Photos
Videos
Grillings..
2
Posts

Hurra! Da er nytt fabeltårn på tur fra Danmark til Fabeløya! Forhåpentligvis er alt på plass innen et par uker. Mer informasjon kommer:)

Image may contain: outdoor

Litt info.
Det går fremover med produksjonen av «ny-tårnet». Her er bildene vi har fått fra Hampus. Monteringen i Fabelparken vil dessverre bli noe forsinket ifht den opprinnelige planen. Det har vært mye snø og kaldt i Danmark i år, og byggingen av de store tårn-dimensjonene må bygges ute. Været har mao ikke vært en medspiller her. Hampus beklager forsinkelsen.
Men, som dere ser det skjer noe her. Det går fremover👍

Image may contain: sky and outdoor
Image may contain: sky and outdoor
Image may contain: sky and outdoor
Image may contain: sky and outdoor
Posts

Hei og godt nyttår til dere alle.
Hørt lite fra oss de seneste ukene, men det betyr ikke at vi ligger på latsida. Vi jobber med å få opp toalett til neste sesong. Tårnet skal jo også opp. Hampus som leverer tårnet ferdig oppsatt, sier de startet produsering denne uken, og har som mål å få dette på plass i parken til midten av mars 👏

God jul til alle store og små som har brukt Fabeløya Naturlekepark i 2017, og til alle dere som har støttet arbeidet vårt i gjennom dette året. Må vel kunne si det har vært et begivenhetsrikt år på godt og vondt. Brannen var ingen god opplevelse for noen.
Nå ser vi frem til et 2018 med god utvikling og gjenoppbygging. Håper alle store og små, også i 2018, vil benytt seg av dette unike tilbudet som vi har på Sørrollnes.

Hilsen styret i
Fabeløya Naturlekepark

Image may contain: plant, candles and indoor

Noen ord igjen,😉
Styret i Fabeløya Naturlekepark fikk igår den gledelige meldingen fra Hålogaland Kraft om at de ønsker å bidra til utvikling av Fabeløya Naturlekepark. HLK gir parken/dere brukere kr. 20.000 til det planlagte servicebygget/ toaletthuset. Dette bygget er viktig for trivselen i parken, og vil gi oss muligheter i den videre utviklingen.
Vi takker Hålogaland Kraft v/ Bjørn Ludvigsen for gaven.

Styret i lekeparken vil gjerne takke alle venner av parken som har gitt bidrag etter brannen. Mer enn 25 000,- er kommet inn via Vipps etter 8. oktober - tusen takk! I tillegg har Vreeswijk-kvartetten med Kjell Agnar Mikalsen i spissen, hatt konsert i Melvika (Harstad) der inngangsbillettene gikk til parken! Kr 3277,- har de vippset til parkens konto; det er helt fabelaktig! Ibestad kommune har vedtatt å dekke parkens egenandel for forsikringa på kr 10 000,-. Dette lover godt for fremtiden!

Det ødelagte tårnet og tilstøtende gittertunneler er nå fjernet. Nytt tårn vil bli produsert i Danmark og vi satser på at alt er montert og klart til bruk i løpet av mars 2018. Vi holder dere orientert. Forsikringsselskapet og oppnevnt takstmann har gjort en fantastisk god jobb.

Fra Harstad Tidende 12.10.17:

"Politiet jobber fortsatt for klarhet i hvordan brannen i Fabelparken søndag oppsto.

Lensmannen i Ibestad, Johan Steen, ønsker kontakt med flere personer.

...

– Vi har ganske store ressurser i sving, og etterforsker for fullt. Men det er en del ting vi ønsker flere opplysninger om, sier han. – Vi vil blant annet komme i kontakt med alle som var i Fabelparken mellom klokken 16 og 18 på søndag.

Opplysninger fra vitner er viktige. Det er også viktig for politiet å komme i kontakt med personer de vet befant seg i området.
– Vi vil ha kontakt med fire ungdommer, sannsynligvis tenåringer, som er observert. De ble oppfattet som to gutter og to jenter som gikk i retning fergekaia rundt klokken 17 på ettermiddagen.

Årsaken til at de ble observert er, ifølge lensmannen, at de var ganske høyrøstet.
– To av de fire var kledd i ganske fargerike jakker, utdyper han.

Steen forteller også at folk skal ha hørt mopedlyd i området ved parken. - Dette ble registrert før brannen startet.

– I tillegg ble en moped hørt kjørende fra parken etter at brannvesenet var kommet på plass, rundt klokken 19. Vi vil ha kontakt med alle som har brukt moped og som har brukt utstyr som kan forveksles med moped i området rundt parken, sier Steen."

See More

Hei,
Vi i styret begynner å få litt oversikt over siste dagers hendelser. Brannen var en sørgelig og en nesten utrolig melding å få. Vanskelig å forstå at noen vil ramme unger ved å ødelegge denne lekeparken. Det kan vi enes om. Vi vet jo hvor mye Fabeløya naturlekepark betyr for så mange. Har fått melding fra foreldre som forteller at ungene deres har grått og vært lei seg, da de hørte om brannen.
Nå kan vi imidlertid fortelle at vi får bygd opp tårnet, og rettet opp evt an...dre skader på forsikringen. Opprydding i branntomten må vi besørge selv. Det gledelige her er at de siste 2 dagers innsamlinger på Vipps og giro- innbetalinger har bidratt til at vi har fått inn egenandelen vi har på forsikringen. Engasjementet dere brukere viser her på Facebook-sida vår varmer. Tusen takk skal dere ha! Det viser at vi står sammen når det røyner på.
I år har vi hatt ca. 10.000 besøkende i parken. Det er et stort tall, men vi har hatt besøk av mange grupper, og mange mange familier gjennom alle ukedagene i hele perioden.
I Harstad tidende har vil lest at ordføreren i Ibestad kommune forteller at Fabeløya Naturlekepark er blitt en merkevare for kommunen. Det er også gledelig å høre.
Så, hva skjer nå? Fabeløya naturlekepark åpner fom imorgen 12. okt. Da kan parken tas i bruk, med unntak av klatretårnene. De må vi holde stengt på ubestemt tid, foreløpig. Legger ved noen bilder som ble tatt av det som står igjen der. Ingen av klatretårnene kan brukes før den som er ødelagt er bygd opp igjen.

Da noen har bedt om at vi opplyser mer om Vippsnr., så tar vi også dette med her nå: Vippsnr. 14858:)

See More
Image may contain: sky and outdoor
Image may contain: plant and outdoor
Image may contain: sky, cloud and outdoor
Image may contain: outdoor and nature
Dag Sigurd Brustind var blant de første som kom opp til brannstedet i Fabelparken søndag ettermiddag.
ht.no

Fabelparken er forsikret og prosessen er satt i gang med vårt forsikringsselskap. Uansett må vi ut med en egenandel og mange dugnadstimer fra styret og andre ildsjeler fremover, så tusen takk til alle som bidrar. Parken er fortsatt stengt.

Politiet ber de som var i parken i går, søndag, om å ta kontakt:

Politiet ber folk som var i Fabelparken ta kontakt.
ht.no
Politiet ber om tips i forbindelse med brannen i Ibestad hvor et tårn i Fabelparken ble funnet brennende. – Skadene på tårnet er så omfattende at det må sannsynligvis rives. Det er ikke noe strøm som går til tårnene i parken, så hvordan brannen har oppstått har politiet ingen god forklaring på, sier...
nrk.no

Ibestad brannvesen kom raskt til parken og hindret at flere av tårnene tok fyr. Dette er bare trist. Nå må vi gå i gang med forsikringsarbeid. Tusen takk til alle som bidrar via Vipps.

Hilsen oss i fabelparkens styre; Kjell Jakobsen, Wenche Iren Jenssen, Charles Lindvall og Nina Dons-Hansen

Foto: Dag Sigurd Brustind

Image may contain: one or more people, night and outdoor
Image may contain: outdoor
Image may contain: people standing, sky, outdoor and nature
Image may contain: sky, fire, night and outdoor
Dag Sigurd Brustind is with Nina Margrethe Dons-Hansen.

Trist at det ene tårnet i Fabelparken brant ned i kveld.
Nå får politiet etterforske og finne ut hva som skjedde.

På en ellers trist kveld vil jeg gi ros til I...bestad brannvesen som kom meget raskt tilstede. Tårnet var allerede fortapt da brannen ble varslet og alt dreide seg om å redde de tre andre tårnene. Det greide vi heldigvis.

See More

Så utrolig trist! Et av klatretårnene er brent ned og ødelagt fullstendig..

Image may contain: sky, night and outdoor

Det er veldig trist å meddele at det nettopp har vært brann i lekeparken. Det høyeste tårnet er brent ned. Brannen er nå slukket og resten av klatretårnene ser ut til å være reddet. PARKEN VIL VÆRE STENGT DE NÆRMESTE DAGENE.

Det ene tårnet i parken i ferd med å brenne ned.
ht.no

Det er funnet en kniv i lekeparken idag. Eieren kan kontakte tlf. ‭992 52 917‬.

No automatic alt text available.