Photos
Posts

Нека слънчевия ден донесе много късмет на порасналата Ради.

Доктор към родители: Отглеждате децата си погрешно!

Семеен лекар, психолог и автор Ленард Сакс иска родителите по света да знаят, че отглеждат децата си погрешно. Авторът на "Разделени Момчета" и "Момичета на ръба" написа нова книга - "Разрухата на родителството: Как нараняваме децата си, като ги третираме като възрастни. "Повечето американски родители са напълно объркани и вървят в напълно грешна посока, има срив в разбирането на това, какво представлява родителството”, ка...

Continue Reading
Get the latest breaking news, weather, and traffic for the Dayton area and the WHIO-TV viewing area. Download our WHIO News app for Android and iPhone.
whio.com
Детето се оплаква от напрежение и спазми в корема. Да ходи ли на училище или да пропусне? Много родители са изправени пред дилемата. Често се притесняват, че ще изост...
noviteroditeli.bg
Инж. Димитър Димов-Dipl Eng Dimitar Dimov added 26 new photos.

Имах удоволствието да присъствам на откриването на изложба с детски рисунки под надслов „Оттук започва грамотността” - съвместен проект на 15 ДГ "Чучулига" и 17...0 ДГ "Пчелица". Над 100 деца, от подготвителните групи на двете детски заведения, се включиха в празничния концерт-спектакъл. Децата представиха моменти от български народни приказки - артистично и с настроение. Коледни вокални и танцувални изпълнения зарадваха многобройната публика. Част от децата бяха изобразили своето виждане и усещане за Коледния дух в картини.
Общински културен дом - Надежда е домакин на прекрасната инициатива, която има за цел да покаже на децата необятния и приказен Свят на книгите. Организаторите целят формиране и развитие на комуникативно-речевите умения на децата, приемане на важни общочовешки ценности като модел на поведение, събуждане на детското любопитството, провокиране на желанието им да търсят новото и да осмислят поуката от всяка книга.
До момента, в рамките на проекта, са реализирани следните дейности:
• Медицинските специалисти в детските градини провериха на слуха на децата с цел да уловят възможни бариери в развитието на грамотността.
• Специалист от Столичен логопедичен център диагностицира всички деца от подготвителните групи за установяване на обучителни трудности и езикови затруднения. Родителите на нуждаещите се деца са консултирани и се оказва специализирана помощ.
• Международния ден на грамотността – 8 септември- беше тържествено отбелязан чрез кампания за съвместно четене „Деца четат на деца“, в която се включиха бивши възпитаници на градините
• Децата са посетили два пъти театрална постановка в Централен куклен театър
• Създаден е библиотечен кът в детските градини.
• Реализира се момент „Приказка за сън” – прочит на приказка преди лягане за следобедната почивка като задължителен елемент от дневната организация на престоя в детската градина.
Поздравления на директорите г-жа Ковачка и г-жа Пешева за организацията на чудесния спектакъл. Благодаря на децата и педагозите за споделените емоции и усещането за празник, за български традиции, за топлина и уют.

See More

Искам да БЛАГОДАРЯ на децата от група „Камбанка” и „Ягодка”, които заредиха гостите ни от Литва, община и колеги с много настроение. Благодаря на родителите и госпожите, че в този дъждовен съботен ден се отзоваха на инициативата.
Огромно БЛАГОДАРЯ на всички Вас!

https://www.facebook.com/events/1732275913513744/

В галерията на ОКИ „Надежда“ ще бъде открита изложба на детски рисунки – „От тук започва грамотността“, съвместен проект на ДГ № 170 и ДГ № 15 и р-н „Надежда“.

Вход - свободен!

Родителска среща на група „Детелина”, набор 2014 и 2015, вторник 10.10.2017г. от 17.00 часа

Parent meeting of group "Clover", Set 2014 and 2015, Tuesday 10.10.2017 December From 17.00 hours
Translated

Родителски срещи за учебната 2017-2018 година са насрочени както следва:
Централна сграда:
Група "Камбанка" - 04.10.2017г. от 17:15;
Група "Гъбка" - 02.10.2017г. от 17:00;
Група "Детелина" - допълнително...
Сграда2
Група "Мики Маус" - 03.10.2017г. от 17:00
Яслена група - 03.10.2017г. от 17:15
Екипите на групите Ви очакват!
Присъствието на всички родители е задължително!

See More

Необходими документи при отсъствие на дете от детско заведение:

При отсъствие на детето по-малко от два месеца
Профилактична здравна карта
Медицинска бележка от личния лекар за липса на контакт със заразно болен – издадена не по-рано от 3 дни преди датата на постъпване на детето в детското заведение...
При отсъствие на детето повече от два месеца
Еднократен отрицателен резултат от изследване за чревни паразити (глисти)
Профилактична здравна карта
Медицинска бележка от личния лекар за липса на контакт със заразно болен – издадена не по-рано от 3 дни преди датата на постъпване на детето в детското заведение

See More