Posts

FanPage e Re e Shoqeris Kulturore Artistike " Jeta e Re" SLLUPÇAN .

MONOGRAFI E

SH.K.A - Jeta e Re - SLLUPÇAN

Shoqeria Kulturore Artistike “JETA E RE” f. Sllupçan eshte themeluar në vitin 1982 nga disa entuziast,rinitar dhe dashamir të kulturës .
Prej themelimit deri më tani keta te rinj, me shumë vullnet ruajn dhe kultivojn traditat e vjetra shekullore të Shqipëtarve të trevës së Karadakut dhe më gjërë. Kjo shoqeri me përkushtim te madhë ruan, kultivon,prezenton,doket,ritet dhe vallet burimore,lojra të ndryshme në shumë manifestime.Shoqëria kulturore artistike “JETA E RE” me të gjitha vështirësitë që ka pas asnjëher nuk I ndërpreu aktivitetet.
Gjatë kësaj periudhe ajo shpalosi thesarin kulturor më se 146 manifestime,shumica prej tyre koncerte me 26 Festivale.
Në kuader të shoqerise me sukses Seksioni dramatik çfaqi dramën “Futa” të autorit Sabri Hamiti,poashtu ne kuader te shka –së ka egzistu seksioni letrar I krijuesve të rinj,ku themeluan revisten e par për shkenc dhe kulturë “Doruntina” si organ I shoqerise “Jeta e Re”e f Sllupçan.SHoqërija jonë kishte fatin te hap festivalin e par të shqiptarëve në Maqedoni “Këng jeho’ Struge 1992.
Anëtaret e shoqerise kanë prezentu dhe afirmu artin,kulturën tonë,etnogjenezën në këto troje, veçorit dhe specifikat e folklorit shqiptar.
Festivalet në Maqedoni : Dollneni,Manasir, Strugë,Tetove, Kumanovë,shen Nikoll.
Festivale ne Shtetet: Shqiperi, Mali I Zi, Kosovë, Serbi.
Në te gjitha fastivalet SHKA Jeta e Re eshte shperbli me mirenjohje dhe diploma per vende te para.
Per pos manifestimeve te ndryshme shoqeria ka realizu emisione te ndryshme telivizive dhe inçizime ne tv.

Kryetari - Gazmend Arifi
_____________________ .
...................................................................
SH.K.A - Jeta e Re - SLLUPÇAN updated their cover photo.
Image may contain: text
Posts
SH.K.A - Jeta e Re - SLLUPÇAN updated their profile picture.
Image may contain: text