Jump to
Press alt + / to open this menu
Join or Log Into Facebook  
Do you want to join Facebook?
Sign Up

INGIN JADI PENULIS NOVEL BUKU PRIMA?

Adakah anda berbakat dalam bidang penulis? Kalau ada bakat, kenapa tidak dibukukan sahaja karya anda untuk tatapan pembaca? Jika anda mempunyai manuskrip yang telah siap tapi tidak tahu hendak dihantar ke mana, Buku Prima sedia menerima manuskrip anda.

 

Kriteria Manuskrip : Novel Dewasa - Jumlah mukasurat hendaklah antara 450-650, kertas bersaiz A4, Times New Roman@Gill San, font size 10@12, double spacing. Anda boleh menulis apa sahaja cerita yang anda suka seperti kisah seram, adat resam, satira, percintaan, kisah masyarakat, tahyul, misteri, cereka sains, thriller, islamik, pengembaraan, komedi romantik, jenayah, dunia korporat, kepahlawanan dan banyak lagi. Yang pastinya, jalan cerita mestilah mantap, mempunyai nilai2 agama, bermesej, menarik dan bermoral.

 

Info tambahan

  • manuskrip anda mestilah yang asli dan tidak diciplak atau diterjemahkan dari mana-mana novel lain.
  • kami berhak menolak manuskrip tersebut jika tidak bersesuaian.
  • manuskrip yang dihantar perlu di dalam bentuk bercetak (hardcopy) dan anda juga perlu e-melkan ke prima@bukuprima.com.my.
  • proses penilaian dibuat selama 4 - 6 bulan. jika dalam jangka masa itu tiada apa-apa maklum balas daripada kami, sila hubungi kami dengan segera.
  • jika manuskrip berjaya diterbitkan, kami akan menghubungi anda dengan segera. jika tidak, kami akan mengembalikan manuskrip anda melalui pos (hanya yang menghantar hardcopy).

Hantarkan manuskrip anda kepada:

 

GRUP BUKU KARANGKRAF SDN BHD (BUKU PRIMA)

Lot 2 Jalan Sepana 15/3,

Off Persiaran Selangor,

Seksyen 15, 40200 Shah Alam,

Selangor Darul Ehsan.

03-51013480 (telefon)

03-51013685 (faks)

prima@bukuprima.com.my