Photos
Videos
Επιστημονική Ημερίδα ΠΕΣΑ 2016 : "Η συνήθεια που έγινε λατρεία" Μια ακόμα συνάντηση του κλάδου.
34
1
Reviews
5.0
2 Reviews
Tell people what you think
Posts

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2018

https://drive.google.com/open…

Το Διοικητικό Συμβούλιο της
Πανελλήνιας Ένωσης Συντηρητών Αρχαιοτήτων
σας εύχεται Καλές Γιορτές & Δημιουργικό Νέο Έτος!

Image may contain: 2 people, text
Posts
Πανελλήνια Ενωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων - ΠΕΣΑ to Ετήσια Ημερίδα 2017 Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης

Ευχαριστούμε όλους τους συνέδρους για τη στήριξη και την ενθουσιώδη συμμετοχή. Δέκα χρόνια και συνεχίζουμε...

Διάλεξη του συναδέλφου Γιώργου Μπουδαλή με θέμα: "Η γέννηση του κώδικα και τα τέχνεργα της ύστερης αρχαιότητας".
Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, ώρα 6.30μμ, Ελληνικό Τμήμα ICOM. Αγ. Ασωμάτων 15, Θησείο.

Image may contain: text
Giorgos Boudalis

Την ερχόμενη Πέμπτη το απόγευμα αν ο δρόμος σας περνάει από Ασωμάτων:
'Η γέννηση του κώδικα και τα τέχνεργα της ύστερης αρχαιότητας'.

Η Π.Ε.Σ.Α. διοργανώνει, για δέκατη χρονιά, την Ετήσια Ημερίδα (2017) των Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του Υπουργείου Πολιτισμού.
Αντικείμενο της ημερίδας είναι οι παρουσιάσεις Τεχνικών Εκθέσεων και Μελετών, Επεμβάσεων Συντήρησης και Αποκατάστασης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, καθώς και Ερευνητικών Εργασιών. Επιπλέον την φετινή χρονιά θα αφιερωθεί ειδική συνεδρία με θέμα «όροι, προϋποθέσεις και προδιαγραφές για την εκπόνηση μελετών Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης»

DEC8
Fri 9:30 AM UTC+02NOVUS city hotel (Καρόλου 23 – Πλατεία Καραϊσκάκη, Αθήνα)
142 people interested

Πρόσκληση σε Ημερίδα της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων «Η αθέατη πλευρά των περιοδικών εκθέσεων: η προστασία των έργων κατά τη μεταφορά», την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, στο αμφιθέατρο του κτηρίου της Διεύθυνσης Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων, Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών (Αγίων Ασωμάτων 33 και Ψαρομηλίγκου, Θησείο, Αθήνα).
Χορηγείται άδεια απουσίας.

No automatic alt text available.
No automatic alt text available.
No automatic alt text available.
Image may contain: text

Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, νέας Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων για το επόμενο Συνέδριο της ΠΟΕ ΥΠΠΟ.
Οι Εκλογές θα συνεχιστούν στον ίδιο χώρο και την επόμενη μέρα (Παρασκευή 8-12-17)

DEC7
Thu 9:00 AM UTC+02NOVUS City Hotel (Καρόλου 23 – Πλατεία Καραϊσκάκη, Αθήνα)
13 people went

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση & Εκλογές - Ημερίδα ΠΕΣΑ 2017
Το Δ.Σ. της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ συγκαλεί Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και προκηρύσσει Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.), νέας Ελεγκτικής Επιτροπής (Ε.Ε.) και Αντιπροσώπων για το επόμενο Συνέδριο της ΠΟΕ ΥΠΠΟ σύμφωνα με το καταστατικό της.
Η Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας θα διεξαχθεί την Τετάρτη 6.../12/2017 και σε περίπτωση μη απαρτίας την ΠΕΜΠΤΗ 7/12/2017 και ώρα 09:00 πμ σε αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Novus City Hotel Καρόλου 23 (Πλατεία Καραισκάκη), Αθήνα.
Η διεξαγωγή των εκλογών θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Novus City Hotel Καρόλου 23 (Πλατεία Καραισκάκη), Αθήνα, την Πέμπτη 7/12/2017 από τις14:00 ως τις 17:00 και την Παρασκευή 8/12/2017 στον ίδιο χώρο από τις 10:30 ως τις 15:00.
Η Ημερίδα 2017 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8/12/2017 σε αίθουσα
εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Novus City Hotel Καρόλου 23 (Πλατεία Καραισκάκη),Αθήνα.

See More

Αγαπητοί συνάδελφοι, μετά από σχετικά αιτήματα αποφασίστηκε η παράταση της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων για ανακοινώσεις στην Ημερίδα ΠΕΣΑ 2017 για λίγες ακόμα ημέρες, έως και την ερχόμενη Παρασκευή 13/10/2017.

Είναι καιρός να προβληθεί επαρκώς στο κοινό το έργο της Συντήρησης. Εύγε στην ομάδα των συναδέλφων από το Αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου.

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου - Heraklion Archaeological Museum added 11 new photos to the album: ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 2017.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ -
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 2017 - ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

live συντήρηση

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
Posted by British Museum
37,463 Views
37,463 Views
British Museum was live.

Come on a behind-the-scenes tour of our organics conservation studio, including a final look at the Vulture Peak embroidery!

Image may contain: one or more people and outdoor
ArchaeoinAction

A rare photo of one of iconic Caryatids being transferred from the Erechtheum to the Old Acropolis Museum in 1978 to prevent damage from the elements.

Διαβάστε και ενημερωθείτε σχετικά με τους απόφοιτους της Εκλησιαστικής Ακαδημίας από έγγραφη απάντηση της ΠΕΣΑ σχετικά με το θέμα:

=====================================================
Πτυχιούχοι του Προγράμματος Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας (ΑΕΑ).
=====================================================

...Continue Reading
Έκθεση στο Ιτς Καλέ από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων
typos-i.gr

Σας υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία δήλωσης υποψηφιότητας για ανακοίνωση στην Ημερίδα ΠΕΣΑ 2017 λήγει στις 6 Οκτωβρίου.

Διαβάστε σχετικά παρακάτω:

ΗΜΕΡΙΔΑ 2017 - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Η Π.Ε.Σ.Α. διοργανώνει, για δέκατη χρονιά, την Ετήσια Ημερίδα (2017) των Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργ...ων Τέχνης του Υπουργείου Πολιτισμού. Το πιθανότερο χρονικό διάστημα διεξαγωγής είναι η τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου ή η πρώτη του Δεκεμβρίου 2017. Η ακριβής ημερομηνία και ο τόπος διεξαγωγής της Ημερίδας θα ανακοινωθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Αντικείμενο της ημερίδας θα είναι οι παρουσιάσεις Τεχνικών Εκθέσεων και Μελετών, Επεμβάσεων Συντήρησης και Αποκατάστασης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, καθώς και Ερευνητικών Εργασιών. Επιπλέον την φετινή χρονιά θα αφιερωθεί ειδική συνεδρία με θέμα «όροι, προϋποθέσεις και προδιαγραφές για την εκπόνηση μελετών Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης» Δυνατότητα ανακοίνωσης έχουν όλοι οι Συντηρητές Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης καθώς και όσοι άλλοι Επιστήμονες ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων της Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης.

Η Ημερίδα θα περιλαμβάνει προφορικές ανακοινώσεις καθώς και posters (ανακοινώσεις τοίχου).

Οι συγγραφείς ή ομάδες συγγραφέων που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για να ανακοινώσουν στην Ημερίδα 2017 (είτε προφορικά είτε με poster) θα πρέπει να το δηλώσουν ψηφιακά μέσω ηλεκτρονικής φόρμας στo σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/BROTLVMvKBYW0lD63, όπου θα κληθούν να υποβάλλουν και το κείμενο (χωρίς φωτογραφίες ή άλλο υλικό) της περίληψης της εργασίας τους, με όριο τους 3500 χαρακτήρες. Η περίληψη θα πρέπει να παρέχει μια όσο το δυνατόν πληρέστερη περιγραφή του περιεχομένου της ανακοίνωσης βάσει του οποίου θα κριθεί η επιλογή της. Μέσα στην ηλεκτρονική φόρμα παρέχονται οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωση της υποψηφιότητας. (Παρακαλούμε για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία εκτός της υποβολής των περιλήψεων απευθυνθείτε στην διεύθυνση της Π.Ε.ΣΑ.: pesa@pesa.com.gr).

Τελική ημερομηνία υποβολής των περιλήψεων των ανακοινώσεων είναι η 6η Οκτωβρίου 2017.

Οι επιλεγμένες εργασίες θα δημοσιευτούν στα «Πρακτικά της Ημερίδας 2017 της Π.Ε.Σ.Α.» που θα εκδοθούν το επόμενο έτος. Οι συγγραφείς θα ενημερωθούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για την επιλογή της εργασίας τους, από την Επιστημονική Επιτροπή. Η Επιστημονική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να μην επιλέξει μια εργασία λόγω ελλείψεων σε πρωτοτυπία, αδυναμία στην οργάνωση ή στη σύνταξη του κειμένου, εξαιρετικής απόκλισης από το αντικείμενο της Ημερίδας, καθώς και λόγω παρέλευσης της ημερομηνίας υποβολής.

Οι συγγραφείς των εργασιών, ως κάτοχοι των πνευματικών δικαιωμάτων, παραχωρούν με τη συμμετοχή τους στην Ημερίδα, την άδεια για τη δημοσίευση των εργασιών στο τεύχος των Πρακτικών καθώς και της περίληψης στην ιστοσελίδα της Π.Ε.Σ.Α.

Για το Δ.Σ. της ΠΕΣΑ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Ιωάννης Βερροιόπουλος Βασίλειος Παναγιωτόπουλος

See More
Υποβολή υποψηφιότητας για ανακοίνωση στην Ημερίδα ΠΕΣΑ
docs.google.com