Posts

Το κυνήγι (καλώς ή κακώς) τελείωσε. ΤΩΡΑ είναι η ώρα για να συντηρήσετε, επισκευάσετε ή να βελτιώσετε το όπλο σας.

Είχαμε λοιπόν εδώ και 8-10 χρόνια ένα Αγγλικό δίκαννο εξώσφυρο Worden and sons το οποίο ήδη από τότε είχε έρθει με την ιδέα ότι θα επισκευάζονταν και μετά φυσικά θα το διαθέταμε προς πώληση. Γιαυτό άλλωστε είχαμε μπει και στον κόπο να στείλουμε τον υποφυλακτήρα της σκανδάλης για να ξανασκαλιστεί (επειδή ήταν πολύ φθαρμένος) και ακόμα είχαμε βάψει και τις κάννες. Μετά την βαφή των κανών, αφότου μετρήσαμε το πάχος του τοιχώματος των κανών, είδαμε με κατάπληξη ότι η μία του κάνν...η σε μια μεγάλη περιοχή κάπου στο μέσω της ήταν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ λεπτή σαν τσιγαρόχαρτο. Τόσο λεπτή που όπως βλέπετε στην φωτογραφία πιο κάτω, πιέζοντας την εξωτερικά με το δάχτυλο, η κάννη βούλιαζε προς τα μέσα!!! Έτσι λοιπόν χρειαζόταν μια πολύ βαθιά αναπνοή για να βάλουμε μπροστά και να κάνουμε sleeving στις κατεστραμμένες αυτές κάννες έτσι ώστε να ξαναδώσουμε νέα πνοή ζωής στο παλιό καλό αυτό Αγγλικό εξόσφυρο.

See More
Reviews
4.8
28 Reviews
Tell people what you think
Prodromos M. Christidis
· August 26, 2017
Πολύ καλό service, όντως πολύ καλός οπλοτεχνίτης και μέγας γνώστης ο Ντίνος.
Nikolaos Krallis
· August 26, 2017
Μακράν ο καλύτερος και ο μόνος γνώστης!
Δημητριος Σπυροπουλος
· March 2, 2017
Πριν απο χρονια συνάντησα τον κ Παπατσαρούχα στο οπλουργείο του στην καρδιά της Αθήνας....μου έκανε εντύπωση ποσο ήρεμος και προσιτος ηταν ....μεγάλος τεχνίτης λάτρης του όμορφου και του λειτουργικού.......οτι και να πω ειναι πολυ λίγο....χωρίς υπερβολές ίσως αυτη την στιγμή να ειναι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ στο είδος του στην Ελλαδα.... See More
Alexandros Sakkalis
· February 21, 2017
Πολύ καλός Οπλουργος Βρίσκει πολλές λύσεις σε Προβλήματα με Θέματα επάνω στο Κυνηγετικό όπλο. Και Συμβουλές....
Constantinos Caesar Aravantinos
· December 20, 2016
Πολύ καλός οπλουργος !
Έδωσε μία πολύ καλή λύση σε μία δύσκολη περίπτωση.
Αυτό είναι και η γνώμη Ενός πολύ καλού φίλου με πολλές Γνώσεις και εμπειρία.
Ιωαννης Αγρας
· November 28, 2014
Ένας χώρος όπου ηγούντος του Ντίνου Παπατσαρούχα θα δώσει τη σωστή και ασφαλή λύση στο πρόβλημα σου . Να πω εδώ οτι όταν ήμουν πρόεδρος κάποιου κυνηγετικού συλλόγου , ο Ντίνος ως καλεσμένος , μας έκαν...ε μία παρουσίαση -σεμινάριο για το κυνηγετικό όπλο , όπου έδωσε κυριολεκτικά ρεσιτάλ αφήνοντας άναυδους τους παρευρισκόμενους , παρουσιάζοντας παράλληλα μαζί με τον συλλέκτη Κώστα Παπαγεωργίου κάποια εξαιρετικά αγγλικά πλαγιόκκανα . Ντίνο ευχαριστώ ! See More
Stelios Dranos
· February 2, 2015
Απλα τελεια δουλειά...
Ιωάννης Κοντογιάννης
· November 1, 2014
Εξαιρετική δουλειά.
Videos
Τι S400 και μαλακίες, εδώ κοιτάξτε τεχνολογία που έχουν εφαρμόσει οι Τούρκοι στην Κωνσταντινούπολη!!
30
2
Photos
Posts

Το Στοίχημα Νο.2

Δεν ξέρω αν το κερδίσαμε, πάντως υπάρχει μια σαφής διαφορά του πριν με το μετά και βεβαίως το όπλο πλέον δουλεύει, είναι λειτουργικό, κάνει μπαμ, πυροβολεί, εκπυρσοκροτεί και άλλα τέτοια.
Δύο σημειώσεις. Στα ξύλα δεν κάναμε καμία επέμβαση, διότι έτσι ήθελε ο ιδιοκτήτης του και δεύτερον ναι το ξέρω, δεν το κάναμε Holand 'η Perdy διότι δεν είχε υπάρξει ποτέ κάτι τέτοιο.

Image may contain: shoes
No automatic alt text available.
No automatic alt text available.
Image may contain: shoes

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
Μας έφεραν πρόσφατα ένα Ισπανικό εξώσφυρο δίκαννο το οποίο βεβαίως ούτε άνοιγε, ούτε έκλεινε, ούτε όπλιζε, γενικώς δεν έκανε τίποτε. Το μόνο ευχάριστο ότι οι κάννες του εκτός από 15 βουλιάγματα!! τα οποία τις κοσμούσαν, γενικά ήταν σε μια υποφερτή κατάσταση (προφανώς δεν είχαν αποθηκευτεί στο ίδιο μέρος με το υπόλοιπο όπλο). Είπαμε λοιπόν να δούμε αν αυτό το "πράγμα" που έμοιαζε με ρεμέντζο θα μπορούσε να επαναλειτουργήσει. Σε μερικές μέρες η συνέχεια.....

No automatic alt text available.

Βρε το σκασμένο Νο.3

Άλλη μία τέτοια περίπτωση με την διαφορά όμως που αυτή την φορά συνέβη σε ένα πολύ ποιοτικό χειροποίητο Βελγικό όπλο.
Μπορείτε να διακρίνετε μέσα στο στόμιο και τα πλάγια της ρίγας ίχνη από το χώμα που είχε φράξει την κάννη.

No automatic alt text available.
No automatic alt text available.

Ένα πλαγιόκαννο Baikal το οποίο είχαμε φτιάξει πριν από 3-4 χρόνια. Αξίζει να προσέξετε μερικές λεπτομέρειες. Το όπλο διατηρεί το αρχικό του μήκος καννών. Το κοντάκι και η πάπια, έχουν γίνει ακριβώς Άγγλε και στα μέτρα του νέου του ιδιοκτήτη. Στη μπάσκουλα, όλες η γωνίες της, έχουν αποστρογγυλοποιηθεί και τα ξύλα ακολουθούν την γραμμή τους. Η τερατώδης αρχικές ρίγες έχουν φύγει, οι κάτω τελείως, και οι πάνω έχει αλλαχτεί με μία κοίλη χαμηλή (τύπου Robust). Το εσωτερικό των καννών έχει αποχρωμιωθεί και το τσοκάρισμα ων καννών έχει γίνει κωνικό παράλληλο, βελτιωμένος κύλινδρος και σφιχτό ντεμί. Στην τελευταία φωτογραφία βλέπετε το θεϊκό ζύγισμα του όπλου, το οποίο ισορροπεί εις το άξιο χέρι του κατασκευαστή του κοντακίου του Γ. Γάσπαρη (Μονόκαννου).

Δραματική αστοχία, η οποία οφείλεται σε συνδυασμό δύο ουσιαστικών παραγόντων.
α) Πλημμελής συγκόλληση της χελιδονοουράς των κλειδιών στις κάννες (φαίνεται από τις φωτογραφίες ότι το μεν κομμάτι των κλειδιών, η μπρουτζοκόληση έχει διαποτίσει το μέταλλο ενώ τα αντίστοιχα σημεία της κάννης δεν έχουν διαποτιστεί σχεδόν καθόλου, έτσι ώστε το κομμάτι που έχει λιμαριστεί για να δεχθεί τα κλειδιά, από μόνο του είναι ήδη ανεπαρκές για να δεχθεί την τεράστια πίεση στην οποία υπόκειτα...ι η θαλάμη.)
β) Υπερβολική πίεση του φυσιγγίου.

Σημ. Στη μεγάλη του ατυχία, ο ιδιοκτήτης του όπλου ήταν τυχερός διότι το όπλο ΕΤΥΧΕ να είναι ένα κοκοροντούφεκο, το οποίο φυσικά διαθέτει από φυσικού του τεράστια μάζα μασίφ μετάλλου στην βάση. Εάν το όπλο ήταν της ίδιας ποιότητος (ένα φτηνό Ισπανικό) άλλα με μισές φωτιές ( Anson & Deeley) θα είχε διαλυθεί και η μπάσκουλα.

See More

Βρε το σκασμένο...

Αυτό γίνεται όταν δεν κοιτάμε το εσωτερικό των καννών μας μετά και απο την ελάχιστη υποψία οτι έχουμε ακουμπήσει λάσπη ή χίονι με το στόμιο του όπλου μας.

No automatic alt text available.

Πριν από 4 μήνες περίπου έφτασε στα χέρια μας ένα πολύ ιδιαίτερο Holand & Holand. Λέω πολύ ιδιαίτερο γιατί οι προδιαγραφές αυτού του όπλου ήταν οι εξείς:
α) Μοντέλο Royal με μηχανισμό self opener
β) Διαμέτρημα 16 με θαλάμες 70 mm!!!
γ) Δύο ζευγάρια κάννες 65 πόντων με διαφορετικά τσοκαρίσματα η κάθε μία
δ) Μονοσκάνδαλο ...
ε) Ρίγες Churchill
στ) Κοντάκι τύπου Prince of Wales (αυτό είναι ένα ανοιχτό demi pistole με grip cup- πέλμα στο τέλος του).

Το όπλο αυτό ήταν φτιαγμένο περίπου το 1947 και στην Ελλάδα έφτασε μέσω Αιγύπτου. Το βλέπετε στις φωτογραφίες όπως έφτασε στα χέρια μας. Σοβαρά παραμελημένο με το κοντάκι του να έχει υποβληθεί σε θανατηφόρα χειρουργική από κάποιους άσχετους ανθρώπους, όπου η λαβή του εκβαρβαρώθηκε σε ένα αμφιβόλου σχήματος αποστρογγυλεμένο demi pistole και με δύο ή τρεις κακότεχνες επεμβάσεις στο πέλμα του.
Οι κάννες ήταν καλυμμένες εδώ και εκεί από επιφανειακή σκουριά και η μπάσκουλα επίσης καλυμμένη από μία "κακή πατίνια" βρομιάς και επιφανειακής οξείδωσης . Επίσης υπήρχε ένα αισθητό "παίξιμο" και των δύο καννών ( αυτό είναι πολύ συνηθισμένο όταν υπάρχουν δύο ζευγάρια κάννες άλλα ουσιαστικό αποτέλεσμα κακής χρήσης). Βέβαια για κάποιον που μπορεί να δει κάτω από την "επιφάνεια" των πραγμάτων , το όπλο ήταν όλο εκεί και με πολύ προσεχτική συντήρηση θα μπορούσε να επανέλθει σε μία πολύ πολύ ικανοποιητική κατάσταση.
Μας πήρε πάνω από δυόμιση μήνες επίπονης άλλα δημιουργικά ευχάριστης εργασίας.

Το τελικό αποτέλεσμα νομίζουμε ότι φαίνεται στις φωτογραφίες και περαιτέρω σχόλια θα ήταν περιττά δεδομένου ότι μία εικόνα Ιώς γνωστόν αξίζει όσοι χίλιες λέξεις.

Υ.Σ Θέλω να προσθέσω δύο τινά, το πρώτο να αποδώσω "τα του Καίσαρος" στον φίλο και συνεργάτη Giorgos Gasparis(Μονόκαννο) για το μεγαλύτερο μέρος της κατεργασίας του κοντακιού και δεύτερο να κάνω την πρόβλεψη ότι το διαμέτρημα 16 θα είναι το επόμενο παγκόσμιο φαβορί μετά το 20.

See More

Τι S400 και μαλακίες, εδώ κοιτάξτε τεχνολογία που έχουν εφαρμόσει οι Τούρκοι στην Κωνσταντινούπολη!!

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
1.9K Views

Αγοράζουμε άμεσα καλής ποιότητος χειροποίητα όπλα!!

Επιστρέφουμε δριμύτεροι την Δευτέρα 16 του μήνα .

Το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό για τις επόμενες δυο εβδομάδες , λόγο διακοπών.