Posts
6.Festival der kroatischen Musik in Wien.Matija Dedic & Gibonni u klubu Porgy & Bess u Becu live
gdata.youtube.com

Prijateljstvo je 'krivo' za novi album Matije Dedića - 'FRIENDS'.

Ova prava glazbena poslastica kao ideja dugo se krila u krugu Matije Dedića i njegovih sedam najbližih prijatalja, Kristijana Beluhana, Thane Pavelić, Elvisa Penave, Mladena Barakovića, Borne Šercara, Vicenta Archera i Kendrick Scotta.

 

Svi oni svojom su kvalitetom i načinom izvo...đenja obilježili ovaj dugoočekivani album, na kojem se nalazi osam pjesama - 'My one and only love', 'There will never be another you', 'For sentimental reason', 'Our love is here to stay', 'My funny valentine', 'On a clear day', 'You are too beautiful', 'Siena' i jedan bonus track 'Blue in green'. Bonus pjesma 'Blue in green' snimljena je u Live in skyline studiju, u New Yorku, zajedničkim snagama i entuzijazmom, Matije ,  te svjetski poznatog  jazz basista Vicente Archera i najboljeg svjetskog bubnjara Kendrick Scotta. Ostale pjesme snimane su u zagrebačkom Morris studiju.

 

Ovu zanimljivu ilustraciju na naslovnici koja predstavlja Matiju za klavirom, na mobitelu je nacrtala Matijina sestra, Sandra Slavica, a cijeli dizajn knjižice napravio je Ivan Kraljević.

 

Matija se na ovom albumu nije okušao samo kao glazbeni virtuoz već i kao aranžer svih pjesama i producent cijelog albuma.

 

'Friends' je album u kojem ćete zasigurno uživati, a to vam garantira i popis glazbenika koji se okupio na ovom izdanju.

See More
Posts

Sutra, 18.12., HRT2, u 19.30. glazbeni specijal o nastupu Matije Dedića, Black Coffee, Marka Ramljaka i Gibonnija, održanog u sklopu 6. festivala hrvatske glazbe u Beču.

Hrvatski jazz sabor 2010., BP club, utorak 5. listopada, Matija Dedić & Kristijan Beluhan!

Ponedjeljak, 22.03., BP Club, Matija Dedić Trio ( Springtime jazz fever 2010 )

Matija Dedić - piano Borna Šercar - drums Tihomir Hojsak - double bass
youtube.com

SAX, 23.12., Božićni koncert - MATIJA DEDIĆ TRIO & GOSTI
(Matija Dedić - glasovir, Tihomir Hojsak - kontrabas, Borna Šercar- bubnjevi)

Klub hrvatskih glazbenika - Dobrodošli u XI. sezonu u SAX-u.
sax-zg.hr
U KOPRIVNIČKOM Domu mladih večeras će Matija Dedić Trio održati koncert s početkom u 20 sati.Svi oni kojima je Koprivnica predaleko, koncert mogu pratiti iz vlastite fotelje - na web stranici Grada Koprivnice. ...
index.hr