Photos
Reviews
4.9
17 Reviews
Tell people what you think
Maria Turtiainen
· March 10, 2018
Tytöt tykkäsivät kovasti, toivottavasti, nyt hevoskärpänen pisti molempia. Ihanan ystävällisiä ihmisiä ja leppoisa tunnelma��
Inka Penttinen
· August 9, 2015
Mahtava opetus ja hevoset ja muutenkin leppoisa tunnelma♥
Lasse Huttunen
December 12, 2011
Täältä takuuvarmasti heppakuume jälkikasvulle...
Videos
Meillä on pilkkuja 😍😘
108
19
Posts

EDIT; päivitys!

Alkeisleirillä neljä paikkaa jäljellä, valmennusleirille mahtuu vielä pari valmentautujaa mukaan Muut leirit täynnä.

Kohta on kesä! Lisätiedot ja ohjeet varauksiin linkistä.

... See More

Reilu viikon päästä sunnuntaina (18.3) seuraavaa oheisliikuntaa! Porukalla laskettelemaan Ruunarinteille alkaen klo 15!

Kysy Jenniltä lisää.

Posts

Viimeiset leiripaikat ensi kesälle vielä vapaana!

Leiri I, Alkeisleiri, 4-8.6, 400e, 5 paikkaa vapaana. Päiväleirinä 325e

Leiri III, Valmennusleiri, 18-21.6, 4 paikkaa vapanaa. Mahdollisuus ottaa oma hevonen mukaan.

... See More

Mannilan ratsut, osa 2

Paul III, eli tutummin Pauli, Pömpötti, Pauli Pam Pam... rakkaalla ponilla on monta nimeä

Jenni tutustui Pauliin jo vuonna 2012 toimiessaan Lappeenrannassa pienessä ratsastuskoulussa sijaisopena. Paulin silloisiin metkuihin kuului aika-ajoin ratsastajien kiikuttaminen lanka-aidan läpi talliin sekä tietysti talutettaessa karkailu (kuulostaako tutulta?). ...
Pauli toimi kuitenkin tunneilla aina hyvin, ja kun Jennin suunnitelmissa siinsi keväällä 2014 aloittaa tallin puikoissa ja Pauli sattui olemaan sopivasti samaan aikaan Annella myynnissä, tartuttiin toimeen ja niin Pauli muutti Mannilaan jo tammikuussa 2014.
Pauli on siis tämänhetkisistä asukkaista Santun jälkeen tallin pitkäaikaisin

Paulilla on arvioitua ikää jo 22 vuotta, ja se alkaa näkyä lähinnä lihaksistossa ja ponin talvikarvassa. Paulilla on ollut monenlaista vaivaa vuosien aikana, sitä on hoidettu useaan otteeseen kintereisiin, takapolviin, vuohisiin... ja aina se vaan palaa entistä ehompana kuosiin. Ikä alkaa kuitenkin näkyä, ja nykyään Paulia ei enää juurikaan käytetä kuin vain alkeistunneilla (paitsi silloin, kun se on vapaiden jälkeen tuhma )
Nuorempana Pauli on ollut aikamoinen tykki, mutta nykyään sen kunniatehtävä on opettaa lapsille tarkkaavaisuutta ponin käsittelyssä ( jos et ole tarkkana, Pauli karkaa!), malttia laukannostoissa ja toki se täytyy muistaa ruokkia - Pauli on tarkkana kuin porkkana siitä, että se saa ajallaan heinät, kaurat ja vetensä ja muistaa kyllä ilmoittaa pienellä tai vähän isommallakin älämölöllä, jos jotain on pielessä. Ja jos Sandra lähtee väärille teille, koko kylä varmaan kuulee siitä Paulin kiljuessa Sandran perään niin kauan, kunnes se tulee takaisin.

Pauli on Jennin ensimmäinen oma poni Se tuntee oman nimensä ja osaa suunnistaa kentältäkin Jennin luokse sen avulla, jos joskus sattuu vaikka saamaan kuskin tonttiin

Pauli on ihana herrasmies, jonka kanssa toivomme tulevan vielä useita vuosia lisää

See More

Mikäli pakkaset sallivat, ensi viikolla (vko 9) ratsastetaan alueen talvilomatarjousten saattelemana seuraavasti:

*Irtotunti 25e
* Kaksi tuntia viikon aikana yht. 44e (norm. 50e)
* Kolme tuntia viikon aikana yht. 60e (norm. 75e!)

...

Mikäli pakkaset paukkuvat hurjina, on osa tunneista mahdollista ratsastaa myös viikolla 10.
Päivätunteja mahtuu vielä torstai-aamulle ja lauantaina on vielä tilaa tunneilla!

Tänään ratsasteltiin istuntakurssilla fiilistellen ihanasta aurinkoisesta kelistä ja mietiskellen kropan asentoa ja hallintaa. Istuntakursseja luvassa vielä keväällä ja kesällä

Tuntivaraukset 044-9951415.

See More

Tänään porukalla retkiluistelemaan! Koetetaan lähteä Portin rannasta klo 19.30; kokoonnutaan rannassa. Jos joku on tulossa vähän myöhässä ja haluaa luistella porukassa, niin laita viestiä Jennille 044-9951415 niin odotetaan.
Varatkaa makkara- ja mehurahaa mukaan luistelun jälkeiseen herkutteluun

P.S. Jenni saattaa itse olla vähän myöhässä... tulen kun pääsen tallista.

Ensi viikolla vähän spesiaalimpaa ohjelmaa tiedossa;
osallistutaan porukalla soihtuluisteluun Harjun portilla perjantaina 23.2. klo 18 alkaen; yhteislähtö tall...iporukalla klo 19.30! Tässä potkaistaan taas yhteistä oheisliikuntaa pienen tauon jälkeen käyntiin.

Perjantain 23.2. tunneista klo 17-19 tunnit pidetään normaalisti, klo 19-20 tuntilaiset voivat kysellä korvaavaa tuntia toiseen kohtaan.

Viime vuoden kokemuksen mukaan kannattaa varata joko omat luistimet tai varata luistimet välinevuokraamosta ajoissa, jos ei halua potkuroida.
Lisätietoja tapahtumasta http://www.harjunportti.fi/fi/soihtuluistelu/

Lisäksi viikonloppuna 24-25.2. istuntakurssi la-su, johon vielä pari paikkaa vapaana. Hinta 65e.

See More
Soihtuluistelu-ilta on perinteinen talvitapahtuma Punkaharjulla, jossa osa järvelle tehdyistä luistelureiteistä (n. 5-6 km) valaistaan illan ajaksi ulkotulin ja jätkänkynttilöin, luoden maagisen talvisen tunnelman.
harjunportti.fi

Mannilan ratsut, osa 1

Aloitetaan ensimmäisenä tallimme maskotista, maailman mainioimmasta pikkutamma Sandrasta!

Sandra on ollut tallilla lähestulkoon aina. Jo ennen Jenniä, ennen Jennikaa... se on tallin vakiotyyppi, vaikka muut hevoset vaihtuvat, niin Sandra pysyy. Santtu on nähnyt vanhan tallin ajat ja uuden tallin kaikki mahdolliset hevoskokoonpanot.

...

Sandra on paitsi tallin pitkäaikaisin asukas, myös Jennin pitkäaikaisin työkaveri. Kehenkään muuhun ratsuun ei olekaan niin kovaa luottoa kuin tähän poniin! Se on äärimmäisen älykäs tyyppi, ja aivan uskomattoman huippu tunnistamaan ratsastajan tunnetiloja - jos kuskia jännittää, Santtu hiippailee pikkuaskelilla, ja jos kuski osaa jo vähän ratsastaa, Santtu tykkää kuumua ja pyrkii nostamaan laukan jokaisesta kaarteesta. Ja osaapa Santtu välillä vähän pukitellakin jos sille päälle sattuu Jenni ja Santtu tuntevat toisensa jo erittäin hyvin, Santtu tietää tietyt termit ja äänenpainot ja Jenni huomaa, jos Santtu meinaa käydä vähän ylikierroksilla.

Tämä poni on opettanut useampia lapsia ratsastamaan kuin muut hevoset tallissa yhteensä. Santtu on myös aivan huippu, kun se jokainen aamu on yhtä iloinen päästessään tarhaan ja illalla yhtä iloinen tullessaan talliin. Se osaa kuitenkin välillä kiukutella satulaanlaitossa pikkutytöille, jopa vähän napsia pepusta jos niikseen tulee - ei kuitenkaan koskaan tosissaan.

Tässä on sellainen poni, joita pitäisi olla joka paikassa ainakin viisi!

See More
Image may contain: 1 person, playing a sport, riding on a horse, horse, outdoor and nature
Image may contain: one or more people, horse, sky, outdoor and nature
Image may contain: one or more people, ocean, child, outdoor, water and nature

Tallin nykyinen toiminimi viettää keväällä neljävuotissynttäreitä, ja sen kunniaksi ajattelin keksiä tänne Facebookin puolelle jotain mukavaa seuraajille. Käymme seuraavien viikkojen aikana vähän tarkemmin läpi tallimme pidempiaikaisia asukkaita (tuntihevosia, lähinnä) ja Jennin henkilökohtaista suhdetta niihin. Samalla tehdään vähän katsausta niihin tuntihevosiin, jotka meillä ovat olleet ja käyneet ja syystä tai toisesta lähteneet uusiin maisemiin.

Jos teiltä löytyy kivoja kuvia nykyisistä tai vanhoista tuntihevosista, niin laittakaa niitä vaikka tänne FB postilaatikkoon.
Aloitamme ensi viikolla!

Ensi viikolla vähän spesiaalimpaa ohjelmaa tiedossa;
osallistutaan porukalla soihtuluisteluun Harjun portilla perjantaina 23.2. klo 18 alkaen; yhteislähtö talliporukalla klo 19.30! Tässä potkaistaan taas yhteistä oheisliikuntaa pienen tauon jälkeen käyntiin.

Perjantain 23.2. tunneista klo 17-19 tunnit pidetään normaalisti, klo 19-20 tuntilaiset voivat kysellä korvaavaa tuntia toiseen kohtaan.

...

Viime vuoden kokemuksen mukaan kannattaa varata joko omat luistimet tai varata luistimet välinevuokraamosta ajoissa, jos ei halua potkuroida.
Lisätietoja tapahtumasta http://www.harjunportti.fi/fi/soihtuluistelu/

Lisäksi viikonloppuna 24-25.2. istuntakurssi la-su, johon vielä pari paikkaa vapaana. Hinta 65e.

See More
Soihtuluistelu-ilta on perinteinen talvitapahtuma Punkaharjulla, jossa osa järvelle tehdyistä luistelureiteistä (n. 5-6 km) valaistaan illan ajaksi ulkotulin ja jätkänkynttilöin, luoden maagisen talvisen tunnelman.
harjunportti.fi

Talli- tai ratsutuspaikka vapautumassa maaliskuun alusta!

Image may contain: 1 person, riding on a horse, horse, outdoor and nature
Tmi Jen's M Horses

Maaliskuun alusta alkaen vapautuu ratsutus- tai tallipaikka.
Tallipaikka 380e/kk sis. alv. 24% ja ratsutuspaikka 700e/kk sis. alv 24%.
Soita ja kysy lisää!
04...4-9951415
Kuvassa viime vuoden keväällä ratsutuksessa ollut 4-vuotias tamma Prihanna, joka myytiin meiltä uuteen kotiin (kuva Oona Pitkonen). Lisätietoja myös linkistä
http://www.mannilanratsutalli.com/in-english/

See More

Tulevilla teemakursseilla vielä paikkoja vapaana! Istuntakurssille mahtuu vielä 2 henkeä mukaan.

• Istuntakurssi 24-25.2. la-su. Ratsastusta yhteensä 2,5h, kahvitukset ja teoriaa istunnasta ja oman kehon vaikutuksesta hevosen liikkumiseen. Mukaan mahtuu vielä 2 henkeä!
Ratsastamme max. 3 hengen ryhmissä. Hinta 65e.

...

• Lasten ja nuorten hiihtolomakurssi 3-4.3 la-su, heti talviloman viikon alkajaisiksi paljon heppailua!
Lauantaina ratsastusta 1h ja lisäksi hevosten hoitamista ja tallilla puuhailua, sunnuntaina ratsastusta yhteensä 2h ja lounas. Mukaan mahtuu yhteensä 8 henkeä. Hinta 75e.

Ilmoittaudu suoraan Jennille 044-9951415 tai tallilla olevaan listaan!

See More

Meillä on pilkkuja 😍😘

We have spots 😍😘
Translated
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
844 Views
844 Views

Vaahersalossa edelleen pakkasta -20, vaikka ennusteiden mukaan sään piti jo lauhtua. Tunnit on siis peruttu tältäkin illalta. Korvaavia tunteja löytyy vielä lauantaina; siellä klo 10-11 mahtuu yksi ratsastaja, 11-12 yksi ratsastaja ja klo 13 jälkeen voidaan tarvittaessa laittaa vielä yksi lisäryhmä kasaan. Jos siis kaipailet korvaavaa tuntia tämän tai eilisen tuntien tilalle, niin laitahan viestiä. 044-9951415

It still has to be frost-20, although according to forecasts, the weather had to be temperate. So the hours are off tonight. Replacement hours are still available on Saturday; there will be one rider at 10-11 pm, 11-12 one rider and after 13 pm, if necessary, we can put one more group together. So if you're looking for an ear-to-ear hour to replace this or yesterday's hours, please send a message. :) 044-9951415
Translated

Hyvää alkanutta viikkoa ratsastajille;

pakkaslukemat tänä aamuna -20 Vaahersalossa. Katsotaan mihin pakkaslukema muuttuu iltapäivästä, jos tunnit perutaan, niin Jenni ilmoittaa asiasta kaikille tekstiviestillä! Pakkasraja tavallisesti tunneilla -17.
Huomisen ennuste näyttää samoja lukemia, joten huomista koskee sama tilanne. Loppuviikosta tunnit järjestynee normaalisti kun sää jälleen leutonee.

Tulevia tapahtumia Mannilan ratsutallilla:

• Istuntakurssi 24-25.2. la-su. Ratsastusta yhteensä 2,5h, kahvitukset ja teoriaa istunnasta ja oman kehon vaikutuksesta hevosen liikkumiseen. Mukaan mahtuu yht. 6 henkeä. Ratsastamme max. 3 hengen ryhmissä. Hinta 65e.
• Lasten ja nuorten hiihtolomakurssi 3-4.3 la-su, heti talviloman viikon alkajaisiksi paljon heppailua!
Lauantaina ratsastusta 1h ja lisäksi hevosten hoitamista ja tallilla puuhailua, sunnuntaina ratsastusta yhteensä... 2h ja lounas. Mukaan mahtuu yhteensä 8 henkeä. Hinta 75e.
• Talvilomaviikoille tiedossa jälleen tarjouskampanjaa ratsastajille, tarkkaile tiedotusta!
• Kesän ratsastusleiripaikkoja vielä vapaana alkeis- ja valmennusleirillä. Nyt varaamaan loput leiripaikat!
• Ilmoittautumiset tallilla olevaan listaan tai jensmhorses@gmail.com tai 044-9951415/Jenni. 😊

Kuvassa Poju ja Jenni, kuva (c) Oona Pitkonen

See More
Image may contain: one or more people, horse and outdoor