Photos
Posts

Po kur ma gjeti te verteten ky programi:
http://kush-te-pelqen.weebly.com/

kush-te-pelqen.weebly.com

Hajde fansa Suggest ju lutem te Arrijme ne 10.000 , dhe Fillojme me Kuize Islame!

Posts

E
kanë pyetur Pejgamberin a.s.: “O i Dërguar i Allahut, a do ringjallet
ndokush së bashku me martirët (shehidët)? Ai u përgjigj: “Po, ai i cili
brenda ditës e përkujton vdekjen njëzet herë!”

Hajde Fansa Suggest sa me Shume. All-llahu Ju Shperblefte ato qe bejne Suggest

Nje
pellumb ne dritare troket, mos ngurro, hape dritaren se diqka e mire te
pret, ne krahet e tij ka nje porosi: Urime Fiter.. Bajramin.. ZOTI qoft me
TY

Urime Gjith Muslimaneve kudo qe janë FITER BAJRAMIN!

C'ka keni per te shtuar per Muajin e Ramazanit sepse i erdhi fundi ?

Nuk ka Zot tjeter perpos All-llahut dhe Muhammedi a.s eshte i derguari i Atij - LIKE

Vdekja me e mire

Eshte nje histori e vertete, ndodhur pergjate Muajit Ramazan

...

Te dashur vllezer dhe motra detajet e kesaj ngjarje jane te shenja e
shperblime hyjnore. Ajo permban vijat midis moralit dhe udhezimit per
ate i cili e deshiron. Eshte njeri nga pergjegjesit e dhenjes se
abdesit te te vdekurve i cili me ka treguar kete ngjarje. Po ua
permbledhi per shpejt: ia kishin derguar nje vajze te re te vdekur (qe
nje moter pergjegjese per kete ta pastroj e cila ishte ne moshen 15
vjeq. Ai me tregon: " E pyeta babain e saj se cila ishte arsyeja se
vdekjes se saj, se a ishte shkak i ndonje aksidenti apo semundje, sepse
ajo ishte shume e re! Ngjarja kishte ndodhur pergjat Muajit te
Ramazanit . Babai i saj tha: "Isha kthyer nga xhamia mbas namazit te
Ikindis (al-'asr) U ktheva ne shtepi dhe u vendosa ne sallon si
zakonishte. Gruaja ime me shoqeroi dhe u ul edhe ajo pran. Pas pak
vajza ime (ajo qe kishte vdekur) erdhi te rri me ne. Ajo tani njihje 27
pjese te Kur'anit! Ajo ndiqte nje qender ku mesonin Kur'anin Famelarte,
e i mbeteshin vetem edhe 3 pjese ta perfundonte Kur'anin teresishte,
deshira e saj me e shtrenjeta ishte ta perfundonte leximin e Kur'anit
ne kete muaj te agjerimit. Kishte arritur ne suren 'Al-Bakara' (Lopa
S/2). Vajza ime jetontene praktikimin e urdhrave te Allahut. Ishte
thelluar ne namaze e ne pune te mira per nenen e saj dhe mua. E shpesh
here kendonte Kur'an, ne shtepi me zerin e saj te bukur e te qarte. Ajo hyri ne sallon, perqafoj nenes e saj dhe na tha se do te hipte ne dhomen e saj, e cila gjendej ne katin e dyte. Pak para iftarit, shkova ne dhomen e saj per ti thene te shkoj pak ti ndihmoj nenes se saj ta pergadis tryezen siq bente si zakonisht Kur hyra brenda: ishte ne perulje, dhe Kur'ani ishte hapur afer saj. Ndejta pran dhe prisja te perfundonte perulljen(namazin). E kjo perulje(sexhde) duhet te ishte sexhde gjate leximit, sepse mbas Ikindis, eshte e papelqye te falet namaz, Por ajo qendroi e perulur nje kuhe te gjate, e aty fillova te friksohem! Rash ne gjugje afer saj dhe e thirra: Vajza ime, vajza ime! Por ajo nuk u pergjigj , atehere zgjata doren dhe e leviza, e ajo ra anesh. Ajo ishte shkeputer nga kjo jete por me nje fund aq te bukur! Ajo vajze vdiq duke qen agjerueshem, mbas leximit te Kur'anit, e ne sexhde duke iu perulur Allahut! Ajo dinte Kur'anin e ishte shume e mire me prinderit e saj... . Ajo vdiq ne namaz, ne veshjen e saj te nje besimtareje e ne kete Muaj te Bekuar ...

Po neve...si do te jete fundi yne ?!
Sa po pergaditemi per ate moment ??
Sa prej neve kemi at sjellje ??
Sa prej neve jemi te sinqerte/a me Allahun ??

Si mendojme te dalim para Atij ?!
Si do te jete valle fundi yne ??

Allahu na falte neve e na pranofte pendimin Allahu na gjykofte me meshiren e tij
Allahuma Amin !!!

See More
No automatic alt text available.

Dhjetë netët e fundit të Ramazanit Allahu
i Madhëruar na ka zgjedhur dhjetë netë nga më të begatat që eksiztojnë.
Begatia në to është e përmasave madhështore. Këto netë kanë vlera të
mëdha, ndër të cilat do të përmendim se Profeti (Paqja dhe bekimi i
Allahut qofshin mbi të!) në këto netë e shtonte së tepërmi adhurimin d...he...

Continue Reading
No automatic alt text available.

Nata e Kadrit Allahu i Madhëruar thotë:1. Ha, Mimë. 2. Pasha librin sqarues (të së drejtës
nga e kota)! 3. Ne e zbritëm atë në një natë të bekuar (në Natën e
Kadrit). Ne dëshiruam t’u tërheqim vërejtjen e njerëzit të jenë të
gatshëm. 4. Në atë (natë) zgjidhet çdo çështje në mënyrë të prerë. 5.
Urdhër i përcaktuar nga V...etë...

Continue Reading
No automatic alt text available.

Lamtumirë Ramazanit Kur Ramazani e paralajmëron shkuarjen e tij, ne jemi në gjendje vetëm të
themi, Sub­hanallah! Sa shpejt po shkon kjo jetë! Sa shpejt po kalojnë
ditët dhe netët! Sikur të ishin gjethe vjeshtake, të cilat i valëviti
era e fatit! A thua nuk është e tërë jeta asgjë tjetër përveç disa
çaste? Po, jeta ësht...ë...

Continue Reading
No automatic alt text available.

Nga Medina sonte na eshte derguar SMS, qe sonte ka mundur te jete nata e Kadrit ne baze te shenjave te pershkruar ne hadithe..

Behni Fan ketu te rikthejme Faqen qe eshte Hackuar

Organization
Namazi
15,237 Likes
8 talking about this

Urime Nata e KADRIT

Suggest ju Lutemi

'' Per te arritur ne çdo vend ka nje rruge. Rruga e Xhennetit eshte dituria ''