Photos
Reviews
4.5
2 Reviews
Tell people what you think
Videos
Prijsuitreiking Leesvirus 2016!
10
Posts

Muziek op schoot, doe je ook met ons mee?

Tierelierelenteliedjes zingen in de foyer van theater de Kappen!
Liedjes en muzikale spelletjes over de kuikentjes, de lammetjes en nog véél meer!
Op 11 april (laatste les 13 juni) start Ingrid Schulten met Muziek op Schoot voor peuters van 1,5 tot 4 jaar....
Voor aanmelding en informatie: mail naar ingridskids@kpnmail.nl

See More
Image may contain: 5 people, people sitting
Bibliotheek Haaksbergen
Library

Belasting- en formulierenbrigade Haaksbergen.

De Bibliotheek Haaksbergen begeleidt u tussen 1 maart en 30 april bij het invullen van uw belastingaangifte en het aanvragen van toeslagen.

Voor wie is het?...
U vindt het lastig om helemaal zelf de aangifte in te vullen of u hebt thuis geen computer. Wij helpen u graag verder als u aan de volgende voorwaarden voldoet.
U bent particulier en uw inkomensgrens valt onder € 30.000,- voor alleenstaanden en € 50.000,- voor echtparen. U hebt een eigen vermogen lager dan € 10.000,- en had geen eigen huis in 2017.
Ook voor niet-leden van de bibliotheek.

Waar en wanneer?
Vrijwilligers begeleiden u op afspraak in de bibliotheek op een veilige computer in een afgesloten ruimte.

Aanmelden
Mail naar belasting@kulturhushaaksbergen.nl of bel met de Bibliotheek (Danielle Bekkers) T. 053-5722040 voor een afspraak met een vrijwilliger.

Kosten
Voor deze service vragen wij een vrije bijdrage als u goed werd geholpen.

Hulp bij het gebruik van de computer en uw DigiD
Bent u niet handig met de computer of kunt u er helemaal nog niet mee werken. De bibliotheek heeft computercursussen voor ieder niveau. U maakt kennis met de computer en leert bijvoorbeeld een DigiD aanmaken en gebruiken.

See More
Image may contain: 3 people, people smiling, people sitting, table, office and indoor
Bibliotheek Haaksbergen
Library
Posts

ALLIANTIEBIJEENKOMST LAAGGELETTERDHEID
Bijeenkomst voor organisaties over laaggeletterdheid

Maar liefst 2,5 miljoen volwassenen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven, en/of rekenen. In de leeftijdsgroep tussen de 16 en 65 jaar gaat het om 1,3 miljoen Nederlanders die moeite hebben met taal. Wat kunnen Haaksbergse werkgevers, hulpverleningsinstanties en maatschappelijke organisaties daar aan doen? Daarover gaat de bijeenkomst over laaggeletterdheid op dinsdag 3 april... van 16.00 uur tot 17.30 uur in Theater De Kappen.

De bijeenkomst in De Kappen wordt georganiseerd door het Taalhuis Haaksbergen, Bibliotheek Haaksbergen, Stichting Lezen en Schrijven en ROC van Twente. Deze partijen vormen samen een alliantie om samen iets te doen tegen laaggeletterdheid. Ze nodigen werkgevers, hulpverleningsinstanties en maatschappelijke organisaties van harte uit om alliantiepartner te worden. Om samen iets te betekenen voor laaggeletterden.

Schaamte
Mensen kunnen zonder dat je het weet moeite hebben met lezen en schrijven. Te denken valt aan het schrijven van e-mails, het lezen van veiligheidsinstructies en het invullen van formulieren. Laaggeletterdheid is een onderwerp dat niet altijd even gemakkelijk op tafel komt. Dat komt omdat mensen zich er dikwijls voor schamen. Ze zijn er vaak een kei in geworden niet te laten merken dat ze laaggeletterd zijn. Hulpverleningsinstanties, maatschappelijke organisaties, maar zeker ook werkgevers kunnen een rol hebben in het bespreekbaar maken van dit onderwerp met cliënten, leden en werknemers.

Samenwerking
De samenwerkende partijen willen op dinsdag 3 april graag met de bezoekers van gedachten wisselen over een mogelijke samenwerking. We bundelen alle kennis, energie en activiteiten met een gezamenlijk doel: Samen willen we meer laaggeletterden bereiken én voor ieder een passend aanbod creëren. Taal mag geen belemmering zijn want er zijn zoveel mogelijkheden om bij te scholen.

Aanmelden
Heeft u belangstelling? U kunt zich per mail aanmelden via d.bekkers@kulturhushaaksbergen.nl. Bellen kan ook via (053) 572 20 40.

See More
No automatic alt text available.
Bibliotheek Haaksbergen
Library

Taalcafé nu ook op donderdag!

Wilt je beter Nederlands leren spreken of ken je iemand die moeite heeft met de Nederlandse taal? Loop dan gerust eens bij ons binnen in Theatercafé de Kappen! Op dinsdagochtend tussen 10:00 en 12:00 uur én op donderdagmiddag tussen 13:00 tot 15:00 uur kun je samen met anderen taalspelletjes doen en zo je Nederlandse taal spelenderwijs verbeteren.

Heb je belangstelling om als taalvrijwilliger aan de slag te gaan? Neem dan contact op met Kim van Es, coördinator Taalhuis Haaksbergen, telefoon 053-5734689, k.vanes@noaberpoort.nl

Image may contain: sky, cloud and outdoor
Bibliotheek Haaksbergen
Library

Kent u iemand, of wilt u zelf graag meer met de computer doen, maar weet u niet goed hoe het werkt? Dan is de cursus Klik & Tik de basis iets voor u. We starten op dinsdag 27 maart om 10.00 uur.

We beginnen bij het begin. En dan gaan we stap voor stap verder. U leert typen, e-mailen en u gaat het internet op. De filmpjes laten zien hoe het werkt en daarna kunt zelf gaan oefenen.

Meedoen? Bel dan met Danielle Bekkers T. 053 5722040. Inschrijven kan ook via www.hierleerjewat.nl...
https://youtu.be/8cRHAML-53I

See More
Leer typen, e-mailen en internetten. Klik & Tik. De basis is een van de gratis programma's op Oefenen.nl
youtube.com

Maandag en dinsdag was de jeugdboekenauteur Jozua Douglas bij ons in Theater de Kappen. Bijna 200 4e en 5e groepers hebben geluisterd naar zijn ongelooflijk grappig verhaal over zijn boeken en leven. Hij kan zelfs onder water schrijven! En zijn overoverover grootvader was ridder!

Image may contain: one or more people
Bibliotheek Haaksbergen
Library

Filmbieb is de filmbibliotheek van Nederland
Vind je favoriete films en series op Filmbieb! De films die je op Filmbieb ziet, kun je lenen via de lokale bibliotheek. Kijk verder op
https://www.filmbieb.nl/

Image may contain: 1 person, smiling, text and closeup
Bibliotheek Haaksbergen
Library

De cursus Digisterker 'Werken met de e-overheid' start weer maandag 5 maart. Er zijn nog een paar plekken dus reageer uiterlijk vrijdag 2 maart als u mee wilt doen. Mail naar info@kulturhushaaksbergen.nl

De cursus behandelt de e-overheid in brede zin, zowel de gemeentelijke als de landelijke overheidsdienstverlening.

De cursus is ingedeeld in modules en gaat bijvoorbeeld over...
Het aanvragen en gebruiken van DigiD;
Het zoeken en vinden van informatie op overheidswebsites;
Het aanvragen (van bijvoorbeeld een toeslag of het (digitaal) maken van een afspraak;
Het gebruiken van persoonlijke omgevingen van overheidsorganisatie (zoals Mijn toeslagen, werk.nl en MijnOverheid);
Het gebruik van Regelhulp.

Locatie: Theater de Kappen
Datum en Tijd: start 5 maart van 10-12 uur (4 bijeenkomsten)
of start 4 april van 18.30 tot 20.30 uur

Aanmelden kan ook telefonisch T. 053 5722040 (vraag naar Danielle Bekkers, of via de website www.hierleerjewat.nl
https://youtu.be/hTPU9w9CwDs

See More
Filmpje over de ervaringen van een Digisterker-cursist. Het filmpje doet ook een oproep om te informeren bij de lokale bibliotheek naar een Digisterker-cursu...
youtube.com

Cursus facebook de kennismaking voor 50+
Woensdag 7 maart om 19.00 uur

Dankzij Facebook onderhoudt u gemakkelijk contact met vrienden en familie en spoort u oude bekenden van vroeger op. U ziet wat ze tegenwoordig doen, en misschien zijn er leuke foto’s te bekijken. Het is erg simpel om contact te leggen. U reageert bijvoorbeeld op een foto of u verzendt een persoonlijk berichtje.
Ruim de helft van de Nederlanders is al te vinden op Facebook. U straks ook?

...

In deze cursus leert u over o.a. : Een Facebookaccount maken, uw Facebookprofiel bijwerken, berichten plaatsen, een fotoalbum maken, privacy en veiligheid en uw Facebookaccount verwijderen enz. Enige ervaring met het gebruik van een laptop of tablet is vereist. U kunt gewoon uw eigen apparaat meenemen.

Meedoen?
Meer informatie en aanmelden kan via www.hierleerjewat.nl of bel met Danielle Bekkers T. 053-5722040

See More
Image may contain: outdoor
Bibliotheek Haaksbergen
Library

Cursus Excel de kennismaking
dinsdag 6 maart 18:30 uur

Excel is een handig programma om allerlei gegevens in te verwerken, maar het is ook best ingewikkeld. Docenten begeleiden u in een klein groepje in het gebruik van de functies. Na 4 bijeenkomsten kunt u een berekening uitvoeren, gegevens presenteren in een grafiek, de breedte van kolommen en de hoogte van rijen aanpassen, tekst en cellen vormgeven, de juiste weergave gebruiken om af te drukken enz.
U gaat praktisch aan ...de slag en leert zelfstandig te werken met Excel, eventueel op uw eigen laptop. Geschikt voor mensen met enige ervaring met de computer.

Meedoen?
Meer informatie of meteen aanmelden via www.hierleerjewat.nl of bel met Danielle Bekkers T. 053- 5722040.

See More
Image may contain: one or more people and screen
Bibliotheek Haaksbergen
Library

Silver Shadow is ‘Back in town’

Die goede oude tijd komt weer tot leven in Haaksbergen

Silver Shadow is een herkenbare naam voor al het uitgaanspubliek uit de j...aren 80 en begin jaren 90. Deze Haaksbergse disco is al jaren gesloten, maar op zaterdag 24 februari komt deze weer helemaal tot leven in Theater en Filmhuis De Kappen n Haaksbergen. Tijdens de 3e Silver Shadow disco-avond (18+) klinken de beste hits uit de 80’s en 90’s. Oude bekenden en nieuwe gezichten, foute hits en prachtige ballads, dat is Silver Shadow Back in Town!
Zaal open: 21.00 uur / aanvang: 21.30 uur

Theater De Kappen wordt omgetoverd tot een poptempel waar dj’s en vj’s oude tijden laten herbeleven. DJ’s Joop Wessels en Alex Slootweg (bekend van Metropool: Tjolk! Everything 80s) draaien de dansvloertoppers van de dance classics tot rock tot uit die tijd. Van Milli Vanilli tot Wham, van Lois Lane tot Level 42, the Cure en U2....ze komen allemaal voorbij!
Naast de goede aankleding door onze techniek crew zorgt VJ Neyture met mixwerk voor mooie beelden van clips en tv beelden uit de Silver Shadowtijd, van lp-hoezen tot Miami Vice en Dynasty! Maar ook diverse foto's van Silver Shadow komen naar voren. Dit is allemaal op groot doek te zien in de grote zaal en zorgt voor een echte herbeleving!
Kaarten à € 8,50 kunnen worden besteld via www.dekappen.nl .

See More
Theater De Kappen in het centrum van Haaksbergen is hét adres voor toneel, cabaret en muziek.
dekappen.nl

Winnaars van het Junior Dictee Haaksbergen, op 20 februari gehouden in het theater, zijn Ellis Lok van basisschool Op den Akker en Karsten Boomkamp van basisschool Paus Joannes! Hartelijk gefeliciteerd. Op 9 april gaan ze de strijd aan met andere kandidaten voor de titel Provinciaal kampioen Junior Dictee Overijssel

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
1,312 Views
RTV Sternet is with Henk Krooshof and 4 others at Theater en Filmhuis De Kappen.

Vrijdag 23 februari houdt de Fotogroep Haaksbergen een avond over popfotografie. In theater De Kappen tonen drie popfotografen prachtige tijdsbeelden uit de rij...ke historie van de populaire muziek.
Indringende portretten, gemaakt in de kleedkamer of tijdens interviews.
Foto’s met eigen verhalen komen deze avond volop aan bod. Het is een avondje genieten van popfotografie van de afgelopen decennia tot nu.

Herman Nijhof, één van de drie inleiders vertelt in deze video wat je allemaal kunt verwachten.
Camera Ton Lenderink
Montage Eveline Lenderink

See More

Kent u iemand, of wilt u zelf graag meer met de computer doen, maar weet u niet goed hoe het werkt? Dan is de cursus Klik & Tik de basis iets voor u. We starten op dinsdag 13 februari om 10.00 uur.

We beginnen bij het begin. En dan gaan we stap voor stap verder. U leert typen, e-mailen en u gaat het internet op. De filmpjes laten zien hoe het werkt en daarna kunt zelf gaan oefenen.

Meedoen? Bel dan met Danielle Bekkers T. 053 5722040. Inschrijven kan ook via http://www.hierle...erjewat.nl/…/b03c3d620627e4709d3d159623c61…

See More
Leer typen, e-mailen en internetten. Klik & Tik. De basis is een van de gratis programma's op Oefenen.nl
youtube.com
No automatic alt text available.
No automatic alt text available.
Kulturhus Haaksbergen added 2 new photos.

Info over de cursussen tijdens Open Dag

Kulturhus Haaksbergen organiseert een groot aantal cursussen. Tijdens de Open Dag van Kulturhus Haaksbergen/ Theater en Filmhuis De Kappen kunt u bij één van de medewerkers alle informatie krijgen over de cursussen.