See more of MetroPaul by logging into Facebook
Message this Page, learn about upcoming events and more.
See more of MetroPaul by logging into Facebook
Message this Page, learn about upcoming events and more.
Not Now
CommunitySee All
Highlights info row image
6 people like this
Highlights info row image
6 people follow this
AboutSee All
Highlights info row image
Typically replies within a few hours
People
Posts

Nieuw stukje! Over de thriller waarvan ik in de ban was tijdens mijn vakantie: http://wp.me/s4aDT6-thijmen

Al sinds vorig jaar probeer ik stug geen vlogs te kijken. Dat is best lastig want tout bekend Nederland is aan het vloggen geslagen. Arjen Lubach. Domien Verschuren. Gerard Joling vlogt over zijn t…
metropaul.nl

Wat is er gebeurd met de goede, oude blogroll? Toen ik begon met bloggen (ergens in 2003, of misschien zelfs 2002, ik weet het niet meer zeker) fröbelden bloggers zelf een layout in elkaar met het Nederlandse Pivot van Bob den Otter. En had elke blogger een blogroll in de zijbalk staan. Omdat er zo weinig bloggers waren (in die periode misschien een honderd a honderdvijftig bloggers), stonden er vrij veel dezelfde namen in: www.mijnkopthee.nl, www.merelroze.com, www.maanisch....

Continue Reading
Naast dat mijn grootste hobby bloggen is, is mijn tweede hobby het lezen van andere blogs. Beauty, lifestyle, mindstyle, persoonlijk, ik lees het allemaal! In dit lijstje vind je mijn favorieten van het moment. En… View Full Post
lisanneleeft.nl
Posts

Ik schreef mijn maandelijkse stukje voor Gay.nl. Dit keer over PrEP. Binnen de homogemeenschap is dit middel behoorlijk bekend als een hiv-preventiepil. Natuurlijk ben ik er vóór om HIV en Aids uit te roeien, maar ik zie dat de gebruikers van deze pil zo mogelijk nog onvoorzichtiger worden met sex. Je leest mijn mening over deze pil ('een subsidie op sletterigheid') op Gay.nl:

Toen een kennis naar San Francisco verhuisde, regelde hij, nog voordat hij vaste woonruimte had, een recept voor de hiv-preventiepil PrEP. 'No more condoms,' schreef hij op Instagram opgetogen bij een foto van het doktersrecept.
gay.nl

Ik heb besloten dat ik de facebook-pagina een aanvulling wil maken op mijn eigen blog. Dus niet meer alleen mijn eigen blogstukjes promoten, maar echte inhoud. Bijvoorbeeld het delen van goeie stukken van andere bloggers. Ambitieus, dat weet ik. En of ik het ga volhouden? Geen idee.

Deze week las ik via Twitter een wat ouder artikel van de Blogacademie (alias Kitty Killian) met de prikkelende titel: 'Is bloggen narcistisch?'

Deze vraag raakt blijkbaar een snaar want er zijn... inmiddels ruim 124 reacties (en counting!). Je vindt het artikel van de Blogacademie hier: https://www.deblogacademie.nl/is-bloggen-narcistisch/. De reacties eronder zijn net zo lezenswaardig als het artikel zelf.

Ik vond het ook een confronterende vraag. Recent heb ik de commentaren op mijn blog uitgezet. Enerzijds vanwege de spam die ik ontving. Anderzijds was ik het verplichte reageren van bloggers onderling een beetje zat. Reageer jij bij mij? Dan reageer ik bij jou. Dus weg met de reacties! En weg met die verrekte spam!

Maar ja, ik miste ze toch die reacties. De complimenten over dat een stukje 'goed geschreven' was. En de vertrouwde reaguurders die al jarenlang zo nu en dan komen langswaaien. Dus vervolgens heb ik per vandaag de reactiemogelijkheid aangezet.

Dus is bloggen narcistisch? Jazeker. Ik vind mijzelf blijkbaar goed genoeg schrijven om anderen ermee lastig te vallen. En ik check regelmatig het aantal reacties of de pageviews van mijn blog. Dat is volgens mij narcisme ten voeten uit.

Maar gelukkig was daar Irene, die me terecht wees. Want het gaat natuurlijk om egocentrisme: https://www.ipixeldiva.nl/narcisme-versus-ego-centrisme/

See More
Het is een ouderwets misverstand: 'Is bloggen narcistisch?' Waarom je over jezelf kunt schrijven en toch niet ijdel zijn. Of niet meer dan anderen.
deblogacademie.nl
MetroPaul updated their cover photo.
June 11
No automatic alt text available.
MetroPaul updated their profile picture.
June 11
Image may contain: text