Photos
Videos
Jeg ønsker jer alle en rigtig god pinse.
1.1K
215
Rikkes forårsbad
516
52
På vej til Læsø
336
26
Posts

Jeg ønsker jer alle en rigtig god pinse. Jeg bruger dagen i haven 🌻🌺 Hvad skal I lave i pinsen? 🌼Vh Pia

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
15K Views

Kald mig bare gammeldags, men jeg bryder mig altså ikke om at se på mænd i korte bukser og badesandaler på et kontor.

Jeg bryder mig for sags skyld heller ikke om at se på kvinder, hvor arealet af udstillet hud er helt ude af proportioner med mængden af tekstil. Det hører altså bare ikke hjemme på en arbejdsplads, hvor der kommer flere forskellige typer af gæster eller samarbejdspartnere.

Hvad folk gør hjemme i deres egen have, eller hvordan de er klædt på gaden, er naturlig...vis en anden sag, så længe det ikke strider mod den offentlige orden eller kan virke stærkt stødende. Jyllands-Posten har netop indført en dress code, som har bandlyst shorts til mænd og alt for korte nederdele eller hotpants til kvinder. Jeg synes, at ideen er rigtig god, og jeg ville ikke have nogen indvendinger mod en lignende dress code på Christiansborg.

Påklædningen er en væsentlig del af det førstehåndsindtryk, man får af en anden person. Hvis det hele ser sjusket og ligegyldigt ud, så tænker man automatisk, at personen også er det. Desuden er påklædningen – i modsætning til andre fysiske fremtrædelsesformer – noget, man selv er herre over. Men påklædning handler også om vores respekt for hinanden. Hvis der dukker en barfodet mand i shorts op på mit kontor, skal der arbejdes noget hårdere for at opnå denne respekt.

Og så handler påklædning også om værdighed og om at gøre et præsentabelt indtryk. I nogle lande er det en selvfølge, at mænd er iklædt jakkesæt og slips på kontoret. Her er vi mere afslappede i Danmark, hvilket er fint nok. Tøjstil må meget gerne udtrykke individualisme, kreativitet og personlighed. Men der bør stadig være nogle minimumsgrænser for påklædning – og jeg tror sjovt nok, at de fleste automatisk vil være enige om, at man ikke kommer på arbejde i et sæt joggingtøj.

Afslutningsvis kan det tilføjes, at mængden af sommerdage i Danmark – desværre – er til at se en ende på, og at der efterhånden mange steder findes klimaanlæg, men Christiansborg er ikke et af dem. Her må vi åbne vinduerne eller eventuelt holde frokostpause i den smukke bibliotekshave. Derfor burde shorts, korte nederdele og hotpants heller ikke være noget naturligt tøjvalg her.

See More
BLOG: Kald mig bare gammeldags, men jeg bryder mig altså ikke om at se på mænd i korte bukser og badesandaler på et kontor.
nyheder.tv2.dk
Posts

På Københavns Rådhus har jeg senere i dag fornøjelsen af at deltage i medaljeoverrækkelsen, når Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn udnævner årets æreshåndværker. I alt skal der uddeles 73 medaljer til dygtige håndværkere fra 19 forskellige fag, ligesom der bliver uddelt legater for omkring en million kroner.
Også Dronningen deltager i den festlige begivenhed og er med til at fejre håndværkerne.
Det er en smuk og gammel tradition og viser respekt for dygtige håndværkere. Det er mit håb, at flere unge vil få øjnene op for de store muligheder, der ligger i at kunne beherske et håndværk – både rent menneskeligt, men også med gode karrieremuligheder både her i landet og i udlandet. Dansk håndværk og danske håndværkere er berømte for både dygtighed og flid. 🇩🇰

Er der noget mere hyggeligt end en dejlig nabokomsammen i haven en skøn maj aften. God weekend til jer alle😍

Læs gerne Morten Messerschmidts glimrende Facebook-opslag.

HVAD EKSTRA BLADET IKKE HAR FORSTÅET
Fristillede politikere er udansk.
En avis, der nærer sig ved konflikter og udskejelser, må nødvendigvis elske politiske kam...pe og intriger. Fritstilling af politikerne er guf for en tabloid journalist. Det ændrer dog ikke på, at det ikke hører hjemme i det danske folkestyre. For når rabulisten Mads Kastrup i Ekstra Bladet henviser til, at folketingsmedlemmer efter grundloven ene er bundet af deres overbevisning, overser han det væsentlige, at grundloven slet ikke omtaler partier. Den opererer med folketingsmedlemmer, der er valgt af eget navn. Sådan var det engang. Men siden 1926 har partierne spillet en afgørende rolle. Både for idéudvikling, samfundets udvikling – og altså som ramme om, hvordan vi vælger vore folkevalgte. Det har bragt meget godt med sig.
Men en af konsekvenserne er, at det er de færreste folketingsmedlemmer, der bliver valgt på egne stemmer. Pia Kjærsgaard, Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen er – men langt hovedparten af folketingsmedlemmer ville ikke have en chance uden deres partier. De fleste vælgere stemmer nemlig slet ikke på en folketingskandidat – men på et politisk parti. De stemmer på listen. Pia Kjærsgaard har derfor ret i, at man som folkevalgt har valgt at blive del af en pakke. Og som altovervejende hovedregel er det pakken – partiet – vælgerne tager stilling til på valgdagen; ikke den enkelte folketingsmand- eller kvinde, der ofte kun er kendt i en snæver kreds.
Vil man fritstilles, bør man derfor gøre sig den ulejlighed at sikre sit eget mandat først. At trække sine stemmer selv. Det har de færreste folketingsmedlemmer gjort. Derimod er de valgt på stemmer, der er sat på partiet. Hvordan kan man da retfærdiggøre, at de i den ene sag efter den anden vil hæve sig over partiet – og fritstilles?
At være medlem af et parti er lidt som en familie. Man er ikke nødvendigvis enige om alt; men man holder dog sammen, fordi man er en del af noget større. Jeg mindes utallige debatter i folketingsgruppen, hvor jeg har været uenig i, hvad der er vedtaget – og derfor er gået i folketingssalen og har stemt imod min overbevisning. Men jeg mindes mindst ligeså mange, hvor vi har haft storslåede diskussioner, som jeg har været med til at vinde – og hvor flere af mine kollegaer er gået i salen for at stemme imod deres overbevisning. Sådan er det at være i politik. Man kæmper sine sager, men står altid samlet til sidst. Af den simple årsag, at samtlige 179 medlemmer alt i alt får mere ud af at være i et parti end ikke at være det. Både på valgdagen og i dagligdagen, hvor enhver jo inden for sit område nyder godt af at kunne forhandle med en hel gruppes stemmer i ryggen – og ikke kun sin egen.
Fritstillede medlemmer hører således en helt anden politisk tradition til. Som i USA og Storbritannien, hvor den enkelte folkevalgte er valgt direkte af sine vælgere – ikke som følge af partiets listestemmer – og dermed hæver sig over partiet. I snart 100 år har vi i Danmark valgt et andet system. Det har tjent os godt. Og hvor meget tabloidpressen end må elske idéen om helt løsrevne politikere, der kan splittes og spilles ud imod hinanden, så er det nu engang ikke den måde, vi gør tingene på i Danmark. Heldigvis.

See More
Pia Kjærsgaard er den ypperste repræsentant for det danske demokrati. Det er ikke noget, jeg påstår. Hun er som Folketingets formand valgt som dem
ekstrabladet.dk

Som folketingsmedlem er man ifølge grundloven kun forpligtet af sin egen overbevisning. Det er jeg helt på linje med. Så principielt har vi 179 folketingsmedlemmer, som kan stemme efter egen overbevisning. Grundloven omtaler imidlertid ikke politiske partier, da de er af nyere dato. Derfor er det vigtigt at huske på, at man jo netop vælges i kraft af det parti, man har tilsluttet sig. Og derfor bør det være en del af “pakken”, at man stemmer sammen med sit parti. Uenighederne må tages i gruppelokalerne, for ellers bliver det nærmest umuligt for vælgerne at holde partiet ansvarlig ved det efterfølgende valg.

Fritstillelse af politikere i folketingsafstemninger er en "parlamentarisk uskik", mener Folketingets formand.
b.dk

I aften kl. 21.30 på DR2 er jeg sammen med musikeren Niels Hausgaard gæst i Signe Moldes quiz. Kigger du med? 😉

Image may contain: 7 people, people smiling, people standing and indoor
Image may contain: 2 people, people smiling, people standing and eyeglasses

Kønsopdeling i en dansk biograf er både trist, uforståelig og dybt reaktionær.

Mandag aften blev filmen ”Last Chance” vist for et kønsopdelt muslimsk publikum. Billetkøen var kønsopdelt, og det samme var biografsalen, hvor en bred kløft adskilte mænd og kvinder fra hinanden. Det foregik i Cinemaxx-biografen på Fisketorvet i København, som i dagens anledning var lukket for almindeligt publikum og forbeholdt muslimer.

En fra Australien indrejst imam – og filminstruktør - ved na...vn Mohamed Hoblos betegnede ifølge Jyllands-Posten arrangementet som en succes. Målet er at skabe ”informativt” indhold og at ”hjælpe islams budskab til at nå verden over”. Kriminelle unge opfordres til at konvertere til islam. Med andre ord: Der var tale om et missionerende møde i en dansk biograf.

Umiddelbart ledes tankerne hen på apartheid – først og fremmest på grund af forestillingens lukkede karakter, eksklusivt for et muslimsk publikum. Men også på grund af kønsopdelingen og de mange kvinder, som enten optrådte helt tildækkede iført niqab eller med tørklæde. Det er ubegribeligt, at en dansk biograf siger ja til at lægge hus til et arrangement, der efter min opfattelse lægger afstand til vores demokrati og ligestillingen mellem mænd og kvinder.

Set i det lys virker det som hånlig ironi, når instruktøren og imamen udtaler, at ”det er vigtigt, at vi fokuserer på vores ligheder i samfundet frem for vores forskelligheder”. Hvor kom den lige fra? Hvis nogen dyrker forskellighed i yderste potens, er det da netop en person som Mohamed Hoblos, der kønsopdeler mennesker i en lukket biografforestilling. En dansk biograf burde holde sig for god til at lægge lokaler til den slags.

See More
BLOG: Kønsopdeling i en dansk biograf er både trist, uforståelig og dybt reaktionær.
nyheder.tv2.dk

Nogle gange kan det godt blive for meget med butikkernes opdragelse af forbrugerne.

Hvis Føtex virkelig mener noget med sit tiltag om at fjerne engangsservice af plastik fra hylderne, burde man have haft alternativet parat med det samme.

Tag ikke fejl: Det kan være glimrende, når supermarkeder indbyrdes konkurrerer med hinanden på andet end prisen. Det var prisværdigt, at supermarkedskæden Lidl ikke alene fjernede buræg fra hylderne, men også produkter indeholdende ingrediens...er fra buræg. Det er fint, at butikkerne fortæller om deres produkter og informerer forbrugerne om de forskellige alternativer – og på den måde hjælper med til at træffe et valg i forhold til dyrevelfærd og en rimelig pris til producenten.

Ligeledes synes jeg godt om, at en supermarkedskæde som Netto har indført pant-plastikposer. Det giver god mening, og vi kender det jo allerede fra plastikflaskerne, som vi heller ikke smider i naturen.

Men når Føtex nu erklærer at ville fjerne al engangsservice fra nytår – endda uden at have opfundet et alternativ – så er den politiske korrekthed gået lidt for vidt. Det er ikke andet end en løftet pegefinger og en slags opdragelse af forbrugerne. Mange er glade for service af plastik. Det er f.eks. yderst velegnet til havefester, og det ville såmænd ikke undre mig, hvis en del faktisk genbruger servicet et par gange. Hertil kommer at kommunerne rundt omkring i denne tid gør en stor indsats for at få borgerne til at sortere deres affald, så alt hvad der kan genanvendes også bliver det.

Det er korrekt, at der er en stort problem med forurening af verdenshavene med plastikaffald, men det handler for det meste om, at man i mange lande har et meget afslappet forhold til beskyttelse af miljøet og dyrelivet. Fisk kan dø af at sluge små plastikpartikler, og det problem forplanter sig hele vejen op i fødekæden. Det problem skal afhjælpes, og her er affaldssortering og effektive spildevandssystemer vejen frem. Ikke et symbolpolitisk tiltag som afskaffelse af engangsservice.

Hvad gør Føtex mon i grunden, hvis det viser sig umuligt at fremtrylle et brugervenligt alternativ til plastikservice efter nytår? Holder butikken så bare op med at sælge det og overlader markedet til konkurrenterne? Hvis der skal købes ind til en grillaften med naboerne, finder folk nok ud af at opsøge en anden forretning.

See More
Nogle gange kan det godt blive for meget med butikkernes opdragelse af forbrugerne.
nyheder.tv2.dk

Antallet af de klassiske danske pølsevogne på kommunale arealer i København er gået stærkt tilbage. Fra 400 i 1950 til 21 i dag.

Det vil Københavns Kommune nu heldigvis gøre noget ved. Der skal være flere pølsevogne uden for centrum, og pølsemændene skal kunne have deres stade i fem år i stedet for tre år som tidligere. Alt i alt tiltag, der skal sikre en ægte og velsmagende dansk klassiker.

Ja, jeg husker selv, at der næsten var en pølsevogn på hvert et hjørne i hovedstaden,... og smagskombinationen af pølser, ketchup, sennep og en Cocio-chokolademælk er på mange måder også smagen af Danmark. Normalt er særbehandling ikke noget, jeg er tilhænger af, men det kulinariske udvalg er i dag blevet så stort, at pølsevognen er blevet presset.

I øvrigt er det værd at hæfte sig ved, at den første pølsevogn kom til Danmark i 1921, og at inspirationen kom fra Tyskland, som Berlingske skriver i dag. Altså endnu et godt eksempel på noget, som måske ikke oprindeligt var dansk, men som fik et ægte dansk udtryk. Der er nemlig stor forskel på en tysk ”bockwurst” eller ”bratwurst” med sennep og tilhørende tør bolle – og så en saftig dansk hotdog med den klassiske røde pølse.

Usundt? Ja, specielt sundt er det nok ikke. Men i forhold til så mange andre usunde ting, vi propper os med, er pølsemandens udvalg såmænd ikke det værste, og skal der ikke være tid og plads til at synde lidt i hverdagen? Jeg tror til enhver tid, at en hotdog er sundere og mere næringsrig end mange af de produkter, folk indtager på burgerrestauranter.

Nu er der god grund til at se frem til en tid, hvor man ikke skal lede så længe efter en pølsevogn i landets hovedstad, når den lille ”syndige” sult melder sig. Pølsevognen er et stykke dansk kulturhistorie med både kraft og smag. Et lille stykke danskhed, som også rigtig mange af Københavns turister sætter meget stor pris på – på linje med en fadøl i Nyhavn eller et stykke højtbelagt smørrebrød.

See More
BLOG: Antallet af de klassiske danske pølsevogne på kommunale arealer i København er gået stærkt tilbage. Fra 400 i 1950 til 21 i dag.
nyheder.tv2.dk

Her til aften havde jeg den store ære at være med til kransenedlægning ved monumentet for de danske krigssejlere i Mindelunden. Det er noget helt særligt den 4. maj at være med til at fejre Danmarks befrielse og mindes og hylde de mange tapre mennesker, der kæmpede for Danmarks frihed under besættelsen. Hvor skylder vi dem stor tak!

Et besøg i Mindelunden og nedlæggelse af en krans til minde om de faldne frihedskæmpere på befrielsesaftenen den 4. maj er altid en helt særlig og rørende oplevelse. Det var modige og tapre danskere, der betalte den højeste pris for vores frihed; de betalte med deres liv. Jeg plejer altid selv at besøge Mindelunden på denne helt særlige aften, og det gør jeg kl. 19.30, hvor jeg lægger en krans.
Det er vores og kommende generationers pligt at sørge for, at deres store offer al...drig bliver glemt – heller ikke 73 år efter befrielsen. Derfor er det også mit håb, at rigtig mange danskere sætter et stearinlys i deres vinduer i aften. Det er et smukt symbol på fællesskab og nationalt sammenhold – på tværs af generationer af danskere. Dansk Folkepartis lokalafdeling i Glostrup har uddelt frihedsbånd til at sætte på stearinlysene i aften – en rigtig smuk idé.

See More
Image may contain: plant, table, tree, outdoor and indoor

I dag var jeg til åbningsreception af hjemløseorganisationen Hus Forbis nye lokaler i Vanløse. Jeg har længe set Hus Forbi som en stor succes, og det er ingen hemmelighed, at jeg har et blødt punkt for sælgerne. Bladet har virkelig gjort noget for danske hjemløse, som jo sælger avisen. Samtidig har avisen også flyttet debatten om hjemløse og bragt dem tættere på samfundet, så det var en glæde at være til at fejre de nye rammer og møde nogle af alle de engagerede mennesker her. Jeg ser også frem til at gå i gang med ”Jul på Borgen V”, hvor en af sælgerne af Hus Forbi er blandt forfatterne. Al overskud går igen i år til Hus Forbi😀

På Gentoftegade – desværre lidt for langt fra Gentofte Sø – mødte jeg her til morgen denne skønne storfamilie gæs. Jeg var noget bekymret for, de kunne komme ud for trafikuheld, hunde og katte, og derfor ringede jeg til Dyrenes Beskyttelse, som har en akuttelefon på 1812. De rådede til at lade dem være og selv finde rette vej. Hvis man begynder at guide dem, kan de bliver stressede, og i værste fald kan de voksne flyve væk og overlade de små til deres egen ulykkelige skæbne. Så jeg håber meget, de nu er i sikkerhed i deres rette element ved Gentofte Sø.

Image may contain: bird and outdoor
Image may contain: bird and outdoor
Image may contain: outdoor

På en lidt turbulent dag med udnævnelse af tre nye ministre havde jeg som Folketingets formand den glæde at tage imod Gabriela Michetti, som er Argentinas parlamentsformand. Sammen med Præsidiet havde vi lejlighed til at drøfte den politiske situation i Argentina og Danmark og udveksle erfaringer med det parlamentariske arbejde. Som det er tradition ved officielle besøg, skrev den argentinske parlamentsformand en hilsen i Folketinget gæstebog. Her fremhævede hun blandt andet, at Danmark og det moderne Argentina deler værdier på en lang række områder. Efter besøget i Folketinget ledsagede jeg Gabriela Michetti til audiens hos Hendes Majestæt Dronning Margrethe.

Foto: Kongehuset.

Image may contain: 3 people, people smiling, indoor
Image may contain: 3 people, people smiling, people standing
Image may contain: 2 people, people sitting and indoor

For langt de fleste er fejringen af arbejdernes internationale kampdag heldigvis en fredelig begivenhed, hvor der bliver lyttet til taler. Men dagen minder om en tid, hvor arbejdernes rettigheder ikke var nogen selvfølge. Lønnen tillod en tilværelse i en baggård på et eksistensminimum, og hvis der tilstødte sygdom eller invaliditet, truede fattiggårdens barske og ufrie tilværelse. Ja, der var en masse at kæmpe for, og arbejderbevægelsen ydede et væsentligt bidrag til det mode...rne samfund og det velfærdssamfund, mange i dag tager for givet.

På den baggrund er det endnu mere deprimerende at opleve, hvordan maskerede demonstranter fra den såkaldt yderste venstrefløj forvandler markeringen af en festdag til et orgie af vold, hærværk og fyrværkeri i Københavns indre by. Næsten symbolsk kalder grupperingen sig ”Den Sorte Blok”, hvilket fint afspejler de politiske holdninger og foragten for demokratiet.

Heldigvis har politiet været på pletten, sørget for ro og orden og foretaget en række anholdelser i forbindelse med de voldelige optøjer. Gad vide, om de unge ballademagere nogensinde har præsteret et ærligt stykke arbejde i hele deres liv? Gad vide, om de kender til demokratiets eller arbejderbevægelsens historie? Er det mon noget, de har lært i skolen, og har de overhovedet hørt efter? Det er der ikke meget, der tyder på.

”Den sorte blok” tæller en række fraktioner på den yderste venstrefløj. Det skulle undre mig, om der ikke er tale om den sædvanlige gruppe af professionelle ballademagere, der ynder at agere ”undertrykte” og sætte københavnske bydele som Nørrebro på den anden ende. Både deres bedste- og oldeforældre ville skamme sig dybt, hvis de oplevede deres efterkommere markere arbejdernes internationale kampdag ved at angribe ytrings- og forsamlingsfriheden med vold og fyrværkeri.

Ja, de ville spørge sig selv, om de unge da er gået fuldstændig fra forstanden – og bede dem skamme sig noget så grundigt.

See More
BLOG: For langt de fleste er fejringen af arbejdernes internationale kampdag heldigvis en fredelig begivenhed, hvor der bliver lyttet til taler.
nyheder.tv2.dk