Blijkklappers Badmintonclub Nederhorst den Berg

Lijkt badminton je leuk en wil je eens komen kijken of liever nog meespelen? Graag, we kunnen best nog wat nieuwe leden gebruiken! Het kost je niets en om te beginnen heb je niet meer nodig dan sportschoenen, sportbroek en een shirt. Heb je (nog) geen racket, dan zijn er in de zaal altijd leenrackets aanwezig.

Waarom zou je het dus niet gewoon een keertje proberen?

Het makkelijkst is om even contact op te nemen met iemand van het bestuur (zie tab INFO), maar je kunt ook gewoon binnenlopen op een speelavond en vragen of iemand je wegwijs kan maken. Na een paar keer spelen heb je een idee of badminton je ligt.

Speeltijden

  • jeugdtraining: woensdag van 18:30 - 19:30
  • vrij spelen: woensdag 19:30 - 22:00
  • vrij spelen: zondag van 19:30 - 21:30
We spelen met een labelsysteem: je kiest een baan en speeltijd door je naamlabel op het bord te hangen (er zijn ook labels voor gastspelers). Andere spelers voegen zich daarbij zodat je vanzelf met allerlei mensen in contact komt. Het prettigst is om bij het ophangen enigszins rekening te houden met het niveau van je medespelers. Dat merk je snel genoeg en dat speelt voor iedereen het prettigst.
Badminton is een "individuele groepssport": je speelt met anderen, maar niemand is van jouw aanwezigheid afhankelijk, zoals dat bij teamsporten vaak wel het geval is. Dat geeft een prettige vrijheid: je kunt altijd komen maar je dupeert niemand wanneer je geen tijd of zin hebt.

Van alles wat

Binnen de vereniging zijn diverse groepen te onderscheiden: jeugd, beginners, recreanten en er is ook gelegenheid om aangepast badminton te spelen voor bijvoorbeeld rolstoelgebruikers. Momenteel zijn er geen competitieteams.
Na het douchen wordt er meestal nog nageborreld in de bar van de de sporthal. De woensdagavond is traditioneel het populairst.
Jeugdleden hebben een wekelijkse training op woensdag waar ze in drie groepen met oplopend niveau de basis leren: uiteraard de verschillende "slagtechnieken", maar ook "tactiek" en "looptechniek". Gedurende het eerste uur van de speelavonden hebben jeugdleden voorrang op de overige leden bij het vrij spelen. Jeugdleden worden ook betrokken bij de interne toernooien, maar hebben ook onderling een pepernotentoernooi, een mini-maxitoernooi (kind met ouders) of nemen deel aan een regionaal jeugdtoernooi.
Beginners zijn doorgaans mensen die een stapje verder willen dan campingbadminton. Bij voldoende belangstelling wordt er een beginnerstraining georganiseerd en beginners kunnen natuurlijk ook gewoon vrij spelen. Het prettigst is om te spelen met tegenstanders van ongeveer gelijk niveau, maar het is ook heel leerzaam wanneer een ervaren speler je alle hoeken van het veld laat zien. Wees geen muurbloempje, niemand wordt als topsporter geboren, gewoon meedoen is het devies!
Recreanten of senioren zijn vaak ervaren spelers die zich niet zo nodig hoeven te bewijzen in competitieverband en er vooral plezier in hebben onderling hun krachten te meten. Als beginner kun je niet makkelijk winnen van deze spelers. Ze houden echter wel rekening met je en willen ook best aanwijzingen geven.
Competitiespelers vormen de crème de la crème van de vereniging en trekken ten strijde tegen teams van andere clubs. Er kan een training georganiseerd worden om gericht aan bepaalde zwakheden te werken. Momenteel heeft de vereniging geen competitieteams.
We hebben altijd leden gehad met een beperking
Mensen met een lichamelijke beperking kunnen bij onze vereniging aangepast badminton spelen. Soms gelden speciale regels maar vaak spelen deze leden gewoon mee met de rest van de club. Denk je dat je als gewone speler makkelijk van de rollers kunt winnen? Vergeet het maar! Voor mensen met een beperking is Sporthal de Blijk goed bereikbaar en er zijn altijd gratis parkeerplaatsen beschikbaar (waaronder een aantal invalidenplaatsen)

Contributie

  • volwassenen: 170€ per seizoen (september t/m mei)
  • jeugd: 110€ (inclusief training)