Jump to
Press alt + / to open this menu
Join or Log Into Facebook  
Do you want to join Facebook?
Sign Up

Alegerea culorii potrivite pentru par..

Probabil ca si tu si prietenele tale v-ati dorit de multe ori sa fiti blonde angelice, roscate focoase sau brunete rafinate. Trebuie sa stii insa ca nu orice culoare ti se potriveste, ci trebuie sa te orientezi catre culorile complementare pielii si ochilor. De asemenea, e bine sa te gandesti daca optezi pentru culoare integrala sau pentru suvite, daca iti vei lua inima in dinti si te vei vopsi singura sau te vei adresa unui specialist.

Pentru a sti care este nuanta care te avantajeaza cel mai mult, trebuie sa tii cont de cateva reguli:

* pentru pielea calda, de culoare deschisa, si ochii caprui inchis, caprui deschis sau verzi, se recomanda culorile deschise precum blond, castaniu deschis cu tonuri de auriu sau rosu si blondurile bej.

* pielea de culoare calda, cu nuante galben-rosiatice si cu aspect brun-galbui sau cu reflexe amintind de culoarea cuprului, iar ochii maro inchis, verzi sau de culoarea chihlimbarului: se recomanda culori din categoria celor intense cu nuante inchise. Cea mai buna alegere: brun - auriu, in paleta de la mediu pana la foarte inchis, aluna, maro-miere, cupru sau mahon.

* pielea in nuante deschise, stinse, reci, roz-bej, sidefiu sau roz deschis si ochii albastri, gri-verzi, turcoaz sau gri-albastri se potrivesc cel mai bine cu vopselele in culori cenusii sau reci, cum ar fii blond argintiu, castaniu deschis cu tonuri de galben sau blond platinat. Se pot face, in plus, suvite gri deschis sau blond platinat.

* pielea in nuante reci, masliniu deschis, masliniu inchis sau tonuri chiar mai intunecate, si ochii caprui, negri, albastru-verzui sau albastru inchis, respectiv verde inchis se potrivesc cu o vopsea castaniu inchis. ..alte culori potrivite sunt nuantele de violet pruna sau negru, care pot fi asortate cu suvite pruna sau roscat.

 

DE RETINUT:

* inainte de vopsire, analizeaza-ti garderoba, pentru a nu avea surpriza sa constati ca tinutele tale sunt preponderent in nuante reci sau doar in nuante calde, care ar putea sa nu se potriveasca noii culori a parului. Fii pregatita sa iti schimbi garderoba si culorile pentru machiaj in functie de noua nuanta a parului...cu cat culoarea parului tau este mai inchisa, cu atat mai mult te vor avantaja un machiaj intens si tesaturile foarte colorate.

 

* evita sa iti colorezi parul cu mai mult de doua nuante mai deschis decat culoarea ta naturala.

 

* daca ai pielea palida, iar parul castaniu inchis, sub nicio forma nu opta pentru nuantele foarte inchise...acestea te vor imbatrani.

 

* culorile inchise subtiaza, deci este recomandat sa fie folosite in jurul fetei pentru persoanele cu fata mai mare.

 

* culorile deschise, ce dau senzatia de largime, sunt recomandate persoanelor cu fata mai mica.