Photos
Videos
Raymin Jack-Ezy Official Advert
100
157
Jack Tritton
67
68
STRESSNYA! TOBAT DAH TAYAR PANCIT, 2 KALI KENE DLM SEMINGGU . “2 kali kene tayar pancit dlm seminggu. 1st time kene dekat penang bridge, berjam2 tunggu baru bantuan datang. Lepas tu kene lagi di Klang sbb langgar lubang. Lepas member introduce dgn Jack-ezy, dah x risau kalau outstation. Tak perlu nak tggu bantuan lagi. Sambil gelak2 pon boleh tukar tayar, sangat CEPAT dan MUDAH. Jack-ezy mmg terbaik.” . ~Akmal, Engineer. . TAK PERCAYA perempuan pon boleh tukar tayar? Cuba TGK video ni. KLIK >> http://bit.ly/1Kxhn1Z << KLIK . BERMINAT? NAK ORDER? >> Whatsapp 'RAYMIN' 018-3150322 << >> Whatsapp 'RAYMIN' 018-3150322 << >> Whatsapp 'RAYMIN' 018-3150322 << . Wassap SEKARANG untuk diskaun raya! . ======================== KENAPA WAJIB ADA JACK-EZY? ======================== AUTOMATIK – Menggunakan remote shj. Jimat TENAGA tak perlu berpeluh2 lagi. 8 MINIT – Sungguh menjimatkan masa. Skrang tidak perlu lagi menunggu berjam2 untuk bantuan dtg. Anda pon boleh melakukannya sendiri. EVEN THE LADIES CAN DO IT – Cara operasi yg sgt MUDAH. Kini WANITA/WARGA EMAS/OKU pon boleh melakukannya. LAMPU LED – Dilengkapi dgn lampu LED. Operasi ketika waktu malam menjadi lebih SENANG dan MUDAH. COMPACT – Disimpan di dalam bekas yg compact, kecil dan berkualiti. Tidak mengambil ruang yg byk dlm bonet kereta. . ================= DIJAMIN KUALITI 100% ================= Di buat dengan kilang yang sama dengan KAWASAKI dan byk lagi Jenama2 besar dunia. Kami BERANI jamin kualiti produk EzyJack. . ⚠ 1 YEAR WARRANTY – Kami berani memberi 1 tahun WARRANTY dan 1-to-1 exchange kalau rosak sbb kami yakin dgn kualiti produk kami. Rosak selepas tempoh warranty? Jangan risau kami masih akan membantu! ⚠ CE Safety Certification - Mematuhi standard Eropah. ⚠ GS Safety Certification - Diuji & disahkan mematuhi ‘European Safety Requirement’. ⚠ EMC Safety Certification - Disahkan tiada gangguan elektromagnetik semasa ianya digunakan. . ==================== HARGA PROMOSI ==================== HARGA ASAL EZYJACK . ~ RM800 (Boleh check di tempat lain yg kebyakkannya hanya memberi kurang dari 3 bulan warranty). Mahal? . Jgn risau, EzyJack hanya berharga RM547(RJW15) dan RM647 (RJW20U) . . Tp nnti dlu, kami nak bagi lg DISKAUN!!! . Diskaun rm50 dari harga asal, RM499 bagi RJW15 dan RM599 bagi RMW20U . Jap Jap Jap, nak raya nak dekat kan? . . . ada lagi diskaun sehingga 30%!!! . Cuma syarat dia kene WHATSAPP atau PM sy dlu ya baru dpt :) . * Harga ni TERHAD kpd yg TERAWAL je. Lepas ni akan kembali ke harga asal. BERTINDAK SEGERA! =D . Bukan tu shj, POSTAGE FREE (rm20) untuk yg terawal shj. . * Harga ni TERHAD kpd yg TERAWAL je. Lepas ni akan kembali ke harga asal. BERTINDAK SEGERA! =D . Beli tudung/baju beratus2 xkan nak invest utk keselamatan dan keselesaan pun berkira? . BERMINAT? NAK ORDER? >> Whatsapp 'RAYMIN' 018-3150322 << >> Whatsapp 'RAYMIN' 018-3150322 < >> Whatsapp 'RAYMIN' 018-3150322 << . p/s : Stock kami sgt2 limited, kalau betul2 berminat wassap skrg ya. Kalau wassap, kami tak balas apa2 maksudnya stock da licin :D
4.9K
2.4K
Posts

ATTENTION! ATTENTION! ATTENTION!
.
.
Hi! Selamat Petang! 🙋‍♂
....
Harini saya nak inform satu maklumat yang SANGAT PENTING buat semua customer2 page ini. Yang pernah berurusan dengan nombor di bawah:
.
.
018-315 0322
.
.
Atas masalah teknikal yang tak dapat dielak, nombor lama tidak dapat berfungsi lagi seperti dahulu. Oleh itu, sebarang info atau status berkenaan produk, boleh terus hubungi ke nombor yg baru. Atau terus klik ke link di bawah utk terus ke wassep. TQ 😊
.
.
==========
LINK KE NO. BARU
==========
.

See More
Image may contain: text

15 KERETA TERPANTAS DI DUNIA !
.
Teknologi makin maju, banyak syarikat berlumba lumba keluarkan kereta yg paling laju. Ferrari , Lambo & mcm2 lagilah. Berdesup beb!
.
Jom kita tengok ranking kereta paling laju di dunia!...
.
P/s: Cuba Tag Kawan2 korg yg ada kereta ni!
.
Like | Komen | Share

See More
Reviews
4.8
4 Reviews
Tell people what you think
Posts

Guarentee 1 Years

Raymin Ezyjack juga telah melepasi standard kualiti eropah (CE/EMC/GS).

EzyJack dijamin kualitinya. Teknologi ini telah diguna pakai hampir di semua negara-negara maju seperti German, Jepun, dan USA.

...

Barang ni bukan keperluan Namun sampai saatnya pasti berguna, bukan sekarang tapi bila bila masa sahaja

P/S:STOCK UNTUK HARGA PROMOSI BESERTA FREEGIFT NI DAH NAK LICIN TAU,TUAN/PUAN YG BERMINAT UTK DAPATKAN EZYJACK DGN SY SKRG BOLEH TERUS WHATSAPP SAYA 0183150322 ATAU TERUS KLIK LINK DI BAWAH:

http://bit.ly/2mJO6yh

See More
No automatic alt text available.

Sebuah kereta tak kiralah samaada mahal atau murah mempunyai pelbagai kompenen dan sistem yang perlu djaga dan diperiksa selalu. Antara yang terpeting ialah sistem brake kenderaan anda.

Brake kereta akan lebih tahan lama jika anda tidak kerap gunakannya, maksudnya tak selalu emergency brake dengan jaga jarak pemanduan. Macam minyak kereta juga, kalau tak selalu ram enjin kereta, maka minyak akan lebih jimat.

Jadi macam mana nak tahu bila brek perlu diperiksa? Jom! Sama sama kita lihat tanda tanda itu.

SALAM TUAN/PUAN,HARINI SY BAGI CARA MUDAH UTK GUNAKAN IMPACT WRENCH YA

CARA GUNA IMPACT WRENCH
Ini ialah IMPACT WRENCH (IW). Jadi kena faham cara IW berfungsi.
Ia berbeza dengan drill dimana IW ni bagi impact/ketuk2 berkali-kali sehingga nut longgar. jadi akan menghasilkan bunyi "tap tap tap tap" seolah2 sedang menyentap/ketuk nut....
Kalau cara betul, kurang 3 saat nut tayar dah longgar 😊
Elak tersalah cara guna Impact Wrench, antaranya:
1) Jangan tolak IW ke dalam seolah2 mcm nak drill dinding, sebab nanti IW susah nk bg impact/ketuk. pegang gun relax je, satu tangan pun ok. 😉
2) Tekan je picu gun berterusan, jangan lepaskan sehingga nut longgar. Biarkan gun ketuk berkali2. Oh ya, bila mula2 tekan, mmg IW x pusing teros. Lebih kurg 1 saat tekan, baru pusing.
3) Pastikan pegang gun secara lurus, boleh tengok "water level" di atas gun tersebut utk pastikan gun dah lurus.
Mudah je... SELAMAT MENCUBA 😃

See More
No automatic alt text available.

Assalamualaikum .. Hari ni Hariz nak share sikit pasal customer dah beli ezyjack dari Hariz,

Tuan/puan yg dah plan nak berjalan jauh tu WAJIB stdby satu ezyjack ni utk waktu kecemasan

Jadi tunggu apa lagi? Cepat2 la mai ws 0183150322 utk dapatkan EZYJACK dgan saya sementara stock harga promosi diskaun kaw2 beserta freegift masih ada ni

...

P/S:STOCK UNTUK HARGA PROMOSI BESERTA FREEGIFT NI DAH NAK LICIN TAU,TUAN/PUAN YG BERMINAT UTK DAPATKAN EZYJACK DGN SY SKRG BOLEH TERUS WHATSAPP SAYA 0183150322 ATAU TERUS KLIK LINK DI BAWAH:

http://bit.ly/2mJO6yh

See More
No automatic alt text available.
No automatic alt text available.
No automatic alt text available.
No automatic alt text available.

5 TANDA-TANDA “ALTERNATOR” KERETA HAMPIR ROSAK
APA FUNGSI ALTERNATOR?
Walaupun alternator cumalah satu komponen ringkas yang hanya mempunyai beberapa bahagian, ia sebenarnya memainkan peranan yang kritikal dalam operasi kenderaan. Ia menjana tenaga elektrik untuk kereta hasil dari gerakan ataupun putaran komponen enjin kereta.
Wayar-wayar di dalam alternator akan bergerak menerusi medan magnetik seterusnya menarik arus elektrik. Arus elektrik inilah yang akan digunakan untuk ...

Continue Reading
Image may contain: food

RAYMIN TECH SDN BHD
.
.
Hai selamat petang,salam jumaat semua warga malaysia.😉
....
utk info esok sabtu office kami akan dibuka dari 10 pagi-4petang.So mana2 customer yg nak dtg office bole terus dtg ya Selfpickup dgan Hariz esok. Kalau nak COD pn Hariz layan utk kawasan Klang dan berdekatan tak kira waktu ye tuan Utk deal COD/Selfpickup boleh terus ws/call Hariz ya
.
So sape2 nak dtg bole call/whatsapp 0183150322,utk deal ya 😉
waktu Selfpickup :10 pagi - 4 petang
waktu COD : Call/whatsapp maiii,kita deal COD kita boleh adjust masa ikot keselesaan tuan

See More
No automatic alt text available.
Image may contain: 2 people, people smiling, people standing

Hari ni Hariz nak kongsi sikit apa yang tuan/puan akan dapat dalam 1 box ezyjack ni
Komponen yg terdapat di dalam set EzyJack :
1. 12v Automatic Jack
2. 12v Impact Wrench
3. 12ft 6"Length Cigarette Lighter Cable....
4. 3 x 10A safety fuse.
5. Lug Socket Sizes (17, 19, 21, 23) Mm
6. 12v Cigarette Lighter Socket with croc clips.
7. Hand crank.
8. User's manual.
betul tu, bukan autojack sahaja.. tapi impact wrench untuk buka nut pun kami bagi sekali
Kalau ada yang berminat nak tau lebih lanjut PM je saya, atau tinggal no tel kat bawah ya

See More
No automatic alt text available.

Hai selamat tengahari, ramai tanya ezyjack ni berat ke tak
tak berat sangat pun lebih kurang sekampit beras je dalam 9kg, tapi kami bagi 1 kotak khas yang cantik dan senang nak simpan
kalau tayar pecah atau ada orang minta tolong kita tukar tayar, pergh stailo bang hang 😊
mana nak dapat?
meh PM atau tinggalkan no tel kat bawah ni

Image may contain: one or more people and outdoor

Selamat tengahari tuan/puan. Hariz ada sedikit info yg harap2 dapat membantu semua

Kalau tak tahu baca dulu artikel senarai panduan di bawah ni. Mungkin boleh bantu korang apa yang patut sebelum ubah suai kereta.

...

PENGUBAHSUAIAN YANG TIDAK MEMERLUKAN KELULUSAN JPJ
Pemasangan spoiler udara di bahagian hadapan dan belakang
Pemasangan side skirt, aerofoil door visor pada kereta
Pemasangan protecting guards pada bahagian hadapan dan belakang kereta
Pengubahsuaian kecil pada jeriji radiator, bonet atau bentuk serta reka bentuk lampu.
Pengubahsuaian kecil dan melebarkan tyre wings atau muduard
Pengubahsuaian atau pemasangan tambahan bumper besar (sama ada jenis keluli atau gentian kaca) pada bahagian hadapan ataua belakang
Pemasangan rim dan tayar yang lebih besar
Pemasangan para bumbung
Pemasangan sun roof di atas bumbung
Pemasangan lampu brek tambahan (berwarna merah) atau lampu penunjuk arah (berwarna amber)
Pemasangan lampu limpah atau lampu halogen (berwarna putih dan kuning) pada bahagian hadapan sahaja iaitu tambahan kepada lampu sedia ada
Penggunaan cermin gelap atau penampalan berwarna di bahagaian atas cermin hadapan sebanyak 20 peratus dari lebarnya dan di cermin tingkap sukuan
Pemasangan pengadang angin, penutup lampu gentian kaca penutup enjin gentian kaca pada hadapan motosikal di mana aksesori ini tidak terkeluar dari hujung pemegang motosikal.

PENGUBAHSUAIAN YANG MEMERLUKAN KELULUSAN JPJ
Pengubahsuaian ke atas rangka dan rangkaiannya atau rangka monocoque sebuah kenderaan bermotor
Pengubahsuaian ke atas bentuk atau ciri-ciri asal kenderaan
Pengubahsuaian dari kereta saloon kepada kereta convertible
Pengubahsuaian ke atas sistem bahan api
Pengubahsuaian ke atas sistem brek
Pengubahsuaian ke atas sistem steering
Pengubahsuaian ke atas bes roda kenderaan
Penggunaan badan gentian kaca bagi menggantikan keluli
Penukaran enjin

PENGUBAHSUAIAN YANG TIDAK DIBENARKAN OLEH JPJ
Lampu kelip-kelip (selain lampu penunjuk arah dan lampu berjaga-jaga) pada bahagian hadapan atau belakang kereta
Pemasangan lampu berwarna biru, ungu atau hijau
Pemasangan hon yang berirama atau hon dengan dua nada
Pemasangan lampu limpah pada bahagian belakang kereta
Pemasangan cermin gelap atau penampalan bahan berwarna pada cermin hadapan, cermin belakang dan cermin tepi di mana kadar ketelusan cahaya kurang dari 70 peratus.


Jadi, diharap artikel ni dapat jelaskan kekeliruan tentang ubahsuai kenderaan sama ada kereta atau motosikal. Untuk sebarang pertanyaan lanjut sila tanya dengan abang JPJ. Thanks

See More
Image may contain: car and outdoor

Di mana anda nak cari sebuah tempat lapang yang sudah dinaiki semak samun tetapi penuh kereta mewah? Anda perlu ke China. Di sebuah lot parkir di Chengdu, China, terdapat sekurang-kurangnya dua buah Bentley, dua buah Land Rover dan 3 buah Mercedes Benz ditinggalkan di sini tanpa dituntut.

Semua kereta-kereta ini mempunyai persamaan; semuanya ditinggalkan oleh tuan mereka. Terdapat lebih 200 buah kereta di kawasan ini dan ada antara kereta di sini telah dinaiki pokok disekelil...ingnya kerana sudah terlalu lama dibiarkan.

Dua buah Bentley, satu Bentley Continental GT dan Bentley Flying Spur, berharga sekurang-kurangnya 3 million Yuan (lebih kurang RM1.8 juta) di China. Majoriti kereta ini dibiarkan sahaja tanpa dituntut adalah kerana kereta-kereta ini mempunyai rekod jenayah. Jadi oleh sebab itulah pemilik-pemilik kereta di sini tidak menuntut pun kereta-kereta ini.

Pihak berkuasa berdepan masalah kerana kereta-kereta ini tidak dituntut dan menyebabkan kawasan ini sesak dengan kereta. Salah satu cara untuk mereka mengurangkan bilangan kereta di kawasan ini adalah dengan melelong sebahagian kereta-kereta ini kepada orang awam. Untung siapa yang dapat beli kereta Bentley itu nanti.

Bukan di China sahaja, di Malaysia pun banyak juga kereta yang tidak dituntut di depot polis. Kebanyakkannya juga mempunyai masalah yang sama; kereta terlibat dengan aktiviti jenayah. Tuan punya kereta Bentley dan Mercedes itu mesti kaya raya. Buat tak kisah sahaja kereta mewah mereka mereput di sini.

See More

10. BREK
Anda perlu memeriksa brake disc serta lapisan brake disc setiap 15000 km. Anda perlu memeriksa lebih kerap jika brek anda tiba-tiba mula memekik atau mengeluarkan bunyi atau tarik ke satu sisi.
Jika lapisan pad kelihatan menipis hingga hampir pada backing plate, pad perlu diganti.Kadar kehausan ketebalan pelapik brake pad yang dibenarkan adalah tidak kurang 2 milimeter (mm). Sekiranya ketebalan pelapik brek kurang 2 mm, hujung klip akan bergesel menyentuh brake disc ...dan bunyi akan kedengaran menandakan paras minimum penggunaan brake pad dan ia harus ditukar dengan segera.
Jika tidak, pelbagai masalah akan timbul apa yang kita panggil secondary defect. Antaranya brake disc akan mengalami kesan calar yang sangat banyak, brake disc akan hangit (terbakar) meninggalkan kesan hitam kebiruan dan ini akan menyebabkan less effectiveness of braking system.

See More
Image may contain: one or more people

9. TALI SAWAT (BELT)
Terdapat beberapa jenis tali sawat dalam kereta anda yang lebih dikenali sebagai timing belt. Anda perlu memastikan tali sawat tidak haus dan longgar. Tali sawat yang longgar akan mengakibatkan bunyi nyaring pada bahagian enjin. Servis tali sawat anda jika ini berlaku.

No automatic alt text available.

Morning! Pagi Isnin ni jangan nak stress2 sangat ye. Jangan nak Monday Blues sangat lah, anggap macam hari2 biasa!
Kekal produktif dan kompeten untuk mereka yang di tempat kerja tu!

No automatic alt text available.

8. PENYEJUK RADIATOR (RADIATOR COOLANT)
Harga sebotol adalah RM8 – RM15. Selalunya berwarna hijau. Boleh ditukar setiap 60,000km sekali. Penggunaan coolant berbanding air biasa akan menjadikan enjin lebih lambat panas dan juga tak mudah mendidih. Jika boleh, anda juga boleh mongosongkan tangki radiator semasa menukar coolant (Radiator flush).

No automatic alt text available.