Photos
Videos
Met dit straf filmpje dat Benoit gemaakt heeft, tellen we af naar de 5.000 likes bedankt voor de massale steun!
448
17
Wij vonden het supergezellig op onze Dag van het Park. Tot de volgende keer!
34
1
Een gelukkig nieuwjaar. Samen maken we er een voorspoedig 2014 van ! Alvast afspraak op zaterdag 04/01/2014 vanaf 16.00 uur op de nieuwjaarsreceptie in het stadspark langs het CC.
15
Posts

Wie helpt mij met een rekenvraagstuk in het stadspark?
In 2014 werkten wij mee met de klankbordgroep voor de heraanleg van het stadspark voor maximum 400.000€. In 2015 werden de werken begroot op 1.000.000€. Uiteindelijk na aanbesteding kwam men in 2016 aan 1.500.000€. Vandaag 2018 kosten de werken 1.880.000€ inclusief het budget van infrax voor de verlichting. Wat klopt hier niet?

Image may contain: outdoor
Image may contain: tree, sky, outdoor and nature
Image may contain: sky, tree, cloud, plant, outdoor and nature

Wij zijn ook ingeschreven en gaan de luchtkwaliteit meten omdat alle neuzen rond het stadspark in dezelfde richting wijzen ! http://standaard.be/curieuzeneuzen

Image may contain: sky and cloud
Posts

De eerste 10 nieuwe bomen zijn gearriveerd voor de heraanleg van het stadspark.

Image may contain: tree, snow, sky, outdoor and nature

En toen was er weer licht !
Na de werken van infrax vorige week, werken de lichten terug in het stadspark langs het wandelpad op ééntje na.(zie foto) https://focusophasselt.wordpress.com/…/meeuwen-houden-van-…/

Image may contain: tree, sky, grass, outdoor and nature

Een beetje licht in het donkere stadspark ! Het oud rusthuis Zonnestraal wordt in 2019 gesloopt. Hiermee wordt een lap grond van 86are tijdelijk geïntegreerd bij het stadspark dat nu wordt heraangelegd. Momenteel is het er 's nachts pikkedonker en gevaarlijk omdat de verlichting niet meer werkt.

Image may contain: text
Image may contain: grass, sky, tree, outdoor and nature

Terwijl Armand Preud'homme de tijdelijke hondenweide bewaakt, zijn de werken in het stadspark volop aan de gang. Het lijkt van een leien dakje te gaan, maar toch nog een buis voor de graafmachinebestuurder. Hij vergat dat in ons stadspark verschillende afvoerleidingen liggen met ondermeer de helbeek. Gelieve de gebroken buis eerst te herstellen anders hebben we er een wadi bij ! Tot in 2018 !

Image may contain: tree, sky, grass, outdoor and nature

De wadi is precies al klaar in het stadspark?!

Image may contain: grass, tree, sky, outdoor and nature

De bestaande houtwal wordt nu verwijderd aan de Plankeweidelaan om nadien een mooie wandeldreef met aan beide zijden nieuwe bomen aan te planten.

Image may contain: tree, sky, plant, house, outdoor and nature
Image may contain: grass, tree, sky, plant, outdoor and nature
Image may contain: tree, plant, grass, sky, outdoor and nature
No automatic alt text available.

De Sint geeft startschot voor heraanleg van het nieuwe stadspark ! Nog deze week wordt gestart door de aannemer met de werken aan de Plankeweidelaan.

No automatic alt text available.

De speelzone aan het theatercafé wordt ook uitgevoerd in fase 1 !
Op 1 december wordt het startschot gegeven van de 1ste fase van de heraanleg van het stadspark. De nieuwe wandelweg wordt uitgegraven en voorzien van fundering en de eerste nieuwe jonge boompjes worden nog geplant in 2017 om in februari (afhankelijk van de weersomstandigheden) volop met de grondwerken te beginnen. Aan het theatercafé komt een ruimere speelzone. De heraanleg van het Heldenplein is voorlopig afgevoerd.

No automatic alt text available.

Vers nieuws: In februari 2018 gaat de heraanleg van de 1 ste fase van het stadspark uitgevoerd worden. Over de ondergrondse parking is er nog geen beslissing.

Groenschepen Valerie Del Re heeft bevestigd dat de heraanleg van het Stadspark aan het CC Hasselt in december 2017 aanvangt met de verplanting van bomen die nu nog met zwarte elastieken recht worde…
focusophasselt.wordpress.com

Terwijl de opening van het nieuwe stadhuis al werd aangekondigd voor 27/08/2018, vragen wij ons af wanneer de eerste spa in het stadspark wordt gestoken voor de heraanleg van het park. Wanneer begint de eerste fase, moeten de laatste woorden zijn geweest van deze tijdelijke afscheiding, alvorens hij het loodje moest leggen. Hoe zit het nu met de MER-procedure ?

Image may contain: tree, grass, sky, outdoor and nature
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
293 Views
293 Views
Bruno Ruysschaert is feeling stoked.

Deze ballon gaat wel op in het park.

Vrijdag vieren we weer het grote fiets-feest, met jong en oud,
midden op de Hasselte straten!
En natuurlijk passeren ze langs het stadspark !
Laten we samen genieten van deze mooie dag en
afspraak om 18u aan Fietsbar

Een toffe namiddag in het stadspark. Volgend jaar misschien al in een gedeeltelijk nieuw stadspark !

Het XL Buurtcomité van de Rodenbachtstraat, Casterstraat, Oude Luikerbaan en Plankeweidelaan organiseerde voor de vijfde keer een gezellig parkfeest op de zonnige zondag 27 augustus 2017 in het Sta…
desmaakvandehoreca.wordpress.com