Photos
Videos
Rikkes forårsbad
427
39
På vej til Læsø
336
26
Kristian Thulesen Dahl på tur i Dyreværnets dyreambulance
451
28
Posts

Vejret har simpelthen været så skønt de sidste par dage, og Rikke har selvfølgelig rendt rundt ude i haven det meste af tiden. Men al den leg og graven kaldte selvfølgelig på et lille forårsbad 🐶☀️

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
5.9K Views

På vegne af hele Folketinget sagde jeg i dag tillykke til et telt fyldt med nye, glade danske statsborgere, som havde takket ja til Folketingets invitation om at deltage i årets statsborgerskabsdag på Christiansborg. Statsborgerskabsdagen er en fest, hvor vi fejrer alle de nye statsborgere. Men det er også en fest, hvor vi fejrer det danske folkestyre. Med statsborgerskabsdagen viser vi de nye medborgere, at der i Danmark er kort afstand mellem borgere og politikere. Og vi fortæller dem, at demokrati er meget mere end at stemme til et folketingsvalg. Det handler først og fremmest om at blive en del af det danske samfund.

Foto: Christoffer Regild

Posts

Det er i dag 100 år siden, at kvinder i Danmark for første gang kunne stille op til Folketinget – det der dengang hed Rigsdagen. Rigtig mange dygtige kvinder har siden da markeret sig i dansk politik, og det er glædeligt, at så mange af dem har formået at sætte et betydeligt aftryk på Danmarkshistorien. Derfor synes jeg også, at det på 100-årsdagen er værd at sende en varm tanke til alle de gæve, dygtige og modige kvinder, der gennem tiden har kæmpet for politisk indflydelse og gjort deres stemme gældende.

Foto: Scanpix/Vittus Nielsen

Image may contain: 2 people, people smiling, outdoor

Min islandske formandskollega, Steingrímur J. Sigfússon, er i København i disse dage, og derfor var han forbi mit kontor i Folketinget på et kort visit. Det er jo et stort jubilæumsår på Island i år. De fejrer deres 100 års selvstændighed, og det bliver festligt markeret både på Island og i Danmark senere på året. I den forbindelse har de fået designet et flot jubilæumsflag, som vi lige benyttede lejligheden til at kippe med😊

Image may contain: 2 people, people smiling, people standing

Biodiversitet er et af nutidens store slagord, og det er da unægtelig også godt, at den danske natur byder på mangfoldighed i dyrearter og planter. Men i sammenligning med mange andre lande er det indlysende, at et stærkt kultiveret og opdyrket land som det danske ikke kan indeholde samme artsrigdom som eksempelvis på den skandinaviske halvø. Derfor klapper mange i hænderne, når dyrearter, som ellers var udryddet i Danmark, vender tilbage helt af sig selv.

Hvis vi går langt ...

Continue Reading
Biodiversitet er et af nutidens store slagord, og det er da unægtelig også godt, at den danske natur byder på mangfoldighed i dyrearter og planter. Men i
nyheder.tv2.dk

Søndag var Økodag, og tusindvis af danskere aflagde et besøg på nogle af de mange økologiske landbrug rundt omkring i landet. Det gjaldt for eksempel også Krogsagergaard ved Randers, hvor Lars Jørgensen havde besøg af omkring 3000 gæster. De kunne blandt andet glæde sig over synet af forårsglade køer i fuldt firspring ud på marken – et sådant syn er ingen selvfølge i dag.

Men ikke alle var lige glade. En håndfuld veganere havde indfundet sig på Lars Jørgensens økologiske land...brug for at ”demonstrere” og gøre opmærksom på det forargelige i at spise kød og give de mange besøgende dårlig samvittighed. Noget, som stod i skærende kontrast til de mange glade køer på marken. Veganernes ærinde er i store træk at gøre opmærksom på, at dyrehold er noget uetisk og forargeligt.

Men skulle vi ikke i stedet sammen med Lars Jørgensen glæde os over, at dansk landbrug har flyttet sig gevaldigt de sidste 30 år, som han selv siger til Ekstra Bladet mandag? De seneste år har dyrevelfærd indtaget en helt central rolle, som havde været utænkelig i gamle dage, hvor dyr udelukkende blev set som en slags produktionsenheder.

Men de argumenter bider skam ikke på ”Go Vegan”, som de triste mennesker kalder sig. De var på pletten seks forskellige steder med deres budskab om afholdenhed fra kød. Nogen dialog er de ifølge Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, ikke villige til. Og en dialog er vel også svært, når deres egentlige budskab bare er, at folk ikke må spise kød?

Veganerne minder om gamle dages missionsfolk eller andre fanatiske grupperinger. ”Den løftede pegefinger” trives i bedste velgående. Den handler ikke mindst om lysten til at udøve magt over andre gennem en dårlig samvittighed. Missionsfolkene tog afstand fra alkohol, dans og kortspil og var oftest sortklædte. Nutidens missionsfolk agerer derimod under dække af modernitet, ”bæredygtighed” og gamle rester af 68-tankegang.

Lad os glemme dem og i stedet glæde os over, at dansk landbrug er ansvarligt og giver os gode fødevarer med stor omtanke for dyrevelfærd. Det er et fremskridt, vi kan være stolte af.

See More
BLOG: Søndag var Økodag, og tusindvis af danskere aflagde et besøg på nogle af de mange økologiske landbrug rundt omkring i landet.
nyheder.tv2.dk

H. M. Dronning Margrethe fylder 78 år i dag. Stort tillykke😊🇩🇰 Hun bliver blandt andet fejret på Amalienborg Slotsplads kl. 12😊

Sidste år foregik det i Århus, men i år vil Hendes Majestæt Dronning Margrethe fejre fødselsdag på Amalienborg i København.
tv2lorry.dk

Det begyndte godt og endte endnu bedre.
Dansktop Prisen 2018 i Herning blev en stor succes. Jeg havde en fest sammen med nogle af de største Dansktop navne og de godt 3.000 tilskuere, som var mødt frem. 💃🕺
Højdepunktet var naturligvis uddelingen af de ni priser, hvoraf Dorthe Kollo fik æresprisen. I øvrigt yderst velfortjent, synes jeg.
Dansktopgruppen Humørekspressen, vandt også en pris, ligesom James Rasmussen.
De viste fotografier understreger aftenens fantastiske stemning....
Jeg glæder mig allerede til næste års store show, som jeg håber at kunne deltage i. 😊

See More

Pernille Højmark og Sweethearts blev afløst af Kim Schwartz, som havde sin datter med på scenen. De ladede op til prisuddelingen, hvor seerne og publikum i salen bestemmer, hvem, der skal hædres. 🤗
Showet ventes at vare til den anden side af klokken 01.00.

Image may contain: 1 person, on stage, dancing, standing, concert, night and indoor
Image may contain: 1 person, smiling, standing

Dansktop Prisen 2018 er i fuld gang, og de danske toner bliver båret frem af et flere tusind fans stort publikum i Jyske Bank Boxen i Herning. Jeg er blandt fansene og har hilst på en række af de dansktop-sangere, der har formået at gøre genren til hele familien Danmarks. 🇩🇰🎶🎸
Blandt dem er Bjørn (og okay) Hansen, Dorthe Kollo, Richard Ragnvald, Kandis, Bjørn Tidmand og Susanne Lana. Ja jeg kunne blive ved!
Showet er som nævnt i fuld gang og jeg kan varmt opfordre alle Dansk Top fans til at blænde op for showet, der bliver vist på alle TV2 regionerne undtagen Fyn.
Hav en rigtig god lørdag aften! 🌸 Vh Pia

Image may contain: 2 people, people smiling, closeup
Image may contain: 3 people, people smiling
Image may contain: 7 people, people standing and night
Image may contain: 3 people, people smiling

Lige nu er jeg på vej til Herning for at opleve Dansk Top Prisen 2018 i Jyske Bank Boxen. Og jeg glæder mig😊
Det kæmpemæssige show har alle de store danske Dansk Topnavne på plakaten, blandt andre Keld og Hilda og Kandis, Richard Ragnwald, Dario Campeotto, Kirsten Siggaard, Dorthe Kollo og Jørgen de Mylius. Jeg er spændt på, hvem af de nominerede som vinder de fine priser. Men alene de mange kendte navne, som deltager i showet kan bestemt også få både smil og forventninger frem. Hvis I er så heldige at kunne se TV Midt-Vest derhjemme, kan I nyde Dansk Top Prisen hjemme i sofaen. Og det er da ikke så ringe endda, vel?😊

Image may contain: 1 person, smiling
Image may contain: 2 people, people smiling
Image may contain: 4 people, people smiling, suit

Kan en vådserviet erstatte et bad? Er et bad hver anden uge i orden? Rækker det med rengøring hver tredje uge? Nej, det er ingen dårlig vittighed eller en grov karikatur på dårlig ældrepleje. Det er derimod i ramme alvor, hvad et flertal af politikere i Bornholms Regionskommune pønser på at udsætte øens ældre for, hvis man skal spare de ti millioner kroner, som ældreplejen tilsyneladende har brugt for meget.

Ærlig talt, så synes jeg, at det er en dybt uværdig behandling, og j...eg kan godt forstå, hvis flere og flere begynder at frygte for deres alderdom. Det er den helt forkerte retning af gå, når der kommer flere ældre, og det harmonerer slet ikke med, at der blev afsat en halv milliard kroner til varme hænder i ældreplejen på finansloven for 2018.

Måske burde kommunen se nærmere på omkostningerne til administrationen? I hvert fald udtaler formanden for Bornholms Ældreråd Erik A. Larsen i Bornholms Tidende en undren over, at kommunen hører til blandt de dyreste, når kommer til administration, samtidig med at der åbenbart ikke er råd til at levere en ordentlig ældrepleje. Politikerne bør have røde ører. Ældrerådet bliver bestormet af henvendelser.

Tilbage står, at sparekataloget på Bornholm skal sendes i høring, og så må man håbe, at et flertal af politikerne kommer til fornuft. For som formanden for Ældrerådet siger, så kan han bedre leve med lidt huller i vejen og lidt færre ”fancy projekter, man har gang i med økologi” end med besparelser på ældreområdet. Ja, kommunerne bør mange stedet overveje, hvad der er deres hovedopgave. Er det ”branding”, - ”samskabelses”- og ”innovationsprojekter” eller er det levering af kernevelfærd til borgerne?

Selv er jeg ikke i tvivl: Vi skylder de ældre en værdig alderdom. Det er dem, der gennem et langt liv har bidraget til vores velfærdssamfund, og så skylder de nye generationer dem noget, der er bedre end en vådserviet, bad hver anden uge og rengøring hver tredje uge.

See More
Kan en vådserviet erstatte et bad? Er et bad hver anden uge i orden? Rækker det med rengøring hver tredje uge? Nej, det er ingen dårlig vittighed eller
nyheder.tv2.dk

Så er foråret der. Og hele søndagen blev brugt til en tiltrængt haveoprydning og plantning i altankasserne af forårsblomster. Vi har ventet længe på foråret. Lad os nyde hver en time, hvor det hele pibler frem😊

Image may contain: 1 person, standing, plant, flower and outdoor
Image may contain: 1 person, smiling, plant and outdoor
Image may contain: one or more people, people standing and outdoor
Image may contain: dog, plant, outdoor and nature

I fredagens udgave af Berlingske fortæller 30-årige Sarah, at hun er parat til at overtræde loven, hvis et tildækningsforbud træder i kraft. Hun er mor til to børn, født i Rødovre og er, som hun siger, ”fuldstændig dansk”, men har alligevel valgt at bære den fundamentalisk-muslimske klædedragt niqab, der dækker alt undtagen øjnene. For man må forstå, at man i islam anser tildækning ”som noget positivt og frigørende”, erklærer hun. Også selv om niqabben ikke har nogen historis...k og kulturel forbindelse til hendes egen baggrund som kurdisk tyrker.

Med andre ord har Sarah truffet et ”valg”, og så er alt vel godt? Ja, så er der måske ligefrem tale om et slags ”ungdomsoprør”? Eller et oprør mod det danske samfund? En flammende tilkendegivelse af modstand mod vantro og intolerante magthavere, der ikke har forstået skønheden og freden i islam? Sådan kan Sarahs insisteren på at bære niqab sagtens tolkes. I hvert fald ligger der en tydelig afstandtagen til det danske samfund, hvilket også er en af årsagerne til, at denne form for tildækning skal forbydes.

Men i sin oprørstrang og påstående frihedskamp glemmer Sarah de alt for mange muslimske kvinder, som ikke har noget valg, men som af hensyn til husfreden eller af frygt for selvbestaltet religiøs og social kontrol i ghettoerne vælger at bære tørklæde eller tildække sig helt. Hun glemmer den intolerance og det had, som niqaber og burkaer har repræsenteret hos Islamisk Stat, Taleban eller andre terrororganisationer, ligesom hun glemmer de kvinder, som er henvist til at tilbringe det meste af deres liv bag hjemmets fire vægge – uden frihed til at vælge, hvem de vil giftes med, eller om de ønsker at blive en del af det danske samfund.

Endelig glemmer Sarah, at der faktisk findes masser af muslimske lande, hvor denne form for tildækning er mere eller mindre dikteret oppefra, og hvor muligheden for at bære niqab dermed bestemt er tilstede. Det er ganske vist ikke ligefrem lande, der er præget af den frihed, som Sarah tilsyneladende er så begejstret for. De er heller ikke kendt for ytringsfrihed eller tolerance. Og de ville bestemt ikke tolerere den form som ”civil ulydighed”, som Sarah erklærer at ville gøre brug af, hvis loven om et forbud bliver stemt igennem.

Trangen til at gøre oprør mod samfundet kan være forståelig. Men i dette tilfælde sender oprørstrangen til helt forkerte signaler og virker som en hån mod de undertrykte muslimske kvinder, som i enhver henseende er forhindrede i at gøre oprør, men enten må søge tilflugt på beskyttede steder eller bide tænderne sammen og udholde undertrykkelsen og fangenskabet. Det er disse kvinder, vi som samfund er forpligtet til at give en håndsrækning ved at forbyde nogle af de mest undertrykkende symboler – og hertil hører niqaben og burkaen.

See More
BLOG: I fredagens udgave af Berlingske fortæller 30-årige Sarah, at hun er parat til at overtræde loven, hvis et tildækningsforbud træder i kraft
nyheder.tv2.dk

I aftes blev der uddelt priser i 23 kategorier som Årets Håndværker. Det foregik i Cirkusbygningen i København ved et storslået show med god underholdning og mange glade og stolte håndværkere fra hele landet. Igen i år havde jeg den store fornøjelse af at overrække den prestigefyldte pris for årets arbejdsmiljø, og den gik til MC Tag A/S😊

Fotos: www.anmeld-haandvaerker.dk

Image may contain: 4 people, people smiling, people standing
Image may contain: 17 people, people smiling, people standing
Image may contain: 5 people, people smiling, people standing
No automatic alt text available.

Østrigs nye centrumhøjre-regeringskoalition har netop foreslået et tørklædeforbud rettet mod piger under 10 år i børnehaver og grundskoler.
Den såkaldte Børnebeskyttelseslov vil ifølge den østrigske uddannelsesminister, Heinz Fassman, blive fremlagt inden sommeren og skal ses som et værn mod islamisk indflydelse på østrigsk kultur.

Det er et stærkt signal at sende i kampen mod parallelsamfund. Og det er et klart signal til alle piger i Østrig om, at de har samme muligheder.... Der er tale om børn, som ikke er tørklædets symbol bevidst, eller bevidst om de konsekvenser det kan have for dem resten af livet.

Ikke sjældent hører vi om, hvordan unge piger og kvinder bliver påtvunget at bære hovedtørklædet. For slet ikke at tale om de piger, der simpelthen føler sig nødsaget til det for at undgå repressalier fra parallelsamfundets religiøse fanatister.

Jeg har oprigtigt ondt af disse piger, hvorfor et tørklædeforbud er en kærkommen håndsrækning. Tørklædet repræsenterer undertrykkelse. Det er et symbol på islamisk fundamentalisme og en krigserklæring mod kvinders ligeret og ligeværd.

På linje med Østrig oplever vi i Danmark konsekvenserne af parallelsamfund. Det er uacceptabelt, at der i visse miljøer praktiseres værdier, som er uforenelige med de danske. Og her står ikke mindst tørklædet i skærende kontrast til det danske samfund, og de værdier, det hviler på. Hverken tørklædet eller dets symbolik hører derfor hjemme i et moderne, oplyst samfund, som det danske.

Man hører tit argumentet om, at det jo ”bare” er 20 grams stof. For mig at se, er det argument både katastrofalt og respektløst. Katastrofalt, da tørklædet skaber et ”dem og os”, som hæmmer integrationen. Og respektløst over for de unge piger og kvinder, hvor det tjener som et åndeligt fængsel.

See More
BLOG: På linje med Østrig oplever vi i Danmark konsekvenserne af parallelsamfund.
nyheder.tv2.dk