Photos
Reviews
Keresztalja has no reviews yet.
Tell people what you think
Posts

Gratulálunk Erik testvérnek, áldást és sok sikert kívánunk a munkájához

D. a J. Kr.! VALAMENNYI T. PLÉBÁNIA HIVATALNAK Székhelyükön Tartalom: Húsvéti körlevél Nagycsütörtöki olajszentelés és a papi ígéretek megújítása Nagypénteki persely a Szentföldi Katolikus Egyházak támogatására Megszentelt élet intézményeiért felelős érseki helynök kinevezése főegyházmegyénk…
romkat.ro
Ferenc pápa meglepődött azon, hogy a család témájával kapcsolatban hétköznapi nyelven elmondott szavait nem teljesen a kontextusba, a szélesebb gondolatmenetbe ágyazva közvetítette a média nagy része – mondta Angelo Becciu érsek, vatikáni államtitkár-helyettes az Avvenire olasz katolikus napilapnak.
magyarkurir.hu
Posts
January 16, 2015. Do you love me? Asked the Pope, as he cited Jesus. The crowd quickly responded.
romereports.com

Ne légy langyos! Az egyháznak szüksége van a bátorságodra


http://hu.radiovaticana.va/…/ne_l%C3%A9gy_langyo…/ung-784719

Ne légy langyos! Az egyháznak szüksége van a bátorságodra – Ferenc pápa keddi tweet-üzenete
hu.radiovaticana.va
Ferenc pápa fogadta a kisebb testvérek rendjének vezetőit, akik jövő májusban nagykáptalant tartanak Assisiben – tájékoztatta szerkesztőségünket a Ferences Sajtóközpont.
magyarkurir.hu
TARTALOM 1. Akár keresztény vagy, akár muszlim, a hited előbbre visz -- mondta Ferenc pápa a menekülteknek 2. Ferenc pápa egy római plébániatemplomba látogat...
youtube.com

Graffiti Ferenc pápáról Rómában. Megjött Superman?

Image may contain: one or more people

Ferenc pápa lett az Év Embere. A hvg.hu szerint ezek az okok:
http://hvg.hu/vilag/20131211_ferenc_papa_ev_embere_okok

A márciusban megválasztott Ferenc pápa lett a Time magazin szerint a 2013-as év embere. Összegyűjtöttünk hat dolgot, amiért a nevét Assissi Szent Ferenc után választó volt jezsuita egyházfő a magazin címlapjára került.
hvg.hu
Ötszázezredik igénylőként Böjte Csaba is megkapta a magyar állampolgárságot: Böjte Csaba ferences szerzetes és édesanyja Orbán Viktor miniszterelnök, Kövér László házelnök és Semjén Zsolt miniszerelnök-helyettes jelenlétében tettek állampolgári esküt a parlamentben csütörtökön.
m.kereszteny.mandiner.hu
Orbán László boldoggá avatását szeretné kezdeményezni György Balázs szárhegyi lelkész. A néhai kolozsvári egyetemi lelkész 2008-ban hunyt el, miközben egy diákját akarta megmenteni a vízbefúlástól a Duna-deltában – számolt be vasárnap megjelent lapszámában a Keresztalja című erdélyi katolikus hetila...
romkat.ro

Ferenc pápa szavai: Gondoljatok bele, hogy egy nem házas asszony bemegy a templomba, s azt kéri, hogy kereszteljék meg a fiát. És az, aki éppen ott tartózkodik, azt válaszolja: nem lehet, mert maga nem házas. Figyeljük meg, hogy az az asszony, akinek volt bátorsága megtartani és megszülni gyermekét mivel találkozik! Zárt ajtóval! Ha így folytatjuk, nem teszünk semmi jót az emberekkel, Isten népével. Jézus hét szentséget alapított, de mi ilyen magatartásokkal egy nyolcadikat t...alálunk ki: a „lelkipásztori vám” szentségét!... Aki közeledik az Egyházhoz nyitott ajtót kell, hogy találjon, és nem a hit ellenőrét… Szükségünk van reverenda és fátyol nélkül szentekre. Szükségünk van farmeros és tornacipős szentekre. Szükségünk van szentekre, akik moziba mennek, zenét hallgatnak, és barátaival sétálnak. Szükségünk van szentekre, akik Istent teszik első helyre, de az egyetemen is kitűnnek. Szükségünk van szentekre, akik időt találnak a mindennapi imára, és képesek a tiszta szerelemre, vagy a tisztaságot megszentelik… Szükségünk van korszerű szentekre, XXI. századi szentekre, akik erre korszakra alkotják meg a lelkiségüket. Szükségünk van olyan szentekre, akik el vannak kötelezve a szegények iránt és a szükséges szociális változások iránt. Szükségünk a világban élő szentekre, a világban megszentelődő szentekre, akik nem félnek a világban élni. Szükségünk van kólát és hot-dogot fogyasztó, internetező és Ipod-ot használó szentekre. Szükségünk van olyan szentekre, akik szeretik az Eucharisztiát, és nem szégyellnek a hétvégén sört inni vagy pizzát enni barátaikkal. Szükségünk van olyan szentekre, akik szeretik a mozit, a színházat, a zenét, a táncot, a sportot. Szükségünk van társaságot kedvelő szentekre, akik nyitottak, normálisak, barátságosak, vidámak és jó barátok. Szükségünk van olyan szentekre, akik e világban élnek, és meg tudják ízlelni a világ jó és tiszta dolgait, de mégsem világiasodnak el… Legyünk hát ilyenek! (A „Mi canto es oración” című honlapról)

See More

Ha a nézettség számít, hívd meg a pápát

VATICAN CITY -- Italian television has seen its viewership ratings of papal events skyrocket since Pope Francis' election. The number of people tuning in to watch the pope celebrate major liturgica...
cnsblog.wordpress.com
A Szentatya október 4-én tizenegy órakor ünnepi szentmisét mutatott be az Assisi Szent Ferenc-bazilika előtti téren.
magyarkurir.hu
Image may contain: 2 people
Böjte Csaba

Assisiben őriznek egy pergament darabot rajta az alábbi írással:

Áldjon meg téged az Úr és őrizzen meg téged; mutassa meg neked arcát és könyörüljön rajtad.
For...dítsa feléd arcát és adjon neked békét.
Áldjon meg téged az Úr, Leó testvér.

(„Boldog Ferenc saját kezével írta ezt az áldást nekem, Leó testvérnek”, és „Ugyanígy, saját kezével rajzolta a tau-jelet a fejjel”.)

Szent Ferenc ünnepén ezzel a szép imával kérem drága névadó szentünk áldását a Szent Ferenc Alapítvány gyermekeire, munkatársaira és támogatóira, minden jószándékú barátunkra nagy szeretettel!!

Szeretettel, Csaba t.

See More