Posts

”Vejledningen skal kunne svare på, hvem der ville savne den, hvis den ikke var der. Det må være lakmusprøven.”

Vi går bag om de nominerede til Vejlederprisen.

Vejledningen ser sig selv om upartisk og som ingen andens tjener end den vejledte – og den selvforståelse er en styrke. Det mener souschef i UU Claudia Hoffmann Dose, der var en af de nominerede til Vejlederprisen. Men tankegangen rummer også en gigantisk risiko for at blive set som lige lovlig ...
vejlederforum.dk

"Det er jo ikke kunst, vi laver. Det er en anden slags æstetik."

Vi har talt med en af designerne bag it-systemer til sagsbehandlere og vejledere.

”Fagsystemet skal understøtte brugernes arbejdsgange. Deres faglighed skal vokse af at bruge systemet.” Sådan siger Jennica Falk, der ved alt om brugervenlighed og brugeroplevelser.
vejlederforum.dk
Photos
Reviews
5.0
2 Reviews
Tell people what you think
Posts

”Jeg er hackschooler, fordi uddannelsessystemet er totalt forældet i forhold til al den viden, som flyder derude.”

Læs, hvorfor nogle unge siger skolesystemet op på en helt ny måde.

Overskriften på UU Danmarks konference var Fremtidens arbejdsmarked, fremtidens økonomi, fremtidens unge. Og det handlede om Generation Z' stammedata, om hackschooling og om vores søgen efter meningsfuldhed.
vejlederforum.dk

Til UU Danmarks årskonference om hackschooling - lige nu sammen med en ægte en af slagsen. Mød Matthias i reportagen snart!

Image may contain: 2 people, people smiling, sky, closeup and outdoor

Er der et gab mellem al snakken om digitalisering, disruption, robotter og kunstig intelligens som Guds gave til os alle på den ene side – og bekymring og skepsis på den anden side?

Magasinets nye serie handler om at se udfordringerne i øjnene. Hvad har sagsbehandlere og vejledere brug for, når teknologien skal være en støtte? Vi dykker ned i brugervenlighed og brugeroplevelser og kigger på vores analoge hjerner i en digital verden.
vejlederforum.dk

"Hvis jeg er en robot eller en kunstig intelligens, er jeg langt fra at have meninger, ønsker eller evner til at overtage sagsbehandlernes kerneopgaver. Men jeg er udviklet til at assistere. Jeg kan filtrere i information, jeg kan skære ned på klik, og jeg kan tilgå og bearbejde viden, som sagsbehandlerne simpelthen ikke har tid til."

Er du nysgerrig på, hvordan kunstig intelligens kan assistere dig som sagsbehandler? Nina Holm-Jensen forklarer hvordan.

Sagsbehandlere og jobkonsulenters faglighed ligger i lovgivning, i rådgivning, i research og kontakt til borgere og virksomheder. Ingen kan forvente, at de også sætter sig ind i samtlige branchebeskrivelser. Alligevel er det deres ansvar. Teknologien kan hjælpe.
vejlederforum.dk

KL har netop givet deres bud på fremtidens digitale kompetencer for medarbejdere i kommunerne. For der tales ofte om digitale kompetencer, uden at der sættes ord på, hvad det egentlig er. Netop de digitale kompetencer kan du glæde dig til at få udfoldet i en ny serie i Vejlederforum. Hvad er digitale kompetencer? Er det sandt, at der er et kompetencegab? Hvilket ansvar har brugerne selv? Og IT-leverandørerne? Læs med, når serien skydes i gang i april.

Samtlige ansatte i kommunerne oplever, at deres opgaver ændrer sig som følge af digitale og teknologiske løsninger. Det gælder både for ansatte på de administrative områder, og på samtlige velfærdsområder. Eksemplerne er mange, fx entreprenørenheder, der modtager digitale indberetninger f...
kl.dk

”Vi skal i første omgang turde være ligeglade med de faglige præstationer og i stedet dykke ned i de personlige og sociale kompetencer.”

Vi går bag om de nominerede til Vejlederprisen 2017.

Ungekoordinator Ulrikke Bendtson var blandt de nominerede til Vejlederprisen 2017. Hun ser det som sin væsentligste opgave at være fascilitator for de unges dannelses- og udviklingsprocesser.
vejlederforum.dk

”Giv borgeren støtte ved opstart og fasthold den. Skru op for jeres viden om virksomheder. Og deltag i erhvervsnetværk.”

Vores fagspecialist i beskæftigelse Iben Thagaard beretter fra en spændende dag.

Så enkelt var budskabet, da Schultz inviterede tre virksomheder til at give deres bud på fremtidens samarbejde med jobcentrene. De bekræftende nik fra jobcentrene lod forstå, at ønsket om et tættere samarbejde var gengældt.
vejlederforum.dk

Så blev lovforslaget vedtaget. Nu skal der indgå en praksisfaglig dimension i vurderingen af uddannelsesparathed.

Når unges uddannelsesparathed skal vurderes, skal praksisfaglige kompetencer fremover indgå som et element i vurderingen. Det vedtog Folketinget 20. februar.
vejlederforum.dk

"Vi er jo ikke et praktikcenter, vi er et jobcenter!"

Arbejdsmarkedschef Birgit Thorup tror på, at rigtig beskæftigelse er en bedre vej til arbejdsmarkedet end praktik.

I Vejle Kommune arbejder 70 kontanthjælpsmodtagere 5-15 timer om ugen på ordinære vilkår, fordi rigtig beskæftigelse er en bedre vej til arbejds­markedet end praktik. Strategien kræver mod og håndholdt velvilje af jobcentrets medarbejdere, siger arbejdsmarkedschef Birgit Thorup.
vejlederforum.dk

Hvordan bringer vi flere borgere tættere på arbejdsmarkedet? Lige nu set fra Hjørring kommune.

Vejlederforum er taget til socialpolitisk statusmøde hos LO

Image may contain: one or more people and indoor

”Vejlederne skal turde stå fast i et system, hvor man godt kan finde sig selv i dilemmaer.”

Sådan lyder det fra en af de nominerede til Vejlederprisen. En nominering, der gav hende mod til at kæmpe for sin profession.

Vejlederen skal turde stå fast på, hvad der er bedst for den unge i et målstyret system, hvor man godt kan finde sig selv i dilemmaer. Det mener UU-vejleder i København Karina Meinecke, der var en af de nominerede til Vejlederprisen 2017. Hun ser det som sin fornemste opgave at skabe tryghed, mo...
vejlederforum.dk

”Den virksomhedsrettede indsats er det mest effektive redskab i beskæftigelsesindsatsen,” lyder det i regeringens udspil. Men det kræver samarbejde – med UU, jobcentre og uddannelsessteder. Hvordan det kan gøres, handler vores nye serie om.

Flaskehalsen peger mange steder hen. Men den peger ikke bare på, at UU, uddannelsessteder og jobcentre skal gøre borgerne klar til virksomhederne. Den peger heller ikke bare på, at virksomhederne skal skaffe flere praktikpladser og inkludere flere borgere med eller uden særlige behov. Flaskehals...
vejlederforum.dk

”Professionerne skal tage ansvar for at arbejde med data indhentet systematisk via vurderinger af borgerens progression, så dømmekraft står på data.”

Nicolaj Ejler er forfatter til en helt ny bog om faglig ledelse og har lagt hovedet på bloggen i Vejlederforum.

Fagprofessionelle har i dag ikke en tilstrækkelig systematisk refleksionskultur. De er ikke tilstrækkeligt målbevidste, de står på for lidt data, og de reflekterer ikke tilstrækkeligt systematisk. Men der er et kæmpe potentiale for at genvinde en professionsautonomi.<br/>
vejlederforum.dk
Schultz Vejlederforum updated their cover photo.
January 8
Image may contain: 1 person, smiling, text