Posts

En ny barnvisning, ett kärt återseende av den populära och spännande gruvvisningen Gruvfrun, roliga aktiviteter för alla barn - och dessutom: konstverk på längden och tvären. Här finns något för ALLA!

Detta och mer kan du uppleva under ett fantastiskt påsklov vid Svea rikes forna skattkammare - also known as Sala Silvergruva.

Välkommen till ett riktigt händelserikt #Påsklov2018 uppdukat på vårt speciella vis - under två hela veckor!

...

PÅSKLOVETS ÖPPETTIDER:
• 24 mars - 8 april
- Dagligen kl 11:00 - 16:00 *

* En del aktiviteter ges inte kontinuerligt under hela dagen - och andra ges under kvällstid efter ordinarie stängningstid. Läs mer om datum och tider genom att klicka på bilderna nedan.

#SalaSilvergruva #påsklov #aktiviteter #gruvvisningar #gruvor #gruvtur #sagor #häxor #blåkulla

See More
Sala silvergruva added 10 new photosfeeling curious at Sala silvergruva.
14 hrsSala, Sweden

Vet ni, evenemanget Öppna hus - konst vid gruvan närmar sig! Konstnärer visar upp sina konstverk i flera av gruvans annars stängda byggnader. Vi ses väl i påskhelgen, den 1-2 april?

You know, the event @[168195103942079:844:Öppna Hus-konst vid gruvan] is approaching! Artists show up their works of art in several of mine otherwise closed buildings. I'll see you in Easter, April 1-2th?
Translated
Reviews
4.2
322 Reviews
Tell people what you think
Sofia Törnqvist Ullvin
· March 4, 2018
Jag och Anton bodde på vandrar hemmet två nätter, lite spöklikt att bo ensamma på boendet men det var samtidigt riktigt mysigt och vi fick bra service!
Igår gick vi en tur på fyra timmar i Silver gru...van med en lunch paus i en av gruv salarna. Det var riktigt häftigt på alla sätt och vis och vi lärde oss en hel del under turen! Vi kan varmt rekommendera boendet och upplevelsen och Vi kommer att besöka er fler gånger.� Tack! See More
Adam Lönnberg
· August 6, 2017
Gällande höghöjdsbanan: Jätterolig, fin, påkostad bana! Högt upp i träden med utmanande hinder!

Ett relativt stort minus gäller inte själva höghöjdsbanan i sig, utan hur man organiserade själva uppl...evelsen för alla medverkande.

Man bör som organisatör informera om att det faktiskt är ganska högt upp och att om man har en höjdrädsla bör man definitivt avstå. Man bör också få någon form av tidsbegränsning per "hinder". Inget extremt men t.ex 15 minuter.

Detta därför att jag och mina närstående blev informerade att man kunde få komma upp och ta sig igenom banan flera gånger, det var bara en fråga om tid.

Vi var först ut, kom ner efter ca 20 min.
Där fick vi dock snopet stå i ca 1,5h då två extremt höjdrädda individer sinkade ner flytet för övriga medverkande. Personerna som gick upp efter dessa höjdrädda fick spendera ca 90% av sin tid på platåerna mellan hindren i väntan på att de höjdrädda skulle våga ta sig an och ta sig förbi nästkommande hinder.

En logistisk liten parentes som kanske kan lösas på ett bättre sätt framöver.

Kommer dock återkomma gladeligen! För även om det var mycket väntan, så var det väldigt roligt när man väl var där uppe!
See More
Katta Pettersson
· December 10, 2017
Kunde varit mera julstämning, mera stånd är så stor turistattraktion så hade tänkt mig mera
Ulrika Pihl
· December 10, 2017
Hej var på luciatåg. Välorganiserat och så duktiga sångare.
Åt på värdshuset julbord. Efter lite hjälp från personalen fick även de på övervåningen tillgång till sill och kallskuret. Gott
Katarina Hansson
· July 28, 2017
Bra och spännande tur med en mycket kunnig guide.
Annika Fundin
· August 18, 2014
Barnen, 7 och 9 och jag var supernöjda med vår 1 och en halv dag + en natt hos er vid Silvergruvan. De tyckte dessutom att Sala (där vi aldrig varit förut) borde ha en slogan som ska va' "Välkomna til...l Sala - snällhetens stad!" för precis alla vi mötte var så vänliga!
Tack igen! Särskilt till Caroline som hjälpte oss till rätta och var så kunnig, varm och karismatisk - och till Jacob som var en fantastisk och charmig guide! Och tack till den blonde ganska långa killen från Sala som tipsade oss om bra kaféer i Sala. Även tjejen med piercingar som sålde stenar och smycken var jättetrevlig.
See More
Lena Duda-Nyrén
· May 30, 2017
Alltid lika spännande att komma dit och får uppleva gruvturerna. Fiins något för alla att göra där och blir road av oavsett ålder.
Simon Sundling
· August 31, 2014
Fantastisk plats med massor av historia att upptäcka och fascineras av. Rekommenderar varmt vandrarhemmet som är bland de finare byggnader som finns bevarade i näst intill orginalskick från början av ...1900-talet. Ett hus att förälska sig i. Vi gifte oss i nere i gruvan, i Victoriasalen. Vilken otrolig atmosfär och akustik det var. Och personalen har otroligt varma hjärtan. Någonting utöver det extraordinära. See More
Magdalena Lundqvist
· February 15, 2015
Stort tack till er på sala silvergruva som gjorde våran bröllopsdag till en oförglömlig upplevelse! Det blev helt perfekt! stort tack ifrån mig och min man! :D vi återkommer garanterat i sommar för e...n guidad tur i gruvorna :)

Mvh Magdalena och Johnny
See More
Tina Bilock
· October 30, 2014
Fantastisk vistelse på vandrarhemmet med Väsenvandring, skattjakt och spökvandring i gruvan. Rekommenderas varmt till alla barnfamiljer, superbra personal som gjorde allting ännu bättre! Tack!
Linda Martinsson
· December 8, 2015
Otroligt vacker gruva. Återkommer mer än gärna. Stort tack till våra fantastiska guider Maria och Tommy!
Ulrika Axelsson
· May 24, 2014
Bästa lekplatsen när jag växte upp! Alla schakten där man kunde gömma sig. Om mina föräldrar bara vetat...
Ulrika Axell
April 2, 2013
Bra familjeguidning på Kalenderturen med upplägg så att barnen är engagerade hela turen. 2 timmar i gruvan - kändes som att vi fick se allt.
Florian Seidenthal
· February 10, 2017
Dan Wapne
· May 25, 2014
Julbordet kan jag varmt rekommendera. Trevlig personal. En upplevelse helt enkelt.
Pierre Myzzox Göransson
· June 21, 2014
Fint område att röra sig på och underbart med gruvtur
Ylva Dahné
· December 5, 2013
Det var magiskt att övernatta i gruvan!
En upplevelse man aldrig glömmer!
Jan Albinsson
· March 15, 2016
En sevärdhet som är värd att besöka.
Videos
Hörni, här händer det saker! Hela gruvreceptionen får sig ett riktigt lyft till denna säsong. Spännande! ⚒️ Filmar gör Katarina Almqvist.
24
1
Gott Nytt År önskar Sala Silvergruva
18
Staffansvisa med Gruvfolkskören
45
Photos
Posts