Posts

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΑΦΩΝΙΑΣ

Απ' ό,τι φαίνεται, το Κίνημα Αλλαγής έχει αλλεργία στις εκλογές. Ούτε συνέδρους εξέλεξε, αλλά ούτε και κομματικά όργανα θα εκλέξει στο τριήμερο συνέδριο, που υποτίθεται θα γίνει μεθαύριο. Τα όργανα θα διοριστούν, λέει, από την κ. Γεννηματά και τα άλλα αρχηγικά στελέχη. Αν αληθεύει η αναφορά του συνήθως καλά ενημερωμένου thetoc.gr, οι αρχηγοί τα συμφώνησαν όλα μεταξύ τους.

Πρόκειται για πάρα πολύ δυσάρεστη εξέλιξη.

...

Πρώτη φορά ακούω ιδρυτικό συνέδριο χωρίς εκλογή οργάνων. Αντί να εκδημοκρατίζει την πολιτική ζωή, το Κίνημα Αλλαγής φαίνεται θέλει να μας επιστρέψει στην παλιά καλή πελατειακή παράδοση του 19ου αιώνα, όπου οι μεγάλες πολιτικές οικογένειες και οι προύχοντες αποφάσιζαν τα πάντα. Αντί για Κίνημα Αλλαγής, γίναμε Κίνημα Συναλλαγής. Αυτό είναι το παράδειγμα που θα δώσουμε στην ελληνική κοινωνία;

Γι αυτό πήγαμε να ψηφίσουμε τον Νοέμβριο; Για να κοροιδευόμαστε; Κρίμα, πολύ κρίμα.

See More
Η "συνθετική- αναλογική συγκρότηση των κομματικών οργάνων" μεταφράζεται σε εκπροσώπηση όλων των κομμάτων χωρίς να μεσολαβήσει κάποια εκλογική εσωκομματική διαδικ...
thetoc.gr

STEPHEN HAWKING 1942-2018

Toν είχα δει στο Cambridge αρκετές φορές. Έμενε κοντά μου στην Grange Road, όπου έμεινα τέσσερα χρόνια. Πάντα στο καροτσάκι του, τυλιγμένος σε κουβέρτες για το κρυό, πάντα με κάποιον νοσοκόμο ή νοσοκόμα μαζί του. Και μερικές φορές τον είχα δει στον δρόμο να προχωράει στην άκρη του δρόμου. Μια φορά τον είχα δει και στο εστιατόριο - στο University Centre - να τρώει, μια Κυριακή βράδυ που τα Κολλέγια δεν έχουν εστιατόρια. Εκεί η αναπηρία του μας συγκλό...νισε- καθόμουν με 3-4 φίλους μεταπτυχιακούς, λίγα τραπέζια παρακάτω από εκείνον και μια νοσοκόμα. Δεν το καταλαβαίνεις όταν τον βλέπεις σε άλλες στιγμές, όταν π.χ. δίνει διαλέξεις (πάντα με τον υπολογιστή του) αλλά στο εσταιατόριο τον είδαμε διαφορετικά, σαν άνθρωπο. Αφού ήταν εντελώς παραπληγικός, ούτε να πιάσει πηρούνι, μπορούσε ούτε φυσικά και να μασήσει. Ήταν απόλυτα εξαρτημένος από τους ανθρώπους που τον φρόντιζαν και για παράδειγμα έλιωναν το φαγητό του και του το έδιναν υπομονετικά. Ήταν εκεί προτού καθήσουμε και υποθέτω έμειναν για πολύ αφότου φύγαμε. Ήταν για μας μια θλιβερή στιγμή, αλλά παράλληλα και ένα συγκλονιστικό ηθικό παράδειγμα. Έζησε έτσι 50 χρόνια και δεν σταμάτησε να είναι ο εαυτός του.

See More
Photos
Posts

Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ: ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΠΟΡΕΙΑ

Η ιστορία του ποδοσφαίρου είναι απλή. Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να μην τιμωρήσει τους κουμπουροφόρους που ελέγχουν την Θεσσαλονίκη υπό την ηγεσία του κ. Σαββίδη. Ο κ. Τσίπρας έιναι τόσο διαπλεκόμενος με τον κ. Σαββίδη και όσους τον περιστοιχίζουν - καί ίσως και με τον κ. Πούτιν τον ίδιο, αν κρίνουμε από το ποινικά βεβαρημένο ιστορικό του Ρώσου προέδρου - ώστε κάνει ότι μπορεί, παράνομα και εξωθεσμικά, ώστε να τον προστατεύσει.

...

Continue Reading

Η ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Είναι εξαιρετικά περίεργο που ο Σύριζα θριαμβολογεί για την έξοδο από το μνημόνιο και την "ανεξαρτησία" που δήθεν κερδίζουμε από τον Αύγουστο. Όλη η θεωρία του (και η θεωρία του κ. Βαρουφάκη) ήταν ότι το Μνημόνιο θα μας έβγαζε από το ευρώ (και ότι ήταν δήθεν μια συνωμοσία των ξένων για να μας τιμωρήσουν και μας πάρουν τα ασημικά). Η σημερινή θριαμβολογία τους είναι ομολογία ότι ή α) είναι άσχετοι που δεν καταλαβαίνουν πως λειτουργεί η σύγχρονη οικονομία και η Ευρωζώνη, ή β) είναι απατεώνες, ή γ) και τα δύο.

Το ότι το Μνημόνιο δούλεψε, όπως δούλεψε, δεν είναι πάντως κάτι που ο κ. Τσίπρας μπορεί να χρησιμοποιεί ως επιχείρημα για την δικαίωσή της πολιτικής του.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Για όσους έχουν αμβιβολία για το άν ο Πούτιν είναι εχθρός της δημοκρατίας - και ίσως δεν τους πειράζει ότι χρηματοδοτεί την Λεπέν, έχει σχέσεις με την Χρυσή Αυγή και κάθε είδους φασιστικό κίνημα στην Ευρώπη - ας διαβάσουν την ανάλυση του πώς έστησε το μεγαλύτερο δίκτυο διαφθοράς στον κόσμο στο βιβλίο της Karen Dawisha. Δεν είναι σύμπτωση ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι δολοφονούνται ο ένας μετά τον τον άλλον, ούτε και σύμπτωση που απαγόρευσ...ε στην αντιπολίτευση να είναι υποψήφιοι στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

Ντροπή λοιπόν σε όσους πανεπιστημιακούς στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου έκλεισαν τα μάτια στην αλήθεια. Όσοι αγαπούν το πανεπιστήμιο - που είναι ακόμα στα πρώτα βήματά του - οφείλουν να ερευνήσουν σε βάθος το θέμα. Ποιοί έσπρωξαν κάποιους τους καθηγητές στην ανόητη αυτή απόφαση που εκθέτει και το Πανεπιστήμιο αλλά ολόκληρη την ελληνική ακαδημαική κοινότητα; Είναι γνωστό ότι ο Πούτιν, μέσα από τους καρπαζοεισπράκτορες ολιγάρχες του καθεστώτος, δωροδοκεί τους πάντες και τα πάντα. Θα ερευνήσει κανείς το παρασκήνιο;

Για όσους αμφιβάλουν για το ποιόν του Πούτιν, ας διαβάσον το βιβλίο της Karen Dawisha, ή την βιβλιοκρισία της Αnne Applebaum εδώ:

How He and His Cronies Stole Russia
Anne Applebaum DECEMBER 18, 2014 ISSUE
Putin’s Kleptocracy: Who Owns Russia?
by Karen Dawisha
Simon and Schuster, 445 pp., $30.00

http://www.nybooks.com/…/how-he-and-his-cronies-stole-russ…/

See More

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Οι "αποκαλύψεις" και διαρροές για το σκάνδαλο Novartis και η πρωτοφανής πρωθυπουργική "παραγγελία" για την δίωξη και διαπόμπευση των πολιτικών του αντιπάλων έχουν συσκοτίσει ίσως την πιο σημαντική παράμετρο του σκανδάλου για την ελληνική κοινωνία: την ηθική των γιατρών μας.

Οι καταθέσεις αναφέρουν ρητώς ότι η εταιρεία δωροδοκούσε συστηματικά γιατρούς, ώστε να συνταγογραφούν τα φάρμακά της. Σε ποιό βαθμό λοιπόν οι έλληνες γιατροί δωροδοκούνται από τις... φαρμακευτικές εταιρείες; Πώς η υπερβολική συνταγογράφηση αχρείαστων φαρμάκων επιβαρύνει την υγεία των ασθενών και τον προυπολογισμο των ταμείων, βλαπτονατς την υγεία και κλέβοντας τους φορολογούμενους; Και αν οι έλληνες γιατροί είναι επίορκοι σε αυτό το θέμα, σε πόσα άλλα θέματα είναι επίορκοι; Σε ποιές άλλες περιπτώσεις (π.χ. καισαρικές, αχρείαστες επεμβάσεις, απόκρυψη αμέλειας των συναδέλφων τους) βάζουν το προσωπικό τους όφελος πάνω από την υγεία των ασθενών τους; Μπορούμε ποτέ να το μάθουμε; Ερευνάται ποτέ ή αξιολογείται από κάποιον η συμπεριφορά τους; Έχει ο ασθενής δικαιώματα; Λογοδοτύν ποτέ οι γιατροί;

Αυτά είναι τα πιο σημαντικά ερωτήματα που εγείρει για την ελληνική κοινωνία το σκάνδαλο της Novartis. Σέ άλλες χώρες οι πρακτικές των δώρων προς ιατρούς είναι πλέον παράνομες. Σε εμάς;

Μήπως ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει την υποχρέωση να κάνει μια έρευνα ή έστω μια δήλωση επί του θέματος; Δεν έχουν ευθύνη οι ιατρικοί σύλλογοι για την ενδεχόμενη εκτεταμένη διαφθορά των μελών τους; Κοιτάζοντας την ιστοσελίδα του ΙΣΑ, δεν βρίσκω απολύτως τίποτα. Απόλυτη σιωπή (δείτε τον σύνδεσμο παρακάτω).

Και οι δημοσιογράφοι μας γιατί δεν αγγίζουν το θέμα της ηθικής των ελλήνων γιατρών; Δεν αφορά αυτό το θέμα εκατομμύρια έλληνες και ιδίως τους πιο αδύναμους από εμάς;

http://www.isathens.gr/

See More
ΝΕΟ (04-01-2018) Ενημερωτική λίστα πρωτοκόλλων δηλώσεων επιφύλαξης προς ΕΦΚΑ- πατήστε ΕΔΩ
isathens.gr

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΓΔΜ

Πολλοί στη χώρας μας ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα πρέπει να βάλει βέτο στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Ας λάβουν υπ' όψη ότι η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να βάλει τέτοιο βέτο.

Σε μια από τις μεγαλύτερες διπλωματικές ήττες της χώρας μας - άλλη μια κατάκτηση της διακυβέρνσης του Κώστα Καραμανλή - Ελλάδα κρίθηκε από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ότι το 2008 είχε παραβιάσει την ενδιάμεση συμφωνία με την ΠΓΔΜ όταν εμπ...όδισε την ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

Το δικαστήριο (ομόφωνα, με μόνη την εξαίρεση του Έλληνα ad hoc δικαστή) είπε ξεκάθαρα ότι η ΠΓΔΜ δεν είχε παραβιάσει την ενδιάμεση συμφωνία, ότι δεν είχε αλυτρωτικές διεκδικήσεις έναντι της Ελλάδας, και ότι η Ελλάδα δεν δικαιούτο να λάβει αντίμτερα.

Αν λοιόν η ΠΓΔΜ ζητήσει σήμερα να μπει στο ΝΑΤΟ με το προσωρινό της όνομα, η Ελλάδα θα βάλει βέτο μόνο αν αρνηθεί να εφαρμόσει την απόφαση του δικαστηρίου. Ένα τέτοιο βέτο θα δειχνει περιφρόνησ προς το διεθνές δίκαιο και το διεθνές δικαστήριο και θα κάνει την Ελλάδα ένα κράτος παρία, που αρνείται να κρατήσει τον λόγο της στη διεθνείς σχέσεις.

Ελπίζω η κυβέρνηση Σύριζα/Ανελ να μην προσθέσει και αυτήν την ταπείνωση της Ελλάδας στον μακρύ κατάλογο με τις ζημιές που έχει προκάλεσε στη χώρα. Ελπίζω να συμβουλευτεί, έστω και την τελευταία στιγμή, τους νομικούς συμβούλους του υπουργείου εξωτερικών αλλά και άλλους ειδικούς στο διεθνές δίκαιο που θα της εξηγήσουν για ποιό πράγμα ακριβώς μιλάμε.

Όλοι όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να διαβάσουν την απόφαση του δικαστηρίου αλλά και όλα τα δικόγραφα και την προφορική ανάπτυξη των επιχειρημάτων των δύο πλευρών, στην ιστοσελίδα του δικαστηρίου:

http://www.icj-cij.org/en/case/142

See More

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

Σήμερα κλείνουν τρια χρόνια κυβέρνησης Σύριζα/ΑΝΕΛ.

Μου είναι δύσκολο να το πιστέψω ότι πέρασαν κιόλας τρια χρόνια από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 όταν γυρνούσαμε τις γειτονιές της Α' Αθήνας με φίλους και συνυποψήφιους από το Ποτάμι. Ελπίζω να ξανασυναντηθούμε ενωμένοι όλοι μαζί στο Κίνημα Αλλαγής ή όπως αλλιώς ονομάσουμε το νέο κόμμμα

...

Από την κυβέρνηση Σύριζα νομίζω θα θυμόμαστε για καιρό την κάλπικη διαπραγμάτευση της άνοιξης του '15. Το φιλμάκι που έφτιαξα για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, 'Η Ελλάδα στη Χώρα των Θαυμάτων', είναι νομίζω ακόμα επίκαιρο. Μια και τώρα ζούμε τις οικονομικές συνέπειες του τρίτου μνημονίου, ας μην ξεχάσουμε πώς ξεκίνησε - με τη δημαγωγία, τους ελιγμούς και τα ψεύδη των Τσίπρα, Παππά, και Βαρουφάκη.

See More
Θα ήθελα να σας πω μια ιστορία για την Ελλάδα στη Χώρα των θαυμάτων. Τους τελευταίους επτά μήνες έχουμε ζήσει πολλά μεγάλα και μικρά θαύματα από θαυματοποιού...
youtube.com

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ FYROM ΔΕΝ ΕΧΕΙ "ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟ"

Σε σημερινό του άρθρο στην Καθημερινή (βλ. παρακάτω) ο Βασίλης Νέδος ερμηνεύει όρισμένες διατάξεις του Συντάγματος της FYROM ως "αλυτρωτικές". Διαφωνώ.

Με την έννοια "αλυτρωτισμό", ή irredentism ενννούμε την ιδεολογία που απαιτεί την "απελευθέρωση" χαμένων πατρίδων. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο Σύνταγμα της γείτονος.

...

Το κύριο παράδειγμα του άρθρου είναι το άρθρο 49, που αναφέρει ότι η το κράτος "φροντίζει" τους ομοεθνείς σε γειτονικές χώρες και φροντίζει για την προστασία των δικαιώματων τους και την πολιτιστική τους ανάπτυξη. Δεν υπάρχε κανένας αλυτρωτισμός σε αυτό. Είναι κάτι που που με διπλωματία κάνει και η Ελλάδα με τους ομοεθνείς της σε όλο τον κόσμο αλλά και σε γειτονικές χώρες. Δεν συνεπάγεται εδαφικές βλέψεις. Aν υπήρχε οποιαδήποτε αμφιβολία, η τροποίηση ΙΙ πρσθέτει ότι η ΠΓΔΜ όταν ασκεί αυτή τη φροντίδα, 'δεν θα εμπλακεί στα κυρίαρχα δικαιώματα άλλου κρατος ή στις εσωτεερικές του υποθέσεις'.

Ο Βασίλης Νέδος παρατηρεί, πολύ σωστά, ότι στο άρθρο 3, το οποίο προσδιορίζει τα σύνορα της ΠΓΔΜ ως «απαραβίαστα» έχει προστεθί η τροποοίηση Ι, η οποία αναφέρει ότι η χώρα «δεν έχει εδαφικές αξιώσεις έναντι οποιουδήποτε γειτονικού κράτους».

Ειλικρινά δεν βλέπω πώς μπορούμε να συνάγουμε από τις διατάξεις αυτές το συμπέρασμα ότι το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ είναι "αλυτρωτικό". Η γνώμη μου είναι ότι δεν είναι καθόλου. Σε κάθε περίπτωση το εθνικό συμφέρον της Ελλάδας είναι η χώρα αυτή να αναπτυχθεί, να λύσει τα έντονα εσωτερικά της προβλήματα και να ενταχθεί αρμονικά στην διεθνή κοινότητα, στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ ως στενός σύμμαχος της χώρας μας. Η λύση του προβλήματος του ονόματος το συντομότερο δυνατό, με γεωγραφικό ή άλλο σχετικό προσδιορισμό θα ήταν η πιο σωστή για την χώρα μας.

See More

H σημερινή μέρα ήταν εξαιρετικά σημαντική για το μέλλον της χώρας. Όχι για το συλλαλητήριο, αλλά γιατί συμφώνησε κατ' αρχήν το συνέδριο του Γερμανικού Σοσιαλδήμοκρατικού Κόμματος να σχηματίσει κυβέρνηση με τους Χριστιανοδημοκράτες. Αυτό σημαίνει ότι οι μεταρρυθμίσεις Μακρόν μπορεί να προχωρήσουν. Καλό νέο για την Ευρώπη.

Με ψήφους 362 υπέρ και 279 κατά επί συνόλου 642 το έκτακτο συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) ενέκρινε πριν από λίγο στην Βόννη την πρόταση της ηγεσίας του για...
kathimerini.gr

ΟΙ ΟΚΤΩ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ

Στην ραδιοφωνική αυτή συνέντευξη εξηγώ ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν κατανοεί τους ευρωπαικούς συσχετεισμούς δυνάμεων στην αντιμετώπιση της Τουρκίας. Τα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν είναι διμερή, αλλά θέματα κοινού ευρωπαικού ενδιαφέροντος. Στο ραδιόφωνο του Θέματος το Σάββατο που πέρασε (ξεκινά στο 42.04).

Ανάλυσέ το Χριστοδουλάκης, Πιέρρος
soundcloud.com

Η συμμετοχή μου στην ιστοσελίδα 'Debating Europe' για την ανάγκη δεύτερου δημοψηφίσματος στην Βρετανία.

Brexit means Brexit. It’s all very clear. Until you start drilling down into the details. Did 52% of voters in the...
debatingeurope.eu

ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΟΥΝ;

Συμφωνώ με τον Απόστολο Δοξιάδη, η σύλληψη του Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσι είναι αδικαιολόγητη και προδήλως παράνομη. Για ποιό λόγο διατάχθηκε να κρατηθει και από ποιόν; Το δικαστήριο του έχει δώσει άσυλο και τον άφησε ελεύθερο, αφού βρήκε ότι είναι εντελώς αθώος και δεν είναι πραξικοπηματίας. Το δημόσιο κανει τώρα αίτηση ακυρώσεως. Δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος να κρατηθεί όσο εκκρεμεί η αίτηση του δημοσίου. Και εφόσον δεν μπορεί να απελαθεί, δεδομένης της απόφασης του Αρέιου Πάγου για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, γιατί να υπόκειτα σε διοικητική κράτηση; Όλα αυτά είναι πάρα πολύ περίεργα πράγματα, που δείχνουν απλά και μόνο πανικό στην κυβέρνηση και δουλικότητα προς τον Σουλτάνο.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο in.gr και τον Ηλία Κανέλλη, ο ΑπόστολοςΔοξιάδης εξηγεί γιατί η εκ νέου σύλληψη του Τούρκου αξιωματικού είναιπαράνομη και ποιες θα ε�...
news.in.gr

Η ΝΕΑ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Ελπίζω κάποιο ελληνικό μέσο να μεταφράσει και δημοσιεύσει την σπουδαία ανάλυση του Alexander Clapp για την νεά ολιγαρχία του Σύριζα. Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό περιοδικό American Interest. Για κάποιον λόγο υποπτεύομαι ότι δεν θα γίνει η παραμικρή νύξη για το άρθρο αυτό σε κανένα ελληνκό μέσο ενημέρωσης (όπως είχε γίνει και με το άρθρο μου στο Foreign Affairs to 2014: 'Misrule of the Few: How the Oligarchs ruined Greece'). To άρθρο αυτό πρέπει όμως να διαβαστεί.

The strange saga of a Greek-Russian tobacco tycoon shows how crisis-era Greece has regressed into a post-Soviet-style oligarchy.
the-american-interest.com

ΕΙΠΕ ΨΕΜΑΤΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ;

H κ. Μπαζιάνα ισχυρίζεται στην συνέντευξή της ότι δεν είπε ψέματα ο σύζυγός της. Μακάρι να είχε δίκιο. Τα γεγονότα, όπως τα έχουν καταγράψει οι εφημερίδες αλλά και το βιβλίο του κ. Βαρουφάκη, δείχνουν το ακριβώς αντίθετο. Αυτό εξηγώ με υπομονή και προσοχή στην βιβλιοκριτική μου του βιβλίου του Βαρουφάκη που δημοσιεύτηκε στο Books Journal τον Οκτώβριο (στο λινκ παρακάτω). Δεν έχω δει δημοσιευμένη κάποια διαφορετική ερμηνεία της προεκλογικής καμπάνιας το...υ Σύριζα το 2014 - 2015. ¨Ηταν μια στρατηγική προμελετημένης εξαπάτησης - όπως τους είχε πει ο κ. Βαρουφάκης από τον Σεπτέμβριο του 2014.

Το ίδιο ισχύει και για την 'περήφανη διαπραγμάτευση', που δεν έγινε ποτέ, και το δημοψήφισμα του 2015, που έγινε ώστε να χαθεί. Τα ψέματα είναι δεύτερη φύση για τον πρωθυπουργό.

Δυστυχώς για όλους μας τα στοιχεία δείχνουν ότι ο κ. Τσίπρας είναι όχι μόνο ένας από τους πιο αποτυχημένους πρωθυπουργούς, αφού διέλυσε την οικονομία, το δημόσιο και την παιδεία αλλά και φόρτωσε χρέη δεκάδων δις στην χώρα, αλλά και ένας από τους πιο κυνικούς και ανήθικους πολιτικούς στην ιστορία της Ελλάδας.

See More
Γιάνης Βαρουφάκης,
booksjournal.gr

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΚΤΩ

Μαζί με άλλους ενεργους πολίτες και φίλους, συνυπογράφω την επιστολή καταδίκης της κυβερνητικής απόπειρας στέρησης του ασύλου από τους οκτώ στρατιωτικούς.

"Θεωρούμε ότι η αμφισβήτηση της απόφασης που εκδηλώνει η κυβερνητική αίτηση ακύρωσης είναι αντίθετη στα ευρωπαϊκά κεκτημένα για την προστασία του Κράτους Δικαίου και του ανθρωπισμού. Δεν έχει δηλαδή μόνο νομική, αλλά και ηθική απαξία."

Την στήριξή τους στην απόφαση χορήγησης ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό και συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, με το οποίο οι συνολικά οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί κατέφυγ�...
kathimerini.gr

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥOI ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ;

Η ελληνικη κυβέρνηση των κκ. Τσίπρα-Καμμένου δυστυχώς για άλλη μια φορά δεχίνει έλλειψη σεβασμού στην δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η αίτηση ακυρώσεως ενάντια στην παροχή ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό είναι ακατανόητη. Με ποιό σκεπτικό θέλει η ελληνική κυβέρνηση να επιστραφούν οι αξιωματικοί στην Τουρκία; Ότι θα τύχουν δίκαιης δίκης; Ότι δεν θα βασανιστούν; Ότι η Τουρκία δεν είναι σήμερα μια δικτατορία;

Για όλα αυτά υπάρχει από...λυτη συναίνεση στις ευρωπαικές χώρες. Η Ελλάδα, απ' ό,τι φαίνεται, είναι η μόνη που διαφωνεί. Με το φιλοτυρρανικό παρελθόν των κυρίων Τσίπρα, Κοτζιά και Καμμένου, το γεγονός αυτό ίσως να μην πρέπει να μας προκαλεί καμμία απορία. Ας μην ξεχνάμε ότι τις ημέρες αυτές ο κ. Τσίπρας κάνει οικογενειακώς τις διακοπές του με τον πρώην υπουργό τύπου του Μιλόσεβιτς, πρώην μέλους του ακροδεξιού κόμματος και νυν πρόεδρο της Σερβίας.

Ευτυχώς η δικαιοσύνη στην Ελλάδα κάνει για άλλη μια φορά το καθήκον της. Αυτό ίσως να είναι το πιο σημαντικό και ίσως και το πιο ελπιδοφόρο δεδομένο της σημερινής θλιβερής κατάστασης της χώρας μας. Οι θεσμοί μας συνεχίζουν να αντιστέκονται στις αυταρχικές πρακτικές και τον κυνισμό της κυβέρνησης Τσίπρα/Καμμένου. Η σημερινή ντροπιαστική εικόνα μιας ανήθικης Ελλάδας κάποτε θα τελειώσει, το αργότερο τον Σεπτέμβριο του 2019.

See More
Υψηλοί τόνοι από την Αγκυρα μετά την απόφαση χορήγησης ασύλου σε έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στο Τουρκικό πραξικό�...
kathimerini.gr