Posts

Prenovljen je Oddelek za intenzivno nego in terapijo otročnic in nosečnic na KO za perinatologijo Ginekološke klinike UKC Ljubljana, kamor pridejo nosečnice iz vse Slovenije.Več o tem je na spodnji povezavi na spletnem portalu revije Moj malček.

Bom lahko dojila?
Na vprašanje »Ali boš dojila?« mnoge nosečnice odgovorijo: »Če bom imela dovolj mleka.« Toda nastajanje materinega mleka ni odvisno od srečnih okoliščin, od velikosti vaših prsi niti ni od dojilnih izkušenj sorodnic. Odvisno je od materinega znanja. Na spodnji povezavi na spletno stran revije Moj malček je članek o tistem, kar je o dojenju dobro vedeti že pred porodom.

Moj malček - portal za skrbne starše, nosečnice in mlade mamice
mojmalcek.si
Reviews
Nosečnost - za bodoče mamice has no reviews yet.
Tell people what you think
Photos
Videos
Boste rodili na 14 .decembra? Vsi novorojenčki, ki se bodo rodili na ta dan, bodo dobili v dar pletene copatke! Decembra se bodo varovanci DEOS Centrov starejših in drugi starostniki družili ob pletenju copatkov za dojenčke. Copatke bodo na vseslovenski dan prihodnosti, 14. decembra, razdelili tistim novorojenčkom po vsej Sloveniji, ki bodo prav na ta dan prijokali na svet. Akcija opozarja na pomen sodelovanja, izmenjave izkušenj, prenašanja znanja in vrednot med različnimi generacijami. Ker se slovensko prebivalstvo stara, je vedno več starejših, osamljenih, ki so vedno bolj odtujeni od aktivne družbe. Prav ta generacija pa v svojih spominih in izkušnjah nosi zakladnico modrosti in vrednot, ki bi jih morale začutiti mlajše generacije. Izvršni direktor Prve osebne zavarovalnice d.d.Janez #Kranjc je pojasnil, da si želijo, da bi tisti, ki so copatke spletli, novorojenčku tudi napisali lepo misel, spodbudo ali pismo o tem, kaj je v življenju zares pomembno in kaj prinaša največjo srečo – pismo sebi v preteklost. »S tem želimo otročičke prijazno pospremiti na njihovo še nepopisano življenjsko pot in jim zaželeti prijetne prve korake v prihodnost,« dodaja. V novembru bo v okviru pobude potekal dogodek Menjamo izkušnje za radovednost, kjer bosta tudi ambasadorja medgeneracijskega sodelovanja, slovenska zvezdnika iz priljubljene serije Usodno vino. Igralka Teja #Glažar bo z mladimi udeleženci delila svoje življenjske in poklicne izkušnje, Matic #Jamar pa bo vzdušje polnil z radovednostjo in željami za prihodnost. Teja Glažar se prepleta generacijskih izkušenj in vizij zelo veseli: »Vem, kako pomembno je, da se vsi med seboj slišimo in čutimo. Prav je, da mi starejši mladim prenesemo vse znanje, izkušnje in poglede na svet, ki nam jih je dalo življenje, pomembno pa je, da smo tudi mi v stiku z mladimi, da se nalezemo njihove energije, igrivosti in znanj, ki so nam popolnoma tuje. To dela življenje lepo,« je še povedala. V pobudi in dejavnostih lahko sodelujejo tudi posamezniki, ki si želijo pustiti svoj pečat na odgovorni in življenja polni prihodnosti. Vse o povezovanju in aktivnostih bo redno objavljenona Facebook profilu Prva pri življenjskih odločitvah.
2
Naravno proti slabosti Težko je biti nasmejan, poln delovnega elana in pozitivne energije, če ti je kar naprej slabo. Lahko bi si pomagali čisto preprosto in povsem naravno, z zapestnicama, ki nežno pritiskata na akupresurno točko in s tem omilita slabost, piše Revija Moj malček. Članek o slabosti v nosečnosti in delovanju zapestnic je na www.mojmalcek.si/teme/nosecnost/396/naravno_proti_slabosti.html Zapestnice proti slabosti lahko po zelo ugodni ceni naročite v e- trgovini na http://www.mojmalcek.si/e_trgovina/za_otroka_mamico_in_nosecnico/212/zapestnica_proti_slabosti_sea_band.html !
Ste že našli emojije za nosečnost ? Naložite si jih lahko iz https://emojipedia.org/pregnant-woman/
Posts

Izšla je nova revija ❤️ Moj malček ❤️. Naročite jo lahko na http://www.mojmalcek.si/naroci_revijo/ Za nosečnice so še posebno zanimi članki o krvnem tlaku v nosečnosti in o, pst!, uriniranju v nosečnosti.

Image may contain: 1 person
Revija Moj malček
Magazine
Revija Moj malček

Ravnokar je izšla marčevska revija Moj malček ❤️! V njej predlagamo, kako z otrokom polno doživeti pomlad, svetujemo, kako uvajati hrano, razkrivamo, česa se ot...rok v resnici lahko okuži, ko mora na javni WC, kako očistiti in razkužiti njegove igrače... Za mamice pa so dobrodošli nasveti, kako spet do dobre telesne forme po porodu, za nosečnice pa razlaga o posebnosti krvnega tlaka v nosečnosti. Ne spreglejte predlogov, kako osrečiti otroka! Več na http://www.mojmalcek.si/zadnja_revija/

See More

Za sindrom pordelih dlani je značilno, da sta rdeči obe dlani, rdečica pa je najbolj izrazita na spodnjih dveh blazinicah dlani nad zapestjem. Lahko se raztegne še proti prstom. Zakaj imate rdeče dlani? Morda ste noseči, lahko pa gre tudi za kakšno bolezensko stanje. Več o rdečih dlaneh je v spodnjem članku na spletnem portalu revije Moj malček.

Moj malček - portal za skrbne starše, nosečnice in mlade mamice
mojmalcek.si

Pomaranča zmanjšuje nosečniško slabost. Članek o tem in recept 🙂 za pomarančne piškote ❤️ proti slabosti, je na spletni strani revije Moj malček.

Moj malček - portal za skrbne starše, nosečnice in mlade mamice
mojmalcek.si

Zaradi nosečniškega trebuščka zadrge vaše najtoplejše jakne ne morete več zapreti do konca, zunaj pa zmrzuje. Kaj lahko storite, da vas ne bo zeblo? Deset nasvetov je na spletni strani revije Moj malček, tukaj pa je prvi: 🙂 Imate nosečniški pas, tistega, ki podpira trebušček? Oblecite ga, ker vam bo z njim zagotovo topleje. Če pa ga nimate, pod rokavi odrežite njegov razvlečen pulover in si ga namestite kot ledvični pas. Poskusite lahko tudi s svojim pletenim okroglim šalom.

Moj malček - portal za skrbne starše, nosečnice in mlade mamice
mojmalcek.si

Ko se bo približal dan predvidenega poroda, se ne prestrašite 😮, ko boste opazili na perilu kri. To je dober znak, ki napoveduje začetek poroda. Kar pa ne pomeni, da se bo porod zgodil že čez nekaj ur, lahko bo tudi šele čez nekaj dni, a otrok ❤️ nedvomno prihaja! Običajno na spodnjicah opazite mešanico krvi in sluzi, ker se je odluščil čep, ki kot varnostna pregrada v nosečnosti zapira ustje maternice. Lahko pa opazite tudi bolj živo rdečo kri. Če pa vas skrbi, da je kaj narobe, pokličite v porodnišnico, da vas bodo takoj pregledali.

Image may contain: one or more people and people sitting
Image may contain: 1 person, smiling, standing and text
Image may contain: one or more people, people sitting and closeup

Pojdite ven, po vitamin D!
Nosečnica potrebuje vitamin D za močan imunski sistem, močne kosti in zdravo delitev celic. Plod ❤️ pa ga veliko potrebuje za razvoj okostja. Njegove potrebe se povečajo v drugi polovici nosečnosti. Če nosečnica ne dobi dovolj vitamina D, ogroža zdravje obeh, premalo vitamina D pa je povezano tudi s pojavom preeklampsije, resne ☹️ težave, ki vpliva na izid nosečnosti. Vitamin D nosečnica dobi s hrano – ribami, mlekom, mlečnimi izdelki in sojo. Dobi pa ga tudi s sončno ☀️ svetlobo. Zato pojdite v nosečnosti tudi na zimski dan ven vsaj za 30 minut!

Image may contain: 1 person, standing, hat and outdoor
Nosečnost - za bodoče mamice
Health/Beauty

Nosečnico zebe ☹️ bolj kot druge - zunaj in v ogrevanih prostorih. Razlog, da vas mrazi kot da boste zboleli, je v nosečniških hormonskih spremembah. Neprijeten občutek krepita nosečniška slabost, in bruhanje. Toda pozor! Možen vzrok je tudi slabokrvnost, ki se v nosečnosti pogosto pojavi nenadno.

Image may contain: 1 person, standing and outdoor
Nosečnost - za bodoče mamice
Health/Beauty

Gostje v 20 restavracijah McDonald's po vsej Sloveniji so v lanskem letu s prostovoljnimi prispevki v akciji Pomagamo malim bolnikom ❤️ zbrali 17.402,48 €. Predala sta jih Tomaž Erjavec in Vanda Magdič Gorenčič iz podjetja Alpe-Panon d.o.o., Ustanova za novo Pediatrično kliniko v Ljubljani pa jih je namenila za ultrazvočni aparat Mindray TE7 za Sprejemno triažni oddelek Pediatrične klinike.

Image may contain: 3 people, people smiling, people standing and indoor
Nosečnost - za bodoče mamice
Health/Beauty

Nosečnice ❤️, bodite previdne na zasneženih ulicah! UKC Ljubljana je danes do popoldneva že obravnaval 61 ☹️ poškodb zaradi padcev in zdrsov na snegu. Še posebno pazljive bodite na zebrah (drsi!)🦓 in pri stopanju čez kupe napluženega snega.

Image may contain: 1 person, standing, snow and outdoor
Nosečnost - za bodoče mamice
Health/Beauty

Trije predlogi za nosečniške ❤️ pustne kostume.

Image may contain: 2 people, people smiling, stripes
Image may contain: 1 person, smiling, standing and sunglasses
Image may contain: 1 person, standing

Krofe, če je le mogoče, pripravite doma ❤️, a če jih boste kupili, pazite, kaj izberete, ker so med njimi velike razlike, opozarja Zveza potrošnikov Slovenije. Izognite se tistim, ki vsebujejo delno hidrogenirane maščobe in fosfatate (difosfat ali E 450).Poglejte na hranilno tabelo, da izberete krofe, ki: ● vsebujejo manj kot 15 g sladkorja in manj kot 20 g maščobe v 100 g izdelka. ● vsebujejo čim manj dodanih aditivov, predvsem se izognite fosfatom (difosfat ali E 450).● ne vsebujejo delno hidrogenirane maščobe, ki je lahko dodaten vir zdravju škodljivih trans maščobnih kislin.

Image may contain: dessert and food
Nosečnost - za bodoče mamice
Health/Beauty

Zdrava prehrana - Inštitut za nutricionistiko je pregledal več kot 10.000 prehrambenih izdelkov, ki so na prodaj pri nas. Ugotovili so, da so na marsikaterem zavajajoče ☹️ »predstavitve«. Na sprednji strani izdelka lahko piše »light«, «fitness«, »brez sladkorja«, »s sladili«, »s sadjem«, »vsebuje vitamine, minerale«, »bogat z vlakninami«…, v drobnem tisku na hrbtni strani pa izveš, da izdelek vsebuje veliko sladkorja, maščob, nepotrebne aditive… 😮 Piškoti »light«, kosmiči in žitna ploščica »Fitness« lahko imajo kar 20 g sladkorja v 100 g. V 100 g povprečne žitne ploščice je 28 g sladkorja, v žitih za zajtrk 19 g in v sadnih jogurtih 12 g sladkorja. Toda hkrati so na policah tudi živila z boljšo sestavo 😍. Koristne informacije za zdravo prehranjevanje in dober nakup najdete na www.veskajjes.si in www.prehrana.si

Image may contain: 1 person, standing and indoor
Nosečnost - za bodoče mamice
Health/Beauty