Photos
Videos
Ένα μικρό απόσπασμα από την τελευταία μας αιμοδοσία στην Σίφνο
1
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΦΝΟΥ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ “Είναι ένα θείο δώρο, να δίνεις αίμα εσύ! δώρο στην ύπαρξή σου, των άλλων η ζωή!” (Σέβη Λαμπακάκη) Αγαπητέ φίλε αιμοδότη, Αγαπητή φίλη αιμοδότρια, Τώρα που το τρέξιμο και οι έγνοιες του καλοκαιριού είναι παρελθόν, το Κλιμάκιο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Νίκαιας έρχεται στο νησί μας. ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΙΔΑΝΙΚΕΣ για να κάνουμε όλοι το ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ! Το κλιμάκιο θα βρίσκεται στη Σίφνο το Σάββατο 15 Νοεμβρίου, την Κυριακή 16 και τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου. Αιμοληψίες θα γίνουν στο φιλόξενο χώρο του Ιατρείου μας: -Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου, από τις 4 έως τις 8, -Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου, από τις 10 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, και -τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου, από τις 4 ως τις 8. Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΦΝΟΥ και το ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ, σε συνεργασία με το ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΙΦΝΟΥ, σε καλούν να γίνεις μέτοχος της χαράς και της ικανοποίησης που δίνει η ανθρωπιστική αυτή προσφορά. Σε καλούν ακόμα να βοηθήσεις στην ευαισθητοποίηση και άλλων συνανθρώπων μας, μεταφέροντας το μήνυμα στα μέλη της οικογένειάς σου, σε γνωστούς & φίλους, και παρακινώντας τους να αφιερώσουν λίγο μόνον από το χρόνο τους. 10 λεπτά διαρκεί η αιμοληψία και άλλα 10 λεπτά για όσους προσέλθουν για πρώτη φορά και θα πρέπει να ενημερωθούν από τους γιατρούς, να λύσουν πιθανές απορίες ή να αντιμετωπίσουν υπεύθυνα κάποιες ανησυχίες τους. Σε περιμένουμε!
4
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΦΝΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΙΦΝΟΥ ΣΤΗ HORECA 2015 O Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου, μετά από πρόσκληση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, θα συμμετάσχει στη 10η HO.RE.CA., που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 9 Φεβρουαρίου 2015 (στο METROPOLITAN EXPO), με σκοπό την προβολή της Σίφνου μέσα από τα τοπικά μας προϊόντα και την παρουσίαση του σιφναίικου πρωινού, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό». Παρακαλούνται όσοι ζαχαροπλάστες και παραγωγοί τοπικών προϊόντων επιθυμούν να διαθέσουν προϊόντα για τους σκοπούς της διοργάνωσης, με ανταποδοτικό όφελος την προβολή των επιχειρήσεών τους σε αυτή την έκθεση - θεσμό, που αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες και καλύτερες του είδους της διεθνώς, να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 6937072339 (Βασίλης Ψαθάς) και 6947610783 (Μαρία Ναδάλη), το αργότερο ως το Σάββατο 31 Ιανουαρίου. Τα ονόματα των επαγγελματιών και των φορέων που θα υποστηρίξουν τη συμμετοχή της Σίφνου στη 10η HORECA θα δημοσιοποιηθούν αναλυτικά σε επόμενη ανακοίνωση μας.
18
Posts

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΦΝΟΥ

3ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών, Άνω Λιόσια, 21 & 22 Απριλίου 2018

Αγαπητές φίλες & φίλοι,

...

Η Σίφνος έχει την τιμή να συμμετάσχει για πρώτη φορά με τη μουσική και χορευτική της παράδοση στο 3ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών, το οποίο διοργανώνει το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, στα Άνω Λιόσια, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων & το Σωματείο Παραδοσιακών Χορών και Λαογραφικών Ερευνών "Χοροπαίγνιο".

Η χορευτική παράδοση της Σίφνου θα παρουσιαστεί το Σάββατο (13:00 - 15:30), ενώ το βράδυ (από 21:30 και μετά) οι μουσικοί μας Φίλιππος Πατριάρχης και Νίκος Μαυρογιάννης θα συμμετάσχουν στο γλέντι που θα γίνει στο Κέντρο "Το έλατο" στη Φυλή (Χασιά, οδός Ανθέων ακριβώς στην είσοδο του χωριού αριστερά).

Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά μας να σας δούμε στο σεμινάριο!

Ακολουθεί το συνολικό πρόγραμμα του διημέρου και όλες οι πληροφορίες σχετικά με τις δηλώσεις συμμετοχής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Σάββατο 21 Απριλίου

09:00 – 10:00 Εγγραφές
10:00 – 12:30 Η Αποκριά στην Άρτα – Νίκος Λιόντος
12:30 – 13:00 Διάλλειμα – Καφές
13:00 – 15:30 Η χορευτική παράδοση της Σίφνου – Ομάδα ντόπιων από τη Σίφνο με την εποπτεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου

21:30 Γλέντι στο κέντρο "Το έλατο" στη Φυλή (Χασιά) - (οδός Ανθέων ακριβώς στην είσοδο του χωριού αριστερά). Την ορχήστρα πλαισιώνουν οι:
Μάνος Αχαλινωτόπουλος – Κλαρίνο
Μανώλης Κόττορος – Βιολί, τραγούδι
Βασίλης Σμάνης – Λαούτο, τραγούδι
Λάζαρος Ακριβόπουλος – Κρουστά
Φίλιππος Πατριάρχης – βιολί
Νίκος Μαυρογιάννης – Λαούτο
Τραγουδούν:
Κώστας Καλδέλης
Κώστας Μήτσης
Σπύρος Μπρέμπος

Κυριακή 22 Απριλίου

10:00 – 12:30 Χοροί, τραγούδια και έθιμα της Δυτικής Αττικής με τον Βαγγέλη Σαμπάνη και την Σπυριδούλα Παναγιωτοπούλου
12:30 – 13:00 Διάλλειμα – Καφές
13:00 – 15:30 Η μουσικοχορευτική παράδοση της Λέσβου με τον Γρηγόρη Γρηγορίου
15:30 Λήξη σεμιναρίου – απονομή βεβαιώσεων συμμετοχής

Η διάρκεια του μαθήματος κάθε περιοχής είναι 2,5 ώρες και περιλαμβάνει 2 ώρες διδασκαλία και μισή ώρα επανάληψη. Σημειώνουμε ότι είναι στην ευχέρεια του εισηγητή να προσαρμόσει σύμφωνα με τις ανάγκες του μαθήματος την παρουσίασή του.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Σεμινάρια και γλέντι: 50 ευρώ
Μόνο τα σεμινάρια: 40 ευρώ
Μία ημέρα σεμινάρια: 30 ευρώ
Γλέντι: 20 ευρώ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Επιστήμη Λυμπεροπούλου – 6932-301-741
Πέννυ Ασημακοπούλου – 6944-613-333

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Κώστας Μήτσης (6972972957), Γιώργος Παντζιαρίδης (6948883771)

See More
Image may contain: 11 people, people smiling

«Φωτοστιγμές» από την Θεατρική Παράσταση "Πάμε Τσελεμεντέ;" της Σίσυς Κοράκη Γκαρθία,που παρουσίασε μεγάλη επιτυχία η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου

Φωτορεπορτάζ από την Θεατρική Παράσταση "Πάμε Τσελεμεντέ;" της Σίσυς Κοράκη Γκαρθία που παρουσίασε η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου ...
sifnaiko-fos.gr