Photos
Reviews
4.0
26 Reviews
Tell people what you think
Elzelina Collaris
· October 19, 2017
Ik kom 3x per week op ac Brunssum en 1x per maand lotgenoten contact en 1x per maand bzw café. Alle drie de dingen hebben mij kracht omdoor te gaan gegeven. Maar ook inzicht in mij zelf.
Daar kan ik ...gewoon ik zijn. See More
Bertha Paffen
· March 11, 2018
Mijn partner komt vier dagen bij SGL kerkrade en heeft het super naar zijn zin.hij verheugt zich ook altijd als het maandag is.
Hay Houwen
· December 5, 2017
Vervoer is klooten bij sgl
Dafne Dijkstra
· April 16, 2017
Ben benieuwd hoelang deze recentie blijft staan of hoe snel verwijderd wordt.
Op het AC is het Oke maar als je gebracht en opgehaald wordt met de bus, dan wordt het beneden peil. Niet opgehaald, niet ...in de rit gepland, weten wij niets van af, zit je op het AC krijg je geen terugrit naar huis bij mijn flat moeten drie a 4 personen naar het AC kijk niet raar als er 3 bussen ingezet worden om te brengen naar het AC. Het AC heeft hier geen schuld aan want het wordt geregeld door een aanmeld en afmeld centrale daar begrijpen ze het schijnbaar niet helemaal. See More
Mandy Gubbels
· December 8, 2015
Geweldige stage periode gehad, op het activiteitencentrum in Baarlo. Leuke en interessante doelgroep! Fantastische mensen die er werken met een hart van goud! Stage om nooit te vergeten!!
Videos
SGL & Jongeren Deze aflevering maakt deel uit van de programmaserie die SGL maakt met Huub Stapel. In deze aflevering wordt er gesproken over het jongerenprogramma. Jongeren komen vanuit de schoolsituatie naar een situatie van (arbeidsmatige) dagbesteding. Ze komen ook terecht in locaties van SGL waar volwassenen zitten. Dat is een overgang. Door de samenwerking willen we die overgang kleiner maken. In dit filmpje is te zien hoe SGL jongeren begeleidt in het volwassen worden. In dit jongerenproject krijgen ze verantwoordelijkheden en worden ze ook zelfstandiger
25
6
SGL & Begeleiding thuis Deze aflevering maakt deel uit van de programmaserie die SGL maakt met Huub Stapel. In deze aflevering wordt er gesproken over begeleiding thuis bij SGL. Begeleiding thuis geeft cliënten, daar waar zij het niet zelf kunnen of hun naasten hen niet verder kunnen helpen, de ondersteuning die zij nodig hebben om hun leven weer zélf in de hand te krijgen. Daardoor kunnen cliënten zo lang mogelijk zelfstandig functioneren en staan ze in hun eigen kracht.
29
4
Deze aflevering maakt deel uit van de programmaserie die SGL maakt met Huub Stapel. In deze aflevering wordt er gesproken over het carrouselprogramma. Het carrouselprogramma is een project in het sportcomplex De Haamen in Beek. De carrousel is een programma waarbij mensen kunnen deelnemen aan activiteiten op het gebied van sport, beweging, gezondheid en voeding. Zij krijgen daarbij speciale ondersteuning. SGL biedt deze ondersteuning ook. Ook vrijwilligers ondersteunen de cliënten. Cliënten van de aangesloten instellingen kunnen gratis deelnemen als ze dagbesteding hebben binnen de AWBZ.
26
2
Posts

Tijdens de X-triatlon doen sporters met een beperking aan zwemmen, fietsen en hardlopen. Een aantal van onze cliënten heeft zich al aangemeld. Wat een kanjers!

Een groep van negen sporters met een beperking en net zoveel buddy’s doet vandaag een promotour door Noord-Limburg om aandacht te vragen voor de X-triathlon die in juni plaatsvindt.
omroepvenlo.nl

Veel mensen met hersenletsel hebben last van ontremd gedrag. In de special Ontremming lees je er alles over.

De special is gratis te downloaden op de volgende pagina: https://pstsp.kr/HkLCfIhPYf

Veel mensen met hersenletsel hebben last van ontremming. Bij ontremd gedrag heeft iemand moeite zijn impulsen en gedrag te controleren, alsof de ‘natuurlijke r...
pstsp.kr
Posts

Handen uit de mouwen bij SGL! Een aantal locaties heeft 9 en 10 maart meegedaan aan vrijwilligersactie NL Doet. Een verslagje: bit.ly/2FFpr3r

Image may contain: 4 people, people smiling, shoes

Het is Brain Awareness Week, met veel aandacht voor de hersenen, hersenletsel en onderzoek. Ook het Maastricht UMC+ organiseert activiteiten rondom die week. Vanmiddag is er bijvoorbeeld een informatiemarkt, waar SGL ook aanwezig is.

Image may contain: food

Mooi initiatief: het Cuypershuis in Roermond organiseert rondleidingen gericht op mensen met dementie en hun naasten. bit.ly/2FA82cF

Image may contain: sky and outdoor

In PyeongChang beginnen vandaag de Paralympische Winterspelen. Wij wensen de helden van Team NL veel succes! Jij ook? 🎖

Image may contain: 10 people, people smiling, people standing

Spiegeltje, spiegeltje, aan de wand, wie is de mooiste van het land? Afgelopen weekend waren dat zonder meer de deelnemers van het BZW café. Ook deze editie was weer gezellig en geslaagd!

Priscilla Janssen added 34 new photosfeeling excited with Rob Bulles at SGL AC Kerkrade.

Mens, wat ben je mooi!

Dat was het thema van het afgelopen BZW café. Omdat je er ook met beperkingen, ongeacht wat een ander je misschien ook zegt of laat gelo...ven, nog steeds toe doet en er nog steeds mag zijn. Die boodschap wilden we de deelnemers dan ook graag meegeven.

Op een positieve manier met jezelf bezig zijn en dat laten vastleggen als herinnering voor de momenten dat de twijfel/onzekerheid weer even toeslaat.

Ook aan de inwendige mens werd gedacht, door de lieve heren die voor de dames kookten. Als dat nog geen emancipatie is.

Wat was het een super fijne middag!

Heel hartelijk bedankt aan alle lieve mensen die hierbij hebben geholpen:

Rob Linssen onze fotograaf (van Linssen fotografie)
Jolanda Van Elburg en Yajani Kockelkorn Haan voor de visagie en manicure
Kevin Janssen en Ruud Kockelkorn, omdat vele handen licht werk maken.

(Ps: deze foto’s zijn door de deelnemers zelf gemaakt.)

See More
SGL zorg is feeling sportief.

Brainwalk is een loop voor en door mensen met niet-aangeboren hersenletsel (eventueel met een begeleider) op 9 juni. Tevens is er dan een infomarkt, waar SGL ook een stand zal bemannen. www.brainwalk.nl.

Voor wie is de Brainwalk een leuke uitdaging? Tag hem of haar!

Image may contain: 2 people, people smiling, people playing sports and outdoor
SGL zorg added 2 new photosfeeling excited.

Mede dankzij Stichting Vrienden van SGL hebben twee cliënten van WBC Aan de Pas, Rob en Henk, genoten van een optreden van Rowwen Hèze in Theater Kerkrade. Na afloop kregen ze een leuke verrassing: een meet & greet én op de foto met de hele groep!

Image may contain: 5 people, people on stage, people sitting and indoor
Image may contain: 10 people, people smiling, people sitting

De komende tijd biedt Iedereen Kan Sporten Midden Limburg weer een aantal leuke activiteiten! Bijvoorbeeld:

10 maart: Special Sportmix in Nederweert (volleybal): bit.ly/2HUwpDk
18 maart: rolstoeltoegankelijke wandeling in Weert: bit.ly/2FMtPyM
14 april: zwemsportdag in Weert: bit.ly/2oCwvHB

No automatic alt text available.

Metje, cliënt van woonbegeleidingscentrum LMJ-Hof, is dit weekend met medewerkster Kimmy naar het concert van Frans Bauer geweest. Ze heeft genoten!

Image may contain: 4 people, people smiling, people sitting

Er is de afgelopen tijd weer van alles gebeurd binnen onze activiteiten- en woonbegeleidingscentra! Kijk je mee naar een kleine selectie? #binnenkijken

Image may contain: 1 person, smiling, sitting, table and indoor
Image may contain: 3 people, people smiling
Image may contain: 3 people, people sitting and indoor

Pieter (37) heeft niet-aangeboren hersenletsel als gevolg van een ongeluk met de fiets. Hierdoor kampt hij met ontremmingen. “Ik zal er nooit helemaal vanaf komen, maar ik leer ermee omgaan door de triggers te herkennen.
https://pstsp.kr/SJByC3hIuf

Toen Pieter in zijn examenjaar VMBO zat, werd hij op de fiets aangereden door een auto. Met een ernstige hersenkneuzing belandde hij op de Intensive Care....
pstsp.kr
SGL zorg shared Sophianum's postfeeling inspired.

Onlangs heeft middelbare school Sophianum bezoek gehad van 'traffic informers'. Dat zijn mensen die een zwaar (verkeer)ongeluk hebben gehad. Door erover te vertellen, hopen ze anderen te stimuleren om beter op te letten in het verkeer. Een van de 'traffic informers' is Joshua, cliënt bij SGL.

Sophianum added 5 new photos.

Elk jaar brengen zogenaamde "traffic informers" van Traffic Informers Limburg een bezoek aan het Sophianum. Dit zijn mensen die een zwaar ongeluk gehad hebben e...n nu daarover willen vertellen. Het Sophianum vindt het belangrijk om leerlingen te wijzen op de gevaren in het verkeer. Het verkeer wordt steeds drukker en gevaarlijker. Het meeste indruk maken dan ook mensen die zélf een ongeluk gehad hebben.

Klassen zijn diep onder de indruk van de verhalen. Verhalen over die ene dag die het leven van de gastsprekers voorgoed veranderd heeft. "Ik zat achter in de auto, de brandweer heeft me uit het wrak moeten zagen".

De "traffic informers" zijn ook jong geweest, en dat brengt hen kort bij de belevingswereld van het aandachtig luisterende publiek. "Ik had pas mijn eerste scooter gekocht. Natuurlijk opgevoerd hè, anders is het niet cool. En ik reed ook altijd zonder helm. Ik hád niet eens een helm". Een grijns van herkenbaarheid bij sommige jongens. Maar wanneer de resultaten van die roekeloosheid ter sprake komen, is de grijns verdwenen. "Ik ben nu blind, ik kan niet meer ruiken en mijn beste vriend zat bij mij achterop. Die is overleden".

De "traffic informers" hebben zichtbare en onzichtbare schade aan hun ongeluk overgehouden. Hersenletsel, blindheid, gekluisterd zijn aan een rolstoel - het zijn blijvende herinneringen aan dat ene moment van onachtzaamheid. Een paar seconden die de wereld op z'n kop zetten. Bewusteloosheid, dagen in coma, opnieuw leren praten en lopen - de "traffic informers" hebben na hun ongeluk doorgezet en hun leven weer proberen op te pakken. Het dwingt respect af.

Een les waar de leerlingen stil van worden. Omdat elk verkeersslachtoffer er een teveel is. Een woord van dank aan de "traffic informers" voor hun bereidheid hun verhaal te komen vertellen.

Een artikel over het bezoek van vorig jaar is hier na te lezen:
https://www.sophianum.nl/…/traffic-informers-maken-indruk-…/

Stefan Rompen (H41) maakte foto's.

See More

Topper in de zorg gezocht! Wil jij iets voor onze cliënten betekenen en tegelijktijd werken in een professioneel team? Solliciteer dan snel. http://www.sgl-zorg.nl/Site/loader/loader.aspx…

sgl-zorg.nl