Photos
Posts

Mauerfall? by John Antóno

Οι καταστροφικές συνέπειες που είχε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος για την Ιαπωνία, με τον διπλό πυρηνικό όλεθρο που προκάλεσε η ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, αποτέλεσαν τη βασική πηγή έμπνευσης για αρκετές μεταπολεμικές ταινίες animation.

Posts

Πώς είδε την αυτοκτονία του Χίτλερ και της Μπράουν το αμερικανικό καρτούν Family Guy.

"ΠΡΟΣΟΧΗ, ΛΥΚΟΙ!"
Ένα σοβιετικό καρτούν του 1970 που αποσκοπεί στην εγρήγορση των αντιφασιστικών αντανακλαστικών της κοινωνίας.

Οι γελοιογραφίες που στηλιτεύουν, έστω με υπερβολικό τρόπο, τη γερμανική πολιτική στην Ελλάδα, δεν είναι πρόσφατο φαινόμενο. Είναι σχεδόν τόσο παλιές όσο οι ελληνογερμανικές σχέσεις!

Η δημοσίευση ενός σκίτσου του Τάσου Αναστασίου στην εφημερίδα "Αυγή" που παρουσίαζε τον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανκ Σόιμπλε σαν αξιωματικό της Βέρμαχτ προκάλεσε πολλαπλές αντιδράσεις
tvxs.gr

"Remember Pearl Harbor!"
73 years since the Japanese air-attack against the U.S. military marine base in Pearl Harbor.

In the fifth of a series of nine weekly tributes to the…
13thdimension.com

This film was made in reaction to revanchism fear that Germany
would reunite and seek revenge on Europe and the USSR for World War II.
A disguised Nazi slips into the US zone of divided Germany. The
Americans nurse him back to health as he plots how to reunite the
Fatherland. His plans are ruined when he runs headlong into the Berlin Wall, erected by the USSR between East and West Berlin in 1961.

Το Ολοκαύτωμα των Εβραίων ήταν ίσως το πιο προμελετημένο έγκλημα που έγινε ποτέ. Το διακήρυξε ο ίδιος ο Χίτλερ στο "Μάιν Κάμπφ", δέκα χρόνια πριν αναλάβει την εξουσία, το διατράνωσαν όλοι οι εθνικοσοσιαλιστές ηγέτες μέσα από τις ομιλίες τους και τα γραπτά τους, το προανήγγειλε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ολόκληρη η ιδεολογική προπαγανδιστική μηχανή του Τρίτου Ράιχ.

Αναδημοσίευση του άρθρου μας από το TVXS.

...μια τεράστια κατακρεούργηση ανθρώπινης σάρκας η οποία πραγματοποιούνταν σε βάρος της νεολαίας μας, ενώ οι μεγαλύτεροι άνδρες κατεύθυναν τη θυσία και οι κερδοσκόποι πλούτιζαν και φλόγες μίσους έζωνα
tvxs.gr

Τα 10+1 σημαντικότερα κόμικς για τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Επετειακό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από την έναρξη του Μεγάλου Πολέμου.

WAR of CARTOONS updated their cover photo.
May 4, 2014
No automatic alt text available.

Το έτος 2015 συμπληρώνονται 70 χρόνια από την πρώτη ελληνική ταινία κινουμένων σχεδίων, την ασπρόμαυρη δημιουργία του Σταμάτη Πολενάκη Ο Ντούτσε Αφηγείται, που υλοποίησε στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής και κινηματογράφησε το 1945 με την απελευθέρωση.

Θέλοντας να τιμήσει την επέτειο αυτή, ο σκηνοθέτης-ερευνητής Άγγελος Ρούβας έστησε μια βάση δεδομένων στο ίντερνετ, σε μια προσπάθεια καταγραφής και παρουσίασης όλων των ελληνικών δημιουργιών στο χώρο του Κινουμένου Σχεδίου, των συντελεστών τους, των εταιρειών παραγωγής, των φεστιβάλ, των βραβείων και γενικά όλων των πληροφοριών που συνθέτουν την ιστορία του "Greek animation".
Στόχος του site η προβολή του έργου όλων των ελλήνων δημιουργών animation στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το site φιλοδοξεί να συμβάλλει επίσης και στους τομείς της ενημέρωσης, της εκπαίδευσης και της παραγωγής.

Δείτε τις περισσότερες ελληνικές δημιουργίες animation στο movies, αναζητήσετε συνεργάτες και εργασία στο artists και companies...
greekanimation.com

Σκίτσο για την ανατροπή του Πορτογαλικού φασιστικού Νέου Κράτους του Σαλαζάρ από την Επανάσταση των Γαριφάλων (11 Μαρτίου 1975).

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε όσους πίστευαν ότι η Γερμανία αλλάζει και μαθαίνει από τα λάθη της. Όσοι ήλπιζαν πως η συμπλήρωση ενός αιώνα από το ξέσπασμα του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου φέτος τον Ι...
leonidasvatikiotis.wordpress.com

Το "Προσοχή! Λύκοι!" αποτελεί μια προειδοποίηση των Σοβιετικών για τον σπόρο του νεοναζισμού που άρχισε να καρποφορεί στις αρχές της δεκαετίας του '70, μόλις μια γενιά μετά τη συντριβή του Τρίτου Ράιχ.
Η ταινία, ταυτίζοντας την εκπαίδευση της Χιτλερικής Νεολαίας (Hitlerjugend) με τον τρόπο που μεγαλώνουν οι λύκοι, εντοπίζει τις ποικίλες επανεμφανίσεις των "λυκανθρώπων" στη σύγχρονη εποχή: πολιτική εμφάνιση του νεοναζιστικού κόμματος NPD στη δυτική Γερμανία, αλλά και αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στο Βιετνάμ.