Photos
Videos
Player Msia K.Ruben tackle reff
42
16
FINAL PIALA MB KEDAH EDISI 2011
11
8
Comeyynyaa adikk niii...aaaaaa >_<
4
Posts

Kamu rehatkan Marco atau rakyat akan rehatkan Kamu.

Pilih lah sendiri.

#KFA

🔰KEDAH SEDIA BERAKSI ALA SEPANYOL BERTEMU PKNS 🔰

Selepas tiga perlawanan Liga yang bermula 2 Februari lalu,Kedah sekadar mencatatkan satu kemenangan dan dua kekalahan. Namun Kedah tidak perlu menekan butang panik lagi kerana tiga perlawanan terdahulu menyaksikan Kedah hanya sekadar menurunkan pemain muda dan tidak dapat menurunkan kesemua pemain import akibat kecederaan dan pergantungan.

Kedah yang akan bertandang ke Stadium Shah Alam pada Ahad ini sudah pasti membawa misi pe...nting iaitu untuk memenangi perlawanan tersebut dan mencuri 3mata penuh bagi membolehkan pasukan Kedah menghimpit pasukan atasan Liga serta membuka ruang untuk Kedah terus merebut kejuaraan Liga musim ini.

Dengan kembalinya "The Tanker" pasukan Kedah iaitu Alvaro Silva sudah pasti memberi suntikan semangat dan memantapkan lagi benteng pertahanan pasukan yang menjadi kerisauan peminat pada 3 perlawan lepas.

Ditambah pula kecederaan yang dialami oleh Sandro sudahpun pulih sepenuhnya dan Liridon yang akan kembali beraksi selepas digantung 1 perlawanan akibat menerima kad merah bertemu Perak pada perlawanan kedua liga.

Ramon sudah pasti merasa lega selepas kesemua pemain utama berada dalam keadaan terbaik dan mampu untuk diturunkan bertemu PKNS Ahad ini.

Ramon sudah tentu mempunya ramuan tersendiri untuk pasukan Kedah yang sudah lama bermain "Posession Football" yang dibawa olehnya sendiri pada tahun 2015 dahulu.

Dengan formasi baru yang digunakan oleh Ramon iaitu 4-3-3 mungkin mengambil sedikit masa untuk pemain menyesuaikan diri dan penulis yakin formasi ini adalah formasi mirip pasukan Barcelona yang meletakkan seorang penyerang tengah bertindak sebagai "False No 9" iaitu Pablo dan seorang Pivot serta seorang Free Role yang akan menjadi nadi buat pasukan Kedah menentang pasukan PKNS nanti.

See More
No automatic alt text available.
Posts