Photos
Videos
Met dit straf filmpje dat Benoit gemaakt heeft, tellen we af naar de 5.000 likes bedankt voor de massale steun!
448
17
Wij vonden het supergezellig op onze Dag van het Park. Tot de volgende keer!
34
1
Een gelukkig nieuwjaar. Samen maken we er een voorspoedig 2014 van ! Alvast afspraak op zaterdag 04/01/2014 vanaf 16.00 uur op de nieuwjaarsreceptie in het stadspark langs het CC.
15
Posts

Na de rechte, smalle dreef en het verspringende rechte pad, is men deze week begonnen aan de breder slingerweg, óók voor fietsers.

Image may contain: tree, plant, sky, outdoor and nature
Image may contain: tree, sky, plant, grass, outdoor and nature
Image may contain: sky, tree, basketball court and outdoor
Posts

Zaterdag 28 april begint de meting van de luchtkwaliteit in Vlaanderen op 20.000 plaatsen, dus ook rond het stadspark van Hasselt.

No automatic alt text available.

De aanleg van de speelzone in het stadspark gaat van start. Er komen 13 toestellen verdeeld over 3 zones. (zie plan) Zone 1A en 1B voor de jongste kinderen komen nabij het terras. Zone 2 ligt iets verder in het park aan het brede wandelpad.

Image may contain: tree, outdoor and nature

Vogelperspectief op ons stadspark. Voor de verdere aanleg zullen er hoge nadars rondom de werf geplaatst worden en zal de verlichting aangepast worden. Na aanleg van de wandelpaden wordt het gras ingezaaid. De werfzone blijft afgesloten tot het gras voldoende is ontkiemd. Wij houden een oogje in het zeil.

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
Posted by Carl Dierickx
Carl Dierickx to Red het Stadspark van Hasselt

Vogelperspectief op ons Stadspark!

Vrolijk Pasen aan iedereen! Na Pasen wordt er doorgewerkt aan de heraanleg van het eerste deel van het stadspark om eind juni klaar te zijn. Vanaf 4 april is het park voor een periode minder toegankelijk.

Image may contain: flower, outdoor and nature

Ons park is geselecteerd als meetpunt in Vlaanderen. Vanaf 28 april verschijnen er 1 maand lang 20.000 meetbuisjes tegen gevels om de luchtkwaliteit in kaart te brengen. Wij moeten nog een hele periode wachten op de resultaten, maar kijken vooral uit naar de "stappen" die op vlak van mobiliteit genomen zullen worden om het wonen in de stad te optimaliseren.

Image may contain: plant, flower, tree, sky, grass, outdoor and nature
Image may contain: outdoor
No automatic alt text available.

Wie helpt mij met een rekenvraagstuk in het stadspark?
In 2014 werkten wij mee met de klankbordgroep voor de heraanleg van het stadspark voor maximum 400.000€. In 2015 werden de werken begroot op 1.000.000€. Uiteindelijk na aanbesteding kwam men in 2016 aan 1.500.000€. Vandaag 2018 kosten de werken 1.880.000€ inclusief het budget van infrax voor de verlichting. Wat klopt hier niet?

Image may contain: outdoor
Image may contain: tree, sky, outdoor and nature
Image may contain: sky, tree, cloud, plant, outdoor and nature

Wij zijn ook ingeschreven en gaan de luchtkwaliteit meten omdat alle neuzen rond het stadspark in dezelfde richting wijzen ! http://standaard.be/curieuzeneuzen

Image may contain: sky and cloud

De eerste 10 nieuwe bomen zijn gearriveerd voor de heraanleg van het stadspark.

Image may contain: tree, snow, sky, outdoor and nature

En toen was er weer licht !
Na de werken van infrax vorige week, werken de lichten terug in het stadspark langs het wandelpad op ééntje na.(zie foto) https://focusophasselt.wordpress.com/…/meeuwen-houden-van-…/

Image may contain: tree, sky, grass, outdoor and nature

Een beetje licht in het donkere stadspark ! Het oud rusthuis Zonnestraal wordt in 2019 gesloopt. Hiermee wordt een lap grond van 86are tijdelijk geïntegreerd bij het stadspark dat nu wordt heraangelegd. Momenteel is het er 's nachts pikkedonker en gevaarlijk omdat de verlichting niet meer werkt.

Image may contain: text
Image may contain: grass, sky, tree, outdoor and nature

Terwijl Armand Preud'homme de tijdelijke hondenweide bewaakt, zijn de werken in het stadspark volop aan de gang. Het lijkt van een leien dakje te gaan, maar toch nog een buis voor de graafmachinebestuurder. Hij vergat dat in ons stadspark verschillende afvoerleidingen liggen met ondermeer de helbeek. Gelieve de gebroken buis eerst te herstellen anders hebben we er een wadi bij ! Tot in 2018 !

Image may contain: tree, sky, grass, outdoor and nature

De wadi is precies al klaar in het stadspark?!

Image may contain: grass, tree, sky, outdoor and nature

De bestaande houtwal wordt nu verwijderd aan de Plankeweidelaan om nadien een mooie wandeldreef met aan beide zijden nieuwe bomen aan te planten.

Image may contain: tree, sky, plant, house, outdoor and nature
Image may contain: grass, tree, sky, plant, outdoor and nature
Image may contain: tree, plant, grass, sky, outdoor and nature
No automatic alt text available.