Photos
Posts

Schrijfplek biedt diverse workshops om je eigen schrijfproces de ruimte en vorm te geven. Schrijf je graag bijvoorbeeld dagboeken, gedichten of korte verhalen en zoek je een nieuwe inspiratiebron? Gebruik je het schrijfproces als reflectie of zijn je eigen belevenissen en gedachten juist de start voor verhalen? Of schrijf je niet en zou je het wel willen?

De workshops van Schrijfplek zijn dan iets voor jou. Naast de workshops: Schrijvend op Reis (een pelgrimstocht op papier)..., Schrijvende stad, Schilderij als Spiegel (in museum), Reisverhalen schrijven, De magie van tijd, Luisteren naar je pen en GeloofHoopLiefde, heeft Schrijfplek ook workshops op maat. Bijvoorbeeld voor vriendinnengroepen bij een speciale gelegenheid (verjaardag, vrijgezellenfeest) of tijdens coach en loopbaantrajecten. Denk je dat Schrijfplek iets kan betekenen? Stuur dan een berichtje en we maken er samen iets moois van.

Like deze Facebookpagina en blijf op de hoogte van alle activiteiten van Schrijfplek.

See More
Schrijfplek shared their event.

Er is nog een plek aan tafel beschikbaar voor de workshop De magie van tijd. Aanmelden/meer informatie: info@schrijfplek.nl

DEC15
Fri 10:00 AM UTC+01schrijfplek westerhavenstraat 5
6 people interested
Posts
Schrijfplek shared their event.

Komende vrijdag is er weer schrijfcafe. Wat brengt deze periode naar het einde van het jaar ons? We schrijven over licht in het donker richting de kortste dag.

DEC8
Sep 10, 2017 - Dec 8, 2017Westerhavenstraat 5, 9718 AJ Groningen, Nederland
10 people interested
Schrijfplek shared their event.

Komende zondag is er weer Schrijfcafe. Naast pen en papier is het deze keer ook handig om een paar tijdschriften/kranten en een schaar mee te nemen.
Tot zondag!

NOV12
Sun 10:30 AM UTC+01Westerhavenstraat 5, 9718 AJ Groningen, Nederland
Schrijfplek shared their event.

Je kunt je vanaf nu aanmelden voor de workshop De magie van tijd. Er zijn maximaal 6 plekken beschikbaar.

DEC15
Fri 10:00 AM UTC+01schrijfplek westerhavenstraat 5
6 people interested

Tijd is iets magisch. Soms gaat het sneller dan je wilt en soms kruipt de tijd en soms lijkt de tijd wel verdwenen. Meestal is tijd uren, dagen, maanden en jaren, maar soms is tijd ook afstand in meters en kilometers. Wat is de invloed van tijd op het verhaal dat je schrijft? Wat als de tijd in jouw verhaal verandert? Wat verandert dan mee?
In de workshop De magie van tijd gaan we hiermee aan de slag.
Boekfragmenten, kaarten, afbeeldingen en onze eigen gedachtes vormen onze ...inspiratie.

Wat zou jij doen als je alle tijd had?
En wat is tijd?
Wanneer is het tijd?
Wat is het effect van versnellen of verstillen? Of een hele andere tijd?

Schrijfervaring is niet nodig. Wel de wil om te schrijven en je te laten leiden door wat er uit je pen vloeit.

Praktisch:
Datum en tijd: 15 december van 10.00 uur tot 13.00
Kosten: 30 euro
Aanmelden is noodzakelijk info@schrijfplek.nl
Locatie: Schrijfplek Westerhavenstraat 5 Groningen
Zelf meenemen: pen en papier en een paar oude tijdschiften

Max aantal deelnemers: 6
Minimaal aantal deelnemers 3

See More
DEC15
Fri 10:00 AM UTC+01schrijfplek westerhavenstraat 5
6 people interested

Zin om je pen en schrift te pakken en ontspannen te komen schrijven? Korte makkelijke oefeningen laten je verbaasd staan over de inspiratie en de mooie verhalen in jezelf. De opdrachten zijn makkelijk toe te passen, zodat je thuis de woorden uit je pen kunt laten vloeien.
De kosten zijn 15 euro. Daarin zijn koffie en thee inbegrepen. Vergeet niet pen en papier mee te nemen.

DEC8
Sep 10, 2017 - Dec 8, 2017Westerhavenstraat 5, 9718 AJ Groningen, Nederland
10 people interested

Ook voor Schrijfplek is de vakantie in het vizier. De komende twee maanden (juli en augustus) is er geen Schrijfcafé. Gelukkig organiseert Schrijfplek wel workshops in de zomerperiode. Begin juli worden de data en onderwerpen op deze pagina bekend gemaakt. Wil je niets missen? Stuur dan een mailtje naar info@schrijfplek.nl en je ontvangt de informatie in je mailbox.

Schrijfplek added an event.
June 7, 2017

Komende zondag is het laatste Schrijfcafe voor de zomer. In juli en augustus is er geen Schrijfcafe. Alle reden om je pen en schrift te pakken en ontspannen te komen schrijven. Korte makkelijke oefeningen laten je verbaasd staan over de inspiratie en de mooie verhalen in jezelf. De opdrachten zijn makkelijk toe te passen, zodat je de komende maanden thuis en op vakantie de woorden uit je pen kunt laten vloeien.
De kosten zijn 15 euro. Daarin zijn koffie en thee inbegrepen.

JUN11
Sun 10:30 AM UTC+02Het FeithhuisGroningen, Netherlands
5 people interested
Schrijfplek added an event.
May 9, 2017

Zondag 14 mei is er weer schrijfcafe Groningen. We gaan inspiratie opdoen met alledaagse dingen zodat je de oefeningen thuis, in een café, in de trein, in het park en op veel plekken meer ook kan doen. Wat zie je als je goed kijkt? Welke woorden stromen uit je pen? Waargebeurd of met een fantasierandje, alles mag en alles is goed. Begin de zondag ontspannen en vol creativiteit. Neem pen en papier mee en laat je verrassen door je eigen woorden en schrijftalent.
Kosten zijn 15 euro.

MAY14
Sun 10:30 AM UTC+02Het FeithhuisGroningen, Netherlands
3 people interested

Laat je inspireren door onverwachte woorden en warme beelden. Welke herinneringen roepen deze op? Welke associaties horen daarbij? Welke geuren en geluiden wandelen door je hoofd naar je pen? Verhalen met emotie, met waarheid of fantasie? Alles mag, alles kan en alles lukt. Samen schrijven, gefocussed en even twee uurtjes voor jou en jouw verhaal. Dat is het schrijfcafe. Neem pen en papier mee. Voor 15 euro krijg je koffie, thee en inspirerende opdrachten zodat jij je kunt laten verrassen door de mooie verhalen die bij je horen en in je zitten.

APR9
Sun 10:30 AM UTC+02Het FeithhuisGroningen, Netherlands
3 people interested
Schrijfplek shared their event.

Komende zondag weer Schrijfcafe. Je bent van harte welkom. Wil je meer weten? stuur dan een mailtje naar info@schrijfplek.nl Maar je kunt het zondag natuurlijk ook gewoon uitproberen We beginnen om 10.30u Het Feithhuis

MAR12
Sun 10:30 AM UTC+01Het FeithhuisGroningen, Netherlands

Ontspannen schrijven en de woorden de pagina's laten vullen. Laat je zondag verrassen door de inspiratie die in jou zit. Met simpele korte oefeningen maak je al het moois dat in jou zit toegankelijk en rijg je een prachtig verhaal. Laat je niet weerhouden door ik weet niet of ik het kan... Elke maand zijn er weer nieuwe deelnemers en elke keer is na een paar minuten de conclusie: wat fijn dat de woorden blijven komen.
Het kost 15 euro inclusief koffie en thee. Graag zelf pen en papier meenemen.
Je bent van harte welkom om het zelf te ervaren. Tot zondag!

MAR12
Sun 10:30 AM UTC+01Het FeithhuisGroningen, Netherlands

Afgelopen twee zaterdagen volgden ruim 30 trouwambtenaren uit de provincie Groningen een workshop creatief schrijven. Met de ABC methode (associeren, begrenzen en cascade) konden ze zelf ervaren hoe makkelijk en leuk het is om inspiratie op te halen bij jezelf. De verschillende oefeningen die ook regelmatig in het schrijfcafe voorbij komen leide tot nieuwe inzichten in de eigen manier van toespraken schrijven en zorgden voor een ontspannen wijze van ervaringen delen. Verschillende inspiratie oefeningen zorgden voor mooie toespraken. Wil jij ook een workshop op maat? Bijvoorbeeld voor een vrijgezellenfeest, een vriendinnendag, een bijzondere gelegenheid? Mail dan naar info@schrijfplek.nl

Na twee maanden vakantie gaan we weer schrijven. We laten ons door onze pen meenemen naar plekken vol onverwachte verhalen die we ergens hebben opgeslagen en nu in het licht zetten. Korte oefeningen maken het makkelijk om te beginnen en inspiratie mee naar huis te nemen.
Wat heb je nodig? Alleen pen en papier. De kosten zijn 15 euro (contant betalen) inclusief 2x koffie en thee.
Tot dan!

FEB12
Sun 10:30 AM UTC+01Het FeithhuisGroningen, Netherlands
7 people interested
Schrijfplek shared their event.

Had jij al plannen voor vanochtend? Haal een frisse neus op weg naar het Schrijfcafé en warm je dan aan woorden, verhalen en koffie/thee Het Feithhuis

NOV13
Sun 10:30 AM UTC+01Het FeithhuisGroningen, Netherlands
5 people interested

Zondag 13 november is het laatste Schrijfcafe Groningen van dit jaar. Je bent van harte welkom om aan de hand van korte opdrachten te schrijven, te mijmeren, te reflecteren, te fantaseren en vooral je te laten verrassen door de mooie verhalen die op jouw papier verschijnen. Dus neem pen en papier mee en begin de zondag met tijd voor jou en jouw verhaal. De kosten zijn 15 euro daarbij zijn lekkere koffie en thee van Het Feithhuis inbegrepen. Wil je eerst meer weten? Laat een berichtje achter en dan geef ik graag antwoord op je vragen. Ben je al eens geweest? Recent of langer geleden? Vertel dan de bezoekers van deze pagina wat ze kunnen verwachten en waarom jij er bij bent.
Tot 13 november!

NOV13
Sun 10:30 AM UTC+01Het FeithhuisGroningen, Netherlands
5 people interested