• ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑΝ ΕΠΟΧΗΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΘ΄ΑΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΙΟΝ ΝΟΜΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΙΟΝ ΛΟΓΟΝ ΕΞΕΦΡΑΣΘΗΣΑΝ ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΩΣ. ΤΟΥΤΟ ΔΕ, ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΔΕΧΟΝΤΟ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΩΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑΝ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΟΝΤΟΣ, ΑΛΛ΄ΟΤΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΙΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΖΕΤΑΙ ΥΠΟ ΤΩΝ...

  Continue Reading
 • Η λέξις "πλούτος" χρησιμοποιουμένη από τού Ομήρου μέ την σημερινήν σημασίαν της.

  Αντίθετο της η λέξις "πενία".

  Ως κύριον όνομα κατά τόν Ησίοδον (Θεογονία 969-970) υιός της Δήμητρος καί του Ιασίου.

  "Δημήτηρ μέν Πλούτον εγείνατο, Δία Θεάων, Ιασίω ήρωι μιγείσ΄ερατή φιλότητι " = η Δήμητρα η λαμπρή μεταξύ τών θεαινών, εγέννησε...

  Continue Reading
 •       Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΧΑΡΩΝΔΑΣ ΕΚ ΤΗΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ ΕΦΗΜΙΣΘΗ ΠΟΛΥ ΔΙΑ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗΝ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ.

       ΣΥΝΕΛΕΞΕ Ο,ΤΙ ΤΟ ΕΚΛΕΚΤΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΞΕΝ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΟΥ, ΚΑΤΕΣΤΗΣΕΝ ΟΜΩΣ ΔΥΣΚΟΛΟΤΑΤΗΝ ΤΗΝ    - Μ Ε Τ Α Β Ο Λ Η Ν - ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΟΥ, Μ...Ε ΠΡΟΦΑΝΗ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗΝ ΔΗΜΑΓΩΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΘΟΡΑΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΕΚ ΤΩΝ ΑΤΕΡΜΟΝΩΝ ΕΝΙΟΤΕ ΑΝΤΕΓΚΛΗΣΕΩΝ  ΚΑΙ    Φ Θ Ο Ρ Ο Π Ο Ι Ω Ν    ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΑΓΩΓΩΝ,  Ο Ρ Ι Σ Α Σ  ΟΤΙ Ο ΠΡΟΤΕΙΝΩΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ  ΦΕΡΩΝ ΒΡΟΓΧΟΝ ΠΕΡΙ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟΝ ΤΟΥ, ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΕΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΑΠΟΡΡΙΨΕΩΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ.

   

  ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΔΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟΝ ΤΟΥ ΧΑΡΩΝΔΑ ΔΕΝ ΕΧΩΜΕΝ.

   

        Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΙΣ ΤΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΑ" ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΤ΄ΕΠΑΝΑΛΗΨΙΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΑΡΩΝΔΑ ΚΑΤΑΛΕΓΩΝ ΑΥΤΟΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΟΣ ΟΝΟΜΑΚΡΙΤΟΥ, ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΖΑΛΕΥΚΟΥ.

   

       Ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΕΙΣ ΤΟΝ "ΚΑΤΑ ΤΙΜΟΚΡΑΤΟΥΣ" ΛΟΓΟΝ ΤΟΥ, ΜΝΗΜΟΝΕΥΩΝ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΗΝ ΚΑΘ΄ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΛΟΚΡΩΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΔΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ " ΒΡΟΓΧΟΥ"... "ΕΝ ΛΟΚΡΟΙΣ...ΕΑΝ ΤΙΣ ΒΟΥΛΗΤΑΙ , ΝΟΜΟΝ ΚΑΙΝΟΝ ΤΙΘΕΝΑΙ, ΕΝ ΒΡΟΓΧΩι ΤΟΝ ΤΡΑΧΗΛΟΝ ΕΧΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΜΕΝ ΔΟΞΗι ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ, ΖΗι Ο ΤΙΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΧΕΤΑΙ, ΕΙ ΔΕ ΜΗ, ΤΕΘΝΗΚΕΝ ΕΠΙΣΠΑΣΘΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΒΡΟΓΧΟΥ".

   

         ΟΥΤΩΣ, Η ΑΠΟΔΙΔΟΜΕΝΗ ΕΙΣ ΤΟΝ ΧΑΡΩΝΔΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΙΣ, ΥΠΟ ΤΟΥ ΔΙΟΔΩΡΟΥ,  ΠΕΡΙ ΒΡΟΓΧΟΥ,  ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΝΗΚΟΥΣΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΖΑΛΕΥΚΟΝ. Ο ΔΕ ΧΑΡΩΝΔΑΣ, ΠΕΡΙΕΛΑΒΕ ΑΥΤΗΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΝ ΤΟΥ.

   

        Ο ΖΑΛΕΥΚΟΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ "ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ" ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ, ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΝΤΟΣ,ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥ.

   

       Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ, Ο ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΕΞΥΜΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΩΝ ΖΕΦΥΡΙΩΝ ΛΟΚΡΩΝ. "ΟΛΥΜΠΙΑ Χ ,17  " : "NEMEI ΓΑΡ ΑΤΡΕΚΕΙΑ ΠΟΛΙΝ ΛΟΚΡΩΝ ΖΕΦΥΡΙΩΝ" = "ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΤΩΝ ΖΕΦΥΡΙΩΝ ΛΟΚΡΩΝ ΚΑΤΕΧΕΙ Η ΑΤΡΕΚΕΙΑ (ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ)" (Pindari Carmina cum fragmentis, C.M. Bowra, Oxonii)

   

  See More
 • ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΦΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΛΑΥΡΙΑΣ 

   

   

         ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΙΖΗΝΙΩΝ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΙΑ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Σ΄ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ.

  ...
  Continue Reading
 • "ΠΛΟΥΤΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΑΓΚΥΡΑ, ΔΟΞΑ ΕΤΙ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΑ, ΤΟ ΣΩΜΑ ΟΜΟΙΩΣ, ΑΙ ΑΡΧΑΙ, ΑΙ ΤΙΜΑΙ, ΠΑΝΤΑ ΤΑΥΤΑ ΑΣΘΕΝΗ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΑ.

  ΤΙΝΕΣ ΟΥΝ ΑΓΚΥΡΑΙ ΔΥΝΑΤΑΙ ;

  ΦΡΟΝΗΣΙΣ, ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΙΑ, ΑΝΔΡΕΙΑ. ΤΑΥΤΑΣ ΟΥΔΕΙΣ ΧΕΙΜΩΝ ΣΑΛΕΥΕΙ ΄ ΟΥΤΟΣ ΘΕΟΥ ΝΟΜΟΣ, ΑΡΕΤΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΟΝ, Τ΄ ΑΛΛΑ ΔΕ ΛΗΡΑ".

   

  ...

  ΣΤΟΒΑΙΟΥ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΝ

  See More
 • ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ

  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΓΕΝΗ ΛΑΕΡΤΙΟ, Ο ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ ΗΤΟ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΗΤΟΣ, ΕΛΕΑΤΗΣ ΚΑΙ ΗΚΜΑΣΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΕΞΗΚΟΣΤΗΝ ΕΝΆΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ (504-501 Π .Χ).

  ΗΤΟ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΦΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΥ. ΕΚΕΙΝΟΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΕΤΡΕΨΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΝ ΗΤΟ Ο ΑΜΕΙΝΙΑΣ, ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΧΕΤΑ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΙΚΟΥ.

  ΕΙΣ  ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤ...

  Continue Reading
 • Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΩΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ΒΡΑΣΙΔΑΣ " ΣΥΛΛΑΒΩΝ ΜΥΝ ΕΝ ΙΣΧΑΣΙ, ΚΑΙ ΔΗΧΘΕΙΣ, ΑΦΗΚΕΝ΄ ΕΙΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΝΤΑΣ "ΟΥΔΕΝ ΟΥΤΩΣ " ΕΦΗ, " ΜΙΚΡΟΝ ΕΣΤΙΝ, Ο ΟΥ ΣΩΖΕΤΑΙ, ΤΟΛΜΩΝ ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝΤΑΣ " ....

   

  ΟΤΑΝ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΒΡΑΣΙΔΑΣ ΕΝΑΝ ΠΟΝΤΙΚΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΥΚΑ, ΤΟΝ ΑΦΗΚΕ, ΔΙΟΤΙ Ο ΠΟΝΤΙΚΟΣ ΤΟΝ ΕΔΑΓΚΩΣΕ, ΕΙΠΕ ΔΕ ΟΥΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ, ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ Ε...ΙΝΑΙ ΤΟΣΟΝ ΜΙΚΡΟΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΣΩΘΗ, ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΨΥΧΙΑΝ ΝΑ ΑΜΥΝΘΗι  ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΤΟΥ.

  See More
 • ΟΥΔΑΜΟΥ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΑΝΕΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΑΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

   

       ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΗΜΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΟΣ ΔΑΜΩΝΟΣ (5ος αι. ) ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ, ΦΙΛΟΝ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ.

  Ο ΔΑΜΩΝ ΕΘΕΩΡΕΙ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗΝ ΑΡΙΣΤΟΝ ΜΕΣΟΝ ΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΕΩΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΥΠΟ ΤΉΝ ΠΡΟΥΠΟΘ...ΕΣΙΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΥΨΙΣΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ( Ε Υ Ν Ο Μ Ι Α Σ ).

  Ο ΠΛΑΤΩΝ ΡΗΤΩΣ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΩΣ ΤΩΝ " ΚΑΘΩΡΙΣΜΕΝΩΝ" ΥΠΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

  " ΤΡΟΠΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ", ΔΙΟΤΙ ΠΑΣΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΕΘΕΩΡΕΙΤΟ ΛΙΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.. ( ΕΙΔΟΣ ΓΑΡ ΚΑΙΝΟΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΙΝ ΕΥΛΑΒΗΤΕΟΝ ΩΣ ΕΝ ΟΛΩι ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΝΤΑ = ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΟΥΜΕΘΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΟΛΗΝ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΔΙΟΤΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΕΝΙΚΕΥΕΤΑΙ.. ) ΄ ΟΙ ΔΕ ΕΠΙΜΕΛΗΤΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΥΠΕΙΣΕΛΘΗι  "ΛΑΘΡΑ" ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗΝ ΤΩΝ ΕΝΤΕΤΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΤΤΟΥΝ " ΤΟ ΜΗ ΝΕΩΤΕΡΙΖΕΙΝ  ΠΕΡΙ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΝ ΤΕ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΝ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΤΑΞΙΝ ".  ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΙΣΜΟΙ ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΔΙΟΤΙ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΘΕΙΡΟΥΝ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ, ΜΕΧΡΙΣ ΟΤΟΥ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΒΙΟΝ (...ΕΡΧΕΤΑΙ - Η ΜΕΤΑΒΟΛΗ - ΕΠΙ ΤΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΣΥΝ ΠΟΛΛΗι ΑΣΕΛΓΕΙΑι, ΕΩΣ ΑΝ ΤΕΛΕΥΤΩΣΑ ΠΑΝΤΑ ΙΔΙΑι ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑι ΑΝΑΤΡΕΨΗι ).

   

      Ο ΠΛΑΤΩΝ, ΒΕΒΑΙΩΣ, ΕΙΧΕΝ ΑΠΟΛΥΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΝ,ΔΙΟΤΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΝΤΩΣ, ΩΣ ΕΠΙΔΡΩΣΑ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΤΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΜΕΣΩΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΑΡΙΣΤΩΝ ΗΘΩΝ, ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΟΥΣΑ, ΕΝΩ, ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ, ΕΠΙΔΡΑ ΔΥΣΜΕΝΩΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΟΣ, ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ.

   

        ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ, ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΘΗ ΠΑΣΑ ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΛΑΙΣΘΗΣΙΑΣ. ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΝ ΔΕ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ ΑΝΑΜΙΓΝΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΙΓΝΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΓΧΕΕΤΑΙ ΤΟ ΓΕΜΑΤΟ ΛΕΒΕΝΤΙΑ,  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΛΑΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΚΑΘΑΡΩΣ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ.

  ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΘΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΚΟΗΝ ΜΑΣ ΕΙΣ ΑΣΜΑΤΑ AKATAΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΒΑΝΑΥΣΑ , ΔΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΕΛΓΗΣΩΜΕΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΘΑΥΜΑΣΙΑΝ ΜΟΥΣΙΚΗΝ ΜΑΣ ΓΛΩΣΣΑ ;;;;;

   

         ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ, ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΤΕΡΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΑΝΑΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΝΕΙΑ, ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ "ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ" ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΟΣ, ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ " ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΝ" (340Α), ΕΙΣ ΤΟΝ ΦΑΙΔΩΝΑ (61Α), ΕΙΣ ΤΟΝ ΦΑΙΔΡΟ (259 D), EIS ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ (656D).

   

        Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ, ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ "ΤΙΜΑΙΟΝ", ΛΕΓΕΙ ΕΙΣ ΤΗΝ " ΠΕΡΙ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑΣ" (167 D), ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΑΝ ΤΟΥ... " ΜΟΥΣΙΚΗΝ, ΦΗΣΙΝ Ο ΠΛΑΤΩΝ, ΕΜΜΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΘΜΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΥΠΟ ΘΕΩΝ ΟΥ ΤΡΥΦΕΙΣ ΕΝΕΚΑ ΚΑΙ ΚΝΗΣΕΩΣ ΩΤΩΝ ΔΟΘΗΝΑΙ " = Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΛΕΓΕΙ Ο ΠΛΑΤΩΝ, ΕΧΕΙ ΗΘΙΚΟΠΛΑΣΤΙΚΗΝ ΔΥΝΑΜΙΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΜΜΕΛΕΙΑΝ ( ΚΟΣΜΙΟΤΗΣ, ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ) ΚΑΙ ΕΥΡΥΘΜΙΑΝ (ΤΑΞΙΝ, ΧΑΡΙΝ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΝ ). ΠΑΡΕΧΩΡΗΘΗ ΔΕ, ΥΠΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΧΑΡΙΝ ΤΡΥΦΗΣ (ΜΑΛΘΑΚΟΤΗΤΟΣ ) Ή ΗΔΟΝΙΚΟΥ ΕΡΕΘΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΩΤΩΝ.....

   

  ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ, ΑΓΝΟΟΥΝΤΕΣ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ, ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΚΑΘΩΡΙΣΑΝ ΟΙ ΘΕΜΕΛΙΩΤΑΙ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΤΟΥ "ΕΥ ΖΗΝ", ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝΤΕΣ ΠΑΝΤΑ ΤΑΥΤΑ "ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΑ", ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕΝ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ                       ( ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΟΥΝΤΕΣ ΕΝ ΤΗι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΙ ) ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΑΝΝΙΒΑΛΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΑΝΕΔΩΝ ΑΝΕΧΟΜΕΝΟΙ ΟΛΗΝ ΑΥΤΗΝ  ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΙΝ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΝΟΝΟΣ ΕΜΜΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΘΜΙΑΣ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΗΣ " ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ "  ΚΑΙ  " ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ".

  See More
 • ΕΝ ΤΩι ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΩι ΔΙΚΑΙΩι ΓΡΑΦΗ ΜΕΝ ΕΚΑΛΕΙΤΟ ΠΑΣΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΧΟΥΣΑ ΣΧΕΣΙΝ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΙΚΗ ΔΕ ΠΑΣΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ.

   

  ΑΓΑΜΙΟΥ ΓΡΑΦΗ : H KATA TΩΝ ΑΓΑΜΩΝ ΩΣ ΜΗ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝΤΩΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΙΝ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.

  ΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΙΚΗ : H YΠΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟΥ ΤΟΥ ΑΓΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΙΣΘΩΤΟΥ ΤΟΥ, ΔΙ ΄ΕΛΛΕΙΠΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕ...

  Continue Reading
 • Επί δυοίν ορμείν

  Αρχαία παροιμία. Εκ του ορμέω = ευρίσκομαι εν όρμω, είμαι αγκυροβολημένος (επί πλοίου).

  επί δυοίν ορμείν = εχω αγκυροβολήσει με δύο άγκυρες, δηλαδή έχω λάβει όλα τα ασφαλιστικά μέτρα προς αντιμετώπιση παντός ενδεχομένου. Το νόημα της αρχαίας αυτής παροιμίας το συναντούμε στην φράση... "το έχω δίπορτο".

   

  ...
  Continue Reading