Photos
Reviews
5.0
7 Reviews
Tell people what you think
Ole Gustav Rontén
· September 9, 2014
En flott organisasjon som mange har mye og lære av, jeg har lært mye ihvertfall
Videos
Ut av EØS
243
16
Politisk streik: Forby bemanningsbransjen
37
3
Nytt flertall - ny politikk
130
4
Posts
Fellesforbundet Avd. 605 Rørleggernes fagforening added 3 new photosfeeling optimistic with Joakim Gjelstad and 3 others.

Bedriftsbesøk hos Caverion på Nasjonalmuseet og lønsj med klubbstyret i NRA Øst! Begge klubber mobiliserer hardt til streiken 6.mars!

Image may contain: 5 people, people smiling, people sitting and indoor
Image may contain: one or more people and indoor
Image may contain: 1 person, indoor

Husk å hente disse før klubben din skal avholde årsmøte! Full mobilisering til politisk streik 6.mars!

No automatic alt text available.
Fellesforbundet Avd. 605 Rørleggernes fagforening to Politisk streik og fanemarkering - forby bemanningsbransjen!

Da er løpesedlene klare! Kan hentes hos Fellesforbundet Avd. 605 Rørleggernes fagforening i Møllergata 24! Bli med og mobiliser til 6.mars! 🛠👷🏾‍♀️👷🏻‍♂️👨🏿‍🔧👩🏻‍🔧🛠

Posts
28 timars arbeidsveke i inntil to år og lønstillegg som kan konverterast til åtte dagar fri, var nokre av resultata frå IG Metalls tarifforhandlingar i Baden-Württemberg. «Ei milestolpe» og «nyskapande» seier partane.
frifagbevegelse.no

Da er vi igang med Klubbinitiativet! Oras, Assemblin og Andenæs er representert!✌️

Image may contain: 2 people, indoor
Fellesforbundet avd. 603 Oslo Bygningsarbeiderforening is at Quality Hotel Grand Kongsberg.

Noen-og-tjue tillitsvalgte fra Fellesforbundets avdelinger 601, 603 og 605 er samlet til «toppmøte» på Kongsberg. Temaer er tariffoppgjøret, organisering i klubbene og bemanningsbransjen. Det blir helt sikkert livlige og lærerike diskusjoner.

Da har vi snakka med 4 av 6 klasser på Rørentreprenørenes opplæringskontor - Oslo & omegn om hvorfor det riktig å være organisert i fagforeninga! Mange var allerede organisert og 9 nye meldte seg inn! Gode tilbakemeldinger og støtte til den politiske streiken 6.mars, fra både lærere og lærlinger! #fellesforbundet sloss for et #OrganisertArbeidsliv

Image may contain: 2 people, people sitting and indoor
No automatic alt text available.
Image may contain: 5 people, people smiling, people sitting, table and indoor

Medlem og under 30 år? Bli med på dette kurset! 👇

APR14
Apr 14 - Apr 15SørmarkaSiggerud, Norway
10 people interested

Årsmøte i Oras-klubben! Enstemmig tilslutning til den politiske streiken 6.mars! De krever forbud mot innleie på byggeplasser i Oslofjordområdet - NÅ! Stafetten er igang! 💪👊

Image may contain: 5 people, people smiling, indoor
Image may contain: 3 people, people sitting, table and indoor
Image may contain: one or more people, people sitting and indoor
No automatic alt text available.

Arbeidstilsynet er maktesløse! Kollektiv søksmålsrett må på plass og bemanningsbransjen må forbys! Full mobilisering til markering og politisk streik 6.mars!

EL og IT Forbundet mener 90 prosent av elektrikerne på Storo er ulovlig innleid. Imens står Arbeidstilsynet på utsiden av gjerdet og har ingen hjemmel for å gripe inn.
frifagbevegelse.no

"Slaget om den norske modellen står nå på norske byggeplasser. NHO Service og Handel jobber desperat for å sikre løsarbeiderbyråene fortsatt adgang til byggebransjen... Problemet er at det ikke finnes seriøse bemanningsbyråer." Godt sagt av Bjørnar Moxnes - Rødt

NHO vil sette et godkjentstempel på en bransje som skaper løsarbeidere. Rødt avviser forsøket og krever faste ansettelser.
dagbladet.no

– I det siste har flere nye miljøer begynt å bruke akkord. De trenger tid for å bygge opp kompetanse på systemet før volumet kan øke. Det må satses på mer kursing av baser, oppmålere og andre. Men da trengs det mere penger til kursing enn det vi har til rådighet i dag, sier Espe.

Slutt på målestav, notisblokk og kronglete byggetegninger? Fellesforbundet og Byggenæringens Landsforening (BNL) har blitt enige om å prøve å digitalisere akkordsystemet på byggeplassene. Målet er at flere skal jobbe akkord.
frifagbevegelse.no

Rørleggernes fagforening har deltatt på Trondheimskonferansen. Her kan dere lese resolusjonen og flere av innledningene:

http://loitrondheim.no/trondheimskonferansen-2018/

Image may contain: 3 people
Image may contain: 2 people
Image may contain: 5 people, people smiling, beard
Image may contain: one or more people

Hvordan påvirker bemanningsbransjen lærlingeordninen, rekruttering til faget og lønns- og arbeidsvilkår? Kom på møte og lær mer! 👍

FEB7
Wed 5:00 PM UTC+01Møllergata 24, 0179 Oslo, Norge
75 people interested

Tirsdag kl 13:00 - 15:30 blir det politisk streik for kravet om å forby bemanningsbransjen. Ta med faner og møt opp foran Stortinget kl 14:00.


Les mer om grunnlaget for den politiske streiken:

...

BRUK FORSKRIFTSADGANGEN PÅ BYGGEPLASSER I OSLOFJORDOMRÅDET

Bemanningsbransjen var ment å erstatte faste ansatte ved sykdom og permisjoner, men har ført til fullt frislipp der løsarbeiderkontrakter dominerer.

Det har ført til at bemanningsbransjen nå:

• Er største arbeidsgiveren på mange byggeplasser.
• Fortrenger faste ansatte i et så stort omfang at det ikke gir mening å snakke om at fast ansatte er hovedregelen.
• Gir usikre arbeidsforhold uten garanti for en årsinntekt å leve av.
• Ikke tar inn lærlinger eller driver fagopplæring.
• Fører til dårligere produktivitet.
• Profiterer på å leie ut arbeidskraft.
• Det foregår daglige brudd på bestemmelsene om arbeidstid, overtid og innleie.

Innleie er blitt et så stort innslag på byggeplassene at viktige samfunnshensyn står på spill. Vi vil ikke tilbake til et løsarbeidersamfunn der arbeidsfolk står med lua i handa.

I 2005 ble tariffavtaler allmenngjort innen byggebransjen i Oslofjordområdet (Akershus, Buskerud, Oslo, Østfold og Vestfold). Nå er krever vi et forbud mot innleie i det samme området.

Vår politiske streik er ikke rettet mot ansatte i bemanningsbransjen. Vi vil at de skal ha faste og hele stillinger i produksjonsbedriftene våre og normen i arbeidslivet skal være at alle lønnes til man blir permittert eller oppsagt.

Initiativtakere til markeringen:

• Elektromontørenes Forening Oslo og Akershus
• Fellesforbundet avdeling 603 Oslo Bygningsarbeiderforening
• Fellesforbundet avdeling 605 Rørleggernes Fagforening
• Heismontørenes Fagforening

I samarbeid med LO i Oslo

See More
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
MAR6
Tue 2:00 PM UTC+01StortingetOslo, Norway
499 people interested

«Grunnen til at de fleste arbeidstakere i Norge, også såkalte «vanlige folk» med alminnelige jobber, stort sett har en grei lønn og en god arbeidshverdag, skyldes at våre besteforeldre brukte mye tid og krefter på å bygge sterke fagforeninger og få et ord med i laget. Det å ha et ord med i laget når det gjelder ens egne lønns- og arbeidsforhold sikres nemlig ikke av ytringsfriheten, men av organisasjonsfriheten: Man må kunne stille makt bak kravene når man forhandler om lønn, arbeidstid og andre betingelser.» skriver Jonas Bals

Regjeringen slår et slag for det uorganiserte arbeidslivet. Vi må tilbake til mellomkrigstida for å finne liknende toner.
dagbladet.no

Husk husk! Mange klubber har allerede satt dato! ✌️

Innen utgangen av februar, skal alle klubber ha avholdt årsmøte, der valg av tillitsvalgte og klubbstyre skal velges. I saken finner du relevante skjema og dokumenter til bruk i forbindelse med årsmøtet.
fellesforbundet.no