Photos
Posts
ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΊΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΖΉΛΕΥΑΝ ΠΟΛΎ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΑ, ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ .
Posts
Ο Γιάννης .... όπουλος άρχισε την ημέρα του νωρίς βάζοντας το ξυπνητήρι του (MADE IN JAPAN) για τις 6 το πρωί ...Έφτιαξε τον καφέ του σε ένα "μπρίκι"(MADE IN TURKEY)Ξυρίστηκε με την ηλεκτρική του μηχανή(MADE IN GERMANY)Έβαλε το πουκάμισό του(MADE IN SRI LANKA), Τα jeans με φίρμα(MADE IN SINGAPORE) ...Παπούτσια(MADE IN ITALY)Έφτιαξε τα αυγά του στην καινούργια ηλεκτρική συσκευή(MADE IN INDIA)ΕΦΑΓΕ ΛΙΓΟ ΤΥΡΙ GOODA ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΜYLNER ΓΕΡΜΑΝΙΑΣΕΦΑΓΕ ΚΑΙ ΔΥΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΦΡΑΚΦΟΥΡΤΗΣ, ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΜΕΤΑ ΔΥΟ ΜΗΛΑ ΧΙΛΗΣ, ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΛΙ ΙΣΠΑΝΙΑΣΈριξε μία ματιά στο "laptop" κομπιούτερ του(MADE IN MEXICO) Ήλεγξε τα emails του κοιτάζοντας συγχρόνως το ρολόι του (MADE IN TAIWAN).Μετά κλείδωσε την πόρτα(MADE IN USA),μπήκε στο αυτοκίνητό του(MADE IN FRANCE) το γέμισε με βενζίνη(από SAUDI ARABIA)και συνέχισε το ψάξιμο για μια καλή δουλειά στην ΕΛΛΑΔΑ. Στο τέλος μιάς ακόμα άκαρπης και αποκαρδιωτικής προσπάθειας για εύρεση εργασίας και αφού εκτύπωσε μερικά ακόμα αντίγραφα συστατικών επιστολών σε εκτυπωτή(made in MALAYSIA), ο Γιάννης αποφάσισε να ξεκουραστεί λίγο. Έβαλε τις παντούφλες του(MADE IN BRAZIL), ένα ποτήρι κρασί(MADE IN FRANCE) και άνοιξε την τηλεόραση(MADE IN INDONESIA).Μετά σκεφτόταν γιατί δεν μπορούσε να βρει μια δουλειά στην ΕΛΛΑΔΑ... http://kranosgr.blogspot.gr
Αλεξανδρής Πέτρος| Στις επόμενες «ομάδες» υποψηφίων επενδυτών προχωρά σταδιακά από την επόμενη εβδομάδα η διαδικασία αξιολόγησης των Σχεδίων Βελτίωσης. Μετά την εξέταση των φακέλων των πρώην καπνοπαραγωγών και των πτηνοτρόφων, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει θέσει ως επόμενη προτεραιότητα τους αγελαδοτρόφους, για τους οποίους είχαμε γράψει ότι υπάρχει ξεχωριστό κονδύλι ύψους περίπου 18 εκατ. ευρώ, προκειμένου να εκσυγχρονίσουν τις μονάδες τους. Τελευταίοι φάκελοι Σχεδίων Βελτίωσης προς εξέταση θα μείνουν όσοι έχουν επενδυτικά σχέδια φυτικής παραγωγής.Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Agronews, μέσα στο καλοκαίρι θα ακολουθήσει η εξέταση των φακέλων Σχεδίων Βελτίωσης ζωικής παραγωγής και τελευταίοι θα μείνουν όσοι έχουν επενδυτικά σχέδια φυτικής παραγωγής.Προς το παρόν, η διαδικασία κυλά ομαλά, χωρίς προβλήματα και περικοπές στα επενδυτικά σχέδια, διότι είμαστε ακόμα στην... αρχή. Τα δύσκολα έρχονται και ο πρώτος «σκόπελος» που θα συναντήσουν οι αξιολογητές είναι τα φωτοβολταϊκά, ενώ είναι γνωστό ότι κάθε φορά τα Σχέδια Ζωικής Παραγωγής παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα από όλα τα άλλα, λόγω της περιπλοκότητας των επιλέξιμων δράσεων και των επιπλέον δικαιολογητικών που ζητούνται, με... κορυφαίο την άδεια της σταυλικής εγκατάστασης.Εκτενέστερο ρεπορτάζ για το πως προχωρούν οι εγκρίσεις στην Agrenda της 26ης Μαΐου.
Κουρμαδάς Λεωνίδας| Ο περιορισμός των βοσκοτόπων με τη μορφή μόνιμων χορτολιβαδικών εκτάσεων αποκλείει από την ενίσχυση μεγάλες εκτάσεις στη χώρα μας, που καλύπτονται στην επιφάνεια του εδάφους με αυτοφυή ξυλώδη ή μικτή βλάστηση και χρησιμοποιούνται για τη βόσκηση αιγοπροβάτων. Αυτό τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Σπύρος Δανέλλης, ζητώντας να συμπεριληφθούν στη νέα ΚΑΠ βοσκότοποι με ξυλώδη βλάστηση.Όπως αναφέρει ο ευρωβουλευτής, οι νομοθετικές προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κοινή Γεωργική Πολιτική που θα ισχύσει από το 2014 συμπεριλαμβάνουν την καταβολή άμεσων ενισχύσεων για γεωργικές πρακτικές επωφελείς για το κλίμα και το περιβάλλον («πρασίνισμα»). Μεταξύ αυτών των πρακτικών προτείνεται και η διατήρηση βοσκοτόπων που έχουν όμως μόνο τη μορφή μόνιμων χορτολιβαδικών εκτάσεων. Στην ερώτησή του ο Σπ. Δανέλλης ζητά την αλλαγή του ορισμού και δήλωσε τα εξής: «Ο περιορισμός των βοσκοτόπων στη μορφή αυτή αποκλείει από την ενίσχυση μεγάλες εκτάσεις στη χώρα μας, που καλύπτονται στην επιφάνεια του εδάφους με αυτοφυή ξυλώδη ή μικτή βλάστηση και χρησιμοποιούνται για τη βόσκηση αιγοπροβάτων. Οι εκτάσεις αυτές και από τη φύση τους αλλά και από τη χρήση τους, δηλαδή την εκτατική αιγοπροβατοτροφία, συνιστούν σημαντικό παράγοντα για την ενίσχυση της βιοποικιλότητας και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, μέσω της αποθήκευσης του άνθρακα στο έδαφος. Είναι λοιπόν κατ΄ εξοχήν εκτάσεις που θα πρέπει να συμπεριληφθούν στις πρακτικές του «πρασινίσματος» και να δικαιούνται ενισχύσεις για την προσφορά των δημόσιων αυτών αγαθών».Ο κ. Δανέλλης αμφισβήτησε επίσης την καταλληλότητα του ορισμού της «μόνιμης χορτολιβαδικής έκτασης» αντί του ορθότερου «μόνιμου βοσκοτόπου», επισημαίνοντας τον κίνδυνο να καταβάλλονται στο μέλλον πράσινες πληρωμές σε γήπεδα.
Ταγκαλάκη Έλενα| Η τήρηση των απαραίτητων περιβαλλοντικών όρων από την πλευρά των πτηνοτροφικών μονάδων βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαΐου, στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά. Στη σύσκεψη παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Αρταίων κ. Βλάρας, η Αντιδήμαρχος Ν. Σκουφά κ. Βαβέτση, πρόεδροι τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι πτηνοτροφικών επιχειρήσεων και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Ο κ. Ψαθάς ανοίγοντας τη συζήτηση αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της δυσοσμίας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε όλη την περιοχή του κάμπου της Άρτας αλλά και στην πόλη και τόνισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας έχουν δεχθεί αρκετές καταγγελίες για πλημμελή εφαρμογή των περιβαλλοντικών όρων από πτηνοτροφικές μονάδες. Επεσήμανε ότι η μη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή βαρύτατων προστίμων στους παραβάτες, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.Από αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες περιγράφηκε η κείμενη νομοθεσία που διέπει την αδειοδότηση ανάλογων επιχειρήσεων καθώς επίσης και η διαδικασία ελέγχου, ενώ τονίσθηκε ιδιαίτερα ότι τα πρόστιμα που προβλέπονται αφορούν τόσο υψηλά χρηματικά ποσά όσο και το κλείσιμο της επιχείρησης.Από την πλευρά των παραγόντων του πτηνοτροφικού τομέα επισημάνθηκε η σημασία της τήρησης των περιβαλλοντικών όρων από τις πτηνοτροφικές μονάδες και η συνεργασία με την Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό των προβλημάτων.
Ξένος Γιώργος | Δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους οδηγούς και των συνοδηγούς οχημάτων μεταφοράς οπληφόρων ζώων (βοοειδή, αιγοπρόβατα, χοίροι, ιπποειδή) και πουλερικών, κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου στα Τρίκαλα διοργανώνει η Διεύθυνση Κ.Α.Φ.Ε. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι:- οι ενδιαφερόμενοι μεταφορείς και οδηγοί που επιθυμούν να λάβουν μέρος, πρέπει να είναι κάτοχοι επαγγελματικής άδειας οδήγησης κατηγορίας Γ΄ ή Ε΄.- όσοι μεταφέρουν ζώα μέχρι 65 χιλιόμετρα δεν υποχρεούνται να κατέχουν Πιστοποιητικό επαγγελματικής επάρκειας, ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στα εν λόγω σεμινάρια.- Στην περίπτωση μεταφορέων από Τρίτη χώρα που επιθυμούν να συμμετάσχουν οι οδηγοί τους στα προαναφερθέντα σεμινάρια, πρέπει να δηλώσουν την επωνυμία του αντιπροσώπου τους στην Ελλάδα, την ταχυδρομική έδρα του γραφείου (ταχυδρομική διεύθυνση, ταχυδρομικός Κώδικας,) τηλέφωνο, fax και την ηλεκτρονική του διεύθυνση για να μπορεί να επικοινωνήσει η υπηρεσία.Να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είχαν υποβάλλει την απαραίτητη αίτηση μαζί με φωτοτυπία της επαγγελματικής άδειας οδήγησης στο αρμόδιο τμήμα Κτηνιατρικής της κάθε Περιφερειακής Ενότητας μέχρι και τις 22 Μαΐου.
Ξένος Γιώργος | Το ποσό του δικαιώματος βόσκησης για τους κτηνοτρόφους όρισε το ΔΣ της Κομοτηνής. Το καταβλητέο ποσό δικαιώματος χρήσης βοσκοτόπων στην ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής τόσο για τους δημότες όσο και για τους ετεροδημότες κτηνοτρόφους ορίζει η σχετική απόφαση 132/2012 του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής.Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, καθορίστηκαν η διάθεση και η χρήση των βοσκοτόπων του Δήμου μας, ενώ ορίστηκε και η επιτροπή ελέγχου του κανονισμού, σύμφωνα με την οποία ισχύουν τα εξής:-Καθορίζεται το καταβλητέο δικαίωμα βοσκής, σε όλες τις Ενότητες του Δήμου Κομοτηνής, ως εξής:-Για τη μικρή κτηνοτροφία (150 μικρά και 15 μεγάλα) το ποσό των 0,35 ευρώ για κάθε μικρό ζώο πέραν των δέκα και για κάθε μεγάλο, πέραν των τεσσάρων.- Για τη μεγάλη κτηνοτροφία 0,50 ευρώ για κάθε μικρό ζώο πέραν των δέκα και για κάθε μεγάλο πέραν των τεσσάρων.- Καθορίζεται το καταβλητέο δικαίωμα αυθαίρετης βοσκής, στο διπλάσιο του καθορισθέντος για τα κανονικά βόσκοντα ζώα των κτηνοτρόφων δημοτών μας.-Διαπιστώνεται ότι περίσσευμα δημοτικών βοσκότοπων για εκμίσθωση με πλειοδοτική δημοπρασία δεν υπάρχει.Ορίζεται το καταβλητέο δικαίωμα των ετεροδημοτών κτηνοτρόφων στο διπλάσιο αυτού των δημοτών.- Ορίζεται η Επιτροπή Ελέγχου των δηλώσεων, που θα υποβληθούν και των καταστάσεων, των εισαχθέντων και εισαχθησομένων μικρών και μεγάλων ζώων στις βοσκές του Δήμου, η οποία θα αποτελείται από τους Δημοτικούς Συμβούλους:α) Μεχμέτ Δεβετζήογλου και β) Ιωάννη Μουρτίδη και από την υπάλληλο του Δήμου Μόρφω Τσαρτσάλη.- Ορίζεται ότι δεν επιτρέπεται η μετακίνηση ποιμνίων σε άλλους βοσκοτόπους πέραν των διοικητικών ορίων των οικισμών στους οποίους βρίσκονται οι εγκαταστάσεις κάθε κτηνοτρόφου, εκτός αν υφίσταται σύμφωνη γνώμη προς τούτο του Συμβουλίου της Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας κατά περίπτωση και σχετική άδεια του Δημάρχου.Πηγή: www.komotini.gr
Ταγκαλάκη Έλενα| Παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου η δυνατότητα υποβολής των αιτήσεων για τη δράση «Διατήρηση απειλούμενων αυτοχθόνων φυλών αγροτικών ζώων», με βάση την απόφαση που υπεγράφη απ’ τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης και κοινοποιήθηκε και στις Περιφέρεια της χώρας. Σύμφωνα με όσα ορίζει η απόφαση, στόχος της δράσης (3.1) είναι η οικονομική στήριξη των αγροτών, προκειμένου να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν τον αριθμό των απειλούμενων από εγκατάλειψη αυτοχθόνων φυλών αγροτικών ζώων μέχρι ένα ελάχιστο αποδεκτό αριθμό ασφάλειας με σκοπό:-τη διατήρηση της βιοποικιλότητας των αυτοχθόνων αγροτικών ζώων που κινδυνεύουν από εξαφάνιση-τη διατήρηση των παραδοσιακών εκτατικών συστημάτων εκτροφής.Οι δικαιούχοι Ως δικαιούχοι των ενισχύσεων στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης μπορούν να κριθούν φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) ως:α. επαγγελματίες αγρότες β. κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης οι οποίοι πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις: α. Είναι φυσικά πρόσωπά που λαμβάνουν από την απασχόλησή τους σε αγροτική δραστηριότητα το 35% τουλάχιστον του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος, με εξαίρεση τους απασχολούμενους σε αγροτική δραστηριότητα σε νησιά με πληθυσμό μέχρι 100.000 κατοίκους για τους οποίους απαιτείται τουλάχιστον το 25% του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος.β. Είναι νομικά πρόσωπα που λαμβάνουν από την απασχόλησή τους σε αγροτική δραστηριότητα το 50% τουλάχιστον του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματός και τα οποία έχουν νομική προσωπικότητα, όπως η έννοια αυτή ορίζεται στο εμπορικό δίκαιο.Βρείτε εδώ ολόκληρη τη σχετική απόφαση με την Παράταση αιτήσεων για τη διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών ζώων.pdf
Ταγκαλάκη Έλενα| Με την Καστοριά συνεχίζονται οι ενημερώσεις για τον Νόμο 4056/2012 σχετικά με τις Ρυθμίσεις για την Κτηνοτροφία και τις Κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και άλλες διατάξεις». Η συζήτηση πραγματοποιείται στις 11 το πρωί της Παρασκευής 18 Μαΐου, στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Διαβάστε ακόμαΣτην Κοζάνη η επόμενη ημερίδα για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσειςΗ ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από την Επιτροπή Σταβλισμού της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και της Γενικής Διευθύντριας Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Ιωάννας Κοντογούνη.Να σημειωθεί ότι ο Νόμος 4056/2012 αφορά:• Τη νέα κατάταξη των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων με βάση τα είδη των κτηρίων και τη δυναμικότητά τους:1. Πρόχειρα καταλύματα ζώων, για τα οποία δεν απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας.2. Κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, οι οποίες κατασκευάζονται σύμφωνα με εγκεκριμένους τύπους κτηνοτροφικών στεγάστρων με σκελετό θερμοκηπίου.3. Κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, οι οποίες έχουν μέγεθος μέχρι 300 τ.μ. και κατασκευάζονται σύμφωνα με εγκεκριμένα πρότυπα κατασκευών.4. Κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις για τις οποίες απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας.• Θέσεις, ελάχιστη έκταση, ελάχιστες αποστάσεις κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και τρόπος μέτρησης αυτών• Διαδικασία χορήγησης άδειας εγκατάστασης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων• Τροποποίηση ή μεταβίβαση της άδειας εγκατάστασης της κτηνοτροφικής εγκατάστασης και συστέγαση κτηνοτροφικών μονάδων• Μητρώο κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων• Κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις σε δάση, δασικές ή δημόσιες εκτάσεις.
Αλεξανδρής Πέτρος| Περί τις 6.000 κτηνοτροφικές μονάδες δεν έχουν άδεια στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Από αυτές οι 370 στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Πασχάλης Χαρούμενος.Όπως ο ίδιος επεσήμανε, ο νέος νόμος που αφορά τις ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, θα δώσει λύση στο πρόβλημα που υπάρχει. Να σημειωθεί ότι ημερίδες ενημέρωσης για την εφαρμογή του νόμου αυτού, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή 18 Μαΐου στις 11 το πρωί στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και στις 25 Μαΐου στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, ενώ ήδη πραγματοποιήθηκαν ημερίδες ενημέρωσης για το θέμα στις Περιφερειακές Ενότητες Φλώρινας και Κοζάνης.
Ξένος Γιώργος | Ενημέρωση για τον Νόμο 4056/2012 που ρυθμίζει τις άδειες των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων πραγματοποιείται στις 18 Μαΐου, σε συνέχεια των ημερίδων που ξεκίνησαν από την Κοζάνη. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Πασχάλη Χαρούμενου, πρόκειται να πραγματοποιηθούν μια σειρά ημερίδων ενημέρωσης για την εφαρμογή του Νόμου υπ’ αριθ. 4056 «Ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και άλλες διατάξεις».Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από την Επιτροπή Σταβλισμού της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και της Γενικής Διευθύντριας Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Ιωάννας Κοντογούνη, στην αίθουσα Πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Καστοριάς, στις 11.00 πμ της Παρασκευής 18 Μαΐου. Ο Νόμος 4056/2012 αφορά:• Τη νέα κατάταξη των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων με βάση τα είδη των κτηρίων και τη δυναμικότητά τους:1. Πρόχειρα καταλύματα ζώων, για τα οποία δεν απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας.2. Κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, οι οποίες κατασκευάζονται σύμφωνα με εγκεκριμένους τύπους κτηνοτροφικών στεγάστρων με σκελετό θερμοκηπίου.3. Κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, οι οποίες έχουν μέγεθος μέχρι 300 τ.μ. και κατασκευάζονται σύμφωνα με εγκεκριμένα πρότυπα κατασκευών.4. Κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις για τις οποίες απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας.• Θέσεις, ελάχιστη έκταση, ελάχιστες αποστάσεις κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και τρόπος μέτρησης αυτών• Διαδικασία χορήγησης άδειας εγκατάστασης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων• Τροποποίηση ή μεταβίβαση της άδειας εγκατάστασης της κτηνοτροφικής εγκατάστασης και συστέγαση κτηνοτροφικών μονάδων• Μητρώο κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων• Κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις σε δάση, δασικές ή δημόσιες εκτάσειςΕπίσης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη, σύμφωνα με το Ν. 4056/2012 κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις όλων των κατηγοριών, οι οποίες κατά την έναρξη ισχύος του νέου νόμου λειτουργούν χωρίς άδεια εγκατάστασης, είναι εγκατεστημένες χωρίς άδεια σε δάση, δασικές ή δημόσιες εκτάσεις ή έχουν χαρακτηριστεί αυθαίρετες υποχρεούνται εντός τριών ετών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου να λάβουν άδεια εγκατάστασης με την υποβολή σχετικής αίτησης συνοδευόμενης από όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.Η διάταξη καταλαμβάνει και όσες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις λειτουργούσαν χωρίς άδεια εγκατάστασης και ήδη έχει διακοπεί η λειτουργία τους για το λόγο αυτόν.Κατά τη διάρκεια των παραπάνω προθεσμιών αναστέλλεται η ισχύς των διοικητικών πράξεων αποβολής, επιβολής προστίμων, κατεδάφισης, που τυχόν έχουν εκδοθεί, και ανακαλούνται οριστικά, εφόσον εκδοθεί η άδεια εγκατάστασης.
Τη διάθεση των νέων μητρώων εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων ξεκίνησαν τα κατά τόπους Αγροτικά Κτηνιατρεία της Δράμας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του τμήματος Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Καλούνται οι κάτοχοι εκτροφής αιγοπροβάτων να παραλάβουν τα νέα μητρώα από το Αγροτικό Κτηνιατρείο της περιοχής τους. Με την παραλαβή των νέων μητρώων θα δοθούν και οι βασικές οδηγίες συμπλήρωσής τους. Τα παλαιού τύπου μητρώα δεν θα καταστραφούν με την παύση χρήση τους, αλλά θα παραμείνουν στις εκμεταλλεύσεις αιγοπροβάτων.Η προμήθειά τους κρίνεται απαραίτητη από τους κτηνοτρόφους, γιατί βάσει των νέων μητρώων θα γίνεται τόσο η ετήσια απογραφή των ζώων τους στα Κτηνιατρεία στο τέλος της χρονιάς, όπως και οι νέες δηλώσεις καλλιέργειας και ζώων για το τρέχον έτος προς ΟΠΕΚΕΠΕ.Παράλληλα υπενθυμίζεται η υποχρέωση των κτηνοτρόφων για ηλεκτρονική σήμανση όσων ζώων έχουν κρατηθεί για αναπαραγωγή γεννηθέντα από το έτος 2010 και μετά.
Arator added a new photo.
No automatic alt text available.
Αλεξανδρής Πέτρος|  Η δυνατότητα διαδικτυακής υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Εκμετάλλευσης δίνεται και φέτος στους παραγωγούς. Η αίτηση περιλαμβάνει - εκτός της Αίτησης Ενίσχυσης διαφόρων καθεστώτων προς ΟΠΕΚΕΠΕ- και τη Δήλωση Καλλιέργειας/ Εκτροφής του ΕΛΓΑ και την ετήσια ανανέωση της εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ).Συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, φέτος θα δίνεται η δυνατότητα η Ενιαία Αίτηση Εκμετάλλευσης να έχει μεταβολές και στα γεωχωρικά δεδομένα σε σύγκριση με την...
Κουρμαδάς Λεωνίδας|  Για πρώτη φορά, ο ιός Σμάλενμπεργκ επιβεβαιώθηκε και σε ισπανικό έδαφος, ανεβάζοντας σε οκτώ τις ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες έχει μέχρι στιγμής εντοπιστεί. Ο ιός εντοπίστηκε σε εκμετάλλευση με αιγοπρόβατα, στην επαρχία της Κόρδοβας, στην Ανδαλουσία. Στις 6 Μαρτίου στη συγκεκριμένη μονάδα αναφέρθηκε μία περίπτωση αποβολής που παρουσίαζε την κλινική εικόνα της ζωονόσου.Το ισπανικό υπουργείο Γεωργίας υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τα σήμερα διαθέσιμα στοιχεία, η συγκεκριμένη ασθένεια δεν επηρεάζει...