More
Dalí
Mummy's a Tree · Strange Darling
Plays from Spotify

Live from Mummy's Living deel 2: '1000 years', van het begin volgend jaar te verschijnen album 'Goodbye Stratosphere'.

Live from Mummy’s Living (part 2): Mummy’s a tree filmed in one of their natural habitats, the rehearsal room. The song played is a live version from one of ...
youtube.com

Discografie Mummy’s a tree op Spotify # 2: ´Strange Darling´ (2000):

In de aanloop naar de release van de LP ´Goodby Stratosphere´ (maart 2018) wordt de complete discografie van Mummy’s a tree stapsgewijs op Spotify uitgebracht: elke maand één langspeler. De tweede release is `Strange Darling` (Paraluna Records 2000).

Dit band debuutalbum is gemaakt door de tweede bezetting van Mummy’s a tree, naast Stefan van den Berg bestaande uit Robbert Koekoek (altsax/dwarsfluit/baskla...

Continue Reading
Plays from Spotify
Strange Darling
Mummy's a Tree

Discografie Mummy’s a tree op Spotify # 1: ´Mummy’s a tree´ (1996/2002)

In de aanloop naar de release van de LP ´Goodby Stratosphere´ (maart 2018) wordt de complete discografie van Mummy’s a tree stapsgewijs op Spotify uitgebracht: elke maand één langspeler. Te beginnen met de democassette ´Mummy’s a tree´ uit 1996, in 2002 op LP uitgebracht bij Olé Records (www.ole-records.nl).

Speciaal voor de Spotify release is de LP ge-remastered door Martin Luiten. Dank gaat ook uit naa...

Continue Reading
Plays from Spotify
Mummy's a Tree
Mummy's a Tree
Mummy's a Tree updated their cover photo.
Image may contain: one or more people, people on stage, night and indoor

Mummy’s Musical History #7: Daddy’s Drumkid

In de opmaat naar de nieuwe geluidsdrager ´Goodbye Stratoshpere´ vandaag aflevering 7 in de serie ´Mummy’s Musical History´: Daddy’s Drumkid´, ghosttrack op de Cd single ´Me, I’m dead´ uit 1998.

´Daddy’s Drumkid´ is een bedankliedje voor mijn vader (Bert Al), omdat hij de sponsor was van het nieuwe drumstel van mijn broer (Jeroen van den Berg): een groene Pearl. In het nummer wordt verwezen naar de `drumkit`, maar ook naar de `drum...kid` himself. Sindsdien droeg hij dan ook de naam DDK.

Het nummer is een soort kinderslaapliedje, met zijn dromerige tremelo gitaar, canon zang in het coda en het meezing refreintje: ´Drumkid, drumkid, come out and play for us, drumkid, drumkid, plays better than all of us´. Als om mijn vader in slaap te zingen. Ironisch genoeg zit er geen drums in het nummer. Voor een slaapliedje wel logisch eigenlijk.

De sound van het nummer lag zeer in lijn met die van de democassette ´Mummy’s a tree´ (1996), en was een solo opname, in tegenstelling tot de andere nummers op de Cd single. De opnames van de `hoofdnummers` van Cd single waren voor de eerste Mummy bezetting (met Otto Jogems en Jeroen van den Berg) de tweede hifi studio ervaring (Beverly Beat in Winterswijk), welke anders uitpakte dan gehoopt. Door tijdsdruk en gebrek aan lef werd de productie minder uitgesproken dan die van de democassette. Aan het drumstel kan het niet gelegen hebben..

Daddy’s drumkid kreeg later een remake voor de Cd Strange Darling (2000), dit keer wel met drums.

See More
Daddy's Drumkid
Mummy's a Tree
Plays from Spotify

Showtime!

Image may contain: one or more people, people on stage, night and indoor

Mummy's a tree presenteert ´Live from Mummy's living´: een muzikale impressie van hun repetitie ´living´ bij de Galloway Studio in Nijmegen. Gefilmd en gemonteerd door Kamiel Beusink en Jillis van den Berg. Gespeeld wordt ´A Little Lightness´, opener van hun in het voorjaar 2018 te verschijnen Cd ´Goodbye Stratosphere´.

Live from Mummy’s living: Mummy’s a tree filmed in one of their natural habitats, the rehearsal room. The song played is a live version from the opener of Mu...
youtube.com