Photos
Posts

CASTING Felhívás!

A Velencei Filmfesztiválra készülő filmre keresünk:
13-15 év közötti magyar lányt!

...

Karakter leírása:
A főszereplő egy kamasz lány, akinek puszta jelenléte, megkérdőjelezi környezetét. Lendületes, harsány személyiség, kirí a vele egykorúak közül. Nem egy jólfésült, városi gyerekről van szó, sokkal inkább egy vadóc, különleges kislányról.

A projekt története:
A Biennale College – Cinema 6. workshopjának utolsó felvonását január 11. és 15. között szervezték meg Velencében. A 12 jelentkező közül három projekt készülhet el, köztük Szőcs Petra filmje, amelyet a 2018-as Velencei Filmfesztiválon mutatnak be.
A Velencei Biennálé 2012-ben indította el a Biennale College nevű programját, amely évente három kisköltségvetésű film gyártását finanszírozza. A programra első vagy második játékfilmjükre készülő rendezők jelentkezhetnek, a több száz filmterv közül egy tucatot válogatnak ki, amelyeket tutorokkal fejlesztenek tovább. Az elkészült forgatókönyvekből évente három kapja meg a gyártási támogatást, az elkészült alkotásokat a Velencei Filmfesztiválon is vetítik.
A Deva Mall az első magyar filmterv, amely elnyerte a Biennálé támogatását.

Szinopszis
A történet egy árvaházban játszódik. Egy kamasz lányról szól, aki új anyát akar szerezni magának.

A rendezőről
Szőcs Petra kolozsvári születésű rendező, forgatókönyvíró, A kivégzés című rövidfilmje 2014-ben a Cannes-i Filmfesztiválon versenyzett, és a szarajevói filmfesztiválon többszörösen díjazták. Alkotásait a Filmtettfeszt is többször műsorra tűzte, 2016-ban Csoszogj úgy című alkotása kapta az erdélyi filmfesztivál versenyprogramjának fődíját.

Kérjük, hogy a jelentkezők küldjenek magukról egy fotót, feltüntetve életkorukat és egy rövid, bemutatkozó szöveget, a következő e-mail címre: casting.devamall@gmail.com. Jelentkezési határidő: február 28!

See More

Bolyaisok - A magyar kultúra napját 1989 óta január 22-én ünnepeljük, mert Kölcsey Ferenc – a kézirat tanúsága szerint – 1823-ban, ezen a napon fejezte be a Himnuszt. Az ünnep alkalmából iskolánk Bolyai János Dísztermében volt a megemlékezés.

Ismerjük meg a magyar irodalom, történelem, tudomány főbb alakjait értékeit és eseményeit! Egy kis ízelítő

A magyar kultúra napját 1989 óta január 22-én ünnepeljük, mert Kölcsey Ferenc – a kézirat tanúsága szerint – 1823-ban, ezen a napon fejezte be a Himnuszt. Az ünnep alkalmából iskolánk Bolyai János Dísztermében volt a megemlékezés.
bolyaisok.ro
Posts

Bolyaisok - Friedrich Schiller szerint „Az ember csak ott egészen ember, ahol játszik.” Mi pedig most eljátsszuk, hogy felnőtté válunk. Eljátsszuk, hogy tudjuk, mit csinálunk az életünkkel, és hogy nem félünk a jövőtől. Elvégre eddig is csak játszottunk: megteremtettük az iskolában a saját kis szimulált világunkat. /...../
Játsszuk el tehát, hogy keressük az

Friedrich Schiller szerint „Az ember csak ott egészen ember, ahol játszik.” Mi pedig most eljátsszuk, hogy felnőtté válunk. Eljátsszuk, hogy tudjuk, mit csinálunk az életünkkel, és hogy nem félünk a jövőtől. Elvégre eddig is csak játszottunk: megteremtettük az iskolában a saj...
bolyaisok.ro

Bolyaisok -

Szitai Erzsébet - XI.G

bolyaisok.ro

Bolyaisok - "A nemzetközi versenyeken dobogós helyen végzett 168 diákot, 202 tanárt és 88 iskolát jutalmazták december 19-én Bukarestben a parlament Rosetti termében. A Közoktatási Minisztérium által szervezett ünnepségen megyénkből hét diák részesült elismerésben és pénzjutalomban."

http://www.e-nepujsag.ro/op/article/bolyai-az-%C3%A9len

“A nemzetközi versenyeken dobogós helyen végzett 168 diákot, 202 tanárt és 88 iskolát jutalmazták december 19-én Bukarestben a parlament Rosetti termében. A Közoktatási Minisztérium által szervezett ünnepségen megyénkből hét diák részesült elismerésben és pénzjutalomban.�...
bolyaisok.ro

Bolyaisok - Sárga falak, életveszélyes erkély, előtte a Bernády-szoborral…

Ez ugrott be nekünk elsőre, mikor az épületről hallottunk, s gondolom te sem tudsz róla sokkal többet. Pedig kincs. A mi kincsünk, a te kincsed, a város kincse.

Szerencsések vagyunk, mert részesei lehetünk egy csapatnak, amelyik az Örökségünk őrei vetélkedő keretei közt örökbe fogadta a

Ez ugrott be nekünk elsőre, mikor az épületről hallottunk, s gondolom te sem tudsz róla sokkal többet. Pedig kincs. A mi kincsünk, a te kincsed, a város kincse.
bolyaisok.ro

Bolyaisok - Főszerkesztők:
Pávai-Marossy Zsófia-Réka (XI. E)
Ács Eszter (XI. E)

Szerkesztők:...
Czentye Anna (IX. C)
Molnár Anna Boróka (IX. C)
Sebestyén-Dósa Eszter (IX. C)
Balázs Botond Lázsló (IX. C)
Antal András (IX. C)
Balázs Eszter (IX. E)
Bíró Noémi (XI. D)
Tőkés Edina (XI. D)
Gábor Anita (XI. G)
Nagy Anita (X. D)

Fotózásért felelős szerkesztők:
Szövérfi Adrienn (XI. B)
György Attila Tamás (XI. A)

BDSZ tartalmakért felelős

See More
Szerkesztők: Czentye Anna (IX. C) Molnár Anna Boróka (IX. C) Sebestyén-Dósa Eszter (IX. C) Balázs Botond Lázsló (IX. C) Antal András (IX. C) Balázs Eszter (IX. E) Bíró Noémi (XI. D) Tőkés Edina (XI. D) Gábor Anita (XI. G) Nagy Anita (X. D)
bolyaisok.ro

Bolyaisok - Jópár éve még csak egy rövidke gólyatábor, a mai napra már 100 fős, többnapos rendezvény.

Idén is megszervezésre került a Bolyai Diákszövetség által a Diákszervezeti-tábor (november 9-12., Outward Bound Ifjúsági Központ, Szováta), amely négynapos rendezvényként egyedülálló a marosvásárhelyi magyar líceumok diáktáborai körében. A tábor elsődleges célja a kilencedikes évfolyam tanulóinak bevezetése

Idén is megszervezésre került a Bolyai Diákszövetség által a Diákszervezeti-tábor (november 9-12., Outward Bound Ifjúsági Központ, Szováta), amely négynapos rendezvényként egyedülálló a marosvásárhelyi magyar líceumok diáktáborai körében. A tábor elsődleges célja a kilen...
bolyaisok.ro

Bolyaisok - Véget ért a 2017-es Diákszervezeti-tábor! Köszönjük a segítséget a szervezőknek és a kísérő tanároknak! 😁
Ez alkalomból szeretnénk néhány érdekességet közölni veletek a 2017-es DSz-táborról:

60 RÉSZTVEVŐ
31 SZERVEZŐ - 1 JURTA...
4 NAP
2 MEGHÍVOTT
3 KÉPZÉS
2 ELŐADÁS
83 MEGÍRT KÉRVÉNY
5 KONYHÁSNÉNI
367 LITER TEA
243 ELÜTÖTT MÉTA LABDA

1 Felejthetetlen Diákszervezeti-tábor

Itt megtaláljátok a táborról készített összes képet:

https://goo.gl/3jM24n

Végül pedig fogadjátok

See More
Véget ért a 2017-es Diákszervezeti-tábor! Köszönjük a segítséget a szervezőknek és a kísérő tanároknak! 😁 Ez alkalomból szeretnénk néhány érdekességet közölni veletek a 2017-es DSz-táborról:
bolyaisok.ro

Bolyaisok - November 23-án, a Diákszervezeti-tábor lejárta után sor került egy, a Diákszövetség által szervezett Teadélutánra. A táborban résztvevő diákok egy forró tea mellett együtt nézték meg az 4 nap alatt készült készült fényképeket, illetve videókat. Bemutatásra került a tábor aftermovie-ja is (köszönjük Szegedi Zsoltnak!), mely pompásan tükrözte a tábor felejthetetlen hangulatát.

November 23-án, a Diákszervezeti-tábor lejárta után sor került egy, a Diákszövetség által szervezett Teadélutánra. A táborban résztvevő diákok egy forró tea mellett együtt nézték meg az 4 nap alatt készült készült fényképeket, illetve videókat. Bemutatásra került a tábo...
bolyaisok.ro

Puskás Dávid (jobbról a harmadik) a Bolyai Farkas Elméleti Líceumból, részt vesz a Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpián!!!
Sok sikert!

Image may contain: 6 people, people smiling, people standing
IOAA 2017

Welcome participants from HUNGARY 🇭🇺
#IOAA2017

Bolyaisok - Már szeptember óta készültünk annak az olvasási projektnek a megvalósítására, amelynek közzétételére és zárására az “Iskola másként” héten került sor. Bódis Kriszta Carlo Párizsban című könyvének az elolvasásával, értelmezésével, boncolgatásával dolgoztunk. A könyv elolvasása különös élményt jelentett, ugyanis egy számunkra ismeretlen és megdöbbentő világgal ismerkedtünk meg, egy Carlo nevű roma

Már szeptember óta készültünk annak az olvasási projektnek a megvalósítására, amelynek közzétételére és zárására az “Iskola másként” héten került sor. Bódis Kriszta Carlo Párizsban című könyvének az elolvasásával, értelmezésével, boncolgatásával dolgoztunk. A könyv elolvasása különös élményt jelente...
bolyaisok.ro