See more of Polis Daerah Pasir Mas by logging into Facebook
Message this Page, learn about upcoming events and more.
See more of Polis Daerah Pasir Mas by logging into Facebook
Message this Page, learn about upcoming events and more.
Not Now
CommunitySee All
Icon of invite friends to like the lage
Invite your friends to like this Page
Highlights info row image
3,561 people like this
Highlights info row image
3,552 people follow this
Photos
Posts
Polis Daerah Pasir Mas updated their cover photo.
Image may contain: 2 people, people smiling, text

MAJLIS PENYAMPAIAN WATIKAH PERLANTIKAN PIMPINAN PELAJAR SMU MAAHAD MUHAMMADI, PASIR MAS ( MMPM ) 2016.

Majlis telah diadakan pada 16 Februari 2016 (Selasa) jam 8.00 pagi di Lapangan Tobur SMU Maahad Muhammadi, Pasir Mas. Antara yang hadir dari PDRM adalah YDH ACP Ibrahim Bin Saad, Ketua Polis Daerah Pasir Mas, Sjn/D. 123038 Wan Mohd. Rafik Bin Wan Man, Pegawai Perhubungan Sekolah dan Sjn. 89125 Kasim Bin Ahmad, Bahagian Pencegahan Jenayah dan Keselamatan Komuniti manakala k...ehadiran sekolah terdiri dari YBrs. Tn. Hj. Tajuddin Bin Mamat, Pengetua Sekolah, Tn. Hj. Yusoff Bin Rashid, PK Pentadbiran, En. Mohd Zailani Bin Mohd Yunus, PK HEM bersama 65 guru dan lebih kurang 1,600 pelajar. YDH ACP Ibrahim Bin Saad, Ketua Polis Daerah telah menyempurnakan majlis penyampaian Watikah kepada pemimpin pelajar. "POLIS DAN MASYARAKAT, BERPISAH TIADA'.

See More
Posts
Polis Daerah Pasir Mas updated their profile picture.

'POLIS DAN MASYARAKAT, BERPISAH TIADA'

Image may contain: 2 people

Majlis Penyerahan dan Pemasangan Peti Lawatan 1Masjid 1Polis Peringkat Ibu Pejabat Polis Daerah Pasir Mas telah diadakan pada 20 November 2015 (Jumaat) mulai jam 11.00 pagi bagi Masjid Sultan Muhammad III, Masjid Kg. Galok, Masjid Padang Embun dan Masjid Kg. Meranti, Pasir Mas. 'POLIS DAN MASYARAKAT BERPISAH TIADA'.

Program 'Community Policing' Perjumpaan Ketua Polis Balai Meranti bersama Pengerusi KRT/SRS/RELA bawah kawasan pentadbiran Balai Polis Meranti telah diadakan pada 17 November 2015 jam 9.00 malam bertempat di Dewan Mesra Balai Polis Meranti. Kehadiran seramai 40 orang. SM Mat Shaari Bin Mahmud, Ketua Polis Balai dalam perjumpaan tersebut telah menjalankan beberapa aktiviti dan diantaranya adalah suaikenal Ketua Polis Balai yang baru, mengenalpasti KRT/SRS yang masih lagi aktif atau tidak, merancang bersama program yang akan diadakan, bersama dalam menanggani salahlaku kes kes penyalahgunaan dadah, kecurian kenderaan,
pecah rumah dan lain-lain, penyaluran maklumat sekiranya ada, mengeratkan hubungan lebih akrab dan mesra dan persiapan dalam menghadapi bencana banjir.

Image may contain: 17 people
Image may contain: 3 people
Image may contain: 9 people
Image may contain: 3 people

Majlis Penyerahan dan Pemasangan Peti Lawatan 1Masjid 1Polis Peringkat Ibu Pejabat Polis Daerah Pasir Mas telah diadakan pada 19 November 2015 (Khamis) jam 1.30 petang (selepas solat fardu zohor). Masjid yang terlibat adalah Masjid Lemal, Masjid Teliar Bunut Susu, Masjid Kasa dan Masjid Kg. Rahmat Lubok Stol, Pasir Mas. 'POLIS DAN MASYARAKAT BERPISAH TIADA'

Image may contain: 3 people
Image may contain: 2 people

"Community Policing" Program Mengimarahkan Masjid

Pasir Mas, 18 Sept - Program mengimarahkan Masjid telah diadakan pada 18/9/2015 (Jumaat) jam 12.30 tengah hari bertempat di Masjid Mukim Paloh, Tendong, Pasir Mas.
Kehadiran 20 Pegawai Kanan dan Pegawai Pangkat Rendah Polis, BAKA Ibu Pejabat Polis Daerah Pasir Mas dan penduduk setempat. Penceramah adalah Insp Ahmad Sahiful bin Bolot, Imam Tua (pengerusi majlis) nama Hj Md Daud bin Mahmod dan
Imam Muda Hj Mohd Ramli bin Umar.

Program senamrobik peringkat Ibu Pejabat Polis Daerah Pasir Mas telah diadakan pada
3 September 2015 (Khamis) jam 7.30 pagi bertempat di Dataran Kawad Ibu Pejabat Polis Daerah Pasir Mas. Kehadiran terdiri dari pegawai-pegawai kanan dan anggota serta pegawai-pegawai.

POLIS DAN MASYARAKAT BERPISAH TIADA

Program 'Community Policing' rondaan bermotosikal Amanita Ibu Pejabat Polis Daerah Pasir Mas telah dkadakan pada 03.09.2015 (Khamis) mulai jam 11.00 pagi. Kawasan rondaan meliputi Perumahan Lati, Kg Banggol Jering dan Kg. Chicha Tinggi, Pasir Mas. Pengisian program terdiri dari pengedaran risalah Amanita dan risalah pencegahan jenayah, memperkenalkan Amanita dan fungsi fungsinya secara ringkas kepada surirumah yang ditemui semasa rondaan serta memberikan tips-tips keselamatan dan pencegahan jenayah kepada peniaga wanita. Kehadiran seramai (4) pegawai dan anggota Amanita Daerah yang diketuai oleh Insp. Noor Hermarina Bt. Othman.

Perhimpunan bulanan bagi bulan Ogos 2015 peringkat Ibu Pejabat Polis Daerah Pasir Mas telah diadakan pada 13 Ogos 2015 (Khamis) jam 8.00 pagi bertempat di Dataran Kawad IPPD Pasir Mas. YDH ACP Haliludin Bin Rahim, Ketua Polis Daerah Pasir Mas telah menyampaikan ucapan dan amanat kepada semua yang hadir.

Polis Daerah Pasir Mas added 6 new photos from August 12, 2015.
August 12, 2015

Aktiviti Mingguan Program Remaja Berwawasan di bawah NBOS 8 -Uniformed Policing 2 bagi Sekolah Menengah Kebangsaan Kampung Dangar, Pasir Mas telah diadakan pada 12 Ogos 2015 (Rabu) jam 8.30 pagi hingga 10.30 pagi di Dewan dan perkarangan SMK Kg Dangar, Pasir Mas, Kelantan. Hadir ASP Kheng Seong Lye, Ketua Jurulatih, Kpl. J. Azhar, J/Latih, L/Kpl. Tamasir J/Latih, Pn Maizan Bt Abdullah, Guru Disiplin, Pn Jawahir Bt Abdullah, Kaunselor
dan 34 Pelajar. Aktiviti yg dijalankan adalah taklimat persiapan Summer Camp yg akan diadakan pd 7-11/9/2015 di Kem Desa Pahlawan dan latihan kawad asas kaki bagi pelajar yg akan hadir Summer Camp.

Polis Daerah Pasir Mas added 7 new photos from August 11, 2015.
August 11, 2015

Program Kawad Bulanan bagi Bulan Ogos 2015 peringkat Ibu Pejabat Polis Daerah Pasir Mas telah diadakan pada 11 Ogos 2015 jam 8.00 pagi di Padang Kawad IPPD Pasir Mas. Kehadirin terdiri dari YDH ACP Haliludin Bin Rahim, Ketua Polis Daerah Pasir Mas, Ketua-ketua Bahagian, Pegawai-pegawai Kanan dan Pegawai-pegawai Rendah Polis.

Polis Daerah Pasir Mas added 10 new photos from August 9, 2015.
August 9, 2015

Majlis Penyerahan Bendera & Pelepasan Kor Kadet PDRM Kontinjen Kelantan ke Perkhemahan Tahunan Peringkat Kebangsaan Kali Ke 17 Di Pusat Ko Kurikulum MRSM BN 2 PGA, Kulim, Kedah oleh YDH SAC Ab. Rashid Bin Hj. Ab. Wahab, Timbalan Ketua Polis Kelantan telah diadakan pada :

Tarikh : 9/8/2015 (Ahad)
Masa : 9.00 pagi
Tempat : IPPD Pasir Mas.

...

Kehadiran :-
1. Ketua- ketua Jabatan / Wakil dari IPK Kelantan.
2. Ketua-ketua Bahagian / Pegawai / Kanan IPPD Pasir Mas.
3. 10 orang guru-guru kadet / Platun Komander.
4. 4 orang jurulatih.
5. 36 orang pelajar / kadet.
Semua warga PDRM Kontinjen Kelantan mengucapkan "Selamat Maju Jaya".

See More

Kempen Keselamatan Jalan Raya sempena OP SELAMAT 7 'Rumah Selamat, Selamat Sampai Ke Destinasi' tahun 2015 bagi Ibu Pejabat Polis Daerah Pasir Mas telah diadakan pada :

Tarikh:16 Julai 2015 (Khamis)
Masa : 11.00 pagi
Tempat: Pos Statik Op Selamat di Taman Tengku Anis, Km.10 Jln Pasir Mas - Rantau Panjang, Pasir Mas, Kelantan.

...

Pengisian kempen adalah pengedaran goodies serta risalah keselamatan jalan raya dan langkah pencegahan jenayah di kalangan pengguna yang pulang berhari raya serta memberi nasihat dan tips tips keselamatan jalan raya. Kehadiran terdiri dari Pegawai dan anggota dari Cawangan Trafik, AMANITA dan URB. Berhati hati di jalan raya, pandu cermat jiwa selamat dan selamat sampai ke destinasi.

See More
Image may contain: text and outdoor
Polis Diraja Malaysia ( Royal Malaysia Police )

OP SELAMAT 7 : PEMANDU KENDERAAN BERMOTOR PERLU BERSABAR APABILA DALAM BARISAN KENDERAAN

Pemanduan kenderaan adalah di sebelah kiri jalan, tidak termasuk lorong... kecemasan yang hanya untuk kegunaan kecemasan sahaja. Jarak mengekori kenderaan di hadapan pula tidaklah terlalu dekat yakni sekurang-kurangnya jarak sebuah kederaan antara kenderaan dipandu dengan kenderaan di hadapan bagi setiap 10km/jam kelajuan.

Ketika kenderaan berada dalam barisan untuk menunggu giliran bergerak, adalah menjadi kesalahan bagi sesebuah kenderaan yang datang dari arah belakang untuk memasuki hadapan barisan tersebut. Keadaan ini sering dikenali sebagai kesalahan memotong barisan atau potong ‘Q’.

See More
Image may contain: text
Polis Diraja Malaysia ( Royal Malaysia Police )
July 8, 2015

MUAT TURUN BORANG BALIK KAMPUNG: Orang ramai yang akan meninggalkan rumah sempena cuti Hari Raya Aidilfitri boleh memuat turun borang khas yang telah disediakan... bagi memudahkan pihak polis membuat pemantauan dan rondaan ke kawasan perumahan anda.

Layari Portal Rasmi Polis Diraja Malaysia di www.rmp.gov.my dan klik pada banner Borang Maklumat Balik Kampung untuk muat turun borang. Borang yang telah lengkap diisi hendaklah diserahkan ke balai polis yang berhampiran.

See More

Program 'Community Policing' rondaan motosikal Amanita Ibu Pejabat Polis Daerah Pasir Mas telah diadakan pads 6 Julai 2015 jam 4.00 petang di sekitar dalam bandar Pasir Mas dan Kg Banggol Ara diketuai Insp. Noor Hermarina Bt Othman. Pengisian program adalah pengedaran pamplet pencegahan jenayah, memberikan tips-tips keselamatan kepada peniaga bazar ramadhan dan mendapatkan maklumat-maklumat jenayah.