Jump to
Press alt + / to open this menu
Join or Log Into Facebook  
Do you want to join Facebook?
Sign Up

Terapia e ngrohjes kundër ejakulimit të hershëm ... ` ArDiT `

Lajme të mira për meshkujt që kanë probleme me ejakulim të hershëm. Është duke u analizuar trajtimi me anë të ngrohtësisë, i cili mund t’u ndihmojë ta zgjidhin këtë problem.

Ejakulimi i hershëm është një nga çrregullimet më të shpeshta seksuale, nga i cili janë të përfshirë 20-38 për qind e meshkujve. Shkencëtarët nga Klinika Universitare në Cleveland janë duke realizuar një pilot-studim, duke shfrytëzuar modulimin neuro-termal, përkatësisht përdorimin e valëve, të cilat e zbutin ndjeshmërinë e nervave.

Gjatë studimit, pacientët përcillen me anë të imazheve në CT, ndërkaq një elektrodë është e vendosur për të transmetuar ndjeshmërinë e organit seksual mashkullor. Kur elektroda vendoset në vendin e përshtatshëm, valët lirohen dhe në këtë mënyrë zvogëlojnë ndjenjën e ngacmimit.

Te një numër i vogël pacientësh (22 participantë), që janë përfshirë në këtë studim, metoda ka rezultuar e suksesshme, megjithatë duhen edhe studime të mëtutjeshme për të dëshmuar nëse terapia me ngrohje do ta zgjidhë problemin e miliona meshkujve anekënd botës.

Personat që kanë probleme me ejakulimin e hershëm, deri tani, kanë marrë disa barna, siç janë inhibitorët selektivë të rimarrjes së serotoninës (SSRI), të cilët mund të kenë efekte serioze anësore, nëse përdoren një kohë të gjatë. 

 

CFARE ESHTE EJAKULIMI I PARAKOHSHEM?

Ejakulimi i parakohshem njihet si nje dukuri jo e pazakonte qe karakterizon meshkujt qe nuk arrijne te mbajne ereksion deri ne fund te aktit seksual dmth arrijne orgazmen ne nje kohe relativisht te shkurter. Shumica e ketyre ejakulimeve te parakohshme mund te ndodhin shume shpejt gjate penetrimit apo fill pas penetrimit ne organin femror.

Studimet kane treguar se ejakulimi ndodh zakonisht brenda dy minutave te penetrimit ne organin femeror. Disa meshkuj rezistojne me gjate dhe disa te tjere ejakulojne shume shpejt.

Ejakulimi i parakohshem eshte nje nga problemet me serioze qe ndikon ne praktiken seksuale te meshkujve. Mund te behet problematik kur rastet jane te shpeshta dhe te perseritura. Studimet kane treguar se rreth 40 % e meshkujve jane te prekur nga kjo dukuri,mund te ndodhe ne cdo moshe, ne cdo shtrese shoqerie, dhe ne cfaredo situate, por eshte me i shpeshte tek moshat e reja.

CILAT JANE SHKAQET E KETIJ FENOMENI?

Disa nga shkaqet qe mund te permendim jane:

Ndryshime ne gjendren e prostates, arterioskleroze (trashje jonormale dhe humbje e elasticitetit e mureve te arterieve), diabet dhe crregullime neurologjike, por shumica e rasteve vijne si pasoje e mos qenjes ne gjendje per te kontrolluar pergjigjen ejakulatore.

Faktoret psikologjike.

1. Semundja e partnerit

2. Stresi profesional/financiar

3. Probleme familjare, probleme me te afermit e moshuar, deprivimi, femijet etj

4. Pranimi i fajit apo orientimi seksual i kundert

5. Mungese ekperience apo pamundesi

6. Strehimi dhe mbipopullimi

7. Ankthi mbi dukurine e te "shfaqurit"

8. Mungesa e aftesive seksuale dhe nderpersonale.

9. Nje nga arsyet me te zakonshme eshte crregullimi i raportit mes njei-tjetrit.