Posts

- Brasschaat 2930

Eén van onze adverteerders Cocorico Ijs is op zoek naar een medewerkster/er ijsverkoop. Ben je niet te lui om de handen uit de mouwen te steken, ben je spontaan , beleefd en hulpvaardig, dan ben jij de juiste persoon om het team van Cocorico te versterken. Reageren kan via mail (moriau.henri@telenet.be). Vergeet niet je gsm nummer te vermelden op je CV. Veel succes!

Image may contain: outdoor

- Brasschaat 2930

Nu donderdag 29 maart om 20u30 is Filip Joos te gast in de Ruiterhal, Gemeentepark 10 Brasschaat. Hij zal er praten over zijn nieuwste boek "Pleinvrees”. Kaarten aan 5€ via cultuurcentrum@brasschaat.be of in de Bib. Alle info via www.brasschaat.be

Image may contain: 1 person, smiling, child, closeup and outdoor
Image may contain: one or more people
Videos
Evergreen top 500 LIVE
32
7
En zwaaien maar in de Evergreen Top 500. Filmpje van AXA Antwerpen-zuid.
14
2
Photos
Posts

- District Merksem

De gerenommeerde Colombiaanse Vértigo Graffiti crew zal in april een "street artwerk" maken op de scheidingsmuur van Bibliotheek Park en de Academie voor beeldende kunsten in Merksem. De bewoners mogen mee kiezen welk kunstwerk er komt. Stem tot en met woensdag 4 april op één van de drie ontwerpen die de artiesten in gedachten hebben voor deze muur. Daarna gaan de artiesten aan de slag, om op 18 april het kunstwerk voor te stellen aan het publiek en de pers. Alle info via de site van het district Merksem.

Image may contain: 1 person, bicycle, sky and outdoor
Image may contain: one or more people, people standing, sky and outdoor
Image may contain: one or more people, sky, bicycle and outdoor

- Brasschaat 2930

N-VA Brasschaat heeft vrijdagavond op de Bredabaan 359 een Pop-Up Secretariaat geopend. Ook werd meteen de 2de en de 4de plaats bekend gemaakt voor hun verkiezingslijst. De 2de plaats is voor Goele Fonteyn, de 4de plaats gaat naar Carla Pantens. Onze reporter Larisa de Vries was erbij en had gesprekken met burgemeester Koen Verberck, Adinda Van Gerven en Carla Pantens. De interviews hoor je in onze nieuwsuitzendingen via 105,6 FM.

Image may contain: 3 people, people smiling, people standing and outdoor
Image may contain: one or more people and indoor
Image may contain: people sitting

- Brasschaat 2930

Open Vld Brasschaat en lokale onderneming slaan de handen in elkaar voor een proper Brasschaat.

Als zwerfvuilruimers werden Luc Vermeersch en Jamal Boujouh telkens opnieuw geconfronteerd met de vele peuken op het Van Hemelrijckplein. Met de steun van de lokale onderneming 'At Home Service Dienstencheques' ligt er sinds vandaag een tweede peukentegel op initiatief van Open Vld in Brasschaat (na die aan jeugdhuis Hob Nob). Deze peukentegel moet als asbak onder... de grond soelaas bieden.

Luc Vermeersch, drijvende kracht achter de ‘zwerfvuilruimers in de gemeente Brasschaat’ zegt herhaaldelijk aan de bevoegde schepen (Dirk de Kort) de vraag gesteld te hebben om iets te doen met peukentegels maar kreeg daarop weinig respons.

Schepen Dirk de Kort (CD&V) laat weten in eerste instantie in te zetten op mobiele camera's die als hotspots ingezet kunnen worden om sluikstorten tegen te gaan. Jong CD&V Brasschaat hield een online bevraging om na te gaan waar peukentegels volgens de Brasschatenaar het dringendst nodig zijn. Meer dan 150 mensen gaven hun mening en vooral aan bushaltes lijkt hier nood aan.

Foto (vlnr): Jamal Boujouh, Anne Van Aperen, Luc Vermeersch en Christophe Thomas, leden van de ‘Zwerfvuilruimers van Brasschaat’ die ondertussen al meer dan 700 zakken zwerfvuil hebben ingezameld, goed voor zo’n 5 ton afval.

See More
Image may contain: 4 people, people smiling, people standing, beard and outdoor
Radio Park FM
Radio Station
Radio Park FM added 19 new photos to the album: Opnames 'Iedereen Beroemd'.

Vandaag kwam 'Iedereen Beroemd' filmen bij Radio Park FM voor de rubriek ‘lokale radio’. Onze reporter Maurane las daarbij het lokale nieuws voor! De uitzending kan je bekijken op vrijdag 30 maart om 19.40u op Eén!

- Brasschaat 2930

De gemeente Brasschaat met onder andere Dirk de Kort (CD&V) namen deze ochtend mee aan de Nationale Applausdag voor fietsers, een initiatief van de Fietsersbond. Vanmorgen kregen fietsers op drie locaties in Brasschaat een luid applaus en een appel om hen te bedanken. Maar liefst 750 appels werden uitgedeeld!

- Brasschaat 2930

Van 6 tem 10 augustus heeft er een badminton kamp plaats, georganiseerd door de Brasschaatse Badmintonclub. Een kamp met alles erop en eraan. Over dit badminton kamp had Larisa de Vries van Radio Park FM een gesprek met Mieke De Bock van de Brasschaatse badmintonclub.

Info : www.badminton-bbc.be

Image may contain: text

- Brasschaat 2930

Het gemeentebestuur van Brasschaat ontwikkelt in samenwerking met de firma Gentle een nieuwe editie van het stratenplan 2018. Het gemeentelijke stratenplan wordt in alle brievenbussen van Brasschaat verdeeld en is tevens ook beschikbaar op het gemeentehuis.Nieuwe inwoners ontvangen bij inschrijving op het gemeentehuis automatisch het stratenplan. Heb je vragen in verband met de uitgave van dit stratenplan, dan kan je steeds contact opnemen met de communicatiedienst via 03/650 29 30 of via communicatie@brasschaat.be. Gentle maakte ook al het stratenplan voor de gemeente Brasschaat in 2016.

Image may contain: one or more people, outdoor and text

- Brasschaat 2930

Er gaat weer een groots voetbaltornooi door tussen de verschillende scholen in Brasschaat. Leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar strijden op woensdag 28 maart tussen 13 en 18u voor de beker tijdens het 72ste Voetbaltornooi Frans Van Bergen. Het gebeuren gaat door in het Park van Brasschaat.

Image may contain: one or more people, people playing sports, grass, outdoor and nature

- Gemeente Schoten

Begin april opent de dienst voor onthaalouders in Schoten een mooie, nieuwe kinderopvang in de Heikantstraat 141. Er is plaats voor 18 kindjes (van 0 tot 3 jaar), die worden opgevangen door Elke en Kelly, twee enthousiaste en gemotiveerde onthaalouders. Ze hebben allebei gewerkt als kinderbegeleider in een kinderdagverblijf en realiseren nu hun grote droom met de opstart van een kinderopvang. Meer info bij de dienst voor onthaalouders, Verbertstraat 27 in Schoten of via 03/680 06 13. Mailen kan ook via onthaalouders@ocmwschoten.be

Image may contain: 1 person, sitting

- Gemeente Kapellen

De bouw van de nieuwe polyvalente zaal op het Marktplein in Kapellen zou normaal eind maart 2018 starten, maar dat startschot is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Eerder was een bouwvergunning voor het project afgeleverd, maar één persoon diende een beroep in bij de bestendigde deputatie. Het is nu aan de provincie Antwerpen om dat beroep tegen de bouwvergunning binnen maximaal 105 dagen te behandelen.
Op het Marktplein start op 26 maart al wel een archeolo...gisch vooronderzoek, in opdracht van de Vlaamse administratie. Zo’n archeologisch onderzoek is wettelijk verplicht bij grote werken en staat los van de bouwvergunning voor de eigenlijke werken.
Door het afbakenen van de werfzone is de Eikendreef voortaan langs beide zijden een doodlopende straat. Den Biz en Jeugdhuis Zwarte Paula blijven wel bereikbaar voor gebruikers en bezoekers.

See More
Image may contain: one or more people, people standing, outdoor and nature

- Brasschaat 2930

Vandaag is het nationale Applausdag.

No automatic alt text available.
Image may contain: 4 people, people smiling, people sitting and indoor
No automatic alt text available.
Koning Fiets- Brasschaat added 3 new photos.

Nog een versnelling hoger en we zijn klaar voor de Nationale Applausdag voor de Fietsers morgen.

Kom je morgen met de fiets? Dan krijg je van ons een app(e)laus 😊.

Waar? Klina, Lage kaart ter hoogte van het Henri Luytenplein & aan de Van Hemelrijcklei

- Brasschaat 2930

CD&V Brasschaat heeft de top 3 van kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt.

In januari maakte CD&V Brasschaat reeds bekend dat Dirk de Kort de lijsttrekker zal zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018. Nu zijn ook de andere twee kandidaten in de top 3 voorgesteld. Na de Kort volgen er twee nieuwe gezichten, namelijk Shana Claessens (27) en Bob Geysen (62). ...
Met de lancering van deze top 3 zet CD&V Brasschaat in op vernieuwing.

“Uiteraard waarderen we onze gevestigde waarden, onze mandatarissen, heel sterk. Met deze top 3 willen we het signaal geven aan de Brasschatenaar dat we met een frisse ploeg naar de verkiezingen trekken”, zegt Dirk de Kort, “We zijn trots dat we Shana en Bob als nummers twee en drie mogen voorstellen. Het zijn allebei gepassioneerde mensen met een hart voor ons mooie Brasschaat.”

Shana Claessens is de eerste vrouwelijke kandidate op de lijst. Zij is een beloftevol nieuw talent en zet zich volop in voor de jongeren en jonge gezinnen in Brasschaat. “Bij JONG CD&V Brasschaat verdedig ik mee de belangen van jongeren in onze mooie gemeente”, zegt Shana. “Ik zetel ook in de raad van bestuur van kinderopvang Tinkelbel. Daar zet ik mij graag in voor de uitdagingen waarmee jonge gezinnen geconfronteerd worden.” Als parlementair medewerkster van Jef Van den Bergh in het Federaal Parlement volgt Shana mobiliteitsdossiers op, onder andere verkeersveiligheid en de fiets. “Mijn ervaring vanuit het parlement motiveert me om mee de kar te trekken voor de Koning Fiets-acties die we in elke Brasschaatse wijk organiseren”, zegt Shana. Zij gelooft sterk in een leefbaar Brasschaat, waar zowel ouderen als jongeren en zeker jonge gezinnen zich thuis voelen. Betaalbaar wonen is daarbij ook één van haar thema’s.

Bob Geysen, het tweede beloftevolle nieuwe gezicht op de lijst, staat op nummer 3. Als voorzitter van voetbalclub SVB Driehoek is hij een bekende naam in Brasschaat. Hij wil zich vanuit die achtergrond sterk inzetten voor de sport en het verenigingsleven. “Ik denk daarbij onder andere aan de organisatie van ‘De Dag van de Brasschaatse Vrijwilliger’,”, zegt Bob. Zijn interesse ligt daarnaast bij mobiliteit in al zijn vormen, met een bijzondere voorkeur voor de fiets. Bob stelt hierbij ook al creatieve ideeën voor: “Waarom lanceren we in samenwerking met de lokale fietshandelaars geen deelfietssysteem in Brasschaat?” Net als Shana is Bob een gedreven trekker van de Koning Fiets-acties die in april uitgerold worden. Vanuit zijn professionele achtergrond als personeelsverantwoordelijke zal Bob zich ook inzetten voor tewerkstelling voor Brasschaatse jongeren en risicogroepen.

Foto (vlnr): Bob Geysen, Shana Claessens, Dirk de Kort

See More
Image may contain: 3 people, people smiling, people standing
Radio Park FM
Radio Station

- Brasschaat 2930

Vlaams Belang Brasschaat heeft vandaag de eerste namen bekend gemaakt die op hun lijst zullen prijken voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De lijst wordt opnieuw aangevoerd door Dimitri Hoegaerts (45). Hij werkt in het Europees Parlement voor Gerolf Annemans. Hoegaerts is gemeenteraadslid in Brasschaat sinds 1995 en in 2012 was hij een eerste maal lijsttrekker. De partij haalde toen 3 zetels.
Nieuw op de lijst is zelfstandig onderneemster Greet Verber...t (40), die de tweede plaats zal innemen.
Op de derde plaats staat Luc Van der Schoepen (50), chauffeur bij De Lijn en gemeenteraadslid sinds 2012.
Lijstduwer wordt consultant en zelfstandig ondernemer Tim Willekens (40). Tim is uittredend provincieraadslid.
De andere namen op de lijst zullen op een later tijdstip worden meegedeeld.

Foto (vlnr): Luc Van der Schoepen, Dimitri Hoegaerts

See More
Image may contain: 4 people, people smiling, people standing and outdoor
Radio Park FM
Radio Station

- District Merksem

Door de sneeuwval werd de wedstrijd "City Pirates - Vorselaar" afgelopen zaterdag niet gespeeld. Deze zal ingehaald worden op zaterdag 31 maart om 20u in het Jef Mermansstadion in Merksem. Alle supporters van de City Pirates op post!

Image may contain: outdoor and text