Photos
Videos
Frisk østemvind og kæmpebølger ved årets "Racing Fall Camp"
4
Posts
Image may contain: 2 people, people standing and text
Image may contain: 5 people, people smiling, people standing and outdoor
Sejlerlandsholdet added 2 new photos — with Katja Salskov-Iversen and Jena Mai Hansen.

Så er MEDALJERNE på plads. Fire års målrettet indsats og ufatteligt mange timers træning fik en lykkelig afslutning torsdag aften i Rio for Team Jena & Katja......

Kort før medaljeoverrækkelsen talte de to nyslåede bronzevindere med TV2...

"Lige nu er vi lidt kede af det, men ikke mere, end at vi godt ved, det er flot. Der var fire både ude og kæmpe om det, og de er alle megadygtige, og vi fik lov at gå med bronzen. Vi er glade for at have en medalje med hjem," sagde Jena Mai Hansen.

"Det var relativt kaotisk derude i dag," supplerede Katja Salskov-Iversen. "Vinden sprang 50 grader, og der var alle vindstyrker, så det var svært at sejle efter det, man selv så, og så samtidig holde øje med de andre."

"Vi rammer ikke helt første skifte, derfra kæmper vi for at komme tilbage. Heldigvis har vi styr på Spanien, og det er vi sindsygt glade for," sagde hun videre.

Starten blev en anelse kritisk for Jena og Katja. De kom faretruende tæt på startlinjen lidt for tidligt og valgte så at gå rundt om dommerbåden, hvor så heldigvis nåede at komme tilbage og finde et hul ud af starten.

"Vi kommer rigtigt fint fra start, men vender bare lidt for tidligt i forhold til resten af feltet, og det var dét, der gjorde udslaget. Vi tror egentlig på guldet ret længe. På sidste runde op af opkrydset taler vi om, at vi lige skal have styr på, hvor Spanien er. På vej ned af sidste lænser får vi et rigtigt lækkert tryk, så det ser ud til at blive rigtigt tæt ned mod mål" sagde Jena videre.

"Til sidst når vi lige at håbe, at vinden går til vores fordel. Men vi må bare sige, at de andre sejlede et rigtigt godt ræs," supplerede Katja.

"De sejlede lige den tand bedre end os i dag," afrundede Jena til TV2.

Foto: TV2

Team Danmark Danmark til OL TV 2 Sportscenter #AllForRio #AllForSejlerlandsholdet

See More
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
Jan Christiansen to Dansk Sejlunion Sport

En BFD gør en forskel på en god og en dårlig dag.
Michala Høeg har haft fremgang i dag. Mads og Frederik stod lidt til det samme, men en BFD gør en stor forskel. Her fortæller de

Posts
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
3,873 Views
Sejlerlandsholdet

HVAD ser DU frem til ved Ungdoms-VM i Kina ..?

Her fortæller hver af de ni unge sejlere (på vej til YSWC) om deres forventninger til stævnet. Følg løbende opda...teringer og resultater her på Facebook-siden, når sejladserne afvikles i dagene 9. - 16. december 2017.

De seks danske både til start i Kina kommer fra fem forskellige klubber - Kaløvig Bådelaug, KDY - Royal Danish Yacht Club, Aarhus Sejlklub, Ho Bugt Sejlklub og Horsens Sejlklub.

Minbaad Bådmagasinet

See More

Daniel Nyborg og Sebastian Emil Wright Olsen fra KDY, vinder efter kun 5 måneder i klassen det danske mesterskab.

Skiff DM: 'Der var vel dem der er - i Danmark'

Mandag morgen bragte vi her på Bådmagasinet en artikel som kunne opfattes kritisk, hvilket bestemt ikke var ment fra vores side. I disse fake-news tider, forsøger vi her på Bådmagasinet ganske enkelt, at gengive hvad det er der foregår ude i den virkelige verden. Alt andet ville være utroværdigt....
Vi skrev at der ikke var mange til Skiff DM i Hellerup Sejlklub (14 både i alt, ni 49ere + fem FX'ere red.)
Ved seneste DM af samme slags, tilbage i 2015, deltog 38 af slagsen, hele 22 FX'ere og 16 49ere. På den måde kan man vist roligt påstå at der ikke var ret mange i år, men naturligvis flere end i 2016, hvor der ikke blev afholdt DM!
Sandheden er, at mange af deltagerne tilbage i 2015 kom fra udlandet, sejlere som det ikke er lykkedes at få hertil i 2017.
OL-cyklus
Den store forskel har samtidig noget at gøre med disse OL klasser lever i en bestemt 'OL-cyklus'. Det er helt naturligt, er flere sejlere ønsker at deltage i stærke kapsejladsfelter året INDEN OL, frem for, som i år, året efter.
Rettelse
Samtidig fik jeg også skrevet at det ikke var et officielt DM. Dette er ikke korrekt.
Klasserne har fået dispensation, fra den normalt gældende regel om min. 10 både for hver klasse, for at gøre mesterskabet officielt.
I Dansk Sejlunion havde man øje for udfordringen, og gav dispensation, så det samlede antal for begge - altså både 49er samt 49erFX blot skulle blot udgøre 10 både, og det var de.
Så er det vist på plads, og lad os så også benytte lejligheden til at ønske tillykke til Daniel Nyborg og Sebastian Emil Wright Olsen fra KDY, som er vendt tilbage til klassen, og kun efter fem måneder napper det danske mesterskab.
Klik for stort fotogalleri fra weekendens DM Skiff sejladser ud for Hellerup - naturligvis var Per Heegaard på pletten. HUSK - klik på fotoet for at se det i stor størrelse. God fornøjelse.

See More
baadmagasinet.dk
Skovshoved Sejlklub - er sejlklubben for sejlere med eller uden egen båd - en sejlerverden til forskel.
skovshoved-sejlklub.dk
Hellerup Sejlklub added 9 new photos.

Hellerup Sejlklub DM 49er 49erFx 29er 2017
Center øst sejlerne på de tre første pladser i 49er

Image may contain: ocean, sky, mountain, outdoor, water and nature
Image may contain: 4 people, people smiling, people sitting, ocean, sky, outdoor and water
Cenholt/Lübeck Sailing added 2 new photos.

Så er træningslejren på Sardinien slut og vi har sagt farvel til det lækre vejr 🇮🇹🛫🛬🇩🇰
Vi sejlede 8 dage i streg, så vi er godt trætte og ser frem til en velfor...tjent pause. De næste to uger skal ikke bruges på Nacra sejlads, men til gengæld skal Lin til Alicante og hjælpe team Vestas indtil starten går til Volvo Ocean Race, og CP skal være træner for de unge Nacra sejlere i KDY - så helt pause fra vandet får vi ikke 😉
Om to uger går turen til Shanghai 🇨🇳 Vi glæder os 😊

See More
Image may contain: water and outdoor
Cenholt/Lübeck Sailing

Vi ender VM 2017 på en tæt 8. plads.
Sikke en rutsjebanetur det her VM har været.
Dag 6 bød på to guld-fleet sejladser i 17-20 knob. Vi sejler super hurtigt o...g får taget gode beslutninger og leverer 4 & 7. Dette placerede os på en foreløbig 5. plads inden medalrace. Pointene var tætte og vi havde stadig mulighed for at nå podiet hvis tingene flaskede sig. Efter lidt tid på land blev vi sendt på vandet igen til medalrace. Vi var klar til at gi den ALT for at vinde racet. Vi runder topmærket ét og har så meget fart på på læns at simpelthen misser layline, det koster os føringen og derfra flasker tingene sig bare ikke for os. Vi ender racet på 8. pladsen ligesom vores endelige placering til stævnet.

Foran os har vi nu et par dage med pakke- og køreshow, hvor vi kan få tid til at tænke over stævnet, og gi Jer nogle af vores tanker.

Tusind tak for ALT støtten det har været fantastisk under nogle ellers hårde dage.

See More
Sejlerlandsholdet added 27 new photos — with Alina Raftopol.

FEJRING af Team Jena & Katjas VM-guld tirsdag aften i Hellerup Sejlklub...

Forgyldte balloner, brede smil og masser af velfortjente klapsalver satte rammerne f...or Hellerup Sejlklub og Dansk Sejlunons hyldest til de nykårede 49erFX-verdensmestre..

Tak til fotograf Mogens Hansen, der lod kameraet fange indtryk fra aftenen.... hvor der var taler fra Hellerup Sejlklub-formand Marie Dela Johnsen, Dansk Sejlunion-formand Line Markert, Dansk Sejlunion-sportchef, Thomas Jacobsen, Team Danmark-direktør Lone Hanssen og Gentoftes borgmester Hans Toft..

Team Danmark MUSTO Denmark Gleistein Ropes Riggerne Columbus Marine A/S Minbaad Bådmagasinet

See More
Image may contain: sky, boat, outdoor and water
Sejlerlandsholdet

Cenholt/Lübeck Sailing er fortsat i FØRING ved Nacra 17-klassens VM... efter en 19-2-2 serie torsdag..

Dagen begyndte skævt. Lin og C.P. blev fanget i den fork...erte side af banen og kom uopretteligt bagud - 19'er i mål. Langt bedre i de næste to sejladser, hvor de valgte rigtigt på første opkryds og derfra kom i mål med to 2'ere. Den ene endda tæt på en prik, men de blev slået på målstregen..

Ud af de første ni sejladser har Lin og C.P. syv placeringer i top-4 - foruden en 12'er og en 19'er, hvor sidstnævnte er fratrækker. Samlet set nok til føringen...

"Vi er superglade og positivt overraskede over, at det stadig går godt. Vi har faktisk en følelse af, at vi kan vinde VM, men der er langt endnu, og feltet er utrolig jævnbyrdigt," fortæller Lin Ea Cenholt på telefon fra La Grande-Motte.

Fredag begynder sejladserne i guldfeltet. Både fredag, lørdag og søndag venter tre guldfelt-sejladser, før der sluttes af søndag med Medal Race (dobbelte point).

"Vi ser det som starten på et nyt stævne fredag. Vores fokus bliver at levere stabile sejladser uden tunge placeringer. Kan man holde placeringer i top-fem fra nu af, ser det rigtigt godt ud," forventer Lin Ea Cenholt.

Feltets anden danske besætning med Anette Viborg og Mathias Borreskov hentede torsdag en 4-14-14 serie, hvilket sendte dem et par placeringer ned af listen til en samlet 17. plads.

Dog stadig rigeligt til at være med i guldfeltet for bedste halvdel af det samlede VM-felt på 47 både.

Her er alle VM-resultater...
https://manage2sail.com/…/bd39e39f-b84f-4603-a438-52d55d110…

Foto: Didier Hillaire

MUSTO Denmark Team Danmark Zhik Gleistein Ropes Riggerne asporteyewear Columbus Marine A/S Minbaad Bådmagasinet

See More
Image may contain: 6 people, people smiling, people standing
Team Jena & Katja

Vinder af test VM 🎉

En uges super god sejlads i Århus bugten endte ud med stor sejr 😁🤗

Vi er efterhånden ved at finde formen igen efter et års pause, og i den...ne uge nærmede vi os et rigtig højt niveau. Selvfølgelig var der også nogle store fejl ind imellem, men jo flere vi laver nu, des mindre er der plads til fremover 👀

Nu er der to uger til VM i Portugal. En uges ferie, en uges træning, og så skal vi ramme plet. Det bliver så fedt 😁💃

See More
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
3,394 Views
3,394 Views
Image may contain: ocean, sky, boat, mountain, cloud, outdoor, water and nature
Christian Jørgensen updated his profile picture.

Så skulle finnen luftes lidt inden dm i næste uge - og så havde man endda fotograf med på vandet😂😁💪

Image may contain: sky, boat, ocean, mountain, outdoor, nature and water
Sejlerlandsholdet

ØV; HVOR BITTERT... Nærmest på målstregen i sidste af tre Medal Races, fredag, gled EM-medaljen ud af hænderne på Cenholt/Lübeck Sailing...

Efter 4-4 i de to f...ørste, korte finalesejladser lå Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck til sølv før sidste sejlads. Men pointene var HELT tætte - og desværre var det præcis Lin og C.P.'s to nærmeste forfølgere - fra Storbritannien og Spanien - der kom bedst fra start og dominerede i front hele vejen på begge runder.

Op af sidste kryds lå Lin og C.P. lige i hælene på de forreste og havde bronzen mellem hænderne - men på sidste mærkerunding blev de overhalet, og deres sats på sidste læns lykkedes ikke, desværre... Til sidst 7'er i mål - og dermed tre point fra en bronzemedalje...

Bitter afslutning på en ellers superflot EM-uge, hvor Lin og C.P. især torsdag brillerede ved at sejle sig ind i medaljespillet...

Allan Nørregaard og Anette Viborg slutter EM på en 7. plads efter 5-3-6 i de tre Medal Races..

Foto: Sailing Energy

MUSTO Denmark Zhik Gleistein Ropes Riggerne Columbus Marine A/S Minbaad Bådmagasinet Sejlernews.dk Team Danmark

See More
Image may contain: 1 person, outdoor
Sejlerlandsholdet

INGEN danske EM-medaljer i denne omgang...

Team Jena & Katja sluttede på en 6. plads - mens 49erFX Ida og Marie (bill.) blev nummer 9, da 49erFX'erne fredag s...ejlede de afsluttende Medal Races ved EM i Kiel..

Stævnet sluttede lidt før planlagt, da kraftige vindforhold i Kielerbugten - og stribevis af kæntringer - fik baneledelsen til at sende sejlerne i havn efter to af de tre planlagte Medal Races..

Blæsevejr er sædvanligvis godt vejr for de boathandling-stærke danske FX'ere.. Det var også tilfældet fredag, hvor Jena og Katja med en 3'er og en 2'er revancherede sig oven på deres off-day torsdag (hvor de med 18-19-12 droppede fra 1 til 9 samlet)... Samlet 6. plads til slut - 10 point fra bronzen.

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard præsterede endnu bedre med en 3'er og en 2'er. Et imponerende resultat set i lyset af, at Marie har været syg - og især torsdag kæmpede sig igennem trods opkast mellem sejladserne(!). At hun alligevel gennemførte sejladserne siger noget om dét fighterhjerte, der bor inde i eliteatleter fra øverste hylde...

Se slutstillingen i 49erFX her...
https://49er-n17-euros2017.sapsailing.com/gwt/Home.html…

2017 slutter dermed som første af i hidtidige fem afholdte EM''er i 49erFX uden danske medaljer.. Medaljerne må så komme ved VM i Portugal om fire uger!..

I den kommende uge sejler FX'erne og de øvrige OL-klasser testevent i Aarhus - generalprøven forud for Worlds 2018..

Foto: Sailing Energy

MUSTO Denmark Zhik Gleistein Ropes Riggerne Columbus Marine A/S Minbaad Bådmagasinet Sejlernews.dk

See More
Image may contain: 2 people, ocean, sky, outdoor, water and nature
49er team Niko & Smil - Fullsails4life

Good sailing today at the 49er Europeans championship! Nice speed and decision making yesterday was another story... #49ersailing #fullsails4life #kiel #fun #europeanchampionship