Photos
Posts
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
2,535 Views
2,535 Views
Mehmet Maturidi Hanafi

Vehabistet i pengojnë muslimanet te dërgojnë salavate mbi Pejgamberin sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem.

Çfarë do të bënte ky punëtori vehabist femrës në kohën e... Hazreti Aishes radijallahu anha e cila qau aq shumë pasi pa vend-prehjen e bekuar të Resulullahut salallahu alejhi ve sel-lem, sa që vdiq nga pikëllimi?

(Transmetohet ne el-Shifa)

See More

31 janar 1859
NEW YORK HERALD TRIBUNE

Njofton se është përkujtuar ditëlindja e Muhammedit a.s. në Konstantinopojë e cila është festuar edhe duke gjuajtur gjyle me topa...

No automatic alt text available.
Posts

Vollga Bullgaria ishte një shtet mesjetar bullgar i vendosur në rajonin euroaziatik të Rusisë së sotme. Pas rënies së "Bullgarisë së vjetër të madhe", shtetit të parë bullgar që gjendet në veri të gadishullit të Krimesë, disa bullgarë u zhvendos në lindje në Ballkan, ku ata themeluan shtetin e Bullgarisë që e njohim sot.

Shteti tjetër bullgar, më pak i njohur, u formua nga grupi i dytë i emigrantëve që u zhvendosën në veri dhe u vendosën në rajonet rreth lumenjve Vollga dhe K...

Continue Reading
Image may contain: sky and outdoor
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
17,950 Views
Brahim Beqiraj

BASHKESIA ISLAME E PEJES MBAJTI MEVLUD PER DITLINDJEN E MUHAMEDIT ALEJHI SELAM MEVLYDI U MBAJTE NE QARRSHI XHAMI 12-12-2016

Gjilan - Në pranin e shumë besimtarëve, imamëve dhe hoxhallarëve të Bashkësisë Islame të Gjilanit, mysafirëve nga KBI- e Vitisë dhe komunës së Kamenicës si dhe ...të Ambasadores së Republikës së Turqisë në Kosovë, Zonjës Këliç dhe të nënkryetarit të komunës së Gjilanit z. Rexhep Kadriut, të Ilmi Krasniqit, anëtar i kryesisë së BIK-ut, Vedat Sahitit, këshilltar i Myftiut Naim Tërnava e të tjerëve, manifestimin e shpalli të hapur z. Naim ef. Aliu, kryetar i KBI-së së Gjilanit.

See More
Në Gjilan organizohet manifestim për nder të Ditëlindjes së Profetit Muhamedit a.s.
rajonipress.com
Mehmet Maturidi Hanafi added 6 new photos.

Unioni i studentëve nga FSI organizon aktivitet për ditëlindjen e Muhamedit alejhi selam

Unioni i studentëve nga Fakulteti i Studimeve Islame ka organizuar akti...vitet "Ta njohim Muhamedin alehi selam", në shenjë nderimi për ditëlindjen e profetit Muhamed alejhi selam.

Ky aktivitet përmban shpërndarjen e çokollatave me nga një thënie të profetit Muhamed alejhi selam në sheshin Ibrahim Rugova, Skënderbeu, Nënë Tereza dhe Zahir Pajaziti.

See More

Ahmed Dida feston ditëlindjen e Pegamberit me Mevlud në New York - USA.

The Belief (Aqeedah) of our late Sheikh Ahmed Deedat (r.a) He answers a questioner about celebrating the birthday of Prophet Muhammad (pbuh) - better known a...
youtube.com

Mevludi në Xhaminë e Pegamberit Muhammed a.s. në Medine - Arabi Saudite.

Eid e milad in madina
youtube.com

Mulla Jakup Hasipi dhe qështja e Mevludit

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
9,369 Views
Albafonika was live.

Mevludi për nder të lindjes të krijesës më të bukur në ruzullin tokësor MUHAMMED s.a.v.s

Mevludi në Medinen e Muhammedit A.S.
Urime muaji i lindjes së pegamberit tonë.

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
15,889 Views
15,889 Views
Mehmet Maturidi Hanafi

#Mevlud nga Medinja e ndritshme ne Xhamin e Pejgamberit salallahu alejhi ve sel-lem

#shperndane

Këto ditë ka vizituar Shqipërinë dhe Kosovën një nga predikuesit muslimanë më të njohur në botë, sheh Selman el Audah. Në Kosovë shehu i nderuar ka folur edhe për sektarizmin. Në minutin e 27 të videos që mund të ndiqni duke klikuar në këtë link, shehu qartazi përmend “shkollat brenda Ehli Sunetit si Esharizmi, Sufizmi, Selefizmi…” të cilën përkthyesi vendos ta përkthej duke thënë “shkollat e njohura.” Në këtë rast, ndoshta ngase shehu vuri në dukje që emrat e shkollave nuk u përmendën, përsëriti – edhe një herë – “Esharizmi, Sufizmi…” të cilën përkthyesi – përsëri e përktheu vetëm si “Selefizmi.”

A e shihni se Sylejman Osmani alias Mulla Syla as për përkthyes nuk bënë se lëre më si imam apo faktor unifikues ndër musliman.

Këto ditë ka vizituar Shqipërinë dhe Kosovën një nga predikuesit muslimanë më të njohur në botë, sheh Selman el Audah. Në Kosovë shehu i nderuar ka folur edhe për sektarizmin. Në minutin e 27 të videos që mund të ndiqni duke klikuar në këtë link, shehu qartazi përmend “shkollat brenda Ehli Sunetit s...
e-zani.com

Arabia saudite vehabiste legalizon Mevludin. Më mirë vonë se kurrë.
Për hajr more na koftë.

Image may contain: one or more people
Një xhematlinjë shkoi në Xhami për të falur sabahun. Por kur arriti te Xhamia xhemati dilnin,ngase e kishin falur sabahun. Ai kur i pa u dëshprua shum,dhe me keq'ardhje,nga thellësia e zemrës ia bëri:aaah,kur e dëgjoi Imami dhe e pa se njeriu shum ështê mërzitur i tha:o vêlla a po ma jep cat aaah
radio-pendimi.com

Mënyra e ngritjes së duarve në tekbirin fillestar

Jusuf Zimeri

Fillimisht duhet të bëjmë të qartë se në veprat e quajtura “dhahiru err-rivaje” nuk përmendet mënyra e ngritjes së duarve, por përmendet vetëm ngritja e duarve gjatë marrjes së tekbirit fillestar. Imam Tahaviju përmendë se ngritja e duarve bëhet duke i hapur gishtërinjtë me shuplakë të kthyer nga kibleja. Disa dijetarë këtë qëndrim të imam Tahavijut e shpjegoi duke thënë se kishte për qëllim zgjerimin e gishtërinj...

Continue Reading

Për ata që dëshirojnë të dijnë shtrirjen e medhhebeve nëpër botë, keni faqen dhe foton në vijim:
https://en.wikipedia.org/wiki/Abu_Hanifa…

No automatic alt text available.

Shuajb Arnauti njihet me kundërshtimet e tija kundër Menhexhit Selefij - Shejkh Albani

Shuajb Arnauti njihet me kundërshtimet e tija kundër Menhexhit Selefij

Autor: Shejkh Albani

...

Burimi: Silsiletul-Huda uen-Nur, kaseta 323, min. 00:26:29

Për sa u përket debateve që mbahen në tubime të hapura nuk janë në rregull. Njëherë, Shejkh Abdullah el-Habeshij më erdhi në mësim dhe unë në atë koha, isha në Damask dhe me të ishte Shejkh Shuajb.

Ndërhyrje: Arnauti?

Shejkh Albani: Po. Gjithashtu (erdhi) edhe shoku i tij, Abdul-Kadir Arnaut. Prezantuan në mësim dhe pasi që mbaruam mësimin, njëri prej këtyre dyve më dha një letër të vogël që ishte shkruar nga Shejkh Abdullah (el-Habeshi): “Unë të ftoj në debat në xhaminë el-Emeuij pas namazit të xhumasë.” Për çka (i thashë unë)? Ai tha: Në lidhje me diskutimin për fjalën tënde se: “Zgjatja e ezanit është bidat.” Dhe “Teuessul-i me të Dërguarin – ‘alejhi salatu ue selam – është bidat.” Dhe në lidhje me fjalën tënde se “Çdo bidat është devijim.”

Ky ishte takimi im i parë në mes meje dhe Abdullahit, nuk ishte ndodhur më përpara. Dhe kush erdhi me të (Abdullah el-Habeshin)?! Shejkh Shuajb (Arnauti), ai njihet me kundërshtimet e tija kundër Menhexhit Selefij, dhe fanatizmin e tij ndaj medh’hebit hanefij. Nga ajo që dukej ai (Shuajb Arnauti) e përkrahte Shejkh Abdullahin dhe mendonte se ka ai diçka nga dija. Kështu që, ai (Shuajb Arnauti) donte që të më mposhtë dhe që të organizojë debate në mes meje dhe atij (Abdullah el-Habeshij) në xhaminë më të madhe në Siri dhe në tubimin më të madh dhe ai tubim të jetë ditën e Xhuma.

Unë i thash Shejkh Abdullahit: Je i mirëseardhur! Por unë mendoj se para këtij takimi në këtë xhami ditën e Xhuma, të takohemi vetëm unë e ti, sepse unë nuk e di se çfarë ke ti dhe ti nuk e di se çfarë kam unë.

Përktheu: Jeton Shasivari

See More