Posts

AYUH KITA BERIKLAN SECARA PERCUMA DI SINI...!!!

Syarat-syarat mudah untuk mengiklan di sini -

1.) Produk dan servis yang sah di sisi undang-undang Malaysia sahaja....
2.) Menyatakan harga sekiranya produk dijual secara runcitan. Jika penetapan harga tidak boleh dilakukan (caj mengikut jarak/berat, bekalan secara borong, lelongan tertutup dsb.), sila maklumkan kepada umum bahawa urusniaga sudah selesai supaya individu lain tidak tertanya-tanya.
3.) Segala bentuk posting, komen, private message dan lain-lain bentuk maklumat yang dibekalkan oleh pengguna adalah tanggungjawab mereka sendiri secara peribadi, keseluruhannya.
4.) Maklumat hendaklah sentiasa dipastikan betul dan tepat, mengikut pemahaman si pengiklan. Sebarang perubahan perlu dikemaskini dari masa ke semasa bagi mengelakkan kekeliruan.
5.) Sebarang rungutan (grievances), atau percanggahan (disputes) hendaklah cuba diselesaikan sesama penjual dan pembeli. Sekiranya tiada kata putus dicapai, barulah salah satu pihak atau kedua-duanya memanjangkan urusan ini kepada admin.
6.) Jujur dan ikhlas. Layani orang lain sepertimana anda mahu dilayan.
7.) SCAMMERS, this is not your playground. Go away!

See More
My-Kedai
1 hr

Ahhh... Lega rasanya dapat mengadap tugasan normal setelah tiga minggu lebih bertungkus-lumus juggling antara tugas biasa dan tugasan luar. Alhamdulillah... We're back!

Image may contain: screen and indoor
Reviews
My-Kedai has no reviews yet.
Tell people what you think
Photos
Videos
VIWcard SueAnn Spa - Preview
14
2
My-Kedai.com Official Main Page Preview
[VERSI HD720] Preview My-Kedai.com Web App
1
Posts

ANDA SELALU RASA TERTIPU DENGAN BAHASA PEMASARAN?

Mari, kami tunjukkan salah satu kaedah (aka cheat code) untuk memecahkan maksud sebenar dalam bahasa orang pemasaran. Ini contoh aje tau. Takde apa kaitan dengan sesiapa yang masih hidup di muka bumi ini, ataupun yang dah lenyap ke planet Pluto lepas pilihanraya hari tu.

Sekiranya anda ditawarkan produk yang boleh menjadikan anda cantik (come on, pompuan la kan...), tambahan lagi kecantikan dalaman secara semulajadi, mesti la ...anda berminat kan? Tambah-tambah lagi mesti dia tunjuk gambar kecantikan semulajadi 'founder' produk-produk tu kan? Biasa la tu. Modus operandi yang standard sangat.

Macamana nak cerakin dan hadamkan maklumat-maklumat ni dengan cara yang lebih logik, dan bukan sekadar percaya bulat-bulat kepada orang pemasaran ni tadi?

1.) Minta nama 'founder' produk tu di FB atau IG, atau mana-mana media sosial yang anda boleh buat carian. Cakap je la anda nak follow. Orang pemasaran memang suka sangat benda ni. Naikkan lagi populariti boss diorang.

2.) Cari kawan, 'follower', jiran, atau bekas staf dia. Jangan pulak cari staf yang masih bekerja. Memang tak jadi cara ni. Lagi satu, nak mencari ni bukan senang. Kalau 76,000 'follower', bukan semua tu orang. Lebih 90% bukan orang sebenar. Kena cari rujukan yang boleh diyakini dan neutral.

3.) Buat 'connection' dengan orang tu. Cuba la sekali dua beramah mesra dengan dia, sampai dia boleh share sesuatu yang anda nakkan.

4.) Dah dapat keyakinan dari orang tu? Minta sesuatu. Minta gambar 'founder' produk tu yang betul-betul 100% tanpa make-up, betul-betul original, langsung tak ada apa diletak di muka dia walaupun bedak, gincu, gigi palsu. Kenapa ini agak mudah? Katakan la jiran... dah hampir pasti ada jiran yang jeles dengan 'founder' ni sebab kat dalam gambar nampak bukan main cantik, tapi muka betulnya comot macam Annabelle, yang nampak tinggi lampai padahal yang betulnya macam bonsai tak cukup baja je. Perasaan jeles ni yang akan membantu anda mendapatkan bahan yang diperlukan.

5.) Dah dapat gambar tu? Potong, letak sebelah gambar 'natural beauty' yang didakwa original oleh orang pemasarannya tadi.

6.) Buat penilaian yang neutral dari gambar-gambar tu. (Contohnya A atau B).

7.) Buat keputusan yang bernas berdasarkan penilaian anda sendiri.

Selamat mencuba!

See More
Image may contain: 5 people, text

Selamat menyambut Ramadhan al Mubarak.

Image may contain: text

Hari ini dalam sejarah. Buat pertama kali studio My-Kedai.com ada surat khabar. Belum pernah berlaku sebelum ni.

Image may contain: 4 people, people smiling

Di waktu orang lain sudah lama terlena, asyik dibuai mimpi... kami masih bekerja keras demi mengejar deadline yang sangat-sangat tight ini. Huhuhu

No automatic alt text available.

Menyemak laporan sesuatu yang membosankan? Kenapa tak standby snek kat atas meja tu?

Image may contain: food

Hi, guys! Sorry... I'm busy. Hahaha

Image may contain: food

Ambik kalsium untuk jadi tinggi.

Image may contain: 4 people, text

Bila korang rasa ketandusan idea, rasa macam buat sesuatu tak memenuhi sasaran atau objektif design korang, cuba ingat balik maksud 'less is more'.

Image may contain: text

Third session... Masih di sini hari ini.

Image may contain: 2 people, people sitting, table, office and indoor

Korang pernah tengok tak iklan raya atau sambutan hari kebangsaan yang sama je, tak kira la Petronas punya ke, Adabi ke, Milo ke, Proton ke, MAS ke... jalan cerita semuanya sama.

Logo kompeni je diorang tukar-tukar. Ada tak?

Image may contain: 2 people, people smiling

Enjoyed with a hot cup of coffee.

Image may contain: drink, dessert, food and indoor

Don't worry! Your graphic designer can cook. Yes, he can. Sit back and relax.

Image may contain: food

Selepas menempuh hari-hari yang stressful, buat beberapa sesi coaching, simulation, bla-bla-bla... documentation, agak-agaknya mana satu yang memberi sedikit keceriaan dan mengembalikan fokus anda -

A.) Burger bertingkek-tingkek
B.) Pizza besar sejadah
C.) Kek coklat lava