Posts

Többen kérdeztétek, ezért leírom itt is:

A DigiTrains és DigiTrainsPRO két különböző alkalmazás. Mindkettő használható egymás mellett is, egyszerre telepítve.

A DigiTrains alkalmazás már nem lesz továbbfejlesztve, mert az csak android-on működik. Hibákat még javítok benne egy ideig ha szükséges. A DigiTrainsPRO alkalmazás lesz a továbbiakban fejlesztve, amely elérhető androidon, IOS-en és Windwos 10-en is. 2018 folyamán hónapról hónapra új verziók keretében az összes régi D...igiTrains funkcionalitás bele fog kerülni az új appba, illetve még számos újdonság is, ami már csak az új programban lesz elérhető.

Az új appot érdemes használni már annak, akinek lefedi igényeit. Továbbá örülök ha a funkciók lépésről lépésre tesztelésre kerülnek általatok is. Minél többen használjátok, annál több enerigát fogok én is a fejlesztésébe tenni.

Jó játékot!

See More

Kérlek titeket, hogy amennyiben találtok hibát a programban, vagy van ötletetek javaslatotok a továbbfejlesztéssel kapcsolatban, azt írjátok meg e-mail-ben az info@digitrainspro.hu címre. Ha tetszik az app, és szeretnéd ha tovább lenne fejlesztve, kérlek értékeld az alkalmazásboltban 5 csilaggal!

https://play.google.com/store/apps/details…

Photos
Posts

További újdonság, hogy korlátlan számú adatot fűzhetünk hozzá a vonatokhoz, melyekre később kereshetünk, szűrhetünk is a mozdony listában. Később exportálási lehetőségünk lesz innen:

http://digitrainspro.hu/hu/2018/03/02/loco-data/

Mozdony adatokByGyőri. Balázs. 842018-03-02Dokumentáció Ebben a menüben láthatjuk a mozdonyunk adatait. Tetszőleges mennyiségű és nevű adatot vihetünk fel, melyekre a mozdony könyvtár oldalon lehetőségünk van szűrni is. Adat hozzáadásánál válasszunk egy nevet az adatatnak (pé...
digitrainspro.hu

Mozdonyunk beállításait, képét az alábbi menüben módosíthatjuk:

http://digitrainspro.hu/hu/2018/03/02/locomotive-settings/

Fontos újdonság a DigiTrainsPRO-ban, hogy nem csak kamerával készíthetünk képet a vonatunkról, hanem a galériából is választhatunk képet.

Mozdony beállításaiByGyőri. Balázs. 842018-03-02Dokumentáció Ebben a menüben módosíthatjuk a vonat nevét, címét, továbbá kicserélhetjük vagy törölhetjük a hozzá tartozó képet. Beállíthatjuk a használni kívánt sebességlépcsőt (a kényelmes vezérléshez javasolt a 28-at...
digitrainspro.hu

Egyre többen jönnek mobillal - tablettel játszani a Vezetőállasba. Természetesen Digitrains vagy DigiTrainsPRO alkalmazással játszanak. A Vezetőállás vasútmodell klubban (www.vezetoallas.hu) különösen előnyös, hogy nem kell a vezérlők csatlakoztatásával bajlódni, szabadon lehet mozogni és bárhonnan játszani. Továbbá egy kalibrálás után a sebességet is km/h-ban kijelzi.

Image may contain: one or more people, people sitting and outdoor

A DigiTrainsPRO alkalmazásban némileg átalakult a mozdonyvezetés. Az egyik legfontosabb változás, hogy a funkció gombok egy vízszintes sorba kerültek, így fix magasságot foglalnak el a kijelzőből. Ennek köszönhetően ahol van hely, ott két mozdonyt is meg tudunk egymás alatt jeleníteni, így akár egyszerre két vonatot is irányíthatunk egy képernyőről. Amennyiben nem fér ki két mozdonyvezető frame, akkor a mozdonyok listája jelenik meg. Ez a lista ugyanaz mint a kezdőképernyőn. Így tehát ha ott szűrünk a listára, akkor itt is egy szűkített listát fogunk látni. Ezáltal ha sok vonatunk van a listába lehetőségünk van azokat szelektálni és csak az a pár darabot megjeleníteni amit éppen használunk:

http://digitrainspro.hu/hu/2018/03/02/loco-control/

Mozdony vezetésByGyőri. Balázs. 842018-03-02Dokumentáció Ezen az oldalon vezérelhetjük a kiválasztott mozdonyunkat. A mozdony képe mellett látjuk annak nevét és címét, valamint a mozdony beállításait megnyitő gombot. A sebességet az alábbi gombokkal vezérelhetjük: sebesség cs....
digitrainspro.hu

Az alkalmazással használható digitális központok listája folyamatosan fog bővülni idén. Az aktuálisan elérhető parancsközpontok listája itt érhető el és választható ki az új DigiTrainsPRO alkalmazásban:

http://digitrainspro.hu/hu/2018/03/02/settings/

BeállításokByGyőri. Balázs. 842018-03-02Dokumentáció A beállítások menüben a következőkre van lehetőségünk: Csatlakozás beállíátsa: itt állíthatjuk be, hogy a programot milyen digitális központtal akarjuk használni. Digitális központ beállítások: a Csatlakozás menüben...
digitrainspro.hu

Mozdonylista használata az új DigiTrainsPRO alkalmazásban:

http://digitrainspro.hu/hu/2018/03/02/locomotive-library/

MozdonylistaByGyőri. Balázs. 842018-03-02Dokumentáció A alkalmazás kezdőoldala a Mozdonylista. Ide adhatjuk hozzá modelljeinket, melyeket az programból szeretnénk vezérleni. Mozdonyt az Új mozdony hozzáadása gombbal adhatunk hozzá a listánkhoz. Adjunk meg egy tetszőleges nevet és a ...
digitrainspro.hu
Image may contain: one or more people and phone
Image may contain: indoor
Vezetőállás added 2 new photos.

A március 15-16-i Vezetőállás játékban ki lehet próbálni majd a dupla desiro-t. Továbbá az új DigiTrainsPRO alkalmazással is lehet majd vezetni. A lenti képen a... tableten még a régi DigiTrains fut a mobilon már az új alkalmazással vezetem a mozdonyt és játszom a menetrendet. Aki szeretné a desirot vagy az új appot vagy a menetrend szerinti játékot kipróbálni az még tud időpontot foglalni: www.vezetoallas.hu

See More

Az új DigiTrainsPRO elérhető a Google Play-en is:

https://play.google.com/store/apps/details…

Felkerült az új app a Windows Store-ba. Egyenlőre ezen a linken keresztül tudjátok elérni böngészőből:

https://www.microsoft.com/store/apps/9P3KL60R0C5Q

A böngésző felugró ablakban jelzi, hogy nyissátok meg a Store-t, és onnan le lehet tölteni.

Egy-két kép a hétvégi tesztelésről. Minden OK volt. Az android és windows program feltöltése az áruházakba folyamatban van.

No automatic alt text available.
Image may contain: basketball court and indoor
Image may contain: screen

Éppen a DigiTrainsPro alkalmazást tesztelem Z21-gyel. Ma a Taurus-t fogtam be a munkára. Még szükség van némi fejlesztésre és tesztelésre mielőtt fel tudom tölteni a Store-ba. A képen az látható ahogy éppen a Windows 10 PC változatot debuggolom.

Image may contain: people sitting, screen, laptop and indoor
No automatic alt text available.
No automatic alt text available.
Image may contain: screen and phone

Az applikációval párhuzamosan új weboldal is készül. A weboldal a következő linken érhető el: www.digitrainspro.hu

Image may contain: screen and phone

A DigiTrains alkalmazás hamarosan teljesen megújúl. Android mellett elérhető lesz IOS és Windows 10 operácios rendszeren. Ez egy teljesen új alkalmazás lesz, új névvel: DigiTrainsPro. A jól ismert régi funkciók mellett számos új is helyet kap majd az alkalmazásban. Az első verzió februárban várható, egyenlőre még csökkentett funkcionalitással: mozdony könyvtár, mozdony vezetés. Csatolva néhány kép tesztelésből kedvcsinálónak.

No automatic alt text available.
No automatic alt text available.
No automatic alt text available.

DigiTrains Akadémia: Beállítások menü - Csatlakozás

A jobb felső sarokban, a vészmegállító STOP gomb mellett található a beállítások menü (csúszkás) gombja. A következő cikkekben az itt állítható paraméterekről lesz szó.

Nézzük is az első menüt, ami nem más mint a CSATLAKOZÁS:

...

A DigiTrains alkalmazás 1.9 verziójától már nem csak a DigiWifi-vel kompatibilis hanem a Roco Z21 központtal is, vagy a JMRI PC-s szoftverrel. Ebben a menüben választhatjuk ki, hogy mihez csatlakozunk. Amennyiben a Z21-et választjuk, a ’Beállítások’ menüben a ’DigiWifi beállítások’ helyett ’Z21 beállítások’ menüt találunk majd, JMRI esetén pedig annak beállításait. További információ a ’DigiTrains kompatibilitás’ fejezetben olvasható a DigiTrains dokumentációjában.

https://drive.google.com/…/0By2pZ2n1CiqmeGt3M1lsTlYtcnM/view

See More
Image may contain: phone

DigiTrains Akadémia: Vágányutak

Vágányút vezérlésre két lehetőségünk van a DigiTrains alkalmazásban: az egyik a szöveges vágányútvezérlés (ez ingyenes) a másik a Forgalmista játék (mely fizetős alkalmazáson belüli termék). Az utóbbiban szabadon grafikus szerkesztőben felrajzolhatjuk a pályarajzunkat és két érintéssel (kezdő és végpont) tetszőleges vágyányutakat állíthatunk. Ez a cikk azonban az előbbivel, tehát a szöveges vágányúttal foglalkozik:

Ebben a menüben láthatjuk a v...ágányutak listáját. A lista bármely elemének megérintésével az adott vágányúthoz tartozó összes váltó (eszköz) át lesz váltva. Hosszan érintve bármelyiket módosíthatjuk a vágányúthoz tartozó váltókat (eszközöket).

Vágányút hozzáadása:

Adjunk nevet az új vágányútnak, majd pipáljuk be rövid érintéssel mely eszközöket (váltók, jelzők, lámpák, stb.) szeretnénk váltani. Ezután hosszú érintéssel tudjuk módosítani az eszközök állását a kívánt pozícióba. A pipával menthetjük az új vágányutat.

Vágányút módosítása:

A vágányutakhoz tartozó váltókat bármikor módosíthatjuk a vágányút hozzáadása menüben leírtaknak megfelelően, ehhez csak hosszan meg kell érinteni a módosítani kívánt vágányutat.

See More
Image may contain: phone
Image may contain: text
Image may contain: phone and screen