Jump to
Press alt + / to open this menu
Join or Log Into Facebook  
Do you want to join Facebook?
Sign Up

Как мога да вляза в клуба, ако нямам навършени 18?

...като цяло не можеш, но ако си направиш труда да последваш инструкциите по-долу, репертоарът ти от посетени концерти и партита на любими артисти и диджеи качествено ще се подобри.


Изтегли от този линк: https://goo.gl/kQt6i5 примерната декларация за съгласие.


Тя се издава на твоя пълнолетен придружител в присъствието на нотариус. За да влезеш без да създаваш непредвидени проблеми за теб, семейството ти, организаторите на събитието и локацията домакин, по-добре ела с декларация и придружител. Не е трудно и е удобно. Важно уточнение: ти сам или сама, с декларация в ръка, в която някого ти разрешава да си някъде не постигаш нищо. Ти нямаш 18, следователно с теб - физически - трябва да има някого, на чието име е издадено въпросното пълномощно.


Декларацията се преписва или разпечатва. Попълва се и се носи на нотариус от двамата родители, настойниците или от съответния попечител, които могат да отидат там и по различно време, ако нямат възможност да го направят заедно. При нотариуса се взима нотариална заверка на подпис. Т.е. трябва да се подпишат на място и да носят оригиналния ти акт за раждане (+ едно копие за всеки случай). Твоето присъствие при нотариуса, както и това на придружителя не са нужни или задължителни, тъй като не се подписвате никъде. 


Една подсказка от нас - посъветвайте се с нотариуса, защото знаем, че може да се издаде една декларация, която да се отнася за няколко събития/концерта/партита...

...или с едно ходене, да направите няколко декларации, особено ако са към различни хора...

...или една декларация/пълномощно издадена към една личност, която да носи отговорност за теб в продължение на определен и описан в документа период от време...


Просто трябва да намериш пълнолетен твой приятел/приятелка, които биха идвали с теб, и на които родителите ти имат доверие.


Приеми, че това е важно за доста хора и обстоятелства по веригата. Информирай родителите си.


Другият вариант е да проявиш свръх убедителната си способност и да накараш родителите си да научат какво е dubstep, drum'n'base, hardcore или breakbeat, като ги заведеш на парти. Защо пък не? ;)

Успех !!

ВАЖНО: Сестри и братя не се водят твои настойници и те нямат право да те продружават без декларация, нито да издават такава.


Някои полезни линкове:
Закон за закрила на детето: - http://sacp.government.bg/normativna-uredba/zakoni/zakrila-deteto/

Наредба за специализирана закрила на деца на обществени места: -http://sacp.government.bg/normativna-uredba/podzakonovi/specializirana-zakrila/