Photos
Reviews
6 Reviews
Tell people what you think
Ole Gustav Rontén
· September 9, 2014
En flott organisasjon som mange har mye og lære av, jeg har lært mye ihvertfall
Videos
Ut av EØS
242
16
Politisk streik: Forby bemanningsbransjen
37
3
Nytt flertall - ny politikk
130
4
Posts

Fulltegna akkord-kurs (35stk) i Kongsberg! I tillegg til ny akkordtariff har vi diskutert streiken, bemanningsbransjen og klubbarbeid! En fin blanding av nye ansikter og veteraner!

Image may contain: 11 people, people smiling, indoor

Over 100 rørleggere fra over 10 klubber møtte opp foran Stortinget, og var med å gjorde gårsdagens streik til en kraftfull markering! Godt jobba av alle tillitsvalgte som har mobilisert og skolert medlemmene fram mot markeringa! ✌️👏✊️

Image may contain: one or more people, people standing and outdoor
Posts

Innslag fra gårsdagens streik. Se Oras-gutta! 👍✌️

Distriktsnyheter fra Oslo og Akershus.
tv.nrk.no

Fagbladet Rørfag sin reportasje fra streiken!

Fellesforbundet Avd. 605 Rørleggernes fagforening var blant forbundene som i dag streiket for å få et forbud mot innleie fra bemanningsbransjen i byggenæringen.

@[1514424015466990:274:Fellesforbundet Avd. 605 Rørleggernes fagforening] was among the alliances who today failed to get a ban on innleie from bemanningsbransjen in byggenæringen.
Translated
Stor oppslutning om streiken for å forby innleie i byggenæringen.
rorfag.no

Fra dagens flotte og kraftfulle markering! Takk til alle som møtte opp! ✊️

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
9,373 Views
Magasinet for fagorganiserte

2.000 demonstrerte foran stortinget. MOT bemanningsbyråer - FOR faste ansettelser.
Trykk HD for best kvalitet.

Det er få ting som bedre illustrerer behovet for streiken enn dette! For en bransje! Forbud nå!

Ansatte i bemanningsbyrået Workshop fikk i dag SMS fra ledelsen med oppfordring om ikke å støtte streiken. – Det sprer frykt, sier klubbleder Mirek Bartnik.
frifagbevegelse.no

Veldig hyggelig når fagforeninga blir invitert på allmøte av bedriften. I dag var vi hos Østlandske VVS, som oppfordrer sine ansatte til å organisere seg. Vi håper å ha en tariffavtale på plass ila året! ✌️

Image may contain: 4 people

Vi besøkte Caverion Rør på Nasjonalmuseet for å mobilisere til streik. Gutta var klare! ✊️ Nrk blei med, så følg med følg med! #fellesforbundet

Image may contain: 4 people, people sitting, table and indoor

Med løsarbeider-systemet som følger av bemanningsbyråene, ser vi en forslumming av byggebransjen, også når det gjelder brakkeforhold. Skal vi opprettholde et anstendig arbeidsliv er vi avhengig av organiserte arbeidere, som rørleggerne i Oras, som tør å stille krav, velge tillitsvalgte og ta en fight! Oras-klubben går foran, vi håper flere følger etter! Les i dagens Klassekampen. #brakkeaksjonen #fellesforbundet

Image may contain: 4 people, people smiling

«En del arbeidsgivere lar seg provosere av snakk om «løsarbeidersamfunnet» i diskusjonen om innleid arbeidskraft og bemanningsbyråer. Sannheten er at «løsarbeider» er en presis beskrivelse, for den som selv utsettes for en slik tilværelse.» -skriver Kjetil Staalesen i Dagsavisen

Få ønsker å betale sine ansatte mer enn de er nødt til. Kjetil Staalesen skriver om innleie og midlertidighet.
dagsavisen.no

Byggeplassbesøk og streike-mobilisering hos Andenæs VVS på prosjektet Eufemias Hage. Basen Harald Høie leder arbeidslaget med 26 rørleggere. Interessante diskusjoner om akkord, innleie og organisering.

Image may contain: one or more people, people sitting, table and indoor
Image may contain: 2 people, people sitting, table and indoor
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
4,598 Views
Fellesforbundet Avd. 605 Rørleggernes fagforening
October 16

Onsdag 15. november arrangerer sju fagforeninger i samarbeid med LO i Oslo Politisk streik: Forby bemanningsbransjen. Ta med faner og møt opp foran Stortinget kl 14:00.

Bemanningsbransjen undergraver lærlingordningen og rekruttering til yrkesfag og bransjen!

Mens 10.000 ungdommer venter på læreplass, tar ikke bemanningsbransjen inn lærlinger. Leder i Rørleggernes fagforening i Oslo, Joachim Espe, mener bransjen tvert imot bidrar til lavere faglig kvalitet.
frifagbevegelse.no

Vi besøkte Oras på Veidekke-plassen ved Youngskvartalet, hvor det lenge har vært kritikk av underdimensjonerte brakker og brudd på bilag 18. Arbeidslaget og klubben har satt ned foten! Innleie fra bemanningsbransjen undergraver også brakkeforholdene! Derfor streiker denne gjengen 15.november! ✌️ #brakkeaksjonen

Image may contain: 2 people, people smiling, people standing
Image may contain: 3 people, people sitting and indoor
No automatic alt text available.

Stadig flere vedtar støtte og tilslutning til den politiske streiken 15.november!:
Norsk Transportarbeiderforbund ✌️✊️
«Norsk Transportarbeiderforbund oppfordrer til streik den 15. november

Representantskapet i Norsk Transportarbeiderforbund vedtok i dag enstemmig å oppfordre medlemmer, klubber og foreninger om å tilslutte seg den politiske streiken som LO i Oslo og fagforeningene i byggningssektoren har tatt initiativ til den 15. november. Kampen mot løsarbeid, midlertidige... ansettelser og innleievirksomhet er en av de viktigste faglige og politiske kampene i arbeidslivet i dag, sier Lars Johnsen, leder av Norsk Transportarbeiderforbund.
Norsk Transportarbeiderforbund har alltid kjempet mot løsarbeid og for sikre og verdige ansettelsesvilkår i transportsektoren. Det går en rød tråd gjennom forbundets historie i denne kampen, fra Linjegodsstreiken i 1976, Tollpoststreiken i 1992 og tariffstreikene i 1986, 1994 og 2010, der kampen mot løsarbeid, innleie av arbeidskraft og bemanningsbyråene var viktige element.
I dag er det bygningsarbeiderne i Oslo og omegn som står i spissen for denne kampen. De har vår fulle støtte, og vi oppfordrer våre medlemmer, klubber og foreninger om å slutte opp om den politiske streiken, sier Lars Johnsen.»

See More