Photos
Posts

RENEXPO® Water & Energy

Najveći internacionalni sajam i konferencije na teme:
Obnovljivi izvori energije - Zaštita životne sredine - Voda - Inovacije

...

Datum:

25. - 27. April 2017.

Lokacija:
BelExpocentar
Španskih boraca 74
11070 Beograd, Srbija

Radno vreme:
Utorak Apr 25.
Sreda Apr 26.
Četvrtak Apr 27.

09.00 - 18.00
10.00 - 18.00
10.00 - 16.00

Činjenice (predviđanja):
- 100 izlagača
- 2.500 posetilaca
(70% profesionalni, 30% potrošači)
- 600 učesnika konferencije
Investicioni projekti: 100+

Učesnici konferencije:
2000 m²

Http://www.renexpo-belgrade.com/western-balkans-overview.ht…

See More
Najveći internacionalni sajam i konferencije na teritoriji Zapadnog Balkana, RENEXPO® Water & Energy, dovodi u Beograd 2500 eksperata iz oblasti Voda i Energije.
renexpo-belgrade.com

------》 podrska za DRIP udruzenje 《-------

Image may contain: one or more people, text and closeup
DRIP

.{KAKO POSTATI ČLAN_ICA DRIP-A}

Na stranici se nalazi statut udruženja i ukoliko ste saglasni sa našim ciljevima, pristupate na način da uplatite članarinu od 3...0KM na broj računa 56209981368987-47 NLB Banka, sa naznakom "Godišnja članarina" i da nam se javite i popunite pristupnicu. Tada dobijate svoju člansku kartu.

Za sve one koji žele da podrže naš rad donacijom, takođe mogu da uplate novac na gore navedeni broj računa, a za one koji nisu iz Bosne i Hercegovine uputstvo za uplatu donacija je:
IBAN: BA 395620998136899038
Drip-djeca roditelji i porodilje Banja Luka, Miloša Obilića 58, 78000 Banja Luka
SWIFT BIC: RAZBBA22
NLB Banka a.d.
Milana Tepića br. 4, 78000 Banja Luka
Bosna i Hercegovina

See More

Dvonedeljno pule Cveta, uživa na oktobarskom suncu
youtube.com
Julian Mittermaier prešao je preko najlonskog konopca u čuvenom kanjonu Tijesno u Kanjonu Vrbasa i time postavio novi Svjetski rekord. “To je novi svjetski rekord na najlonskom užetu”, napisali su organizatori "Drill & Chill Climbing and Highlining Festivala" koji je u kanjonu Tijesto održan od 8. D...
banjaluka.net
Book: The water sensitive city (Grant, Gary; John Wiley & Sons, Ltd ; 2016; 218 pages). About [quotation]: "This book advocates a more thoughtful approach to urban water management. The approach i... Show more
thewaternetwork.com
Image may contain: outdoor
No automatic alt text available.
Image may contain: bird and outdoor
Mila Vujic added 3 new photos — with Vojkan Aleksic and 2 others.

Danas je pronadjeno 19 mrtvih ždralova na njivama kod Čoke. Ptice su se otrovale jedući semena kukuruza koji je tretiran furadanom (karbofuranom). Isti taj otrov izazvao je i masovne pomore orlova belorepana pre nekoliko nedelja! STRASNO ((((

Ove nedjelje, 10. travnja 2016. godine od 11 do 18 sati, Zoološki vrt grada Zagreba organizira vrlo zabavan, ali i edukativan program naziva Žablji dan. Zašto su žabe važne, što su to uopće vodozemci i tko je najbrži i najspretniji u ulozi žabe saznajte ove subote u Zoo vrtu.

http://zoo.hr/dogadanja/stiglo-je-vrijeme-za-zabavu

http://www.upoznajsrpsku.com/index.php?page=38 Врело Паљанске Миљацке
Паљанска Миљацка извире у Горњим Палама на надморској висини од 1 010 метара. На дужини преко 250 метара од изворишта Паљанска Миљацка гради прелијепе слапове и водопаде преко седрених блокова обраслих маховином који стварају очаравајући амбијент. Укупан доживљај употпуњује хук воде која се спушта низ седрене блокове. Читав предио представља пријатан природни амбијент погодан за шетњу и излете. Посебно јак ...утисак Паљанска Миљацка оставља на посјетиоца за вријеме већих водостаја, када су слапови већи и љепши. Непосредно изнад врела налази се Средњовјековна градина Павловића.

Вода са врела служи за водоснбдијевање дијела Пала. За те потребе изграђен је објекат водовода. На врелу Паљанске Миљацке налази се рибљи ресторан „Врело Миљацке“. Уз ресторан се налази пастрмско рибогојилиште. Нису ријетки они који се често враћају да бораве у амбијенту врела.

See More
Желити да знате више о Републици Српској? Желите да је упознате на други начин? Имате намјеру да откријете Ваше окружење у новом свјетлу? Желите да путујете Српском? Онда је сајт www.upoznajsrpsku.com право мјесто за Вас!
upoznajsrpsku.com

U sklopu kampanje ''Bitka za Sutjesku'' realizovano je naučno istraživanje kanjona rijeka Sutjeska i Hrčavka u Nacionalnom parku Sutjeska.

Kao rezultat ovog istraživanja proizašli su:
- publikacija sa podacima o svim istraženim grupama organizma, kao i potencijalnom uticaju izgradnje malih hidroelektrana na iste;
- kratak film o istraživanju i vrijednostima ovog Nacionalnog parka i,...
- serija fotografija.

Pozivamo vas da nam se pridružite i uživate u ovom malom dijelu skrivenog (a i te kako živog) svijeta oko nas.

Gdje i kada?
Muzički paviljon (park Petar Kočić), nedelja, 27.decembar u 19 časova.

Nakon zvaničnog dijela slijedi druženje uz koktel.

Za sve koji ne budu u prilici da nam se pridruže na otvaranju, publikacija i video će biti dostupni u elektronskoj formi u ponedeljak, dok će izložba biti otvorena do 31.decembra.

Vidimo se! https://www.facebook.com/events/883515961766484/

See More
U Bačkoj Topoli postoji 6 zagađivača koji udruženim snagama zagađuju naš region više od deset godina Povodom trećeg po redu protestnog okupljanja protiv zagađenja vazduha, vode za piće, zemlje
maglocistac.rs

iz inboxa Poštovani,
molim Vas da mi pomognete u tome da moj problem bude predstavljen javnosti na pravi nacin.
Obracao sam se mnogim medijima i drzavnim sluzbama zaduzenim za resavanje ovakvih problema. Mediji uglavnom ćute a institucije se prave lude i okrecu glavu, a svima smeta. U pitanju je smrad, prasina i zagadjenje koje proizvode fabrika za obradu animalnog otpada Žibel iz Backe Topole. dve klanice, opstinsko komunalno preduzece Komgrad, Livnica i Zitko !
15 meseci s...vakog 17.og u mesecu odrzavamo mirne proteste protiv smrada i opšte zagađenosti koji se širi opštinom na dva načina. Direktno iz fabrike zagadjivača i tako sto se u reku Krivaju odbacuju tone animalnog otpada koja truli i smrdi kolometrima oko reke sve do Turije gde se uliva u Kanal. Pisali smo peticije, zalili se svima. Svi su otpisivali ali niko nije resio problem. Rukvodstvo firme Žibel se poziva na to da je smrad subjektivna stvar i da može da smeta, a ne mora. Zakon o zaštiti vazduha (Čl 55 ……..Operater stacionarnog izvora zagađivanja, kod koga se u procesu obavljanja delatnosti mogu emitovati gasovi neprijatnog mirisa, dužan je da primenjuje mere koje će dovesti do redukcije mirisa iako je koncentracija emitovanih materija u otpadnom gasu ispod granične vrednosti emisije) je sa druge strane jasan, ali ga oni u saradnji sa opstinskim inspektorom zastite zivotne sredine vesto izigravaju radeci konkretno na merama koje ce dovesti do redukcije smrada, medjutim redukcije smrada nema cak naprotiv smrad je sve gori i gori. Inspektor ima pravo da ukoliko u zadanom roku nema ocekivanih rezultata, zabrani rad toj fabrici. Da nema rezultata mi gradjani smo najbolji lakmus i dokaz, jer dokle god nama taj smrad smeta dotle neprijatni mirisi nisu redukovani, upravo zato sto ne postoji ovlašćena agencija koja meri neprijatne mirise u Srbiji. Žibel me je tuzio Osnovnom sudu privatnom tuzbom u Subotici i sud me je osudio. Jos imam pravo zalbe ali:”ono sto žaba vidi nije daleko!”. Najgore je od svega da su mene jednog dobronamernog prosvetnog radnika pred penzijom i sve moje sugradjane trovali dvadeset godina, mene su sudili i proglasili krivim, a oni i dalje smrde i zagadjuju.
U kakvoj to ja zemlji zivim?
Da li je meni Srbija majka ili maceha.!

Pozdrav i sve najbolje

See More