Posts

Vandaag delen we op verschillende plekken in Brabant weer kraanwater uit bij de Koningsspelen. Want bij al dat sporten onder de stralende zon kunnen de kinderen wel een gezonde dorstlesser gebruiken!

Image may contain: 3 people, people smiling, people on stage, people standing, child and outdoor

Hebt u op donderdag 19 april een e-mail van ons ontvangen? In sommige e-mails is het woord 'jaarafrekening' weggevallen. Onze excuses voor het ongemak. U kunt uw jaarafrekening bekijken in Mijn Brabant Water: https://mijn.brabantwater.nl/

Reviews
3.3
77 Reviews
Tell people what you think
Fie de Jong
· January 11, 2018
Iets met maffiapraktijken.

Brabant water stuurt me al jaren rekeneningen, elke keer voor 3 maanden tegelijk....

Dat bedrag betaal ik niet in 1 keer.
Wil ik niet en kán ik niet eens.
Dus is het al jaren standaard zo dat ik het bedrag in 3en deel en elke maand een bedrag over maak.
Nooit problemen mee gehad of gekregen.

Tot gisteren.
Man van Brabant water aan de deur.
Of ik even snel over wilde maken want ik had een achterstand en anders zou ik afgesloten worden van drinkwater.

Ik heb meneer verteld dat ik een hele lijst van vorig jaar kan laten zien met alle 12 betalingen en dat die van januari nog komt.
Het is pas de 10e.... Dus geduld.

Was meneer het niet mee eens.
Hier staan de bedragen zei hij en dit is wat je achter loopt.
Dus ik wijs hem er op dat ook op zijn lijstje 12 betalingen staan en dus idd alleen die laatste betaling van deze maand nog moet komen.
En die komt...... geduld.

Oké. ... ik kreeg gelijk. Ik loop idd niet echt achter en alleen het bedrag van januari moest ik dan maar heel snel nog over maken.

En dan krijg je een boel gezemel. .... Waarom ga je niet in voren werken zodat je vooruit betaald in 1 keer.
Zucht....
Waarom doe je geen automatische incasso.
Zucht.....
Dat weet ik allemaal. Dat is nu eenmaal niet voor iedereen mogelijk.

Vandaag las ik pas goed wat er op de kaart stond die ik gisteren in mijn handen gedrukt kreeg.
Nou ben ik helemaal bij met betalen. No problem.
Maar wat als ik idd die kleine achterstand had en dat niet binnen een week had kunnen betalen??

Nou kijk zelf (foto in reacties)

-Iemand komt het water afsluiten.
-Dat voorkomen? Achterstand betalen + incassokosten + voorrijdkosten. Contant aan de man die de boel wil afsluiten.
-Lukt dat niet? Geen water meer.
-Later weer water hebben? Alle bovenstaande kosten alsnog voldoen + afsluit- en heraansluitings kosten betalen.

Als mensen een redelijk kleine achterstand van 1 of misschien 2 maanden niet gelijk kunnen betalen, hoe moeten ze dan ooit weer aan water komen met al die andere kosten er bij????

Water is een eerste levensbehoefte!!!!!!!

Maffiapraktijken! !!! Wat ik je zeg . 😕
See More
Carola Hartman
· December 15, 2017
Betaal altijd maandelijks per incasso aan brabant water. Maar als zij af willen schrijven op een datum dat ik nog geen inkomen heb en dus later betaal, krijg je een brief voor 3 maandelijkse incasso m...et 22.50 boete. Bij bellen eerst een onsympathieke dame die vol bleef houden dat als incasso niet lukt ,meteen 3 maanden betaald moeten worden. Dat mij dat financieel in de problemen brengt interesseerd ze niet. Zij verbinde mij door met een andere kwal die totaal geen respect had voor mij of mijn situatie. Na lang en breed verhaal betaal ik uiteindelijk zelf mijn termijn. Niks geen incassos. ZEER SLECHTE. Cliënten service. See More
Ricardo Frenken
· July 21, 2017
Onacceptabele manier van doen.
Brief binnen met u watermeter dient vervangen te worden, oke prima maak ik een afspraak en zeg er bij graag voor 3 uur dat kan ik wel n keer regelen ivm werk, was geen p...robleem.
Om 3 uur niemand en dus ben ik weg en dan een dag later al een briefje op de mat met dreigementen over het niet vervangen van de meter en ik zelf aansprakelijk ben want ik ben verplicht om maar thuis te blijven... das apart want mijn werk is ook verplicht evenals mijn rekeningen die betaald dienen te worden en die ik dus bij elkaar moet verdienen voor al die andere partijen die mij verplichten te betalen etc. Dus ik zal wel moeten gaan werken of betaald brabantwater die dag mijn salaris?

Dan moet u iemand anders in u huis laten? En wat als je alleen woont en verder geen mogelijkheid daartoe hebt? Dat telt dan ff niet mee dat is dan ook maar mijn probleem.

Evenals de beperkte bereikbaarheid voor de werkende mensen en daar wil ik bij toevoege dat als je alles digitaal wil doen met je betalingen dan zorg ook dat de linkjes in de mail werken! 4x geprobeerd niks werkt,gebeld zou een nieuwe mail krijgen en wacht nu nog maar dan ineens zie daar is er toch postpapier voor jawel de dreigementen en extra kosten. Schofterig gedrag om alles maar af te schuiven. Zorg dat je je mails en betaling systeem op orde hebt.

En nog 1 goude tip zorg dat je na 5 uur bereikbaar bent en laat op zaterdag ook onderhoud teams werken voor mensen die ook werken en alleen zitten of moeilijk zitten.
Scheelt zowel jullie als de klant een hoop gedoe.

Wil er bij toevoegen dat ik dit via sociaal media absoluut ook niet de gang van zaken vind maar hej 5 voor 5 pakt er niemand meer op dus wat moet je dan nog he.... wachten op afsluiting?
See More
Maurice van Bladel
· June 26, 2017
Onlangs contact gehad met de (gedelegeerde) firma die op zeer korte termijn voor Brabant Water (BW) onze watermeter diende te verplaatsen van de zgn. waterput naar de kast. De waterput diende te worde...n verwijderd i.v.m. de nieuwe geïsoleerde betonvloer die op korte termijn zou worden aangelegd. Het zou wel zo mooi zijn als deze niet in de nieuwe keukenvloer en in de loop zou zijn gepositioneerd. Hierover had ik ondertussen ook contact gehad met BW.

De betreffende uitvoerende instantie om dit te regelen kon het verplaatsen van de watermeter niet geregeld krijgen. Totdat Brabant Water me belde over de stand van zaken over de uitvoering. Er was begrip bij BW voor onze situatie en een dag later bracht hun technisch specialist een bezoek ter plaatse bij onze nieuwe woning om te bezien wat er op korte termijn mogelijk was te regelen.

Gelet op de uitzonderlijke situatie en enige voorbereidingen onzerzijds, kwamen twee mensen van BW om de (nieuwe) watermeter te verplaatsen.

Wij zijn erg tevreden met de pro-actieve houding, excellente service en het snel handelen van alle vier betrokkenen van BW. De nieuwe betonvloer is gestort zonder dat er een storende waterput is overgebleven. De nieuwe watermeter staat op een andere plaats en functioneert zoals het hoort. We zullen nog vaak genieten van deze oplossing en het lekkere water!

Bedankt voor jullie inzet.

Maria & Maurice
See More
Robert Van de Wetering
· March 31, 2018
1e kwartaal 3x mail over voorschot betaling gekregen
Geen enkele van de 3 juist
...
Vandaag weer een mail voor kwartaal 2
En wat schetst mijn verbazing?

Weer een mail zonder tekst of bijlage

Zal de volgende wel weer met verkeerd adres zijn en de 3e weer met foute naam


We wachten maar weer af
En maar klagen dat iedereen zo laat betaald�
See More
Corne Kuijpers
· December 15, 2016
Over levering geen klagen maar de agressieve manier om waterstanden te krijgen daar heb ik geen goed woord voor over! Eerst wordt ik gebeld door een computer die mij sommeert om de stand door te geven...! Lekker persoonlijk!(Not) vervolgens een sms waarin staat dat ik de stand door moet geven! dan wil je reageren op de sms en dat kan dus niet. dan bellen maar, Ow nee ze zijn maar tot 5 uut bereikbaar! Vervolgens dien je maar een klacht in over de agressieve manier van communicatie! krijg je netjes een email terug dat ze binnen, hier komt ie, 10 werkdagen reageren! Maar ze verwachten wel dat ik binnen 5 min de stand doorgeef. ik woon hier al sinds 2008 en mijn verbruik is echt niet opeens veel meer geworden. dus zoooo spannend vind ik het niet. daarnaast wordt de rekening ook altijd netjes betaald! Dus waarom het zo op deze manier moet! geennidee, maar ik ben er niet blij mee! See More
Judith Kerk
· September 14, 2017
Van 8 tot 12 gewacht , niemand gezien , kost halve snipperdag, moest zelf bellen , monteur komt vanmiddag hij is nog in een andere plaats, fijne service kost mij geld
Houten Klaas
· May 2, 2017
Verschrikkelijk toestanden daar bij brabant water. Zwart op wit bewijzen hebben afschriften en dergelijke toegestuurd en nog afgesloten worden omdat in hun ogen de rekening niet is betaald afgesnauwd ...worden aan de telefoon en nog niet eens een waarschuwing van te voren krijgen hier gaan jullie meer van horen waardeloos bedrijf!!! See More
Lieke Honcoop
· January 13, 2017
Water zit vol kalk! Heeft me al een douche gekost en inmiddels zojuist mijn 2e senseo apparaat kapot. Verstopt door de kalk ondanks veelvuldig ontkalken!! Dat wordt weer een nieuwe senseo aanschaffen.... ... wordt de 3e in 4 jaar tijd.

Lees op de site dat in 2018 iedereen in brabant zacht water heeft..... dat wordt dus nog een aantal senseo's verder..... zucht!

Tips of adviezen? Of dweilen met de kraan open?
See More
Dirk Lathouwers
· August 5, 2016
Waarom elk jaar precies in de vakantieperiode 3x een herinneringsmail om de meterstand door te geven... Als ik in het buitenland zit werkt dat niet echt. Volgend jaar maar thuisblijven denk ik. Of oep...s, misschien is het wel handig de meterstand op te vragen in bv Maart/April??? See More
Sylvia Kok
· June 6, 2017
Naar aanleiding van een onjuiste waterstand contact gehad met de klantenservice. Dame was erg begripvol en op haar advies een mail gestuurd. Weliswaar vrij lang op een reactie moeten wachten, maar dat... is vooraf netjes gemeld. Vandaag gebeld, erg vriendelijk en begripvol te woord gestaan en Brabant Water heeft zich heel coulant opgesteld. Dus ik ben erg blij met (de klantenservice van) Brabant Water! See More
Janine Michielsen
· June 16, 2016
Vreselijk slecht. Ik betaal waterschapsbelasting voor een tweepersoonshuishouden terwijl ik hier alleen woon. Het duurde 2 maanden voordat ze dit hadden aangepast (mijn eerste telefoontje werd niet ge...registreerd en de melding was onvindbaar). Het zou op mijn jaarrekening gecorrigeerd worden in juni. Nu ontvang ik mijn jaarafrekening en moet ik bijbetalen. 1 ster is nog teveel, het woord 'service' is bij Brabant Water niet bekend; evenals het woord 'klanttevredenheid'. See More
Marthy Doemar
· June 24, 2016
Walgelijk tiranieke bedrijfsvoering. Zeer nare manier van 'klantbenadering' ook. Enige bestaansreden die ze hebben, is omdat je nu eenmaal geen keus hebt.
Dirk-Jan van Weezel
· January 19, 2015
Storing melden? Dit kan 24 uur per dag via 073 683 80 00. Dat er een storing is dat kan ... maar dat de storingsdienst niet bereikbaar is dat is onacceptabel.
Ancilla Heijnen Remeijsen
· May 21, 2017
Het was geweldig de open dag en het was super geregeld dankjewel iedereen
Rob van Gool
· September 5, 2016
Na de vakantie in het buitenland toch eens waard te vernoemen dat het drinkwater in NL (Eindhoven in dit geval) heerlijk smaakt!
Nicole Van Der Zanden
· October 9, 2016
Helden: ik had onverwacht grote lekkage en het is echt zojuist (zondagnacht half 12, tien minuutjes na mijn belletje) opgelost door een hele aardige man uit Den Bosch. Superbedankt!
Ce Boeren
· October 17, 2016
Goed bezig ,zo kunnen wij blijven genieten in onze super relaxfauteuils, gekocht bij Boeren Hasseltstraat Tilburg ,van een glas heerlijk water!
Jan van Houwelingen
· October 13, 2016
Bij ons restaurant @thuisinharen kunnen we natuurlijk niet zonder waterdruk.
Dus bij onderhoudswerkzaamheden zorgt Brabant Water voor een oplossing door een waterwagen aan te sluiten.
Geweldig toch?
Videos
Brabant Water is het eerste klimaatneutrale drinkwaterbedrijf! http://www.brabantwater.nl/actueel/Paginas/Brabant-Water-eerste-klimaatneutrale-drinkwaterbedrijf.aspx
9
3
In samenwerking met Heijmans wordt er een nieuwe hoofdwaterleiding gelegd vanuit Loosbroek naar Oss. De reuzenslang dook deze week onder de A59 door! Als het project afgerond is krijgt een groot deel van Oss zachter water van ons waterproductiebedrijf Loosbroek. http://bit.ly/2pjkzu3
89
11
Brabant Water werkt 100% klimaatneutraal. Dat is niet vanzelfsprekend, maar wel heel logisch. We gebruiken immers de belangrijkste natuurlijke grondstof van onze aarde: water. Klimaatneutraal ondernemen doen we door onder andere duurzame energie op te wekken met zonnepanelen op onze productielocaties. http://bit.ly/2kpVVUQ
40
3
Photos