Posts

Pozdrav svima! Da čujem vaše mišljenje o ovom napitku, da li vam pomaže, odmaže ili možda nešto treće?

A evo, za početak osnovnog recepta i uputstva kako postupati sa kristalima vodenog kefira. I naravno, ne zaboravite "Ako ste se odlučili
za gljivu budite spremni da se brinete o njoj, a ona
će vam to sigurno vratiti!"

No automatic alt text available.
Posts

Pozdrav svim fun-ovima i onima koji će to tek da postanu . Pišimo, diskutujmo, razmenjujmo iskustva (možda i kristale) o ovoj zanimljivoj gljivici i o zdravom napitku koji nam ona poklanja. Pozovite i vaše prijatelje da nam se pridruže i da se upoznaju sa ovom temom.

Tibicos, also known as tibi, water kefir grains, sugar kefir grains, Japanese water crystals and California Bees, are a culture of bacteria and yeast held in a polysaccharide matrix created by the bacteria. ...
en.wikipedia.org

Istraživači kefirskih gljivica utvrdili su da ljudi koji su ga pili čitav zivot, nikad nisu oboljevali od plućnih bolesti, nisu imali rak, a i mnoge dečje bolesti su za njih bile nepoznate.

Kefir deluje tako sto reguliše varenje, sprečava taloženje štetnih materija u crevima, potpomaže bolju absorpciju hrane... Preporucuje se 1 litar rasporedjen u toku dana, a u slučaju težih oboljenja 1,5 do 2 litre.

Primenjuje se kod raznih nervnih obolenja, skleroze, tumora, srčanih oboljenja, oboljenja jetre, žuči, bubrega, bolesti želuca i creva, protiv proliva i zatvora, popravlja krvnu sliku, reguliše krvni pritisak i telesnu težinu.

U Nemačkoj su još pre drugog svetskog rata lekari preporučivali kefir protiv bolesti disajnih puteva, grčeva u želucu, bolesti jetre, žuči, bešike, kod oporavka od teških obolenja, koristili u pedijatriji i za ženske bolesti.