Photos
Reviews
3.0
1 Review
Tell people what you think
Videos
De eerste verkenning met Andre Klaver en Sjaak Hoogendoorn
3
Posts

Leuke reportage over de schaatspret op de Voorsloot aan de Noord.

Toen wij afgelopen donderdag een kijkje namen bij de ijsbaan in Ilpendam zagen we dat het ijs helaas nog niet dik genoeg was. Maar op de bevroren slootjes kwamen we vele mensen tegen die de ijzers hadden ondergebonden en genoten van het plezier op het ijs.

Toen wij afgelopen donderdag een kijkje namen bij de ijsbaan in Ilpendam zagen we dat het ijs helaas nog niet dik genoeg was. Maar op de bevroren slootjes kw...
youtube.com

Op vrijdagmiddag 2 maart organiseerde IJsbaanclub Ilpendam een schaatsactiviteit op de Voorsloot aan de Noord. Het was een leuke happening. Iedereen liet zich de chocolademelk en de versnapering goed smaken. Ruim 50 kinderen en een twintigtal ouders, opa's, oma's en anderen gingen schaatsen of hielpen de kinderen om de schaatstechniek onder de knie te krijgen. We zijn blij dat er zo positief is gereageerd op onze oproep om te komen schaatsen.

PS. omdat er op natuurijs geschaatst kan worden, vervalt het kinderschaatsen op De Westfries op 9 maart.

Image may contain: 1 person, standing, tree, child and outdoor
Image may contain: one or more people, tree, shoes, outdoor and nature
Posts

Gezellig schaatsen op de Voorsloot aan de Noord. De IJsbaanclub Ilpendam zorgt voor warme chocolademelk en een lekkere versnapering.

MAR2
Fri 3:00 PM UTC+01De Noord, 1452 Ilpendam, Nederland
15 people interested

Het belooft toch nog echt winter te worden in Nederland. Een koufront passeert ons land en ook Ilpendam lijkt niet te worden vergeten. De vrijwilligers van de IJsbaanclub Ilpendam hebben inmiddels voorzorgsmaatregelen getroffen. Op het 'kermisplein' aan De Noord is een kinderijsbaan aangelegd om de jongste jeugd lekker te laten schaatsen. Hopelijk kunnen we ook op het Oude Kanaal schaatsen. Om wakvorming te voorkomen zijn er borden geplaatst met de mededeling om eenden niet te voeren. Wakvorming of zwakke plekken willen we zoveel mogelijk voorkomen.

Image may contain: tree, sky, basketball court and outdoor
Image may contain: tree, sky, outdoor and nature
Image may contain: outdoor

Vrijdagavond 2 februari heerlijk geschaatst op de Coolste baan van Nederland in het Olympisch Stadion. Als dank voor de inzet voor ijsclub en ijsverenigingen waren we uitgenodigd om op De Coolste Baan van Nederland te komen schaatsen. Bedankt KPN, Meeus en KNSB.

Image may contain: night
Image may contain: night and outdoor
Image may contain: night, sky and outdoor

Spiegelglad ijs eind januari 2017! Wat een genot om daar te rijden. Samen met de gebroeders Tump een prachtige ochtend gehad.

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
85 Views

De eerste verkenning met Andre Klaver en Sjaak Hoogendoorn op vrijdag 20 januari 2017. Wel even spannend natuurlijk. Maar we waren onverschrokken!

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
78 Views

Bedankt Roel! 41 jaar inzet voor de IJsbaanclub Ilpendam! En als er weer een tocht komt hopen we weer een beroep op je te doen.

Image may contain: 1 person, smiling

Onlangs ontving de IJsbaanclub Ilpendam een usb-stick met allemaal mooie foto's. Onder andere van het 100-jarig bestaan en zelfs een groot aantal foto's van vroegere tijden. Bekijk deze en andere foto's op de website van de IJsbaanclub Ilpendam

IJsbaanclub Ilpendam
ijsbaanclubilpendam.nl

De jaarlijkse algemene ledenvergadering. De laatste nieuwtjes van onze ijsbaanclub. In januari dit jaar hebben we een paar dagen kunnen schaatsen op het Varkensland. Dit was werkelijk fantastisch. Het ijs was geweldig. Onze ijsmeester heeft toen 7 cm ijs gemeten op het Oude Kanaal. Genoeg om met een klein clubje te rijden maar te weinig om een tocht te organiseren. Hopelijk kunnen we in 2018 weer met z'n allen genieten van een tocht in ons mooie Waterland. Na de vergadering drinken we met z'n allen nog een borrel op het komende ijsseizoen. Laat de winter maar komen.

NOV29
Wed 8:00 PM UTC+01Dorpshuis IlpendamIlpendam, Netherlands
1 person went

Voor kinderen vanaf groep 3 van de Grote Grutto organiseert IJsbaanclub Ilpendam een middag schaatsen op ijsbaan "De Westfries" . Je kan deelnemen aan een clinic om (beter) te leren schaatsen of zelf rondjes rijden.

We vragen een bijdrage van € 6,50 voor de entree en een lekkere versnapering. Als je zelf schaatsen hebt, neem je ze mee, en anders kan je ze huren voor € 3,50. Neem je eigen lunch mee en vergeet je handschoenen niet want die zijn verplicht.

Om 12.30 uur vertrekt... de bus naar Hoorn en omstreeks 17.30 uur zijn we weer terug bij de Grote Grutto.

Als je mee wilt doen, meld je dan aan bij Juf Anja Walter op anja_spil(at)hotmail.com of 020-4360884

See More
MAR3
Fri 12:30 PM UTC+01IJsbaan de WestfriesHoorn, Netherlands

OPROEP!

Heb je mooie foto's van eerder verreden schaatstochten rond Ilpendam (Waterland Noordtocht en/of Grote Waterland Oosttocht) of gewoon een tochtje gereden rond Ilpendam en mooie foto's gemaakt, stuur dan graag een pb. Wij zouden, uiteraard met bronvermelding, deze foto's op onze website willen zetten zodat er meer mensen van kunnen genieten.

Wij nodigen u uit voor de jaarlijkse algemene leden vergadering. We nemen de jaarstukken door en na afloop proosten we op hopelijk een mooie schaatswinter.

NOV22
Tue 8:00 PM UTC+01Dorpshuis IlpendamIlpendam, Netherlands
1 person went
Inmiddels is koning Winter weer vertrokken. Helaas heeft hij weinig van zich doen spreken. We hebben niet kunnen genieten van schaatsen op natuurijs. Om de kinderen toch te laten proeven van het schaatsen heeft IJsbaanclub Ilpendam een bezoek aan IJsbaan “De Westfries” georganiseerd. Vrijdag 26 feb…
ijsbaanclubilpendam.nl
André Klaver uit Ilpendam maakt er elke winter een sport van om als eerste Waterlander de schaatsen onder te binden en zijn baantjes te trekken.
noordhollandsdagblad.nl